BG TV Talk

TV => Други => Topic started by: spike on 13 December 2016 20:16:19Title: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 13 December 2016 20:16:19
(https://i.imgur.com/tJQytLB.jpg)

Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2016-12-13/mariela-nordel-s-shou-za-kulinariya-i-pateshestviya-po-bulgaria-on-air
Мариела Нордел с шоу за кулинария и пътешествия по Bulgaria ON AIR

Най-новата ТВ поредица за пътешествия, кулинария и вдъхновяващи личности, срещнати по пътя, започва по национална телевизия Bulgaria ON AIR на Бъдни вечер от 12,30 часа. Шоуто "С черпак в куфара" е авторски проект на известния кулинар Мариела Нордел и всяка събота на обед ще представя кътче от света през призмата на кулинарията, културата, забавленията и вълнуващите срещи с хора, които не можем да срещнем в България.

Празнични издания очакват зрителите на Bulgaria ON AIR в първите епизоди на шоуто. На 24 декември "С черпак в куфара" ще покаже как се посреща Дядо Коледа в Холандия, как белгийците превръщат една пристанищна помпена станция в изискан гурме ресторант, каква е фламандската "улична" храна и как се приготвят коледните "олиеболен", или холандски понички.

В навечерието на Нова година, на 31 декември от 12,30 часа, Мариела Нордел ще отведе зрителите на Bulgaria ON AIR в тризвездната кухня на на Шеф Джони де Бур от седмия най-добър ресторант в света. В какъв порцелан яде Кралското семейство на Холандия и как може един сервиз да струва колкото нова кола, ще стане ясно в предаването. Навръх Нова година авторът и водещ на новата поредица ще разходи зрителите из най-скъпия квартал в света - Диамантения дистрикт на Антверпен - световната столица на брилянтите. За първи път в „С черпак в куфара“ българската публика ще види отблизо изключителни бижута, заедно с ценни съвети от домакините.

Във всяко издание на "С черпак в куфара" Мариела Нордел ще среща зрителите и с  успели и вдъхновяващи българи, които са важна част от живота на мястото, за което поредицата разказва.

Мариела Нордел е топ кулинар и космополитна личност. Тя стана популярна сред широката публика в България с участието си в кулинарното шоу MasterChef. В кръвта й тече българска, испанска, китайска, френска, гръцка и еврейска кръв. Освен като кулинар, е работила със страст и като модел, PR и мениджър на световноизвестни марки. Носител е на наградата Бизнес дама на годината. Пътува много по света и познава отблизо кухнята на много народи. Постоянното й местожителство в момента е в Холандия, но една от причините, които често ще я връщат в България, е новото й шоу по Bulgaria ON AIR.

Със старта на „С черпак в куфара“ Bulgaria ON AIR прави поредната стъпка в обогатяването на програмата си като политематична телевизия. Новото предаване, което няма аналог в българския ефир, свързва по нестандартен начин страстта на хората към храната и пътешествията, обогатена с културни преживявания и знания за света, и поднесена по уникален начин от автора и водещ Мариела Нордел.
Брех... В последните години кулинарните предавания станаха страшна мода... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 05 January 2017 11:37:23
Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2017-01-05/georgi-lozanov-tarsi-neobichaynite-zapodozreni-po-bulgaria-on-air
Георги Лозанов търси „Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR. Новото седмично обзорно предаване започва на 22 януари от 19 часа

Емблематичният медиен експерт Георги Лозанов превзема вечерния неделен ефир на Bulgaria ON AIR от 22 януари. Тогава започва авторското му обзорно шоу „Необичайните заподозрени“, базирано на персонифицираната журналистика. Предаването ще се излъчва на живо всяка неделя от 19 часа.

„Телевизия Bulgaria ON AIR се утвърди като високопрофесионална и европейски цивилизована територия в родната медийна среда, чиято редакционна политика е попътна на една стара моя амбиция, неосъществена досега поради друг тип ангажименти – да издирвам и давам трибуна на гласове и идеи, които поради екстравагантността си, полемичността си или инерции в мисленето трудно получават публичен достъп. Струва ми се, че не съм сам в усещането си за нещо недоизказано, което може да се окаже по-важно от казаното. Предаването ще се вслушва именно в него. Ще търси скритите резерви на журналистиката, с които тя да се защити от нарастващите обвинения, че заобикаля истината, че традиционните медии са неспособни да се справят със ситуацията на „постистина”, предизвикана от липсата на правила в интернет. Много години наред съм се опитвал да налагам правила в медиите като съм следял дали другите ги спазват, дойде време сам да покаже как се прави това и предварително благодаря на Bulgaria ON AIR, че ми предоставя такъв шанс“, коментира Георги Лозанов.

Важни, но медийно неексплотирани теми от сферата на политиката, изкуството, науката, медиите, градската среда, социалния живот, човешките права, междуинституционалните отношения, публичното поведение и изразените позиции, ще изграждат съдържанието на предаването. Ефектът на „пост-истината“ върху еволюцията на медиите ще бъде редовна тема, пречупена през призмата на актуалните събития и обществените манипулации, които трябва да бъдат разконспирирани. Всяко издание ще включва авторски коментар на водещия по най-важните теми от седмицата.

„В Bulgaria ON AIR търсим различния подход към представянето на новините и важните теми. Новото предаване, с уникалния почерк и огромен медиен опит на Георги Лозанов, продължава политиката ни да създаваме съдържание чрез изявени личности, които не са наложени като ТВ водещи, но са утвърдени професионалисти и лидери на мнение в различни сфери от културния и медийния живот“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group, част от която е национална телевизия Bulgaria ON AIR.

В студиото на „Необичайните заподозрени“ Георги Лозанов ще дава трибуна на нови гласове в телевизионния коментар, извън кръга на обичайните имена от ефира. Важен критерий за избора на гостите ще бъде нетрадиционната им гледна точка, а навлизането в територията на „жълтата” журналистика ще е изключено.
Георги Лозанов е най-известният медиен експерт в България. Дългогодишен член и председател е на Съвета за електронни медии. През февруари 2016 година подава оставка от ръководството на регулатора, защото не иска да узакони телевизия „ПИК“. Доцент е във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет от 1994, ръководител е на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване”. Бил е гост преподавател в Нов български университет, НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, Националната художествена академия, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Лозанов е автор на повече от 100 научни студии и над 200 статии, посветени на въпросите на електронните и печатните медии, културологията, изкуствознанието, философията, естетиката и литературната критика, както и на стотици публикации в пресата и изяви в електронните медии. Издал е книгите „Какъвто трябваше да бъда”, „Мое дясно”, „Пластики и прочити”, „Емил Стойчев”, „Павел Койчев”, сценарист е на филмите „Малкият принц”. Член-основател е на Българско фотографско сдружение, Център за независима журналистика, фондация „Медийна демокрация”. Носител на награди в сферата на медиите и културата.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 09 January 2017 21:28:51
Quote from: http://www.bloombergtv.bg/novini/2017-01-09/tehnologichen-update-po-bloomberg-tv-bulgaria-vsyaka-sabota-i-nedelya
Технологичен UpDate по Bloomberg TV Bulgaria всяка събота и неделя. Новото предаване с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов започва на 21 януари

Най-новото от света на високите технологии, ИТ компаниите и дигиталния свят ще представя предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria – от 21 януари, всяка събота и неделя в 19:30 часа. UpDate ще обогати програмата на бизнес телевизията със съдържание, посветено на хайтек индустрията - в крак със съвременния начин на живот, който е немислим без технологиите.

Автори и водещи на новото шоу са технологичните анализатори, познати от ефира на Bloomberg TV Bulgaria - Елена Кирилова и Бойчо Попов. Те ще запознават зрителите с последните постижения в ИТ сектора, актуалните тех джаджи и най-интересните мобилни приложения и платформи, които подобряват качеството на живота в съвременния свят. UpDate ще разказва и истории на успеха и ще вдъхновява бъдещите предприемачи с постиженията на български и международни стартъпи, впечатлили пазара с оригинална и иновативна идея.

Как най-големите технологични компании в света успяват да се задържат на върха на света, с какви проблеми се сблъскват, как решават казусите си, какво ги превръща в хайтек гиганти, как успяват да пробият новите компании, подценява ли се киберсигурността – тези и още отговори ще търсят Елена Кирилова и Бойчо Попов. Водещите следят под лупа технологичния сектор и всекидневно се информират за новостите - двамата водят тематичната рубрика по Bloomberg TV Bulgaria от самия старт на бизнес телевизията и са технологични редактори в Investor.bg.

„Появата на UpDate в ефира на Bloomberg TV Bulgaria не е случайна. Технологиите вече навлязоха до такава степен в живота ни, че ни е трудно да си представим всекидневието си без много от тях. Всичко това, разбира се, намира и финансово изражение. Днес петте най-големи по пазарна капитализация компании в САЩ са представители на хайтек сектора“, споделя Елена Кирилова. Повече за нея вижте тук.

„UpDate ще бъде единственото предаване в българския ефир, посветено на технологиите. В пика на dot-com балона през март 2000 технологичните компании бяха сред най-големите в света – и все още са гиганти. Разбира се, успехът на Големите пет в технологиите също може един ден да свърши. Добрите времена никога не продължават вечно. Но за момента технологиите са на върха на света“, допълни Бойчо Попов, който е и главен редактор на Investor.bg.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 21 January 2017 18:21:18
Нов български филм тръгва по кината:

Казва се "Лабиринти на любовта" и е ко-продукция между България и Русия. Участват Яна Маринова, Ралица Паскалева, Робин Кафалиев, Боряна Братоева, Тони Минасян и други.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 28 January 2017 21:32:21
Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2017-01-27/boyka-delieva-shte-sabuzhda-zritelite-na-bulgaria-on-air-prez-uikenda
Бойка Делиева ще събужда зрителите на Bulgaria ON AIR през уикенда. Тя е новото лице на „Днес в събота“ и „Днес в неделя“

Бойка Делиева е новата водеща на национална телевизия Bulgaria ON AIR. Всеки уикенд малко след 8 часа тя ще събужда зрителите със съботно-неделния сутрешен блок „Днес в събота“ и „Днес в неделя“. Бойка е добре позната от екрана на Bulgaria ON AIR като репортер на делничното предиобедно предаване „Днес“, в което среща публиката с интересни теми и личности от сферата на културата, изкуството, модата, кулинарията и много други. Отразява и социални каузи, разказва интересни човешки истории и има подчертан интерес към спорта.

Дебютът на Бойка като водеща ще бъде още в събота, 28 януари, когато ще посрещне в студиото основателите на програма Ку Ку - Юлиан Кушев, Георги Крумов и Снежана Симеонова. Ще й гостува и сестрата на аниматора Тео Ушев - Бояна, която е реставратор и дизайнер на мебели. В неделя събеседници на водещата ще бъдат Васко Кръпката и дизайнерът на чорапи Иво Грозев.

„В Bulgaria ON AIR даваме възможност на екипа да разширява полето си за изява и да намира професионално развитие в телевизията. Като част от „Днес“ Бойка показа не само хъс и талант за работа, но и голям потенциал за водене на самостоятелно предаване. Успехът й е част от успеха на екипната работа в телевизията и вярвам, че ще продължи“, коментира Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR

„Днес в събота“ и „Днес в неделя“ ще запази досегашната си успешна концепция да среща зрителите с интересни хора в лични интервюта. Бойка Делиева ще съчетае ролята си на водещ с тази на репортер, като ще продължи да представя интересни теми и в „Днес“ в делничните дни.

Bulgaria ON AIR се раздели с досегашната водеща на „Днес в събота“ и „Днес в неделя“ Ирина Белчева, която пое по нов професионален път - като част от администрацията на служебния кабинет. Благодарим на Ирина и й пожелаваме на добър час и много нови хоризонти в бъдеще - извън ефира на Bulgaria ON AIR.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 30 January 2017 19:22:34
Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2017-01-30/nevazmozhna-lyubov-i-sadbonosni-obrati-v-hitoviya-brazilski-serial-syankata-na-elena-po-bulgaria-on-air
Невъзможна любов и съдбоносни обрати в хитовия бразилски сериал "Сянката на Елена" – по Bulgaria ON AIR

Поредицата, спечелила сърцата на 44 милиона зрители от целия свят, ще бъде на малкия екран от 8 февруари, всеки делник в 16 часа

Хитовият бразилски сериал "Сянката на Елена", който държи челни позиции във всяка една от 20-те държави, в които е излъчван, и печели сърцата на 44 милиона зрители, ще бъде на малкия екран и в България от 8 февруари, всеки делник в 16 часа по Bulgaria ON AIR. Латиноамериканската продукция разказва историята на една невъзможна любов, изпълнена с интриги и съдбоносни обрати.

Сюжетът на "Сянката на Елена" поставя пред изпитание едно приятелство, доверието в семейството и моралните граници на човека. Лаерте (Габриел Брага Нунес) дръзва да се влюби в най-неподходящото момиче – братовчедката Елена (Хулия Ремерс). Силната му любов успява да разруши отношенията му с най-добрия му приятел Вержилио (Умберто Мартинс), който също я обича. Двамата се превръщат във врагове и непрекъснато водят борба за сърцето на Елена. Лаерте постоянно демонстрира своята ревност към Елена, но тя самата никога не е приемала собственическото му отношение. Въпреки това двамата се сгодяват.

В Нощта преди сватбата си с Елена Лаерте се спречква с Вержилио и го удря тежко по главата. Смята го за мъртъв и го заравя, за да прикрие следите на престъплението, но успява ли да го премахне от пътя си завинаги? Заплетеният сюжет в "Сянката на Елена" не спира дотук. В деня на сватбата се появява самият Вержилио от плът и кръв и обвинява Лаерте в опит за убийство пред олтара. Братовчедът е арестуван, осъден и губи контакт с любимата си жена. След случилото се Елена и Вержилио стават все по-близки. Двамата сключват брак и заживяват щастливо. След като Лаерте излежава присъдата си заминава за Европа и изчезва безследно.

20 години по-късно един нежелан "призрак" от миналото се завръща и преобръща живота на всички. Елена и Вержилио разбират ужасната новина, че в клопката на "грешната" любов на Лаерте попада и дъщеря им Луиза (Бруна Маркезин).

Ще продължи ли безумната любов между Луиза и Лаерт и как това ще се отрази на семейството - не пропускайте вълнуващата история в "Сянката на Елена" – от 8 февруари, всеки делник в 16 часа по Bulgaria ON AIR.

"Сянката на Елена" (Em Famνlia)

Драма, Бразилия, 2014

Режисьор: Хайме Монхардим

Участват: Хулия Далавия, Бруна Маркюзин, Хулия Лемерц, Габриел Брага Нунес,

Умберто Мартинс
Преди време нали се оплаквахте, че няма латиносериали, та ето, че нещата лека полека се променят. ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV81 on 30 January 2017 21:23:16
Преди време нали се оплаквахте, че няма латиносериали, та ето, че нещата лека полека се променят. ;D
Напомня на PRO.BG в самото й начало.
В програмната схема на Bulgaria ON AIR ми липсва анимационен блок следобед през делничните дни и сутрин в събота и неделя.  За съжаление няма туристическо предаване,  Box office и музикална класация, американски ситкоми и научно-популярни поредици. Иначе са на прав път към превръщане на канала в пряка конкуренция на останалите национални канали.
Ех,  ако можеше спрялата в БНТ музикална класация Българският ТОП 40 получи ефир в Bg on Air ще е много готино.
Ако все пак Next TV не се получи и като самостоятелен ТВ канал, да се завърне като предаване по BG ON
Или анимационните сериали от Супер 7 тръгнат по него. Така и така са дублирани.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: ktamara on 31 January 2017 10:08:53
Next TV.....с 55-те си зрителя....

Това не е за ефир, това е за онлайн предаване


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 31 January 2017 12:03:10
Напомня на PRO.BG в самото й начало.
В програмната схема на Bulgaria ON AIR ми липсва анимационен блок следобед през делничните дни и сутрин в събота и неделя.  За съжаление няма туристическо предаване,  Box office и музикална класация, американски ситкоми и научно-популярни поредици. Иначе са на прав път към превръщане на канала в пряка конкуренция на останалите национални канали.
Ех,  ако можеше спрялата в БНТ музикална класация Българският ТОП 40 получи ефир в Bg on Air ще е много готино.
Ако все пак Next TV не се получи и като самостоятелен ТВ канал, да се завърне като предаване по BG ON
Или анимационните сериали от Супер 7 тръгнат по него. Така и така са дублирани.
В събота и неделя има анимация сутринта от 7:25 до 08:00ч. Тогава излъчват "Пес патрул", което впрочем е на Nickelodeon, та нищо чудно да са го давали и по "Супер 7".

Научно-популярни поредици няма, но пък има документални предавания като "Авиошоу" и "Колела", които са тип Discovery. В събота и неделя около полунощ излъчват и интересни документални филмчета, посветени на различни певци или групи.

За сериалите и аз им се чудя защо купуват само някакви руски от по максимум 20-30 епизода или японски ("Канбе стратегът" и "Сърцето на самурая"). Знам, че има фенове на японското кино, но те едва ли са чак толкова много, че да се излъчва такъв сериал в праймтайма...

Относно туристическото предаване - "С черпак в куфара" си е хем туристическо, хем кулинарно или поне така ми изглежда, де.

Музикално предаване и на мен ми липсва, та дано направят нещо по въпроса.

Тоя сериал "Сянката на Елена" се оказа, че го излъчват и по телевизия "Пик", ама там май му режат епизодите, понеже в съобщението на Bulgaria ON AIR пише, че епизодите са по 75 минути, а по "Пик" са по 45 минути.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: megara on 12 February 2017 12:19:01
Това е от предаването на Георги Лозанов (http://www.bgonair.bg/neobichaynite-zapodozreni/2017-02-06/inteligentsiyata-propagandata-i-kulunariyata):

(http://prikachi.com/images/53/9039053p.png)Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: flaboyblast on 12 February 2017 14:08:26
В събота и неделя има анимация сутринта от 7:25 до 08:00ч. Тогава излъчват "Пес патрул", което впрочем е на Nickelodeon, та нищо чудно да са го давали и по "Супер 7".
Не са го давали.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 February 2017 15:08:03
Това е от предаването на Георги Лозанов (http://www.bgonair.bg/neobichaynite-zapodozreni/2017-02-06/inteligentsiyata-propagandata-i-kulunariyata):
Такива грешки има много и то по всички телевизии. Най-често пропускат запетаи, но не са рядкост и подобни фрапиращи грешки... ;D

Не са го давали.
Ясно. Значи все пак има и някакъв премиерен сериал по Bulgaria ON AIR, пък било то и анимация. ;D Другите сериали, които излъчват, все са въртяни вече по някоя друга телевизия (или БНТ, или някоя кабеларка). Най-пресният случай е с руския криминален сериал "Глухар", който в момента се излъчва по "БНТ HD", от утре започва да се излъчва и по "БНТ 1", а от четвъртък - и по Bulgaria ON AIR. Иначе миналата година по това време е излъчван и по "Алфа"... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: flaboyblast on 12 February 2017 17:11:40
Ясно. Значи все пак има и някакъв премиерен сериал по Bulgaria ON AIR, пък било то и анимация. ;D Другите сериали, които излъчват, все са въртяни вече по някоя друга телевизия (или БНТ, или някоя кабеларка). Най-пресният случай е с руския криминален сериал "Глухар", който в момента се излъчва по "БНТ HD", от утре започва да се излъчва и по "БНТ 1", а от четвъртък - и по Bulgaria ON AIR. Иначе миналата година по това време е излъчван и по "Алфа"... ;D
Ама то ползват дублажа на Nick, така че не знам колко е премиерен.  ;D
Иначе "Как станах руснак" беше премиера.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: tvreiting on 12 February 2017 17:48:21
Ясно. Значи все пак има и някакъв премиерен сериал по Bulgaria ON AIR, пък било то и анимация. ;D Другите сериали, които излъчват, все са въртяни вече по някоя друга телевизия (или БНТ, или някоя кабеларка). Най-пресният случай е с руския криминален сериал "Глухар", който в момента се излъчва по "БНТ HD", от утре започва да се излъчва и по "БНТ 1", а от четвъртък - и по Bulgaria ON AIR. Иначе миналата година по това време е излъчван и по "Алфа"... ;D

Цената на сериала е паднала и са преценили, че е евтин и става за запълване на времето.
Преди години някъде 2001 си спомням, че в България се излъчваше Женени с деца - сериала е от 90-ти, но хората са взели сезоните на промоция и понеже нямаше торенти всеки го гледаше.
В България каналите не ги бърка какво ще излъчат стига да е евтино и да запълва ефирно време.
Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 February 2017 18:06:22
Ама то ползват дублажа на Nick, така че не знам колко е премиерен.  ;D
Иначе "Как станах руснак" беше премиера.
А.. верно, бе... Забравих, че Nick вече е дублиран на български. Значи никаква премиера не е... ;D

Цената на сериала е паднала и са преценили, че е евтин и става за запълване на времето.
Преди години някъде 2001 си спомням, че в България се излъчваше Женени с деца - сериала е от 90-ти, но хората са взели сезоните на промоция и понеже нямаше торенти всеки го гледаше.
В България каналите не ги бърка какво ще излъчат стига да е евтино и да запълва ефирно време.
Не става въпрос само за този сериал. Него го споменах като най-пресен пример. Всичките сериали, които се излъчват по Bulgaria ON AIR, вече са излъчвани и по някоя друга телевизия. Премиерни са единствено японските "Сърцето на самурая" и "Канбе стратегът" и тук таме някой друг.

Второто нещо, което ми направи впечатление, е че 90% от сериалите, които излъчват, са руски. :-\ Общо взето на 10 сериала има 1, който не е руски, а примерно японски или бразилски. Американски сериал само 1 съм засякъл и то беше "Дивото зове", който има само 1 сезон.

Всъщност това е третото нещо, което ми направи впечатление - че излъчват сериали с максимум 20-30 епизода. Много рядко има някой по-дълъг. В последните 2 месеца даже бяха подкарали някакви сериалчета с по 7-8 епизода (някои даже и с по 4-5), които вървяха всеки делник и общо взето за 10-ина дни ги извъртаха... :-\

То е ясно, че търсят най-евтиното, ама нека гледат и колко качествено е. Ясно е, че щом някой сериал е прекъснат след 7-8 епизода, значи е провал.

Ситуацията с "Женени с деца" е съвсем различна - сериалът си е бил доста успешен в САЩ и има цели 11 сезона, пък и "ьТВ" го излъчиха премиерно за България.

Не знам защо не бръкнат в архива на MSAT и не изкарат от там някой хубав сериал. Преди 10-ина години даваха Learning the Ropes, който пак е къс (13 епизода), но беше готин ситком.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Yuta on 12 February 2017 18:46:46
Доколкото знам премиерни по BG ON AIR са Мамчета,Как станах Руснак,Дрязги,Синът на Сталин,Великата.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 February 2017 19:00:19
Доколкото знам премиерни по BG ON AIR са Мамчета,Как станах Руснак,Дрязги,Синът на Сталин,Великата.
"Синът на Сталин" е излъчван и по "БНТ 1", но там са го превели "Синът на бащата на народите". Иначе си прав - общо взето това са премиерните им сериали + двата японски.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Yuta on 12 February 2017 19:05:35
"Синът на Сталин" е излъчван и по "БНТ 1", но там са го превели "Синът на бащата на народите". Иначе си прав - общо взето това са премиерните им сериали + двата японски.
Сега се сетих и за друг сериал който излъчваха скоро "Распутин" май се казваше но не съм сигурен да ли е премиерен.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 February 2017 20:14:21
Сега се сетих и за друг сериал който излъчваха скоро "Распутин" май се казваше но не съм сигурен да ли е премиерен.
И той е един от малкото премиерни, но е само 8 епизода... :-\


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 01 March 2017 18:33:17
Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2016-08-03/dramatichiyat-serial-na-gidian-raf-pohiteni-s-premiera-po-bulgaria-on-air-ot-12-avgust
Сериалът „Похитени“, вдъхновил създаването на Homeland - по Bulgaria ON AIR от 7 март
Оригиналната израелска поредица на режисьора Гидеон Раф е отличена с множество награди


Национална телевизия Bulgaria ON AIR стартира сериала „Похитени“ (Prisoners of War/Hatufim, 2009-2012) от 7 март, всяка делнична вечер от 22,10 часа. За тази продукция Гидеон Раф - автор, сценарист и режисьор - печели множество награди от филмовата академия на Израел, а сериалът става най-успешната драматична ТВ поредица в страната. Адаптация на „Похитени“ е хитовата американска драма Homeland („Вътрешна сигурност“), заради която Раф е отличен и с две награди Primetime Emmy за режисура. Гидеон Раф е и сред най-продаваните писатели в Израел.

В сериала „Похитени“ специален екип е изпратен в Ливан на тайна операция за залавяне на влиятелен терорист 17 години преди времето, в което се развива действието. Тогава мисията се проваля, а по време на изтеглянето на екипа трима войници – Нимрод Клайн (Йорам Толедано), Ури Зак (Ишай Голан) и Амиел Бен-Хорин (Аси Коен) – са заловени от терористите и остават в Ливан. След години тайни преговори момчетата се завръщат в Израел като част от държавно споразумение за размяна на военнопленници. Нимрод и Ури се живи, а Амиел се завръща в ковчег.

И тук започва истинската история. След 17 години в плен двамата оцелели са се превърнали в национални герои, а имената и портретите им са навсякъде по улиците. Но как мъжете се справят със завръщането си в страната и какви са последствията за Израел и за самите тях? Как се възстановяват връзки, прекъснати преди години, с отчуждени съпруги, с деца, които не ги познават, с вече загубени родители и с общество, което се е развивало, докато те са застинали във времето?

Скоро след завърщането си Нимрод и Ури са подложени на серия от разпити от военния психолог Хаим Коен (Гал Заид), който бързо стига до извода, че крият тайна. Нещо в историите им не съвпада. Започва тайно разследване, чиято цел е да разбере кои са те и какви са намеренията им оттук нататък.

Кои са героите в „Похитени“

Нимрод Клайн (Йорам Толедано)

Заловен в Ливан на 26 години, Нимрод се връща в Израел на 43. Смел, интелигентен, роден лидер. В същото време е емоционално уязвим, обича флирта и непрекъснато се състезава. Той е мъжът, за когото момичетата са искали да се омъжат и на когото момчетата са искали да приличат. Когато се завръща в Израел, се озовава в шокираща ситуация – на вече изостанал, с кошмари, с проблеми със съпругата си и в тежко психическо състояние.

Ури Зак (Ишай Голан)

Заловен в Ливан на 23 години, Ури се връща в Израел на 40. За разлика от Нимрод той е срамежлив и интровертен тип. Никога не е имал големи амбиции извън желанието за прост, щастлив живот със семейството си и любимата годеница Нурит. Дори оцеляването му в Ливан се дължи на необичайна причина... Медийното внимание след завръщането му не му понася добре, но най-големият удар, с който трябва да се справи, е бракът на годеницата му със собствения му брат.

Талия Клайн (Яел Абекасис)

Съпругата на Нимрод. Талия е посветила цялата си енергия за спасяването на мъжа си през изминалите 17 години. Сега, когато той е у дома, тя изведнъж загубва мисията на живота си. И по-лошо - сблъсква се с човек, когото вече не познава и не е сигурна, че дори харесва.

Нурит Халеви (Мили Авитал)

Бившата годеница на Ури, вече 43-годишна. Любовта между двамата е била толкова силна, че когато Ури е задържан, Нурит трудно се справя с новата реалност. Тя прекарва всяка минута със семейството на Зак. С времето се поражда връзка между нея и брата на Ури Зак – Яки, която се задълбочава и стига до брак. За да продължи нормално живота си, Нурит успява да убеди себе си, че Ури е мъртъв. Когато той се завръща, тя не може да прости на себе си за измяната...

Амиел Бен-Хорин (Аси Коен)

Войникът, който след 17 години в плен се връща в Израел в ковчег. Обстоятелствата около смъртта му карат военните да позодират, че истината за това, което се е случило в Ливан, все още не е разкрита.

Хаим Коен (Гал Заид)

Сериозен, много умен и изключителен професионалист. Хаим е военният психолог, който води разследването около Нимрод и Ури.

Ирис (Сенди Бар)

Ирис е 30-годишна красавица, която среща Ури и започва връзка с него. Скоро става ясно, че тя е агент под прикритие с мисия да разкрие чрез Ури какво точно се е случило в Ливан. Ирис се изправя пред тежка дилема, когато осъзнава, че има чувства към бившия пленник.
Същият сериал е излъчен по същата телевизия и миналата година през лятото, но в друг слот. В публикацията пише, че ще го излъчват всеки делничен ден, но реално май ще е само от вторник до четвъртък или поне другата седмица е само тези дни. В понеделник е спортното предаване "Гол" (бившото "Пред банята" на TV7), а в петък си има рубрика за по-стари филми (на 20-30 години). Ще видим в бъдеще как ще върви въпросният сериал, който всъщност е само 24 епизода, та ако си е 3 пъти седмично, ще се извърти за 8 седмици.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 March 2017 18:59:24
Тия пък купили японски сериали на кило... Свършва един и веднага почва друг... :-\
Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2017-03-02/tayga-drama-doverenikat-za-bezuslovnata-lyubov-i-predanost-na-edin-samuray-po-bulgaria-on-air-ot-16-mart
Тайга драма "Довереникът" за безусловната любов и преданост на един самурай – по Bulgaria ON AIR от 16 март

Сериалът разказва историята на велик воин, решен да наложи ред в Япония през XV век

Тайга драмата "Довереникът" разказва за времената в Япония, когато хората са живели, за да умрат в Гражданската война, тръгва в ефира нa Bulgaria ON AIR от 16 март, всеки делник в 20,40 часа. Историята в японския сериал е вдъхновена от историческия роман на Ясуши Иноуе Furin Kazan. Разказва за смел самурай, който е бил готов на всичко, за да наложи ред в този ад през XV век - Кансуке Ямамото.

"Довереникът" е съвкупност от екшън, интриги и философия във време, в което разделена Япония е управлявана от трима лидери - Такеда Шинген, Ивагава Йошимото и Хойо Уджиясо. В този тристранен конфликт най-силното оръжие е добрата стратегия. Самотният воин Кансуке има задачата да помогне на страната си да се обедини и да последва водача Такеда Шинген.

Благодарение на усилията на Ямамото военоначалникът става все по-влиятелен, но до какво ще доведе това? Стратегиите на храбрия воин помагат на Такеда да разшири значително царството си, като единствената цел на Ямамото е да помогне за обединението на Япония.

В сериала участват две топ имена от японското кино - известният певец и актьор Гакт Камуи и звездата Масаки Учино.

"Довереникът" не просто изобразява битката за свобода, но разказва и за безусловната любов, предаността и славата на един самурай. Кансуке е бил легендарен воин, който остава верен на военоначалника си до края на дните си и най-смелият мъж, който рискува живота си за любовта на принцеса Ю - любов, която никога няма да се превърне в реалност.

"Довереникът" (The Trusted Confidant)

Тайга драма, Япония, 2007 г.

Режисьор: Вакаизуми Хисаки

Учатват: Масаки Учино, Гакт Камуи Ичикава Камейро, Кохината Фумийо, Шибамото Юки, Ичикава Саданжи и др.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV81 on 02 March 2017 19:11:48
Тия пък купили японски сериали на кило... Свършва един и веднага почва друг... :-\
Абе по -добре е от турски сериали. По час и половина в близък план циврещи кадъни


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 March 2017 19:24:38
Абе по -добре е от турски сериали. По час и половина в близък план циврещи кадъни
За мен и двете са еднакво зле. Турските са си чисти сапунки, а японските са снимани с някаква любителска камера все едно е "София - ден и нощ"... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 05 April 2017 11:40:04
Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2017-04-04/lora-indzhova-simeon-belev-i-konstantina-zhivova-shte-sabuzhdat-zritelite-na-bulgaria-on-air-v-obnoven-udalzhen-i-po-dinamichen-sutreshen-blok
"България сутрин" - с трима водещи, един час повече, още разнообразни теми и нова динамика от 10 април

Лора Инджова, Константина Живова и Симеон Белев ще водят сутрешния блок на Bulgaria ON AIR всеки делник от 6,30 до 10,30 часа

Сутрешният блок на национална телевизия Bulgaria ON AIR ще събужда зрителите от понеделник до петък с един час повече важни и интересни теми в обновен, по-динамичен формат. От 10 април „България сутрин“ става четиричасов, а към водещите Лора Инджова и Симеон Белев се присъединява лицето на предиобедния блок „Днес“ Константина Живова. „Днес“ се влива в „България сутрин“, а екипите на двете предавания се обединяват, за да създават актуално, любопитно и разнообразно съдържание в най-големия сутрешен блок в телевизионния ефир всеки делник от 6,30 до 10,30 часа.

„България сутрин“ ще продължи да информира ранобудната ТВ аудитория за най-важните теми, които вълнуват гражданите, с коментари от топ събеседници и експерти, новинарски емисии, както и чрез репортажи и преки включавния от местата, на които се случват събитията. Новата водеща в екипа на блока Константина Живова ще разработва лайфстайл, социални, културни и други любопитни теми, както самостоятелно, така и заедно с Лора Инждова и Симеон Белев.

„България сутрин“ е част от гръбнака на програмата на Bulgaria ON AIR. Вече с трима водещи, четири часа важно и интересно съдържание и допълнителна динамика в студиото, вярвам, че сутрешният ни блок ще се открои и ще привлече повече зрители. Промяната е част от стратегията на Bulgaria ON AIR да предлага алтернатива в създаването и представянето на новинарското и актуалното съдържание“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group, част от която е национална телевизия Bulgaria ON AIR.
Интересно звучи, но ще видим в понеделник крайния резултат. :)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 25 May 2017 15:26:34
Тази сутрин Башар Рахал беше на гости в "България сутрин":

http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-05-25/bashar-rahal-podgotvya-nov-film-s-myasto-na-syuzheta-uchilishteto

Новината е, че в момента той продуцира нов филм, в който ще участва заедно с Яна Маринова, Луиза Григорова, Койна Русева, Александър Сано и др. Сценарият е също на Яна, а режисьор ще е Мартин Макариев. Яна пак ще играе учителка, както и в "11А", но двата филма нямат нищо общо. Очаква се филмът да излезе по кината през януари догодина.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV81 on 13 June 2017 22:49:49
Bulgaria ON AIR няма ли най-сетне да пуснат HD версия на канала си?  ???
За Bloomberg BG могат, а за основния канал-не.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 14 June 2017 15:48:58
Bloomberg е с доста по-модерна техника - даже камерите в студиото са роботизирани, а по-голямата част от техниката на Bulgaria ON AIR е още от MSAT, тъй че обяснимо защо няма HD версия... ;D Да не говорим за трагичните камери на външните оператори, на които даже дисплеите им са в 4:3 формат... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 05 July 2017 00:03:15
Виктория Бехар, която беше шеф на новините на Bulgaria ON AIR, е напуснала телевизията. Заедно с нея са си тръгнали и няколко репортери и редактори.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 26 July 2017 11:41:50
Виктория Бехар, която беше шеф на новините на Bulgaria ON AIR, е напуснала телевизията. Заедно с нея са си тръгнали и няколко репортери и редактори.
Новият шеф на новините е Константин Кисимов, който дълго време е бил шеф на новините в БНТ и "Нова".

Quote from: http://www.bgonair.bg/bulgaria-on-air-tv-faces/2016-12-21/konstantin-kisimov
Константин Кисимов е изпълнителен продуцент на Новините ON AIR. Той става част от екипа на Bulgaria ON AIR през юли 2017 година. Кисимов е телевизионен журналист и продуцент с дългогодишен медиен опит и името му се свързва с професионализъм и качествена журналистика.

Преди да се присъедини към новинарския екип на Bulgaria ON AIR Константин Кисимов заема ръководни позиции в нюзрума на Нова телевизия – продуцент, зам.-главен редактор „Новини и актуални предавания“ и изпълнителен продуцент. Преди това е главен редактор на новините на БНТ, а кариерата си в телевизионната журналистика стартира като редактор.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 01 August 2017 18:15:36
Bulgaria ON AIR явно също се ориентират към българското кино. Ето го плакатът на филма "12 А":

(https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20597299_507319012937746_3890665165280430030_n.jpg?oh=12828bb8f9e94666add2b2ad6d09a81b&oe=59EDC85B)

При медийни партньори пише Bulgaria ON AIR, а не "ьТВ", които бяха партньори на първия филм от поредицата "11 А". Актьорите също са различни от тези в първия филм...


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: tvreiting on 12 August 2017 12:17:48
Bulgaria ON AIR явно също се ориентират към българското кино. Ето го плакатът на филма "12 А":

(https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20597299_507319012937746_3890665165280430030_n.jpg?oh=12828bb8f9e94666add2b2ad6d09a81b&oe=59EDC85B)

При медийни партньори пише Bulgaria ON AIR, а не "ьТВ", които бяха партньори на първия филм от поредицата "11 А". Актьорите също са различни от тези в първия филм...

Само да не се окаже същата боза, както 11 а. Разчитат главно на учениците за печалба от отзи филм, но преди да заснемат такъв филм е добре да изгледат подобни американски филми на тази тематика. Първата част небеше никаква комедия. В нея почти нищо небеше забавно.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 August 2017 13:37:29
На мен си ми хареса първата част. Наистина можеше да е доста по-добре, но пак ставаше. Иначе "12 А" се прави от съвсем различен екип, та предполагам, че ще е по-добър.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 18 August 2017 23:31:46
За феновете на анимацията - от 2 септември всяка събота и неделя от 13:30ч.

Quote from: http://www.bgonair.bg/film/2017-08-18/prikaznite-istorii-na-fei-drakoni-vampirki-i-drugi-chudati-tvari-vav-vreme-za-detsko-kino-ot-2-septemvri-po-bulgaria-on-air
Приказните истории на феи, дракони, вампирки и други чудати твари във Време за детско кино от 2 септември по Bulgaria ON AIR

Детският хит Сестрите вампирки 2: Прилепи в стомаха е едно от топ заглавията в селекцията

Новата поредица „Време за детско кино“ ще зарадва най-малките зрители с любимите им анимационни герои преди старта на учебната година. От 2 септември децата ще могат да се забавляват с вълнуващите приключения на едни от най-добрите европейски и американски филмчета. Всяка събота и неделя от 13,30 часа по Bulgaria ON AIR ще бъде специалното време за най-малките любители на киното, които ще проследят приказните истории на феи, дракони, вампирки и други чудати твари.

Детският хит „Сестрите вампирки 2: Прилепи в стомаха“ е едно от топ заглавията в селекцията на Bulgaria ON AIR. Любителите на легендите могат да проследят историята на две сестри полувампири и техните предизвикателства на 10 септември в 13,30 часа. Дакария и Силвания пристигат от Трансилвания в малко германско градче, което може да предизвика много беди...

След вълненията около първия ученически звънец на 15 септември Bulgaria ON AIR ще зарадва най-малките си зрители с магическата одисея на „Уинкс 3D: Вълшебно приключение“ (16 септември в 13,30 часа). Филмът е на един от най-популярните европейски режисьори на анимационно кино - Иджинио Страфи, и представя ново пълнометражно приключение в света на познатия анимационен сериал „Клуб Уинкс“. Главните героини отново са феите Блум, Стела, Флора, Техна, Муза, Лейла и Рокси със своите мистични и лични трепети.

Следващата част на един от любимите детски филм -„Уинкс: Мистерията от Дълбините“, ще се излъчи на 17 септември. Този път „Клуб Уинкс“ се изправя срещу най-големите си врагове – отборът на тъмната магия на вещиците Трикс. Но за да разбият феите веднъж завинаги и да станат непобедими, им трябва нещо вълшебно - една малка, но могъща магическа перла, скрита в дълбините на безкрайния океан.

На малкия екран ще се появи и еленчето Нико с необикновена съдба в „Нико и пътят към звездите“ на 23 септември. Нико расте само с майка си, но въпросите за баща му не стихват. Тя разказва на сина си, че баща му не е напълно обикновен елен, а напротив – той е един от елените на Дядо Коледа. Тази история кара Нико да мечтае как ще полети също като него. А веднага на следващия ден (24 септември) Bulgaria ON AIR ще излъчи и втората част на филмчето „Нико 2: Малко братче - големи проблеми“, където приключенията на Нико продължават, но той се е сдобил и с нови предизвикателства – трябва да се справи с малкото си доведено братче.

Въображението на децата ще бъде провокирано и с „Рицарят Ръждивко“ – на 30 септември в 13,30 часа. Смелият рицар Ръждивко живее в приказното кралство Скрапланд, където е вдъхнат живот на всички метални отпадъци. Там тупти по едно сърчице в най-различни уреди и машини. Най-голямата му мечта да спечели кралския турнир срещу принц Новел обаче го изпраща на опасно приключение.

„Време за детско кино“ продължава и през октомври с „Малкият рицар Тренк“ (1 октомври), който ще пренесе най-малките зрители във вълнуващото приключение на десетгодишния Тренк с рицарски турнири, злодеи, дракони и добрите рицари, борещи се с тях.

Част от детската селекция е и лентата на Люк Жаке „Лисицата и детето“, която най-малките ще могат да гледат на 7 октомври. Филмът разказва за младо момиченце, което живее в източните планински райони на Франция. Всеки ден по пътя си за училищя тя среща малка лисица, с която развиват необикновена връзка. Но не след дълго се случва нещо непредсказуемо...

Магична история във френския семеен филм „Омагьосаното езеро“ ще завладее цялото семейство на 14 октомври по Bulgaria ON AIR. На брега на безлюдно езеро две деца попадат под магията на дивата природа. Неволите ги сближават и това им дава сили да се справят с проблемите. В техните очи езерото е тайнствено царство, където прекрасни и страшни същества се раждат от сънища или кошмари. Времето, което прекарват там, дава на децата опит, който ще ги промени завинаги.

От 2 септември поредицата ще открият „Гладиаторите на Рим“. Анимацията също е дело на режисьора Иджинио Страфи и ще събере пред екрана цялото семейство, като представи една вълнуваща история за дълга пред близките и невъзможната любов.

В неделния ден на 3 септември (13,30 часа) на малкия екран ще се появи приключенската лента „Мишлето Перес“, което влиза в ролята на „приказно същество“ за събиране на зъбки, заменя ги с монети и радва децата с малките си „вълшебства“.

Гледайте тези и още вълнуващи филми за най-малките във „Време за детско кино“ от 2 септември, всяка събота и неделя в 13,30 часа.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 25 August 2017 17:48:48
Quote from: http://www.bgonair.bg/film/2017-08-25/kakvo-prevrashta-chovek-v-zhestok-prestapnik-v-holandskiya-serial-zabraveni-ot-boga
Какво превръща човек в жесток престъпник – в холандския сериал Забравени от Бога

Драматичната поредица ще се излъчва по Bulgaria ON AIR от 11 септември, всеки делник от 20,40 часа

Действителни случаи на тежки престъпления вдъхновяват създателите на "Забравени от бога“ (Van God Los/The Godless) да насочат вниманието на публиката върху човешката жестокост. Холандският драматичен сериал показва какво превръща хората в безжалостни мъчители и убийци, като в същото време представя съдбата на жертвата. Зрителите на Bulgaria ON AIR могат да проследят поредицата от 11 септември, всеки делник от в 20,40 часа.

Сериалът "Забравени от Бога“ е реализиран по идея на Петер Кюперс и се базира на брутални престъпления от реални полицейски хроники. Във всеки епизод зрителите ще проникнат в съзнанието на престъпници, за да разкрият мотивите им да нараняват. С въздействащи истории и похвати продукцията дава възможност всяко престъпление да се разгледа през призмата и на извършителя, и на жертвата, така че зрителят сам да формира своята оценка за случая.

Сериалът има две номинации за най-добра ТВ драма на Холандския филмов фестивал.

"Забравени от Бога“ (Van God Los)

Трилър, криминален, Холандия, 2011;

По идея на: Пиетер Кюперс;

В ролите: Ервин Бозолини, Клеменс Леверт, Хенри ван Лоон, Чарли Беверман, Хуб Смит.
Брех... Отдавна не е имало някакъв сериал, който да не е руски или японски... :D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 28 August 2017 00:31:56
бг он еър да няма да пускат скоро HD защото промо шапки в фейсбука им са 720 или 1080p?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 28 August 2017 20:57:39
Те шапките от доста време са в HD, но само те. Както неведнъж съм писал, камерите и видео пулта са по-стари от света и няма как да се излъчва в HD. За да минат в HD, просто трябва да се купи нова техника, но тя струва доста пари и явно това е пречката.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 28 August 2017 21:11:40
По BG MUSIC CHANNEL HD от половин година редовно излъчват част от авторекламите на BG ON AIR за филми и сериали. Качеството наистина е HD на рекламите


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: monk1900 on 29 August 2017 14:37:02
За да минат в HD, просто трябва да се купи нова техника, но тя струва доста пари и явно това е пречката.

Не пречи да пуснат HD версия на канала и само филмите, рекламите, stock footage репортажите и евентуално надписите на живите предавания да са HD. В логото няма нужда да има надпис „HD“, както на Bloomberg няма. В сайта да пуснат 360p и 720p да могат хората да си избират, а към операторите да пускат 1080p, като на операторите и без това ще им трябва време докато решат да пуснат и HD версията на канала. Лека полека, да взимат и нови камери.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: The TV Boy on 30 August 2017 12:36:52
От септември - „Операция История” с водещ Росен Петров по България он Ер. Предаването ще бъде както се досещате „рестарт” на историческото предаване „Операция Слава”, което се излъчваше по БТВ през 2009 и като рубрика в „Нека говорят” през 2012/2013.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 September 2017 14:48:54
Константин Динчев вече работи като репортер в Bulgaria ON AIR, а скоро ще бъде и водещ на новините. Преди това е бил репортер в BiT и TV+.

Вероника Чанева, която водеше новините по TV7, също скоро ще почне да води новините на Bulgaria ON AIR. В момента тя работи като редактор на новините.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 08 September 2017 16:33:51
Константин Динчев идва от Варна. Работил е в тв черно море и ртвц Варна.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 September 2017 17:51:53
Ми, явно е бил там по-отдавна. До миналия месец беше в BiT, а преди това е бил в TV+, доколкото разбрах. Чух, че е бил и в TV7, но не знам дали е вярно.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 08 September 2017 19:44:41
Константин Динчев идва от Варна. Работил е в тв черно море и ртвц Варна.
Първата му работа в телевизия е била в Телевизия Варна, след това РТВЦ -Варна, ТВ Черно море, TV +, BIT, а сега Bulgaria ON AIR, да


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 September 2017 21:24:12
Въх... Как му проследихте цялата кариера... ;D Като търсих в нета, ми излезе само BiT... ;D Иначе това РТВЦ Варна всъщност е бившото "БНТ Море" нали?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 08 September 2017 21:51:54
Да,  беше БНТ Море.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 11 September 2017 14:03:25
Собствениците на медийната група вече имат и университет - ВУЗФ.

Quote from: http://www.bgonair.bg/press/2017-09-11/investor-media-group-s-nay-mashtabnata-mediyna-investitsiya-v-balgarskoto-obrazovanie
Investor Media Group - с най-мащабната медийна инвестиция в българското образование
Висшето училище по застраховане и финанси стана част от медийната група

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД 4IN /BGTR30/) финализира сделката по придобиване на 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция, в която се изграждат качествени кадри за бизнеса. Стратегическата цел на медийната група е да продължи успешната линия на развитие на ВУЗФ като най-модерната и практически ориентирана образователна институция в областта на финансите, икономиката и предприемачеството. Заедно с основателя доц. д-р Григорий Вазов Investor Media Group ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета.

За президент на институцията беше избран Апостол Апостолов. Той има доказани успехи в сферата на финансите и мениджмънта, както и повече от 10 години опит като преподавател във ВУЗФ в дисциплината „Капиталови пазари“.

В развитието на капиталовите пазари Апостолов специализира в периода от 1995 до 2009 г. Между 2003 и 2009 г. е председател на Комисията за финансов надзор, а от 2011 г. досега е председател на НС на Тексим банк. От 2012 г. е председател на Съвета на директорите на „Централен депозитар“ и член на НС съвет на “ЧЕЗ Разпределение“. Завършил е „Банки и банково дело“ в УНСС, а преди това Техническия университет в Пловдив.

Академичната програма ще продължат да управляват ректорът доц. д-р Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова. От есента младите хора могат да се включат в още няколко нови магистърски и бакалавърски програми, които залагат на иновативни и практически методи на преподаване. Повече информация вижте тук http://iskam.vuzf.bg/.

„Дългосрочната стратегия на Investor Media Group да развива и подкрепя качественото образование в България отиде на следващото ниво – директна инвестиция в университет. Щастливи сме да бъдем част от бъдещето на ВУЗФ, коeто за 15 години се утвърди като еталон в икономическото образование. Вярвам, че заедно с изключително силния и доказан академичен състав ще направим сериозна крачка напред в създаването на утрешните ценни кадри за бизнеса и нови предприемачи – каквато е и мисията на бизнес медиите в групата ни“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

Медийната група ще подкрепи учебните програми на ВУЗФ с допълнителни възможности за придобиване на практически знания, като един от бъдещите проекти е обучение на място в Bloomberg TV Bulgaria за студентите във финансовите и икономическите специалности.

„През последните 15 години ВУЗФ се утвърди като водещо висше учебно заведение в България, което дава на студентите си не само блестящи познания във финансовата, застрахователната и бизнес сферите, но и ги подготвя да си намерят работа по специалността още от студентската скамейка. Ставайки част от Investor Media Grouр - най-голямата бизнес медийна група в България, разширяваме полето си на дейност още повече. Това е една голяма крачка, с която засилваме ролята на бизнеса в образованието и даваме на студентите си нови възможности за практика, по-експертно и иновативно образование и възможност да се срещнат с известни имена от българската и международната бизнес сцена“, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) е водеща медийна група и единствената българска публична компания, която включва и телевизионни медии. Част от портфолиото на групата са националната ефирна телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria – първият международен бизнес и финансов канал, адаптиран към местната аудитория. Дигиталното портфолио на групата включва Bloombergtv.bg – онлайн видеоплатформата на Bloomberg TV Bulgaria, телевизионния сайт Bgonair.bg, водещия новинарски сайт Dnes.bg, онлайн институцията във финансовите и икономически новини Investor.bg, сайта за модерните млади хора Tialoto.bg, онлайн изданието за съвременната жена Az-jenata.bg, спортния новинарски сайт Gol.bg, водещия здравен сайт Puls.bg, единствената онлайн медия, насочена към тийнейджърите - Teenproblem.net, сайта за недвижими имоти с най-качествените обяви Imoti.net, детския портал Az-deteto.bg, сайта за автомобилни новини Automedia.bg, платформата за кариерно развитие Rabota.bg и други. Част от Investor Media Group е и националното радио Bulgaria ON AIR с покритие в 33 града в страната, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и GO ON AIR The Traveller’s Magazine, които се разпространяват на борда на самолетите на националния авиопревозвач „България Ер“.

Investor Media Group успешно развива допълнителни проекти. Сред тях са поредицата от дискусии с експерти Клуб Investor.bg, конферецията за инвестиции и валутна търговия Investor Finance Forum; Bloomberg конференцията The Next Big Thing; форумите „Образование и бизнес“ и „София – град на знанието“; кампанията в полза на обществото „Забавното четене“, спортното събитие „Детска Игриада“; събитията на Puls.bg „Форум бременност и детско здраве“ и „Здравен дебат“, както и класацията „Специалистите, на които се доверявам“, проектът „Годишни награди на Imoti.net“, част от който са бизнес закуски с участието на бранша в цялата страна и други.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 13 September 2017 18:12:01
Ето и официално инфо около промените в "Новините ON AIR":

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-09-13/vodeshti-zastavat-zad-kadar-produtsenti-izlizat-na-ekran
Водещи застават зад кадър, продуценти излизат на екран
С нови лица започна есенният новинарски сезон на Bulgaria ON AIR

Водещата и международен редактор на Новините ON AIR Мартина Ганчева влиза и в ролята на продуцент на централните емисии, а досегашният продуцент Вероника Чанева става и лице на новините. От началото на новия ТВ сезон Мартина и Вероника ще се редуват като водещи от 18,30 в делничните дни, а докато не са екран, ще носят отговорност за съдържанието и реда на цялата емисия в качеството си на продуценти.

Промяната е част от визията на Bulgaria ON AIR да развива журналистите си във всички области на ТВ новинарството, както и в отговор на тяхното лично желание и инициатива да поемат повече отговорности при доставянето на качествен новинарски ТВ продукт.

Към екипа на Новините ON AIR се присъедини и Константин Динчев – водещ на късната емися от 21,30 часа в делничните дни. Динчев изминава дълъг път в журналистическата професия и трупа богат опит в различни медии, Интересува се от актуалните събития, социалните теми и емоционалните истории. Проследявал е не една човешка съдба, бил е и в центъра на опустошителни бедствия като наводнението в Аспарухово. Отразявал е и военното обучение на САЩ в Черно море в разгара на скандала с анексирането на о. Крим.

Водеща става и изявеният репортер на "България сутрин“ Даниела Пехливанова, която ще представя сутрешните емисии на Новините ON AIR през уикенда. Йоанна Николова остава лице на вечерните новини в събота и неделя.

Водеща на сутрешните емисии в делничните дни е Даниела Владимирова, а дневните новини в 13,00, 15,30 и 17,30 часа остават в ръцете на Радинела Бусерска.

Ще има още промени в телевизията, но те най-вероятно ще станат факт в началото на октомври. :)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 13 September 2017 19:12:23
Много добре. Дано са замислили анимационен блок всеки ден и ситкоми + научно-популярни филми и музикална класация. Защо не и предаване Box Office продукции. Преди две години имаха,  но го спряха. Интересно би било  да имат и еротичен блок веднъж седмично примерно в рамките на 1:30


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: monk1900 on 14 September 2017 12:51:47
Интересно би било  да имат и еротичен блок веднъж седмично примерно в рамките на 1:30

Ако под еротичен блок имаш предвид порно, никоя политематична телевизия не би си го позволила, тъй като ще ѝ навреди на имиджа.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 14 September 2017 13:42:06
Мисля,  че ясно се изразих. Еротичен блок,  а не порно блок!


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 14 September 2017 15:50:15
Ако под еротичен блок имаш предвид порно, никоя политематична телевизия не би си го позволила, тъй като ще ѝ навреди на имиджа.
Еротичните предавания нямат общо с порното. Преди 10-15 години имаше доста еротични предавания, но за съжаление с годините изчезнаха... Дори по MSAT (старото име на Bulgaria ON AIR) имаше голи новини. Иначе имаше също "Нощен магазин", "Голите ангели", "На седмото небе", "Секс игри, ах" и май тези са. По "Диема" преди 7-8 години въртяха и американски еротични сериалчета, които никак не бяха лоши. Да видим сега какво ще представлява новото предаване на Кобилкина по BiT, пък ако е успешно, може и да се върне модата към този жанр.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 14 September 2017 16:56:38
Като стана дума за Кобилкина преди две вечери го засякох по BIT. На екрана в долния десен ъгъл имаше и обозначение,  че предаването не е подходящо за лица под 12 години. Не трябваше ли по-късно през месеца да стартира?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 14 September 2017 17:55:55
Не помня да са обявявали начална дата. Иначе нормално да има възрастово ограничение, понеже все пак се разискват сексуални теми. ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 17 September 2017 14:26:58
Певицата Dia от миналата седмица работи като репортер в Bulgaria ON AIR. Истинското й име е Димана Мирчева.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 17 September 2017 15:18:17
Еха. Много приятно момиче е. Браво!


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 17 September 2017 17:36:40
Дам. Би било чудесно, ако й поверят да води музикално предаване, понеже в момента те са кът, но да видим... :)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 October 2017 18:48:25
Брей... Това изглежда да е интересен сериал, щом е купен от Netflix:

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-10-02/bogat-pleyboy-se-prevrashta-v-nay-dobriya-politsay-v-krimi-dramata-roden-sas-srebarna-lazhichka-po-bulgaria-on-air
Богат плейбой се превръща в най-добрия полицай в крими драмата "Роден със сребърна лъжичка" по Bulgaria ON AIR
Първият руски сериал, купен от Netflix, стартира в ефир от 16 октомври

Богат плейбой става най-добрият полицай в премиерния за България сериал "Роден със сребърна лъжичка" (Мажор). Зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да проследят хитовата поредица от 16 октомври, всеки делник, в 19,50 часа. Криминалната драма "Роден със сребърна лъжичка" е първият руски сериал, купен от Netflix.

Богатият наследник Игор Соколовски има всичко, за което някой би мечтал – радва се на охолен живот с неограничени средства, а женската компания никога не му е липсвала... Докато баща му не решава да му даде урок и да спре саморазсрушителния му начин на живот. Бизнесменът спира кредитните карти на сина си и го записва в стажантската програма на неугледно полицейско управление в Москва.

Младият мъж е принуден да работи, вместо да се радва на живота... да дава нощни дежурства и да разследва случаи вместо да ходи на партита... Без достъп до парите на семейството си, Игор няма друг избор освен да се предаде и да приеме предизвикателството на баща си.

Младият полицай започва стажа си и още в самото начало се сблъсква с реалността… парите вече не могат да решат всички проблеми. Новите му колеги превръщат живота му в истински ад, но той не се отказва. Игор трябва да разчита единствено на себе си, за да оцелее в суровата среда - и успява. Бързо разбира, че има талант за полицай. Междувременно се заформя и семейна трагедия, чиято мистерия трябва самият Игор да разплете...

Проследете възхода и падението в живота на един богат наследник в "Роден със сребърна лъжичка" от 16 октомври, всеки делник в 19,50 часа по Bulgaria ON AIR.

"Роден със сребъна лъжичка" (Мажор)

Драма, криминален, Русия, 2014

Режисьор: Константин Статски

В ролите: Павел Прилучни, Карина Разумовска, Дмитрий Шевченко, Денис Шведов и др.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: The TV Boy on 03 October 2017 13:40:11
Бойка Делиева вече не е част от  екипа на БоЕ - скоро на нейно място нов уикенд блок тип „Събуди се”, до тогава повторения. Константина Живова вече не е част от „България сутрин”, както и Симеон Белев, който отива в Нова ТВ.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Mr.D. on 03 October 2017 20:42:18
Бойка Делиева вече не е част от  екипа на БоЕ - скоро на нейно място нов уикенд блок тип „Събуди се”, до тогава повторения. Константина Живова вече не е част от „България сутрин”, както и Симеон Белев, който отива в Нова ТВ.

Скоро ще има новини около сутрешния блок на БГ он Еър


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 04 October 2017 15:39:30
Скоро ще има новини около сутрешния блок на БГ он Еър
Едната е, че новият екранен партньор на Лора Инджова ще е Златимир Йочев. Той идва от BiT, а преди това е бил също в БНТ и TV+. Дебютът им като екранна двойка ще е на 16 октомври.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 05 October 2017 16:58:34
Ето официално инфо за промените около сутрешния блок:

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-10-05/oktomvri-e-mesetsat-na-promenite-v-bulgaria-on-air
Октомври е месецът на промените в Bulgaria ON AIR
Нови лица, обновен сутрешен блок, лайфстайл предаване, уикенд блок на живо и още от 16 октомври

Национална телевизия Bulgaria ON AIR обогатява ефира си с нови лица и предавания. Новостите започват от 16 октомври със сутрешния блок „България сутрин“, който вече ще се излъчва всеки делник от 6,15 до 9,00 часа. Новото лице в екипа на блока е журналистът Златимир Йочев, който се присъединява към Лора Инджова като водещ. Златимир има дългогодишен и разнообразен опит в професията, като преди да стане част от Bulgaria ON AIR е работил като репортер, редактор, сценарист, водещ на сутрешен блок и потребителско предаване, водещ на централни новини, автор на документални филми и туристическо шоу. Повече за него >>

„За човек, който обича да лети, вярвам, че това е важна стъпка от моята via pontica. Миграционният път си има своя логика и правила и аз смятам, че Bulgaria ON AIR е мястото, в което един свободен, търсещ и любопитен към света журналист може да разгърне своя потенциал. И зрителски, и професионално съм против апокалиптичното звучене в медиите, затова идвам в сутрешния блок, в който то отсъства. Няма да крия своята усмивка и характер пред зрителите“, коментира Йочев.

Динамиката в „България сутрин“ също ще се промени от 16 октомври – и Лора Инджова, и Златимир Йочев често ще водят изнесени студия от местата, на които се случват важните за зрителите събития.На 16 октомври от 10,30 до 12,30 часа тръгва и новото лайфстайл предаване на Bulgaria ON AIR – „околоСВЕТСКО“, с водещи Бойка Делиева, позната от съботно-неделния сутрешен ефир и Константина Живова, която досега беше част от „България сутрин“. В предаването зрителите ще открият актуалните светски новини с коментар, срещи с популярни хора в по-личен и любопитен план, културни теми, практически съвети от сферата на здравето, красотата, модата, стайлинга, спорта, кулинарията и други. Продуцент на предаването е опитният журналист и ТВ продуцент Румяна Симеонова.

Тази есен по Bulgaria ON AIR ще стартира и необичайна за ТВ ефира прогноза за времето, ново уикенд инфотейнмънт токшоу на живо, както и още няколко нови предавания в различни жанрове.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 06 October 2017 22:01:29
май нещо несхващам.„България сутрин“ е до 9,а „околоСВЕТСКО“ от 10,30.Тогава какво ще има в тази дупка?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 07 October 2017 14:11:01
май нещо несхващам.„България сутрин“ е до 9,а „околоСВЕТСКО“ от 10,30.Тогава какво ще има в тази дупка?
Ще видим, като излезе програмата, но най-вероятно ще е повторение на някое предаване, като "Клик" например.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 11 October 2017 19:26:28
Джуджи вече е част от екипа на Bulgaria ON AIR:

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-10-11/predavaneto-okolosvetsko-tragva-s-dinamichni-rubriki-ot-16-oktomvri-po-bulgaria-on-air
Предаването "околоСВЕТСКО" тръгва с динамични рубрики от 16 октомври по Bulgaria ON AIR
Деляна Маринова – Джуджи влиза в судиото като редовен коментатор


Новото лайфстайл предаване "околоСВЕТСКО" по Bulgaria ON AIR започва на 16 октомври с няколко тематични рубрики. Всеки делник от 10,30 часа Бойка Делиева и Константина Живова ще представят популярни хора в по-личен и любопитен план, културни теми, практически съвети от сферата на здравето, красотата, модата, стайлинга, спорта, кулинарията и други теми в рубриките "околоСВЕТСКО оживление", "извънСВЕТСКИ страсти", "Светско и естетско", "ОколоСВЕТСКИ компас" и други.

Към предаването се присъединява и добре познатата на телевизионната аудитория Деляна Маринова – Джуджи, която всеки делник ще коментира актуалните и светски събития заедно с Бойка Делиева и Константина Живова. Джуджи има дългогодишен професионален опит като ко-водещ в предаването "На кафе" и е човек с разностранни интереси. Хедонист и бохем по душа, Джуджи обича да пътува и да опознава различни култури. Освен като светски коментатор и водещ, тя има изяви и в телевизионното кино, а в момента учи магистратура с профил филмово и телевизионно продуцентство в НАТФИЗ. През призмата на колоритната си личност Джуджи ще вади на фокус светските и полемични теми в "околоСВЕТСКО".

Ролите на двете водещи ще бъдат различни - Бойка ще посреща всеки делник на живо най-интересните и актуални личности с техните съкровени истории, вълнуващи пътешествия и спомени, а Константина ще поставя звездите в нови, нетипични, роли и ще „лови“ светските новини на терен.

"На зрителите им предстои интересно приключение. Всеки делник ще надникваме в личния свят на хора, от които зрителите се интересуват. Ще го правим с уважение към тях, без излишна сензационност, както правим всичко в Bulgaria ON AIR", споделя Бойка Делиева.

"околоСВЕТСКО" ще надниква в домовете и личното пространство на големите звезди и заедно ще правим различни неща, свързани с техните интереси. Ще ровим в дамските чанти на популярните жени, ще спортуваме, хапваме, пеем заедно, ще покажем нагледно какво обичат звездите. Ще обиколим света на токчета", разкрива Константина Живова.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 20 October 2017 21:42:25
Едно от най-малоумните предавания най-накрая пада от ефир! ;D ;D ;D Всяка събота от 19:00ч. на мястото на "Клик" вече ще се излъчва "Опорни хора" с Ганиела Ангелова. За съжаление все още се въртят повторения на "Клик" всеки делник от 9:50ч.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 20 October 2017 21:48:32
Хубаво е,че клик си тръгва от ефир,но е много лоша програмата сега.Как бг он еър ще се борят за рейтинг като дават всяка делнична сутрин от 9,15 до 10,30 повторения.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 20 October 2017 22:05:55
Едно от най-малоумните предавания най-накрая пада от ефир! ;D ;D ;D Всяка събота от 19:00ч. на мястото на "Клик" вече ще се излъчва "Опорни хора" с Ганиела Ангелова. За съжаление все още се въртят повторения на "Клик" всеки делник от 9:50ч.
Предаването наистина беше глупавото. Но BG ON AIR, въпреки че е национална ефирна телевизия от вече 4 години,  все още е много постна. Да, правят опити да я разнообразят,  но въпреки всичко продължава да е в голяма част от програмната схема канал преливащ от повторения и нискобюджетни филми и сериали, повече от които руски . А имат финансов ресурс,  не е като нямат. С него могат да превърнат канала поне в 4-ия или 5-ия най-гледан канал в страната.
Нямам предвид да пуснат предаване тип "Папараци",  но донякъде поне могат да направят програмната схема да е наподобяваща тази на PRO.BG.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 21 October 2017 14:02:27
Предаването наистина беше глупавото. Но BG ON AIR, въпреки че е национална ефирна телевизия от вече 4 години,  все още е много постна. Да, правят опити да я разнообразят,  но въпреки всичко продължава да е в голяма част от програмната схема канал преливащ от повторения и нискобюджетни филми и сериали, повече от които руски . А имат финансов ресурс,  не е като нямат. С него могат да превърнат канала поне в 4-ия или 5-ия най-гледан канал в страната.
Нямам предвид да пуснат предаване тип "Папараци",  но донякъде поне могат да направят програмната схема да е наподобяваща тази на PRO.BG.
И аз се чудя защо така доброволно се предават... В момента сякаш телевизията се опитва да копира БНТ и "Алфа", като резултатът е пълен буламач... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 27 October 2017 11:57:23
Две нови поредици по телевизията:

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-10-25/politicheskiyat-irlandski-miniserial-vtori-v-listata-premierno-po-bulgaria-on-air-ot-1-noemvri
Политическият ирландски минисериал "Втори в листата" – премиерно по Bulgaria ON AIR от 1 ноември
Поредицата разказва за един необикновен тандем по време на избори в Кери, Ирландия

Може ли човек да се научи да бъде политик или не? Това е основният въпрос в драматичния минисериал "Втори в листата", който разказва за един необикновен тандем по време на избори в Кери, Ирландия. Политическата поредица е премиерна за България и ще се излъчва по Bulgaria ON AIR от 1 ноември, всеки делник, в 21 часа.

"Втори в листата" е динамичен сериал, базиран на теорията, че "всички политици са местни". Сюжетът акцентира върху мошеничеството в ирландската политика и се разгръща, когато една партия губи изборите. Поредицата разказва за Винсънт Флин - независим кандидат за политически кабинет, който се съюзява с необикновен партньор. Част от "отбора" става алкохоликът и бивш учител Уили Костело, за да сформират най-неочаквания екип. Двамата се опитват да си проправят път в политическия свят, изпълнен с тайни и интриги. Ще успеят ли да се преборят с конкуренцията за място сред първите в държавата – зрителите ще разберат по Bulgaria ON AIR.

Лентата е номинирана в осем категории на Ирландските телевизионни и филмови награди, от които печели четири, включително за най-добър драматичен сериал.

"Втори в листата" (Ard Fhear)

Драма, Ирландия, 2007;

Режисьор: Деклан Рикс

В ролите: Денис Конуей, Имън Хънт, Гарет Янг, Лесли Конрой, Франк Кели и др

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-10-25/nova-poreditsa-balgarsko-voenno-chudo-tragva-v-predavaneto-balgariya-sutrin-ot-27-oktomvri
Нова поредица „Българско военно чудо“ тръгва в предаването „България сутрин“ от 27 октомври
Зрителите на Bulgaria ON AIR ще проследят десет късометражни филма, които показват, че историята помни силните

Най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на страната оживяват в новата документална поредица „Българско военно чудо“. Тя е създадена от сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец", а зрителите на Bulgaria ON AIR могат да я проследят от 27 октомври, всеки петък в сутрешния блок „България сутрин“ от 8,45.

В рамките на 10 късометражни филма поредицата пресъздава най-важните моменти от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първа и Втора световни войни. Освен на фактите, във филмите се обърща голямо внимание и на конкретния исторически контекст. По този начин всеки зрител може да влезе в ролята на българските главнокомандващи и да получи по-задълбочено познание за тези битки. Филмчетата имат и образователна функция и са полезни за децата и младежите, които изучават история в училищата и гимназиите.

Битките, които са пресъздадени в „Българско военно чудо“, са Сливнишката битка - 1885 г., Лозенградската операция – 1912 г., Родопската Шипка – 1912 г., Превземането на Одрин – 1913 г., Битката за Кресненския пролом – 1913 г., Тутраканската епопея – 1916 г., Боевете при Добрич – 1916 г., Дойранската епопея – 1918 г., Защитата на българското небе - 1943/1944 г. и Дравската операция – 1945 г.
Припомням, че сдружение "Българска история" правят и историческите игри във "Фермата".


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 28 October 2017 23:16:25
Bulgaria ON AIR във инстаграм сами се издадоха,че нямат пари за друго студио.Аз се чудех защо след края на околосветско пускат прогнозата за времето,а то причината е била да може максимално много декор да разкарат.Сутрин от 9,15 до 10,30 подготвят декора на околсветско,което е пълна глупост от тяхна страна.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 31 October 2017 16:24:27
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-10-30/mlada-revolyutsionerka-vliza-v-borba-za-svoboda-v-premierniya-serial-zhoakina-donya-revolyutsiya-po-bulgaria-on-air
Млада революционерка влиза в борба за свобода в премиерния сериал "Жоакина, доня Революция" по Bulgaria ON AIR
Бразилската теленовела стартира в ефир на 11 ноември

Млада бразилка, изпреварила времето си, влиза в борба за спаведливост срещу робството в страната си в новата драматична теленовела "Жоакина, доня Революция". Зрителите на Bulgaria ON AIR могат да проследят бразилския сериал от 11 ноември, всеки уикенд от 14 часа.

Жоакина (Андреа Хорта) е родена през XIX век и е дъщеря на революционера Тирадантес (Тиаго Лачерда). Тя е млада жена, която носи в кръвта си желанието за свобода в Бразилия. Като дете Жоакина става свидетел на смърта на баща си, борещ се за независимостта на хората в страната, предаден от своята дясна ръка - Рубиао (Матеуш Солано). След този тежък момент в живота й е отведена в Португалия, където е отгледана под името Роза от революционен симпатизант.

Години по-късно младата революционерка се завръща обратно в Рио, за да завари безчестия и робство в родната си страна. Политическата ситуация провокира завладяващ гняв в сърцето на Жоакина и бурно желание за независимост, наследено от баща й. Там тя се запознава и с Хавиер (Бруно Ферари) – богат студент по медицина, с таен стремеж към революцията. Заедно, Жоакина и Хавиер откриват обща жажда за свобода, която с времето разпалва една неподправена любов.

Премеждията на Жоакина не спират дотук, тъй като пътят й бива отново пресечен от предателя на баща й – Рубиао... Той настоява да се ожени за нея, без да знае, че именно тя е дъщерята на покойния Тирадантес...

Проследете борбата за свобода на младата революционерка в бразилската теленовела “Жоакина, доня Революция” по Bulgaria ON AIR, от 11 ноември, всеки уикенд от 14 часа.

"Жоакина, доня Революция" (La Dama de la Libertad)

Драматична теленовела, Бразилия, 2016

Режисьор: Винисиуш Коимбра

В ролите: Андреа Хорта, Матеуш Солано, Наталия Дил, Бруно Ферари


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 November 2017 15:51:20
От следващата седмица сутрешния блок "България сутрин" вече ще е от 6:15 до 9:30ч., а след него ще има някакъв сериал "Великите". С тази промяна падат повторенията на "Директно" и "Клик", които са в момента от 9:00 до 10:30ч.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 02 November 2017 16:31:23
Те да вземат да си оправят програмата,че сега е пълен буламач.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 November 2017 17:28:37
Те да вземат да си оправят програмата,че сега е пълен буламач.
И аз съм на това мнение. Трябват по-разнообразни предавания, а не само политика. Пък и по-качествени филми и сериали, а не предимно руски. Сега поне са взели някакви ирландски, ама и те по 8 епизода. Има доста качествени американски сериали, които не се излъчват по никоя телевизия тук, та дано да се насочат в тази посока Bulgaria ON AIR.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 03 November 2017 01:03:52
Тези от Bulgaria ON AIR кога ще си купят техника,  която да регулира или по -точно да изравнява нивото на звука? Особено рекламите и някои сериали или филми са с "гърмящ"  звук. Ужас! Свикнал съм с това явление по Военния ТВ канал,  но при националния ефирен канал Bulgaria ON AIR е направо недопустимо. Като някаква кабеларка са. Нямат ли поне звукорежисьори?!


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: The TV Boy on 03 November 2017 01:34:18
Тези от Bulgaria ON AIR кога ще си купят техника,  която да регулира или по -точно да изравнява нивото на звука? Особено рекламите и някои сериали или филми са с "гърмящ"  звук. Ужас! Свикнал съм с това явление по Военния ТВ канал,  но при националния ефирен канал Bulgaria ON AIR е направо недопустимо. Като някаква кабеларка са. Нямат ли поне звукорежисьори?!
Те звукорежисьори имат, ама техника не купуват, та за това положението е зле, а няма и изгледи да се оправи...


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 03 November 2017 15:41:49
Тези от Bulgaria ON AIR кога ще си купят техника,  която да регулира или по -точно да изравнява нивото на звука? Особено рекламите и някои сериали или филми са с "гърмящ"  звук. Ужас! Свикнал съм с това явление по Военния ТВ канал,  но при националния ефирен канал Bulgaria ON AIR е направо недопустимо. Като някаква кабеларка са. Нямат ли поне звукорежисьори?!
То може да е национален канал, ама по-голямата част от техниката е още от MSAT. Телевизията се ребрандира преди 6 години, но повечето неща са на около 10 години, а някои дори още по-стари. ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: megara on 03 November 2017 19:00:37
Преди няколко месеца в последната част на шоу "Гол" започна да се чува някакво пукане и тонрежисьорите си ги оставиха така около 15 минути без да направят нещо, като да сменят микрофон и т.н.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: The TV Boy on 03 November 2017 19:19:05
Преди няколко месеца в последната част на шоу "Гол" започна да се чува някакво пукане и тонрежисьорите си го оставете така около 15 минути без да направят нещо, като да сменят микрофон и т.н.
Чува се пукане най често защото микрофоните в БГ он ЕР са хедсети на главите им за разлика от всички други ТВ-та, където са брошки на дрехите и при по „емоционални” водещи и гости хедсетите (които не са от много новите) се опират в лицата или в якичките им при завъртане и пукат.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: megara on 03 November 2017 20:17:44
Чува се пукане най често защото микрофоните в БГ он ЕР са хедсети на главите им за разлика от всички други ТВ-та, където са брошки на дрехите и при по „емоционални” водещи и гости хедсетите (които не са от много новите) се опират в лицата или в якичките им при завъртане и пукат.

Не помня какви микрофони бяха, ама да оставиш звука да пращи в ефир 15 минути не ми се вижда много професионално.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 07 November 2017 17:13:42
И... руските сериали се завръщат с пълна сила... ;D

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-11-07/smartonosna-prestapnost-v-sledvoenna-odesa-v-seriala-likvidatsiya-po-bulgaria-on-air
Смъртоносна престъпност в следвоенна Одеса в сериала "Ликвидация" по Bulgaria ON AIR
Премиерната за България военна поредица - в ефир от 16 ноември

Трудната борба с престъпността в следвоенна Одеса проследява премиерният за България сериал "Ликвидация" - от 16 ноември, всеки вторник и четвъртък в 22,10 часа по Bulgaria ON AIR.

Действието се развива през 1946 г. Настъпил е краят на Втората световна война, но не и на битката срещу престъпността. В следвоенно време Одеса е управлявана от избягали от затвора серийни убийци и бивши сътрудници на нацистите, начело със загадъчен академик, който не е решил на чия страна да бъде. Злосторниците разграбват военните складове, като се опитват да пренасочат всякакви стоки и оръжия. Поставен в неудобно положение, маршал Жуков е изпратен в Одеса от властта, за да поеме ситуацията в свои ръце и да овладее положението.

Маршалът, силно подпомогнат от началника на разузнаването Давид Голцман, полага всички усилия, за да се пребори с престъпността в града, но още в началото на разследването разбира, че дори в милицията и командния щаб има къртица... Самият академик издава секретна информация, с което улеснява престъпните ходове на бившите затворници.

Жуков и Голцман изпробват различни методи, за да хванат бандитите и да се преборят с престъпността в Одеса, въпреки предателствата на академика. Но един хитър ход от страна на Голцман успява да обърне нещата в тяхна полза...

Сериалът е номиниран за различни филмови награди, сред които са и наградите за филмово изкуство „Златен орел“, на които е отличен в три категории.

Проследете смъртоносната престъпност в следвоенна Одеса в "Ликвидация" от 16 ноември по Bulgaria ON AIR.

"Ликвидация" (Liquidation)

Военен, Криминален, Трилър, Русия, 2007;

Режисьор: Сергей Урсуляк;

В ролите: Владимир Машков, Сергей Маковецкий, Михайл Пореченков, Владимир Меншов
Статията обаче не е много коректна, понеже сериалът не е премиерен за България, а само за телевизията. В момента същият сериал върви по "БНТ 2". ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 November 2017 14:31:35
Интересно предаване се задава. :)
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2017-11-08/semeynoto-predavane-familno-s-donika-rizova-po-bulgaria-on-air-ot-18-noemvri
Семейното предаване "Фамилно" с Доника Ризова - по Bulgaria ON AIR от 18 ноември
Всеки уикенд от 10,30 зрителите ще откриват идеи, истории и съвети за цялото семейство

"Фамилно" е новото съботно-неделно токшоу по Bulgaria ON AIR. От 18 ноември, всеки уикенд от 10,30 до 12,30, водещата Доника Ризова ще представя любопитни семейни истории, прагматични съвети от специалисти от различни области за по-пълноценен семеен живот, разнообразни идеи за фамилни пътувания из непознати места в България, интересни занимания за уикенда за малки и големи, както и кулинарни рецепти и традиции с рубрики за здравето и дома. С интересни срещи извън студиото ще се включва и репортерът Асен Манасиев, а Аспарух Йорданов ще представя неизвестни факти за известните световни фамилии от миналото до днес.

"Фамилно" е предаване за цялото семейство. Всяка събота и неделя в рамките на 2 часа ще показваме наследниците на известни български фамилии и ще представяме интересните семейни истории на чужденци, които живеят в България. Ще водим зрителите на семейни екскурзии до непознати красиви кътчета наблизо и далеч. Ще следим новите филми, театрални постановки и концерти, подходящи за малки и големи, ще търсим "извънкласни" занимания за децата през уикенда. Ще се запознаем с домашните любимци на обичани българи. Ще готвим, ще ремонтираме, ще търсим отговори и посоки, но най-вече ще се забавляваме заедно. Като една голяма българска фамилия“, коментира водещата.

Доника Ризова е добре позната на зрителите на Bulgaria ON AIR още от създаването на телевизията. Преди да се посвети на новия проект, води предаването Медиите ON AIR. В професията си на журналист трупа опит както в телевизия, така и в печатни издания и Дарик радио. Доника е носителка на редица награди, сред които "Златното перо" на СБЖ и "Свети Влас" за ТВ журналистика. Има и номинация в конкурса "Жена на годината" за 2016 г.

Не пропускайте новото токшоу "Фамилно" всеки уикенд в 10,30 часа по национална телевизия Bulgaria ON AIR!


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 08 November 2017 15:08:44
Добро предложение за предаване,но с това ефирно време как ще бъде конкуренто с другите телевизии?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 November 2017 15:18:25
Добро предложение за предаване,но с това ефирно време как ще бъде конкуренто с другите телевизии?
И според мен е по-подходящо за следобед, но може и така да е успешно. :)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 12 November 2017 01:57:37
Предаването провокативно е свалено от ефир,а на негово място ще е семейното предаване на Доника Ризова.България сутрин вече е от 06:30 до 09:30 часа.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 November 2017 13:18:31
Предаването провокативно е свалено от ефир,а на негово място ще е семейното предаване на Доника Ризова.България сутрин вече е от 06:30 до 09:30 часа.
Не е точно така. От около месец "Медиите ON AIR" и "Провокативно" бяха издърпани с 1 час по-рано и вместо в 10:30ч. почваха в 9:30ч. Сега и двете предавания падат, като на тяхно място ще има документални поредици. От 10:30 до 12:30ч. пък ще е въпросното ново предаване на Доника Ризова, което се казва "Фамилно". Милена Фучеджиева засега остава без предаване, но не знам дали планира някакво ново.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: david92 on 03 December 2017 20:45:44
Не е точно така. От около месец "Медиите ON AIR" и "Провокативно" бяха издърпани с 1 час по-рано и вместо в 10:30ч. почваха в 9:30ч. Сега и двете предавания падат, като на тяхно място ще има документални поредици. От 10:30 до 12:30ч. пък ще е въпросното ново предаване на Доника Ризова, което се казва "Фамилно". Милена Фучеджиева засега остава без предаване, но не знам дали планира някакво ново.

Като човек, правещ първите си стъпки в ПР сферата, определено ми е мъчно, че единственото специализирано предаване на такава тематика ("Медиите ON AIR") слезе от екран. Но... напоследък съвсем бяха свалили нивото. Прекалено скучни дискусии, разтягане на едни и същи теми, липса на ясни реакции по основните въпроси на деня (напр. откритите заплахи на политици към журналисти в ефир). Така че може би това, което стана с предаването, е закономерно.

А иначе Доника Ризова е КСО мениджър на Инвестор БГ. Нормално да и намерят ново предаване, което да води.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 05 December 2017 12:10:39
Като човек, правещ първите си стъпки в ПР сферата, определено ми е мъчно, че единственото специализирано предаване на такава тематика ("Медиите ON AIR") слезе от екран. Но... напоследък съвсем бяха свалили нивото. Прекалено скучни дискусии, разтягане на едни и същи теми, липса на ясни реакции по основните въпроси на деня (напр. откритите заплахи на политици към журналисти в ефир). Така че може би това, което стана с предаването, е закономерно.

А иначе Доника Ризова е КСО мениджър на Инвестор БГ. Нормално да и намерят ново предаване, което да води.
Какво означава КСО мениджър? ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: david92 on 05 December 2017 15:25:51
Какво означава КСО мениджър? ;D

Мениджър "Корпоративна социална отговорност".


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 06 December 2017 15:02:50
Благой Цицелков, който до миналия месец беше репортер в БНТ, отскоро вече е част от екипа на Bulgaria ON AIR.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 06 December 2017 18:10:52
Благой Цицелков, който до миналия месец беше репортер в БНТ, отскоро вече е част от екипа на Bulgaria ON AIR.
Доколкото си спомням сам си надроби каша,  заради това,  че е част от екипа на Вип Брадър тази година. И го изгониха от БНТ


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 06 December 2017 18:57:48
Доколкото си спомням сам си надроби каша,  заради това,  че е част от екипа на Вип Брадър тази година. И го изгониха от БНТ
Ми, БНТ са доста консервативни в това отношение... Не стига, че заплатите са им зле, ама и не позволяват на служителите си да работят на друго място... Друг е въпросът, че доста от хората в БНТ си докарват и допълнителни доходи, но Благой просто го е направил прекалено явно. ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Mr.D. on 06 December 2017 20:16:24
Благой Цицелков, който до миналия месец беше репортер в БНТ, отскоро вече е част от екипа на Bulgaria ON AIR.

Да, Благой Цицелков е продуцент на сутрешния блок на България он еър.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 06 December 2017 23:08:07
Да, Благой Цицелков е продуцент на сутрешния блок на България он еър.
Мисля, че е репортер, а не продуцент или поне тази сутрин се изяви като репортер. ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 12 December 2017 12:22:06
По Bulgaria ON AIR тече реклама за нови английски филми през целия декември . Означена е като "Сериали от острова"


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 December 2017 16:32:09
По Bulgaria ON AIR тече реклама за нови английски филми през целия декември . Означена е като "Сериали от острова"
Мда... Ето и първият от тях:

Quote from: https://www.bgonair.bg/film/2017-12-11/tri-pokoleniya-lazhi-skandali-i-izneveri-v-dramata-saga-za-forsaytovi-ot-18-dekemvri-po-bulgaria-on-air
Три поколения лъжи, скандали и изневери в драмата „Сага за Форсайтови“ - от 18 декември по Bulgaria ON AIR
Британският сериал е екранизация по класическите романи на нобелиста Джон Галсуорди

Историята на три поколения от фамилията Форсайт и техния интригуващ живот гледайте в британския сериал „Сага за Форсайтови“ - по Bulgaria ON AIR от 18 декември, всеки делник, в 20 часа. Романтичната драма е екранизация по класическите романи на наградения с Нобелова награда британски автор Джон Галсуорди.

„Сага за Форсайтови“ ще отведе зрителите на Bulgaria ON AIR в семеен свят на разкош, разклатен от ревност, отчуждение, изневяра, изнасилване и развод. Действието се развива във време на културни и социални промени в Обединеното кралство, смесени с политически хаос в периода от 1870 до 1920 година. Вълнуващата драма залага на режисьорско майсторство от висок клас, красиви местоположения и убедителна актьорска игра.

В главните роли влизат звездите Деймиън Луис (Соумс Форсайт) станал известен в сериалите „Братя по оръжие“, „Милиарди“ и „Вълци“, и Рупърт Грейвс (Джолиън Форсайт), участвал в „Шерлок“ и „Бялата кралица“. Соумс Форсайт е богат и успешен адвокат в семейната кантора, а единствената му слабост се дължи на любовта му към красивата Айрийн – изиграна от Джина МакКий, известна с ролята си в „Изумрудения град“. Неговият братовчед Джолиън е и негова противоположност – свободомислещ артист, който изоставя жена си, за да заживее с детегледачката. В рамките на тридесет години техните заплетени животи вървят ръка за ръка, като донасят щастие на едни и разочарование на други.

Станете част от семейната драма „Сага за Форсайтови“ от 18 декември, всеки делник, в 20 часа по Bulgaria ON AIR.

„Сага за Форсайтови“ (The Forsyte Saga)

Романтична драма, Англия, 2001-2003;

Режисьори: Кристофър Менаул, Дейвид Мур, Анди Уилсън;

В ролите: Деймиън Луис, Рупърт Грейвс, Джина МакКий, Бен Майлс, Аманда Руут и др.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 18 January 2018 19:28:29
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2018-01-17/nestandartna-uvlekatelna-i-analitichna-prognoza-za-vremeto-po-bulgaria-on-air-ot-22-yanuarifd
Нестандартна, увлекателна и аналитична прогноза за времето по Bulgaria ON AIR от 22 януари

Доц. Георги Рачев и Симеон Матев, и водещите Йоана Недева и Виолета Манчева ще съобщават метеорологичните условия по света и у нас

Национална телевизия Bulgaria ON AIR стартира нестандартна, увлекателна и аналитична прогноза за времето от 22 януари. Част от екипа на политематичната телевизия стават климатолозите доц. Георги Рачев и Симеон Матев, които ще представят обстойна информация не само за времето през седмицата и уикенда, но ще дават и подробни анализи за природните явления и бедствия по целия свят. От понеделник до неделя във всички емисии на Новините ON AIR ще има специално време за времето, в което прогнозата ще представят и водещите Йоана Недева и Виолета Манчева.

"Отделяме в нашия ефир специално време за времето. Животът на съвременния човек на пръв поглед изглежда много по-независим от природните явления, в сравнение с хората, например, от преди век. Но това е само на пръв поглед. Представете си един ден със силни магнитни бури и без интернет... Във време за времето по телевизия Bulgaria ON AIR ние ще се стремим не просто да информираме, а и да търсим връзките между причини и следствия“, каза Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR.

Всеки четвъртък от 18.30 часа в централната емисия на Новините ON AIR зрителите на телевизионния канал ще имат възможност да се информират от специален научен консултант в лицето на изтъкнатия преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология доц. Георги Рачев.

Той ще представя не просто какво ще бъде времето у нас, в Европа и по света, а ще разяснява в дълбочина как то се отразява на живота ни: защо цената на виното ще скочи в световен мащаб след бедствията в Калифорния, защо една буря в Китай може да въздейства на цената на хляба или какво значение има затварянето на озоновата дупка за летния туристически сезон.

"Всеки четвъртък ще говорим за всичко около времето, което интересува зрителя пред малкия екран. Напоследък, за съжаление, фалшивите новини, свързани с времето и климата, стават все повече. Ние ще говорим директно за това как климатът се отразява на здравето на хората, за чистия въздух, причините и следствията от природните бедствия“, каза доц. Рачев.

Част от екипа на националната политематична телевизия става и известният климатолог Симеон Матев. Всеки делник в сутрешния блок "България сутрин“ зрителите на Bulgaria ON AIR ще получават от него подробна прогноза за времето. Освен традиционните минути, в които Симеон ще информира какво да очакваме от времето през седмицата и почивните дни, той ще представя и анализи на метеорологичните условия по света и у нас.

"Зрителите на Bulgaria ON AIR ще видят истинска прогноза за времето с много подробности по всички метеорологични въпроси и климатични процеси. А освен това всеки делник с водещите на "България сутрин“ Лора Инджова и Златимир Йочев ще обсъждаме обстойно какво да очакваме от времето“, каза Симеон Матев.

А дали е подходящо за чадър или слънчеви очила във всеки един ден от седмицата – зрителите ще се информират и от водещите Йоана Недева и Виолета Манчева.

Йоана трупа опит в телевизията повече от 4 години – тя е добре позната на зрителите като водеща на прогноза за времето и репортер в Bulgaria ON AIR. От 22 януари Йоана Недева се завръща на екрана на националната медия. Най-новият член на екипа на Bulgaria ON AIR е Виолета Манчева.
Доста добро попадение с доц. Георги Рачев. Той е може би най-добрият в областта на метеорологията и неслучайно гостува във всички национални телевизии.

Иначе има промяна и в новинарския екип - Вероника Чанева, която беше водеща на централните новини, е напуснала и вече е PR на "Музикаутор". Засега Мартина Ганчева се редува с Константин Динчев, който пък преди беше само на късните емисии.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Mr.D. on 21 February 2018 19:34:29
Утре ще има интересни гости в сутрешния блок на Bulgaria on air - Сашо Диков, бившият вече програмен директор на BiT, и Георги Харизанов, изпълнителен директор на ТВ Европа, ще бъдат гости.
На всичкото отгоре ситуацията става още по-странна, защото водещият на предаването Златимир Йочев преди да отиде в Bulgaria on air беше в BiT, където Сашо Диков му бе шеф.

А и още - BiT и Bulgaria on air са преки конкуренти за борбата за "4-тото място"(ако мога така да се изразя).


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 22 February 2018 12:04:46
Утре ще има интересни гости в сутрешния блок на Bulgaria on air - Сашо Диков, бившият вече програмен директор на BiT, и Георги Харизанов, изпълнителен директор на ТВ Европа, ще бъдат гости.
На всичкото отгоре ситуацията става още по-странна, защото водещият на предаването Златимир Йочев преди да отиде в Bulgaria on air беше в BiT, където Сашо Диков му бе шеф.

А и още - BiT и Bulgaria on air са преки конкуренти за борбата за "4-тото място"(ако мога така да се изразя).
Ми, те са говорили за скандала около Валери Жаблянов. Иначе Георги Харизанов си гостува често в Bulgaria ON AIR още от преди да стане изпълнителен директор на "Европа".


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 03 March 2018 10:34:10
Този грозник Росен Петров как пък на националния ни празник го набутаха за водещ от Bulgaria ON AIR. Отврат.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 03 March 2018 12:42:24
Този грозник Росен Петров как пък на националния ни празник го набутаха за водещ от Bulgaria ON AIR. Отврат.
А.. това е само началото... ;D Скоро трябва да почне предаването му по телевизията. То ще е историческо, както беше "Операция слава" по "ьТВ".


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 29 March 2018 16:17:22
Другата седмица е последна за Доника Ризова в телевизията. От 14 април водеща на "Фамилно" ще е Джуджи.

Както вече писах в друга тема, Кузман Илиев и Владимир Сиркаров също напускат Bulgaria ON AIR, но не знам точно до кога ще са водещи. Доколкото знам, като водещ на "Денят ON AIR" ще ги наследи Ганиела Ангелова.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Mr.D. on 29 March 2018 18:08:28
Другата седмица е последна за Доника Ризова в телевизията. От 14 април водеща на "Фамилно" ще е Джуджи.

Както вече писах в друга тема, Кузман Илиев и Владимир Сиркаров също напускат Bulgaria ON AIR, но не знам точно до кога ще са водещи. Доколкото знам, като водещ на "Денят ON AIR" ще ги наследи Ганиела Ангелова.

Знае ли се къде отиват Кузман Илиев и Доника?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 29 March 2018 21:01:22
Знае ли се къде отиват Кузман Илиев и Доника?
Кузман и Влади отиват в "Европа", а Доника се мести извън България.

EDIT: Ето и официално инфо:

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2018-03-30/ganiela-angelova-e-noviyat-vodesht-na-denyat-on-air-ot-2-april
Ганиела Ангелова е новият водещ на "Денят ON AIR” от 2 април
Bulgaria ON AIR развива вечерния си слот от 17,30 до 20,30 ч. с повече време за новини и публицистика

Ганиела Ангелова е новият водещ на предаването "Денят ON AIR”. Журналистът с дългогодишен опит в професията поема коментарното предаване, което се излъчва всеки делник от 19,30 часа, от 2 април. Заради големия интерес на зрителите на политематичната телевизия към темите на деня и експертните анализи, „Денят ON AIR” вече предоставя най-актуалните събития с коментар на живо с удължено време в рамките на 1 час – от 19,30 до 20,30 часа.

Ганиела е добре позната на аудиторията на Bulgaria ON AIR. Паралелно с „Денят ON AIR” водещата ще продължи да среща зрителите и с известни личности от културния и обществен живот всяка събота от 19 часа като водещ на предаването „Опорни хора“. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR, води публицистично предаване, новинарски емисии, сутрешен блок, централна емисия новини и икономическо предаване в различни телевизии. Автор е на документални филми, а в портфолиото си има и знакови интервюта със световноизвестни артисти.

"Радвам съм, че имам възможност да продължа равитието си на телевизионен журналист с „Денят ON AIR”. Практиката показва, че българинът се интересува от политическия и обществен живот в страната и нашата отговорност като журналисти е да се стремим всеки ден да поднасяме информацията с уважение към зрителя и да предоставяме всички гледни точки. Благодарна съм, че Bulgaria ON AIR ми гласува такова доверие“, каза Ганиела Ангелова.

Национална телевизия Bulgaria ON AIR отделя повече ефирно време за новини и публицистика във вечерния си слот от 17,30 до 20,30 часа. В удълженото време, освен за „Денят ON AIR”, зрителите имат възможност да се информират за актуалните новини с Новините ON AIR и водещите Мартина Ганчева, Радинела Бусерска и Константин Динчев - в 17,30 часа и централна емисия в 18,30 часа, както и да разберат различните гледни точки на експертите по важни и интересни теми с фокус и върху регионалните новини и събития в предаването „Директно“ с Димитър Абрашев от 17,50 часа.

Досегашните водещи на „Денят ON AIR” Владимир Сиркаров и Кузман Илиев поемат по нов професионален път. Пожелаваме им успех.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 31 March 2018 12:21:33
Най-накрая дойде време да стартира и това предаване... ;D

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2018-03-31/rosen-petrov-se-zavrashta-v-efir-s-istorichesko-predavane-po-bulgaria-on-air
Росен Петров се завръща в ефир с историческо предаване по Bulgaria ON AIR

„Операция: История“ стартира на 8 април и ще се излъчва всяка неделя в 16,30 часа

Росен Петров се завръща в национален ефир с историческо предаване по Bulgaria ON AIR. Всяка неделя в 16,30 часа водещият ще обръща внимание на знакови моменти в българската и световна история, и значимите и противоречиви личности в „Операция: История“.

„Операция: История“ е предаване за бъдещето. Единствено чрез познанието за това кои сме били, къде сме били, можем да знаем накъде отиваме. „Операция: История“ не е просто предаване за фактите и събитията, а за емоциите, за радостите и тъгите, които се крият зад тях. Ако някой може да говори емоционално за история, то това е Росен Петров“, каза Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR.

„Операция: История“ ще предложи трибуна за полемика и плурализъм за миналото и истините, които трябва да знаем, и за героите, които трябва да помним. В рубриката „История на водещия“ ще бъдат представяни неизвестни факти и телевизионни разкази за живота на велики български личности, ще бъдат представяни непознати от учебниците герои, ще се изтъкват факти, които превръщат личната им история в завладяващ и емоционален разказ. „Исторически процес“ ще насочи вниманието върху противоречивите личности, процеси и периоди, като един срещу друг ще застават специалисти, общественици, хора на изкуството и културата. В рубриката Росен Петров ще дава трибуна и за вечните исторически спорове: „Имало ли е турско робство, или не? Трети март ли е нашият национален празник?“ „Кои са върховете и паденията в историята на страната ни“ и други важни теми. А в „Тяхната история“ популярни личности ще споделят своята любима история, която смятат за важна.

Росен Петров е добре познат на българските зрители. Трупал е дългогодишен опит като телевизионен водещ, сценарист и продуцент, той е и търсен исторически анализатор и автор. А от 8 април се завръща в ефир след 4-годишна пауза.

„Разказвал съм истории в национален ефир 10 години. Самият аз никога не съм очаквал, че хората толкова ще искат да гледат нещо, посветено на това какви сме били. Като всеки малък народ със славно минало и не особено радостно настояще, ние търсим основания за гордост предимно в него. Когато историята е поднесена не като кухи факти и дати, а като драматичната житейска съдба на дадена личност, тя интригува и аудитория, която няма академичен или чисто патриотичен интерес към миналото. Затова „Оперцаия: История“ ще открехне завесата към славното ни минало и нещата, които ни правят българи, за да се отправим към едно велико бъдеще“, каза Росен Петров.

Не пропускайте първото издание на „Операция: История“ на Великден, 8 април, в 16,30 часа по Bulgaria ON AIR.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 05 April 2018 18:06:49
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2018-04-05/delyana-marinova-dzhudzhi-s-nova-rolya-v-bulgaria-on-air-stava-vodesht-na-familno
Деляна Маринова – Джуджи с нова роля в Bulgaria ON AIR – става водещ на „Фамилно“
Стартира в ефир на 14 и 15 април

Деляна Маринова – Джуджи поема нова роля в Bulgaria ON AIR - от 14 април ще води съботно-неделното семейно предаване „Фамилно“ – всеки уикенд от 10,30 часа. Зрителите на политематичната телевизия я познават добре като светски коментатор и водещ на делничното предаване „околоСВЕТСКО“ заедно с Бойка Делиева и Константина Живова, където Джуджи ще продължи да информира за най-любипитното от светския живот на звездите паралелно с предаването „Фамилно“.

„Радвам се, че ще имам възможност да водя „Фамилно“, което харесвам от самия му старт по Bulgaria ON AIR. Мисля, че зрителите имат нужда от повече положителни и семейни истории, както и идеи как да прекарват повече време с близките си, и „Фамилно“ показва точно това“, коментира водещата.

Джуджи има дългогодишен професионален опит като ко-водещ в предаването "На кафе" и е човек с разностранни интереси. Хедонист и бохем по душа, Джуджи обича да пътува и да опознава различни култури. Освен като светски коментатор и водещ, тя има изяви и в телевизионното кино, а в момента учи магистратура с профил филмово и телевизионно продуцентство в НАТФИЗ.

Досегашната водеща на „Фамилно“ Доника Ризова поема по нов път. Пожелаваме й успех!


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 23 May 2018 01:20:04
Предаването Директно се излъчи вчера и ще се излъчи днес от Русе като изнесеното им студио е това на регионалната телевизия TVN.Техниката е на TVN и си личи когато HD запис се опитват да го пуснат на SD и се оказа освен картината и звука е доста по добър от на Бг он еър.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 24 May 2018 16:29:11
Прясна новина - тази сутрин Лора Инджова за последно беше водещ на "България сутрин". От утре Златимир Йочев остава сам, докато му намерят екранна партньорка. В края на днешното специално издание обявиха новината. Лора отива в "Нова", доколкото знам, но нямам идея на каква позиция ще е.

И още една новина - на 1 юни ще е последното издание на "Околосветско". Засега не е ясно какво ще има на негово място, а и дали ще има някакво ново предаване с познатите лица Константина Живова и Бойка Делиева.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Mr.D. on 23 July 2018 20:01:22
Доколкото разбрах - от понеделник(не съм сигурен за датата) - Петя Кертикова, която беше водеща на Новините на BiT, става екранна партньорка на Златимир Йочев в сутрешния блок.

Познават се, защото и двамата бяха колеги в BiT, където Йочев беше водещ на следобедния блок "Емисия България", а Кертикова водеща на Новините и автор на рубриката "Завърналите се". Рубриката също преминава към Он Еър.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 25 July 2018 14:39:24
Мале ми те BiT с нищо не останаха.... Междудругото Павел Колев и Ицака (тези, които водеха Шоуто на играчите) казаха на story в Instagram, че нови епизоди на предаването ще има чак през септември, което ме навежда на мисълта, че от BiT може да подготвят нещо за новия телевизионен сезон на есен ::) ::)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: hater on 25 July 2018 15:27:31
Управляващата шайка не можаха да понесат свободата на BiT  :'( Много дръпнаха последните месеци и ето ви резултата.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 26 July 2018 16:04:23
Доколкото разбрах - от понеделник(не съм сигурен за датата) - Петя Кертикова, която беше водеща на Новините на BiT, става екранна партньорка на Златимир Йочев в сутрешния блок.

Познават се, защото и двамата бяха колеги в BiT, където Йочев беше водещ на следобедния блок "Емисия България", а Кертикова водеща на Новините и автор на рубриката "Завърналите се". Рубриката също преминава към Он Еър.
Правилно си разбрал. Ето и официалното съобщение:

Quote from: https://www.bgonair.bg/3g-bulgaria-on-air/2018-07-26/petya-kertikova-i-zlatimir-yochev-sa-novata-ekranna-dvoyka-koyato-shte-sabuzhda-zritelite-na-bulgaria-on-air
Петя Кертикова и Златимир Йочев са новата екранна двойка, която ще събужда зрителите на Bulgaria ON AIR

Новата водеща на „България сутрин“ ще разказва за завърналите се от чужбина българи в специална рубрика в рамките на сутрешния блок

Петя Кертикова и Златимир Йочев са новата екранна двойка, която ще събужда зрителите на Bulgaria ON AIR всеки делничен ден от 6.30 часа. Петя се присъединява към екипа на сутрешния блок „България сутрин“ на 30 юли, където със Златимир заедно ще информират зрителите по всички актуални теми, с коментари от различни събеседници и експерти, както и чрез репортажи и преки включвания от местата, на които се случват събитията.

Петя Кертикова е познато лице в телевизионния бранш. Завършила е „Телевизионна журналистика“ в Далас, САЩ, където стартира и журналистическата си кариера. Преди да се присъедини към сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, тя е водещ на емисията новини на BiT първо от Чикаго, а от 2016 година и от българското студио на телевизията.

"Радвам се, че имам възможност да стана част от най-позитивния и разнообразен сутрешен блок в българския ефир – този на Bulgaria ON AIR. Това е голямо предизвикателство за мен и го приемам с голям ентусиазъм. Вярвам в екипа зад „България сутрин“ и знам, че ще дам всичко от себе си, за да помогна денят на зрителите на Bulgaria ON AIR да бъде още по-осведомен, красив и позитивен“, каза Петя Кертикова

Присъединяването на новата водеща към екипа на Bulgaria ON AIR идва и с още вълнуващи допълнения в сутрешния блок. В ефира на „България сутрин“ Петя ще продължи и каузата си да среща зрителите с добрите примери и историите на вдъхновяващи българи, решили да се завърнат от чужбина в родината. Авторската й рубрика „Завърналите се с Петя Кертикова“ ще се излъчва в рамките на блока и ще разкрива какво провокира сънародниците ни да се приберат у дома.

„Вярвам, че тепърва все повече българи зад граница не само ще се прибират, но и ще остават в България... Кой знае - може би точно те са нужните и така чакани "съединители" и проводници на доброто и на промяната, за която всички говорим. В рубриката ще покажем историите на сънародниците ни такива, каквито са, с всички перипети и постижения по пътя“, обясни още новата водеща на „България сутрин“.

Освен новата рубрика, Петя и Златимир ще излизат все по-често от студиото и ще провеждат повече интервюта на терен, доближавайки аудиторията до всичко интересно и важно около тях. Най-ранните часове на блока – между 6.30 и 7.30 ч., ще бъдат посветени на полезна информация за актуалната пътна обстановка в страната, предстоящите събития от деня, прогнозата за времето и всичко, което ще помогне на зрителите да започнат деня си информирани.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 26 July 2018 18:11:47
Значи BIT вече е история.А сутрешният блок ще копира идеите на Каменаров за нов вид сутрешен блок само със полезна информация за зрителите.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 August 2018 12:36:24
Брей... Вчера по телевизията са почнали да излъчват сериала "Виктория", който до преди няколко месеца вървеше по HBO. Жалко, че не са направили някаква по-масирана реклама, понеже сериалът определено си заслужава да се види, а и все пак му е премиера за България.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: break on 08 August 2018 13:38:13
Това дори е повторение. Даваха го преди половин година.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 August 2018 23:47:32
Това дори е повторение. Даваха го преди половин година.
А... пропуснал съм този момент. Значи явно и по HBO са го излъчвали по-отдавна.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 20 August 2018 11:06:35
Доколкото разбрах - от понеделник(не съм сигурен за датата) - Петя Кертикова, която беше водеща на Новините на BiT, става екранна партньорка на Златимир Йочев в сутрешния блок.

Познават се, защото и двамата бяха колеги в BiT, където Йочев беше водещ на следобедния блок "Емисия България", а Кертикова водеща на Новините и автор на рубриката "Завърналите се". Рубриката също преминава към Он Еър.
Петя Кертикова както тихомълком се появи в ефир, така и изчезна... Вече 2 седмици я няма, а в момента сутрешния блок го води Мартина Ганчева, понеже Златимир Йочев явно е отпуска.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 20 August 2018 22:34:10
Кертикова беше озвучавала репортаж на международна тема и може сега да работи нещо зад кадър,но още е тук и не е напуснала.А какво става с другото лице на новините на БИТ защото на мен лично много ми допада как води още от тв7?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 22 August 2018 12:45:50
Кертикова беше озвучавала репортаж на международна тема и може сега да работи нещо зад кадър,но още е тук и не е напуснала.А какво става с другото лице на новините на БИТ защото на мен лично много ми допада как води още от тв7?
За кой става въпрос? Иначе Петя действително не е напуснала телевизията. Доколкото разбрах, от следващия месец ще води новините. Колкото до сутрешния блок - явно Златимир остава единствен водещ поне за момента.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 23 August 2018 02:42:39
За кой става въпрос?
Ако съм разбрал правилно говоря за Ирена Казакова.И въпрос по темата нещо да се чува за нови предавания или пък за връщане на околосветско?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 23 August 2018 11:50:24
Ако съм разбрал правилно говоря за Ирена Казакова.И въпрос по темата нещо да се чува за нови предавания или пък за връщане на околосветско?
Целият екип на "Околосветско" отдавна вече не е част от медията. Ще видим от есента дали ще измислят някакво ново подобно предаване. Според слуховете и Георги Лозанов ще напусне телевизията, понеже е оглавил дирекция "Културни комуникации" в БТА:

Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2018-08-22/vodeshtiyat-na-neobichaynite-zapodozreni-i-izvesten-medien-ekspert-georgi-lozanov-oglavyava-direktsiya-kulturni-komunikatsii-v-bta
Водещият на „Необичайните заподозрени“ и известен медиен експерт Георги Лозанов оглавява дирекция „Културни комуникации“ в БТА
Новосъздадената структура не само ще отразява, но и ще генерира културни новини

Водещият на предаването „Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR Георги Лозанов, който всеки петък, от 22 часа, дава трибуна на важни и интересни медийно неексплоатирани личности и теми, ще продължи културната си мисия и в БТА. Той застава начело на новосъздадената дирекция „Културни комуникации“ в Българска телеграфна агенция (БТА). От агенцията уточняват, че вече не само ще отразяват културни новини, но и ще ги генерират.

Георги Лозанов е известен медиен експерт. Той бе председател на Съвета за електронни медии няколко мандата. Преподава в Софийския университет и е автор на книги и научни публикации. От началото на 2017 година става част от екипа на Bulgaria ON AIR, където е автор и водещ на публицистичното обзорно предаване „Необичайните заподозрени“. То е базирано на персонифицираната журналистика и в него запазено място имат изявени личности, чийто глас не се чува често в телевизионния ефир заради тяхната нетрадиционност и екстравагантност, но винаги оставя следа и силен отзвук.

Кои са "Необичайните заподозрени“ - гледайте всеки петък, от 22 часа, по Bulgaria ON AIR.
В момента предаването си върви, но понеже е предварително записано. Ще видим дали през септември ще продължи да го има.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 29 October 2018 20:56:15
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2018-10-29/dve-krasivi-vodeshti-se-prisaedinyavat-kam-ekipa-na-sportat-on-air
Две красиви водещи се присъединяват към екипа на Спортът ON AIR

Моника Симеонова и Десислава Францова ще информират зрителите за всичко важно в света на спорта

Моника Симеонова и Десислава Францова са новите лица в спортния отдел на Bulgaria ON AIR. От ноември двете красавици стават част от екипа на Спортът ON AIR, където всекидневно ще информират зрителите за всичко важно от света на спорта.

Освен като водещи Моника и Десислава ще предават и от някои от най-горещите спортни събития в ролята си на репортери. И двете признават, че спортът има голяма роля в техния живот. Моника Симеонова е тренирала художествена гимнастика 12 години. Била е част от националния отбор на България за девойки и има бронзов медал от Световно първенство по естетическа групова гимнастика през 2012 година във Варна.

„След приключване на състезателната си кариера, реших да се занимавам със спортна журналистика, за да остана в спорта. Той е не само статистика, той е емоция, начин на живот. Като част от екипа на Bulgaria ON AIR за мен най-важното ще бъде да представям всички гледни точки“, признава Моника.

Десислава Францова е дипломиран бакалавър по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където в момента учи магистратура „Продуцентство и креативна индустрия“. Повече от 2 години се занимава със спортна журналистика. Преди да се присъедини към екипа на Спортът ON AIR Деси трупа опит като репортер и водещ в телевизия BiT. Тренирала е плуване, бокс, кик-бокс и фитнес.

„За мен спортът е необходимият цвят в сивото ежедневие. Като част от екипа на Bulgaria ON AIR обещавам да показвам красотата и успехите на терена, ринга, корта или в залата“, казва Деси.

Моника Симеонова и Десислава Францова се присъединяват към екипа на Спортът ON AIR - Ваня Симонска, Александър Рангелов и Владимир Андонов. Любопитните им репортажи гледайте всеки ден в спортните новини на Bulgaria ON AIR.
Мога само да добавя, че новите момичета заемат местата на Велислава Миланова и Десислава Джерманска. Вели вече е в екипа на БНТ, а пък Деси Джерманска е в сайта http://boec.bg/

Малко извън темата, но към спортния екип на БНТ се е присъединила и Гергана Гунчева, която е Мис България Свят 2004 и последно беше в TV+.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 07 January 2019 12:48:27
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2019-01-07/investor-media-group-razshiryava-portfolioto-si-ot-ueb-medii-s-nov-spetsializiran-sayt-za-boyni-izkustva-boecbg
Investor Media Group разширява портфолиото си от уеб медии с нов специализиран сайт за бойни изкуства – Boec.bg
Boec.bg дава най-актуалната информация от света на бокса, борбата, граплинг, карате, ММА и много други

Investor Media Group добавя към портфолиото си от уеб медии един от най-четените специализирани сайтове за бойни изкуства и спортове – Boec.bg. Медийната група, която по данни на Gemius* е втората най-предпочитана от потребителите в България, стана мажоритарен съдружник на модерната онлайн медия за бойни спортове със 70% дял.

Уебсайтът Boec.bg представя актуално, интересно и подробно съдържание за всичко важно от света на бойните изкуства, както и ексклузивни интервюта с най-големите лица от спортовете бокс, борба, граплинг, карате, ММА, кикбокс и муай тай, самбо и бойно самбо, и много други.

„Investor Media Group разполага с много разнообразно портфолио от медии, в което има за всеки по нещо. Ставайки мажоритарен съдружник в Boec.bg не само разширяваме още повече разнообразието си от медийни продукти, но и отваряме вратата към един много различен свят – този на бойните изкуства. Приоритет за медийната група винаги е било да създава и развива модерни иновативни медийни продукти, които да предоставят качествено, интересно и аналитично съдържание на аудиторията. Тази политика ще продължим и по отношение на Boec.bg, като в същото време ще работим и върху успешната синергия между уебсайта и останалите ни медии”, каза Виктория Миткова – изпълнителен директор на Investor Media Group.

Приоритет в развитието на медията ще бъде засиленото присъствие на качествено видеосъдържание. Читателите на Boec.bg все по-често ще имат възможност да се информират за най-важните събития в бойните спортове от видео репортажи или да гледат на живо на сайта някои от най-интересните първенства. Засилено ще е присъствието и на ексклузивни видео интервюта с водещи лица от света на бойните изкуства. Предстои и стартът на нов телевизионен проект на Boec.bg в ефира на Bulgaria ON AIR.

В Boec.bg читателите могат да открият още и любопитни съвети - ориентирани както към хората, които се занимават активно с бойни спортове, така и към непрофесионалистите. Част от широкия спектър теми в медията са и успешните истории на изявени български и чуждестранни спортисти, разказани лично от тях.

От ноември главен редактор на Boec.bg е известният спортен журналист Десислава Джерманска. Тя има над 10-годишен опит в спортната журналистика. Преди да стане част от екипа на Boec.bg, Десислава е редактор и водещ на спортните новини по Bulgaria ON AIR в продължение на 7 години, където открива и новата си страст – бойните изкуства. Има опит oще в печатни и онлайн медии.

„Българската спортна журналистика има нужда от специализирана медия за бойни спортове и изкуства. Тези спортове имат изключително лоялна и изискваща аудитория. Мога да уверя всички фенове на бойните спортове, че Boec.bg подготвя много интересни и качествени медийни продукти, които отсега нататък ще виждат в различни формати“, обясни Десислава Джерманска.

Investor Media Group е една от най-големите медийни групи в България и единствената българска публична компания, която включва и телевизионни медии. С пазарен дял от 49% за ноември 2018 г. (по данни на Gemius) компанията се утвърди като втората най-предпочитана онлайн медийна група у нас.

Част от портфолиото на Investor Media Group са националната ефирна телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria – първият международен бизнес и финансов канал, адаптиран към местната аудитория, който през октомври 2018 година навърши 3 години, откакто стартира в българския телевизионен ефир. През 2017 година медийната група направи и най-мащабната инвестиция в българското образование, придобивайки 90% от един от най-успешните икономически университети у нас – Висшето училище по застраховане и финанси.

Дигиталното портфолио на групата включва Bloombergtv.bg –онлайн видеоплатформата на Bloomberg TV Bulgaria, телевизионния сайт Bgonair.bg, водещия новинарски сайт Dnes.bg, онлайн институцията във финансовите и икономически новини Investor.bg, лайфстайл сайта за модерните млади хора Tialoto.bg, онлайн изданието за съвременната жена Az-jenata.bg, спортния новинарски сайт Gol.bg, водещия здравен сайт Puls.bg, единствената онлайн медия, насочена към тийнейджърите Teenproblem.net, сайта за недвижими имоти с най-качествените обяви Imoti.net, детския портал Az-deteto.bg, сайта за автомобилни новини Automedia.bg, онлайн платформата за подаване на граждански сигнали Helpbook.info, сайта за кариерно развитие Rabota.bg и други. Част от Investor Media Group са и националното радио Bulgaria ON AIR с покритие в 33 града в страната, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и GO ON AIR The Traveller’s Magazine, които се разпространяват на борда на самолетите на националния авиопревозвач „България Ер“.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 10 January 2019 15:32:56
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2019-01-10/bulgaria-on-air-prenasya-zritelite-v-sveta-na-boynite-sportove-i-izkustva-s-novo-predavane-boecbg
Bulgaria ON AIR пренася зрителите в света на бойните спортове и изкуства с ново предаване BOEC.BG

Единственият по рода си телевизионен проект ще се излъчва от 20 януари, всяка неделя от 19 часа

Бойните спортове и изкуства вече имат запазено място в телевизионния ефир. От 20 януари по Bulgaria ON AIR стартира специализираното предаване BOEC.BG с водещ известният спортен журналист Десислава Джерманска. Всяка неделя, от 19 часа, зрителите ще имат удоволствието да се потопят в магията на бойните спортове и философията на бойните изкуства и да се срещнат с някои от най-успелите личности от света на бокса, борбата, карате, киокушин, самбото, муай тай, кикбокс, таекуондо и останалите бойни спортове.

Във всяко свое издание BOEC.BG ще запознава зрителите с историята, традициите, тънкостите на различните бойни спортове и изкуства и дори ще дава уроци по основни техники. Предаването ще отдели време за всички български бойци, клубове и федерации, които развиват тези спортове у нас и прославят името на България по света.

Екипът на единствения телевизионен проект в българския ефир за бойни спортове и изкуства ще поднася много любопитни новини и подробности от международната бойна сцена, както и интересни и забавни класации. Зрителите ще получават и полезни съвети за превенция, здравна информация, рехабилитация, възстановяване и др.

Водещата на BOEC.BG Десислава Джерманска е познато лице на зрителите на Bulgaria ON AIR, където 7 години бе редактор и водещ на спортните емисии. Тя има над 10-годишен стаж в спортни редакции на печатни и електронни медии. От ноември е главен редактор на един от най-четените специализирани сайтове за бойни изкуства и спортове – Boec.bg, който вече е част от Investor Media Group – втората най-предпочитана онлайн медийна група в България.

„Телевизионната продукция BOEC.BG е част от един мащабен проект, насочен към бойните спортове и изкуства, който започнахме да развиваме с нашия екип и Investor Media Group. Тази категория спортове у нас има своята лоялна, търсеща, но и изискваща аудитория, чийто потребности ще опитаме да покрием с качество, атрактивност и полезност“, коментира водещата на BOEC.BG Десислава Джерманска.

С новото предаване в националния телевизионния ефир феновете на бокса, борбата, каратето, самбото и останалите бойни спортове имат още една възможност да се потопят в света на силните - от 20 януари, всяка неделя, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 15 January 2019 16:52:02
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2019-01-15/kulturnata-valna-v-efira-na-bulgaria-on-air-prodalzhava-s-novoto-predavane-multimediya
Културната вълна в ефира на Bulgaria ON AIR продължава с новото предаване „Мултимедия“

Продукцията ще се излъчва от 19 януари, всяка събота и неделя от 09:00 часа

На 19 януари към програмата на Bulgaria ON AIR се присъединява ново специализирано предаване за съвременна култура, изкуство и културно-творчески индустрии. Всяка събота и всяка неделя от 09:00 до 10:30 часа „Мултимедия“ с водещ Даниел Ненчев ще предлага на зрителите различни културни преживявания и актуални теми за обсъждане. Съдържателно, предаването ще се стреми към най-значимото, новаторското и атрактивното от театъра, киното, съвременното изкуство, литературата, музиката, новите технологии, без да пропуска дизайна, архитектурата, рекламата, новите медии. Името на проекта е препратка към разнообразието от медийни носители в изкуството, комуникацията и съвременната култура.

„Съвременната култура всъщност е информацията, която споделяме за това кои сме и какви искаме да бъдем. Предаването „Мултимедия“ ще има два основни фокуса. Първо, темите и идеите, които засягат всички – през кодовете на изкуството днес. И второ – идеите на културно-творческите индустрии, които променят света“ – споделя авторът на предаването Даниел Ненчев.

Преди да се присъедини към екипа на Bulgaria ON AIR, Даниел Ненчев води предавания за култура в БНТ 1 и Дарик радио. Завършил е Журналистика за електронни медии и Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. През последните 15 години Даниел работи като телевизионен сценарист и автор на свободна практика за издания като егоист, MAX, Капитал, Дневник, Мениджър, Артизанин, Sign Cafe и др. През 2011 г. печели наградата Edward за късометражно кино от фестивала Edit във Франкфурт, Германия.

Едни от първите събеседници в студиото на „Мултимедия“ ще са режисьорът Явор Гърдев – за спектаклите си „Наблюдателите“ и „Драконът“ и писателят Георги Господинов – за ценните пътешествия в живота си.

Сред останалите акценти в първите две издания в събота и неделя сутрин от 9:00 са: Брекзит според новия филм с Бенедикт Къмбърбач, жълтите жилетки според уличното изкуство, дизайнът като форма на обществен коментар. Може ли красотата да ни направи щастливи и повече за изкуството от Берлинската стена също са сред темите в стартовите две предавания.

Телевизионното студио на „Мултимедия“ ще функционира и като платформа за представяне на съвременен български дизайн и изкуство. Така например, още в първото издание ще бъде показана изложба с идеограми от проекта „Под езика“ на художника Дамян Дамянов. Стените от декора са по дизайн на Петър Захаринов от WallStack, а проектът за студиото е дело на арх. Христо Станкушев и екипа на DontDIY в сътрудничество с Галя Дзанато и Лейла Джабар от СКЛАДА.

Не пропускайте „Мултимедия“ с Даниел Ненчев всяка събота и неделя от 09:00 до 10:30 часа по Bulgaria ON AIR.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 February 2019 21:00:11
Quote from: https://www.bgonair.bg/press/2019-02-01/nova-zhurnalisticheska-poreditsa-istoriite-on-air-startira-v-efira-na-bulgaria-on-air-vsyaka-sabota-ot-19-chasa
Нова журналистическа поредица Историите ON AIR стартира в ефира на Bulgaria ON AIR – всяка събота, от 19 часа

Рубриката на Миглена Георгиева ще представя специални разработки по актуални теми и ще проследява развитието на забравени проблеми

Нова актуална журналистическа поредица Историите ON AIR стартира в ефира на политематичната телевизия Bulgaria ON AIR. Всяка събота, веднага след централната емисия новини от 18,30 часа, рубриката с автор Миглена Георгиева ще представя на зрителите специални репортажи по актуални теми и проблеми, разказани през призмата на обикновения човек.

Специално място в Историите ON AIR ще има и за журналистически разработки, които представят развитието на забравени проблеми през годините, както и за силни и любопитни човешки истории.

„Палитрата от въпроси, теми и проблеми, които ще показваме в Историите ON AIR, е толкова разнообразна, колкото е и общественият ни живот...“, разказа авторът Миглена Георгиева.

Рубриката Историите ON AIR стартира на 2 февруари – Петльовден, празник на мъжките рожби и Сретение Господне според православния календар. Темата в първото издание ще е посветена на тези два празника и връзката между тях. Специално за зрителите няколко жени от поморийското село Козичино ще пресъздадат пищните обичаи, свързани с отпразнуването на Петльовден. Зрителите познават Миглена Георгиева от Новините ON AIR, където тя отразява финансови теми, както и от документалните й филми посветени на 140 години от Освобождението и 110 години Независимостта на България, излъчени през 2018 година.

Нов продуцент и международен редактор в Новините ON AIR

Освен с нова журналистическа поредица, Новините ON AIR се обогатиха и с нови професионалисти в екипа си. Опитният журналист Катерина Димчева е новият продуцент в екипа на новините на Bulgaria ON AIR, а Яна Червенкова е част от международния отдел.

Катерина има 18-годишен опит в различни телевизии. Професионалният й път започва като репортер, отразяващ политически и социални теми. Преди 9 години заменя работата на терен с тази зад кадър, влизайки в ролята на продуцент на новини. Като едни от най-каляващите моменти в работата си определя извънредните емисии новини по време на земетресението в Перник, размириците в Катуница, заложническата криза в банка в Сливен, стрелбата в Лясковец, при която загина командоса Емил Шарков, както и извънредните емисии при взрива на влакова композиция в Хитрино. Адреналинът, необходимостта от бърза и адекватна реакция, както и екипната работа в подобни ситуации, са нещата, които обича в професията.

Яна Червенкова е завършила специалност „Тюркология“ в Софийски университет "Св. Климент Охридски", като първите си стъпки в журналистиката прави в печатни медии. Нейна страст са международните теми, които следи отблизо.
Това явно ще е подобно на "ьТВ Репортерите" и "Темата на Нова".


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 02 February 2019 21:45:32
В BG On Air явно няма достатъчно иновативно мислещо ръководство. Канала е почти негледаем с тези говорилни и повторения по цял ден. А и техниката им от километри си личи, че е стара за разлика от Bloomberg BG. По време на сериали и игрални филми нивото на звука на Bg ON Air е услиен до дупка винаги.
По едно време уж се опитваха да разнообразяват програмната схема с анимации в събота и неделя сутринта, но и те отпаднаха за сметка на поредните повторения на публицистични предавания. Буквално през почивните дни не остана и една гледаема национална българска национална телевизия рано сутринта. Навсякъде обсъждане на втръснали теми, дъвкани цяла седмица, катастрофи, убийства, инциденти, политика, чалга певци, Криско, Тита, Мондьо. Отврат.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: hater on 02 February 2019 22:15:00
Поне в техниката да инвестират.. не е като да нямат пари..  ;D ;D ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 02 February 2019 22:34:26
Между другото ето как би трябвало да изглежда програмната схема на Bulgaria ON Air според мен :
Понеделник-петък

07:00 Сутрешен блок
09:30 Магазинно предаване (Тоук шоу)
11:00 Латиноамерикански сериал
12:00 Комедиен сериал
12:30 Новини
13:00 Сериал
14:00 Кулинарно предаване
14:30 Научно - популярен филм (тип National Geographic, Nat Geo Wild )
15:30 Анимационен блок (главно стари класики)
17:00 Латиноамерикански сериал
18:00 Комедиен сериал
18:30 Публицистично предаване
19:30 Новини
20:15 Сериал
21:15 Сериал
22:15 Новини
23:00 Тоук шоу
00:00 Сериал
01:00 Еротичен филм
02:30 Повторения

Събота

07:00 Анимационен блок
09:30 Тийнейджърски сериал
10:30 Предаване тип "Баркод"(TV7)/"Потребителската кошница"(БНТ2)
11:00 Предаване за български фолклор, традиции и обичаи
11:30 Здравно предаване
12:00 Фамилно
13:30 Игрален филм
15:00 Туристическо предаване тип "Без багаж"
15:30 Предаване за българската история
16:00 Гол-спортно предаване
16:30 Предаване за компютърни технологии тип "Хай тек"(Нова ТВ), "Мрежата"(БНТ, ДИЕМА2, TV2)
17:00 Музикална класация тип БГ Топ 100
18:00 Документална поредица/собствена документалистика/
19:00 Предаване за Box Office филми
19:30 Новини
20:15 Игрален филм
21:45 Игрален филм
23:15 Игрален филм
00:45 Игрален филм
02:15 Повторения

Неделя

07:00 Анимационен блок
09:30 Тийнейджърски сериал
10:30 Публицистично предаване (политически обзор)
11:30 Предаване за автомобили
12:00 Фамилно
13:30 Игрален филм
15:00 Предаване за ново българско кино
15:30 Тийнейджърско предаване тип "Споко"(bTV)
16:30 Комедиен сериал
17:00 Научно-популярна поредица
18:00 ТВ игра
18:30 Журналистическо разследване тип "Открито"
19:00 Предаване тип "Бизнесът"(bTV)
19:30 Новини
20:15 Игрален филм
21:45 Предаване тип "Елит"(БНТ)
22:15 Предаване тип "Рекламна пауза" (БНТ)
22:45 VIB
23:15 Предаване за рок музика тип "Фрактура" (ММ, ДИЕМА)
00:15 Игрален филм
01:45 Игрален филм
03:15 Повторения


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: monk1900 on 02 February 2019 22:51:29
В BG On Air явно няма достатъчно иновативно мислещо ръководство. Канала е почти негледаем с тези говорилни и повторения по цял ден. А и техниката им от километри си личи, че е стара за разлика от Bloomberg BG. По време на сериали и игрални филми нивото на звука на Bg ON Air е услиен до дупка винаги.

Понякога имат интересни гости, но като цяло омръзва нон-стоп говорилня. Колкото и да се напъват от тук нататък, за масовия зрител вече са си извоювали, че са „скучен“ канал (което разбира се не е точно така). Те си знаят дали са на печалба.
Но ако искат да се конкурират с bTV и Nova, трябва според мен потенциалната нова програмна схема да е съпроводена с пълен ребранд на канала: ново име, ново лого, нови студия, нова техника и т.н.
И трябва не да се опитват да имитират bTV и Nova, а да си измислят нещо тяхно си, което да е свежо и оригинално. Примерно ако тръгнат да правят бг сериал, да не е поредната депресарска драма (или в най-добрия случай драмо-комедия), а да е нещо от типа на научна фантастика, или с приключенска тематика; като цяло да не са поредните битовизми, които омръзват след 5-6 епизода, а нещо, което да си го следиш с интерес.
Харесва ми идеята на колегата да имат анимационен блок и документални филми. Само че анимацията да не е тип „възможно най-евтиното“ (БНТ в момента), а да е нещо по-модерно и гледаемо, даже евентуално в партньорство с някой от детските канали (Disney/Nick/CN), както правеха навремето Канал 1, бТВ, Н[О]ВА и ТВ7.
И успеят ли веднъж да се наложат като гледаем канал, после каквото и да пуснат, ще има гледаемост.

Буквално през почивните дни не остана и една гледаема национална българска национална телевизия рано сутринта.
БНТ все пак се опитват да пускат някаква по-разнообразна програма в каналите си и бих казал са някаква що-годе прилична алтернатива на другите говорилни.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 02 February 2019 23:41:33
Според мен пък програмата трябва да изглежда така:

Делнични дни /понеделник до петък/

6:40 България се събужда
         6:45 Новини
         6:50 Време
         6:55 Темите в това предване и реклами
         7:00Теми, касаещи регионите на страната
         7:30 Кратки Новини и Време
         7:37 Темите в това предване и реклами
         7:42 Сигнали на зрители
         8:00 Кратки Новини и Време
         8:10 Разговори в студиото
         8:30 Кратки новини и Време
         8:37 Темите в това предаване и реклами
         8:42 Живи връзки от горещи точки
         8:50 Абсурдите (забавна рубрика)
         9:00 Кратки Новини и Време
         9:10 Разговор в студиото със звезда от шоубизнеса
         9:20 Културни теми
         9:35 Забавни картинки и видеа
         9:40 КРАЙ

9:40 Фамилно (делнични издания)
12:00 Кулинарно предаване
12:30 Новините ON AIR
12:50 Спортът ON AIR
12:55 Времето ON AIR
13:00 Медицински сериал
14:00 Исторически сериал
15:00 Латоноамерикански сериал
16:00 За децата (Анимационен блок)
16:30 Новините ON AIR
16:45 Научно-популярен филм
17:30 Денят ON AIR
18:45 Новините ON AIR
19:20 Спортът ON AIR
19:25 Времето ON AIR
19:30 Комедиен сериал
21:00 Сериал
22:00 Тоук шоу
22:45 Новините ON AIR
22:55 Времето ON AIR
23:00 Медицински сериал /п/
00:00 Повторения на сериалите от 13ч до 16ч
03:00 Телешоп
04:00 Научно-популярни филми


Събота

7:50 Разсънване (Сутрешен блок за уикенда)
         7:50 Начало и представяне на темите
         7:55 Кратки Новини и Времето
         8:00 Разговор с гост за важните теми от седмицата
         8:30 Представяне на темите и реклами
         8:35 Жива връзка и разговор по водеща тема
         9:00 Представяне на темите и реклами
         9:05 Кратки Новини и Времето
         9:10 Светска рубрика (Very Important Bulgarians)
         9:25 Забавни видеа
         9:30 Представяне на темите и реклами
         9:35 Рубрика за живота в селата
        10:00 Представяне на темите и реклами
        10:05 Завърналите се с Петя Киртикова
        10:20 Спортна рубрика
        10:30 Жива връзка от културно събитие/фестивал/благотворителна акция
        10:50 Детска рубрика (Детски коментар)
        10:58 КРАЙ

11:00 Мултимедия (предаване)
12:30 Новините ON AIR
12:50 Спортът ON AIR
12:55 Времето ON AIR
13:00 Историите ON AIR /п/
13:30 Филм
15:30 Авиошоу (авиационно предаване)
16:00 Филм
18:00 Боец.бг (предаване)
18:45 Новините ON AIR
19:20 Спортът ON AIR
19:25 Времето ON AIR
19:30 Филм
22:30 Филм от 13:30 /п/
00:30 Научно-популярен филм
01:00 Авиошоу /п/
01:30 Боец.бг /п/
02:00 Мултимедия /п/
03:30 Историите ON AIR /п/
04:00 Научно-популярни филми


Неделя

7:50 Разсънване (Сутрешен блок за уикенда)
        7:50 Начало и представяне на темите
        7:55 Кратки Новини и Времето
        8:00 Разговор с гост за важните теми от седмицата
        8:30 Представяне на темите и реклами
        8:35 Жива връзка и разговор по водеща тема
        9:00 Представяне на темите и реклами
        9:05 Кратки Новини и Времето
        9:10 Светска рубрика (Very Important Bulgarians)
        9:25 Забавни видеа
        9:30 Представяне на темите и реклами
        9:35 Рубрика за живота в селата
       10:00 Представяне на темите и реклами
       10:05 Потребителска рубрика
       10:20 Тийн рубрика
       10:30 Жива връзка от културно събитие/фестувал/благотворителна акция
       10:50 Техно рубрика
       11:58 КРАЙ

11:00 Мултимедия (предаване)
12:30 Новините ON AIR
12:50 Спортът ON AIR
12:55 Времето ON AIR
13:00 Гол (спортно предаване)
13:30 Филм
15:30 Колела (автомобилно предаване)
16:00 Научно-популярен филм
17:00 Тийн сериал
17:30 Операция история (историческо предаване)
18:45 Новините ON AIR
19:20 Спортът ON AIR
19:25 Времето ON AIR
19:30 Филм
22:30 Филм от 13:30 /п/
00:30 Научно-популярен филм
01:00 Колела /п/
01:30 Операция история /п/ - най-интересното
02:00 Мултимедия /п/
03:30 Гол /п/
04:00 Научно-популярни филми


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: david92 on 03 February 2019 17:20:44
Между другото ето как би трябвало да изглежда програмната схема на Bulgaria ON Air според мен :
Понеделник-петък

07:00 Сутрешен блок
09:30 Магазинно предаване (Тоук шоу)
11:00 Латиноамерикански сериал
12:00 Комедиен сериал
12:30 Новини
13:00 Сериал
14:00 Кулинарно предаване
14:30 Научно - популярен филм (тип National Geographic, Nat Geo Wild )
15:30 Анимационен блок (главно стари класики)
17:00 Латиноамерикански сериал
18:00 Комедиен сериал
18:30 Публицистично предаване
19:30 Новини
20:15 Сериал
21:15 Сериал
22:15 Новини
23:00 Тоук шоу
00:00 Сериал
01:00 Еротичен филм
02:30 Повторения

Събота

07:00 Анимационен блок
09:30 Тийнейджърски сериал
10:30 Предаване тип "Баркод"(TV7)/"Потребителската кошница"(БНТ2)
11:00 Предаване за български фолклор, традиции и обичаи
11:30 Здравно предаване
12:00 Фамилно
13:30 Игрален филм
15:00 Туристическо предаване тип "Без багаж"
15:30 Предаване за българската история
16:00 Гол-спортно предаване
16:30 Предаване за компютърни технологии тип "Хай тек"(Нова ТВ), "Мрежата"(БНТ, ДИЕМА2, TV2)
17:00 Музикална класация тип БГ Топ 100
18:00 Документална поредица/собствена документалистика/
19:00 Предаване за Box Office филми
19:30 Новини
20:15 Игрален филм
21:45 Игрален филм
23:15 Игрален филм
00:45 Игрален филм
02:15 Повторения

Неделя

07:00 Анимационен блок
09:30 Тийнейджърски сериал
10:30 Публицистично предаване (политически обзор)
11:30 Предаване за автомобили
12:00 Фамилно
13:30 Игрален филм
15:00 Предаване за ново българско кино
15:30 Тийнейджърско предаване тип "Споко"(bTV)
16:30 Комедиен сериал
17:00 Научно-популярна поредица
18:00 ТВ игра
18:30 Журналистическо разследване тип "Открито"
19:00 Предаване тип "Бизнесът"(bTV)
19:30 Новини
20:15 Игрален филм
21:45 Предаване тип "Елит"(БНТ)
22:15 Предаване тип "Рекламна пауза" (БНТ)
22:45 VIB
23:15 Предаване за рок музика тип "Фрактура" (ММ, ДИЕМА)
00:15 Игрален филм
01:45 Игрален филм
03:15 Повторения


Браво! Този вариант за програма много ми допада.  O0

Иначе и за мен Bulgaria ON AIR съвсем загуби посоката на своето развитие. Имаше шанс да се утвърди като телевизията на модерната, интелигентна и образована аудитория и да разшири значително пазарния си дял. За съжаление обаче през последните месеци е в сериозен застой. Въртене на едни и същи сериали до втръсване, премахване на предавания, които биха могли да привлекат младите, за сметка на безкрайни политически и икономически  говорилни. Хубаво е да се инвестира в качествени новини и публицистика, но те не трябва да са единственият ти силен коз в програмата (освен ако не искаш да правиш новинарски канал, разбира се). А и когато идентични теми се дъвчат всеки ден и по всяко време, на зрителят му писва и просто сменя канала... 


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 04 February 2019 14:05:22
Хубави идеи имате, но дано все пак и нещо от тях стане реалност, защото в момента наистина 90% от предаванията по телевизията са еднообразни политически говорилни... :-\


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 04 February 2019 14:47:26
Хубави идеи имате, но дано все пак и нещо от тях стане реалност, защото в момента наистина 90% от предаванията по телевизията са еднообразни политически говорилни... :-\
Благодаря много! Мисля, че ще е много добра идеята да имам тема във форума "Вашите предложения", където да можем да споделяме идеите си за едни или други ТВ канали, както сега направихме аз и другия съфорумец ;)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Robimir on 05 February 2019 22:02:23
Благодаря много! Мисля, че ще е много добра идеята да имам тема във форума "Вашите предложения", където да можем да споделяме идеите си за едни или други ТВ канали, както сега направихме аз и другия съфорумец ;)
Няма и ден и ти гепиха идеята в един друг форум... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 07 February 2019 14:33:21
Кяжи му кой е на ЛС или тук? Да им видя сметката!!!! :-[


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Robimir on 07 February 2019 20:29:50
Кяжи му кой е на ЛС или тук? Да им видя сметката!!!! :-[
Имаш ЛС.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 19 April 2019 16:27:15
https://**.***.**/news.php?id=27508918

Няколко предавания падат от ефира на Bulgaria ON AIR. Това са "Фамилно", "Гол" и "Необичайните заподозрени". Q&A също няма да го има известно време, защото водещата Клара Маринова има здравословни проблеми. Промените влизат в сила от следващия месец.

В понеделник и петък от 22:00ч. (на мястото на "Гол" и "Необичайните заподозрени") ще се излъчва руския сериал "Вътрешно разследване".

В събота и неделя от 10:30 до 12:30ч. (на мястото на "Фамилно") ще се излъчват документални филми.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: hater on 19 April 2019 17:29:38
Джендърите свалят ГОЛ, единственото гледаемо нещо по този канал...  :-[ ???


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 20 April 2019 12:11:29
Джендърите свалят ГОЛ, единственото гледаемо нещо по този канал...  :-[ ???
И аз това се чудя... Оставят напълно еднотипни предавания като "Видимо и невидимо", "Брюксел 1", "Денят ON AIR"... Все предавания, в които нонстоп се говори за политика, а пък спорта и лайфстайла го махат...


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: megara on 29 April 2019 23:39:16
Мдааа... Предаването „Гол“ наистина отпада от програмата за другата седмица. Това тъй наречено „постепенно влизане в лятна програмна схема“ също е доста съмнително. Лятото за тях явно започва през май. Изглежда правят някакви съкращения на разходи, само дано не съкратят и телевизията накрая.

Ето го и оригинала на новината:

Quote from:  https://www.bgonair.bg/press/2019-04-19/proletni-emotsii-v-efira-na-bulgaria-on-air
За предстоящите великденски празници националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR ще предложи на зрителите специална програма, наситена с много забавление, интересни филми и любопитни факти за християнските традиции и обичаи. Специални студиа ще отразят посещението на Папа Франциск у нас и Евроизборите.

На Велика събота, 27 април инфотеймънт предаването за съвременно изкуство и култура „Мултимедия“ ще е в специален празничен формат, който ще търси мястото на големия християнски празник в музиката, изобразителното изкуство, литературата, архитектурата.

Отново на 27 април, авторската поредица на Миглена Георгиева „Историите ON AIR” ще разкаже за последните дни от земния живот на Исус Христос и Страстната седмица. Веднага след централната емисия новини по Bulgaria ON AIR, от 19 часа в събота, рубриката ще срещне зрителите с богослови, които ще обяснят как е преминал всеки един от дните на Спасителя в седмицата преди да бъде разпънат на кръста. „Историите ON AIR“ ще покажe различни народни обичаи и традиции, които са неизменна част от отбелязването на Великден. От 23:00 часа зрителите ще имат възможност да се забавляват с комедията „Ние от джаза“.

На 5 май, неделя, извънредното издание на „България сутрин“ ще покаже всичко най-интересно от посещението на Папа Франциск у нас.

Основно място в ефира на телевизията от сега до края на пролетта ще има и едно от най-важните политически събития за годината – Евроизбори 2019. В рамките на следващите издания на публицистичните предавания „Брюксел 1“, „Денят ON AIR”, „Директно“ и „Видимо и невидимо“ ще бъдат дискутирани най-важните перспективи и предизвикателства пред Европейската общност. Специални студиа и новинарски емисии, живи включвания от мястото на събитието, задълбочени коментари и прогнози по най-актуалните теми очакват зрителите на телевизията.

Паралелно със задълбоченото отразяване на двете най-ключови събития за годината, от средата на май Bulgaria ON AIR започва да влиза постепенно в лятна програмна схема. Освен новини, коментари и дискусии по най-горещите теми, зрителите ще могат да се насладят на повече качествено европейско игрално и документално кино. От 4 май през уикендите от 10,30 до 12,30 часа вместо „Фамилно“ зрителите ще имат възможност да гледат качествено документално кино.

От 3 май, ефира на Bulgaria ON AIR на мястото „Необичайните заподозрени“, от 22 часа, започва премиерното излъчване на сериала „Вътрешно разследване“. Зрителите ще имат възможността да гледат криминалната лента и всеки понеделник от 6 май, от 22 часа, на мястото на предаването „Гол“.

Още два нови сериала ще зарадват любителите на заплетените сюжети. От 18 април, всеки делничен ден, от 10,30 часа, в бразилската теленовела „Изгряващо слънце“, зрителите могат да проследят историята на едно приятелство, прераснало в любов. Марио и Алис израстват заедно, въпреки различията помежду им – той от италианско семейство, а тя с японски корени. Ще успеят ли двамата да бъдат заедно, гледайте в бразилската теленовела „Изгряващо слънце“.

Много напрегнати моменти и загадки ще предложи и новият руски сериал „Превозвачът“ на зрителите на Bulgaria ON AIR. Криминалната лента ще се излъчва от 23 април, от вторник до петък, от 20,30 часа.Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 30 April 2019 08:51:40
По принцип по-интересна програмна схема е именно чрез филми и сериали, вместо безкрайна говорилня. Само да не повтарят по 300 пъти всеки сериал и филм, защото става тъпа и не гледаема програмна схема.
За спиране на телевизията и дума не може да става. Едва ли шефовете ѝ ще позволят да се стигне до фалит. По-скоро, ако поискат могат да я направят директен конкурент на Нова ТВ. Имат финансовата възможност преспокойно.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: hater on 30 April 2019 09:19:51
Снощи в ГОЛ се сбогуваха индиректно с хората.. нямаше и загадка за следващата седмица. Борето Касабов благодари на хората и на колегите си и казаха, че голямата загадка тепърва предстои. Може и да водят преговори, а може и да се договарят напрво с друга телевизия. Искрено се надявам да се върнат бързо в ефира, защото това е единственото спортно предаване което е интересно и става за гледане.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 30 April 2019 19:30:11
Снощи в ГОЛ се сбогуваха индиректно с хората.. нямаше и загадка за следващата седмица. Борето Касабов благодари на хората и на колегите си и казаха, че голямата загадка тепърва предстои. Може и да водят преговори, а може и да се договарят напрво с друга телевизия. Искрено се надявам да се върнат бързо в ефира, защото това е единственото спортно предаване което е интересно и става за гледане.
Ами, нищо чудно да се появят в някоя друга телевизия. Преди Bulgaria ON AIR бяха в TV7, а в момента Ники Александров и Томислав Русев водят рубриката "Без бутонки" във Vbox7.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 02 May 2019 13:01:06
Я! 😅 https://blitz.bg/sport/bg-futbol/svalikha-ot-efir-lyubimo-futbolno-predavane_429299.html


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: megara on 27 May 2019 18:14:36
От Нова Телевизия са свалили Ники Александров като редактор на Gong.bg. По радиото казаха, че не могат да коментират защо, тъй като в договора му имало клауза за конфиденциалност. В знак на протест, всички хора от Дарик Радио, които до сега са писали също и в Gong.bg, от този момент нататък прекратяват работата си в този сайт. Спира и рубриката „Без бутонки“ по VBOX7.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: The TV Boy on 27 May 2019 19:39:49
От Нова Телевизия са свалили Ники Александров като редактор на Gong.bg. По радиото казаха, че не могат да коментират защо, тъй като в договора му имало клауза за конфиденциалност. В знак на протест, всички хора от Дарик Радио, които до сега са писали също и в Gong.bg, от този момент нататък прекратяват работата си в този сайт. Спира и рубриката „Без бутонки“ по VBOX7.
Защото Киро Гела... Изненада нулева.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 21 December 2019 20:11:25
2019 определено ще се запомни като годината с най-много паднали предавания от ефир. ;D По-рано тази година Bulgaria ON AIR свали от ефир "Фамилно", "Гол", Q&A и "Необичайните заподозрени". Преди 3 дни Калин Манолов е обявил, че телевизията спира и неговото предаване "Видимо и невидимо", което се излъчва още от самия старт на телевизията през 2011г.: https://www.youtube.com/watch?v=3Pz1buYT-Z0

В интервюто Калин загатва, че по телевизията ще има 2 нови предавания, но все още не се знае какви ще са. В интерес на истината е добре, че разкараха тези скучни политически говорилни като "Необичайните заподозрени", "Видимо и невидимо" и Q&A. Напълно достатъчни са ежедневното "Денят ON AIR" и седмичното "Брюксел 1". Дано новите предавания са по-разнообразни като концепция.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 21 December 2019 21:36:50
2019 определено ще се запомни като годината с най-много паднали предавания от ефир. ;D По-рано тази година Bulgaria ON AIR свали от ефир "Фамилно", "Гол", Q&A и "Необичайните заподозрени". Преди 3 дни Калин Манолов е обявил, че телевизията спира и неговото предаване "Видимо и невидимо", което се излъчва още от самия старт на телевизията през 2011г.: https://www.youtube.com/watch?v=3Pz1buYT-Z0

В интервюто Калин загатва, че по телевизията ще има 2 нови предавания, но все още не се знае какви ще са. В интерес на истината е добре, че разкараха тези скучни политически говорилни като "Необичайните заподозрени", "Видимо и невидимо" и Q&A. Напълно достатъчни са ежедневното "Денят ON AIR" и седмичното "Брюксел 1". Дано новите предавания са по-разнообразни като концепция.

По-добре да разнообразят програмната схема на BG on Air със по-нови, неизлъчвани досега сериали, а защо не и анимационни филми и сериали (о, и забавни и развлекателни предавания), отколкото да излъчват само политически говорилни всеки ден до безкрай. По принцип не го гледам този канал, но както виждам програмата му, по-добре да не го гледам, даже и ще забравя, че такъв канал съществува в България. >:(Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 22 December 2019 17:31:26
По-добре да разнообразят програмната схема на BG on Air със по-нови, неизлъчвани досега сериали, а защо не и анимационни филми и сериали (о, и забавни и развлекателни предавания), отколкото да излъчват само политически говорилни всеки ден до безкрай. По принцип не го гледам този канал, но както виждам програмата му, по-добре да не го гледам, даже и ще забравя, че такъв канал съществува в България. >:(


И аз съм на същото мнение. В сегашния си вид Bulgaria ON AIR е една безкрайно скучна телевизия. По цял ден въртят еднотипни политически предавания и едни и същи смотани руски сериали. Тук-таме има някой интересен документален филм, но това е доста рядко. С тази програма не се и учудвам, че телевизията едвам влиза в топ 20. А и ако успее да се дореди, обикновено е на 16-17 място в категория Всички възрасти. В категория 18-49г. не съм я виждал нито веднъж... Дано поне двете нови предавания са по-разнообразни, а пък за някой по-качествен сериал явно можем само да си мечтаем. В момента се сещам единствено за "Полдарк", който се излъчва и по Epic Drama. Не съм го гледал, но по анонсите ми изглеждаше добре направен. Иначе има толкова много американски сериали, които не се излъчват по нито една българска телевизия, та не знам защо не се насочат към тях. Предполагам, че са 2-3 пъти по-скъпи от руските боклуци, но поне ще привлекат повече зрители. Като пример бих дал сериала Supernatural, на който в момента му върви финалният сезон 15. На мен лично ми е един от любимите сериали, а срещам и все повече хора, които го следят. За жалост тук той не се излъчва по нито една телевизия. Само TV7 му бяха излъчили първите 4-5 сезона преди 10-ина години, като и аз разбрах за сериала благодарение на телевизията, но за съжаление след това никоя телевизия не продължи да го излъчва... Та, мисълта ми е, че Bulgaria ON AIR биха могли да инвестират повечко пари в някой по-дълъг американски сериал, с който хем ще привлекат повече зрители, хем и ще си запълнят някой слот за по-дълго време. Забравих да отбележа, че сегашните руски сериали, които излъчват, са хем безинтересни, хем къси. Средната им дължина е около 15-20 епизода, а сериал като Supernatural има вече над 300 епизода и с него биха могли да си запълнят определен слот за месеци.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 January 2020 16:47:57
Quote from: https://www.bgonair.bg/a/66-press/184116-dobrite-primeri-v-obrazovanieto-vav-fokus-obrazovanie-po-bulgaria-on-air
Добрите примери в образованието – във „Фокус: Образование“ по Bulgaria ON AIR

Токшоуто ще се излъчва от 13 януари, всеки понеделник от 9:30 часа

Ново токшоу по Bulgaria ON AIR ще насочи светлината на прожекторите към добрите примери в сферата на образованието, вдъхновяващите учители и талантливите деца на България. От 13 януари зрителите ще могат да надникнат в класната стая с предаването „Фокус: Образование“. То ще се излъчва всеки понеделник от 9,30 часа с водещ Николай Кузманов.

В началото на всяка седмица в рамките на един час предаването ще среща зрителите с учители, отличили се с добри и иновативни преподавателски практики. В рубриката „Работеща България“ токшоуто ще показва как преминава работният ден на преподаватели от всички краища на страната. Във „Фокус: Образование“ запазено място ще имат и за най-малките – в рубриката „В час ли сте“ ученици ще имат възможността да изразят мнението си по актуални образователни теми.

Едночасовото токшоу ще акцентира и върху предизвикателствата пред образователната система. В студиото ще гостуват както представители на институциите, от които зависи развитието на българското образование и култура, така и известни артисти и лидери на мнение.

„В сферата на образованието се случват много позитивни неща, които често остават на заден план, засенчени от различни проблеми. Във „Фокус: Образование“ ще показваме всички неща, с които можем да се гордеем“,  обясни водещият Николай Кузманов.

 „Развитието на образованието, дефинирането на проблемите в него и търсенето на иновативни решения е мисия на Bulgaria ON AIR от години. В продължение на десет издания конференцията „Образование и бизнес“, която телевизията организира, засягаше точно тези теми. Сега образованието ще има постоянно място в ефира на Bulgaria ON AIR в лицето на „Фокус: Образование“ , коментира програмният директор на национална политематична телевизия Bulgaria ON AIR Николина Димитрова.

Стартът на предаването в началото на 2020 година не е случаен. Новото токшоу е част от обновената програмна схема и нова динамика, с която телевизията посреща новото десетилетие. През 2020 година Bulgaria ON AIR ще предложи на зрителите нови актуални публицистични предавания в различни сфери от обществения, икономическия и културния живот, така че да ги направи още по-близо до всичко, което засяга живота им.

Въпросният Николай Кузманов през март 2019г. е водил някакво предаване "Етнофокус" по "БНТ 2", което е издържало в ефир само месец и има едва 5 епизода. През 2014г. е водил друго предаване по същата телевизия - "Шоуто на Акрани". То не знам колко време е издържало в ефир, но името му също ми е непознато.

Да видим иначе какви ще са тези нови предавания, за които се загатва в публикацията. В интервюто по TV+ Калин Манолов каза за 2 нови предавания, но аз не бих определил това като обновяване на програмната схема. За да бъде обновена тя, трябват доста промени, както и нови и най-вече разнообразни като концепция предавания, а не само безкрайни скучни говорилни.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: david92 on 12 January 2020 19:06:59
Ами то това "Фокус: Образование" ще бъде поредната говорилня, в която ще се разтягат локуми. Спокойно можеха да направят някаква рубрика за образование в сутрешния блок, а не отделно предаване след него. Тези хора не се научиха, че така не се прави гледаема телевизия.... 


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 January 2020 22:13:23
Ами то това "Фокус: Образование" ще бъде поредната говорилня, в която ще се разтягат локуми. Спокойно можеха да направят някаква рубрика за образование в сутрешния блок, а не отделно предаване след него. Тези хора не се научиха, че така не се прави гледаема телевизия.... 
Аз нищо друго и не очаквам от тази телевизия. Някакси явно нямат нюх кои предавания биха им донесли рейтинг. А и то не е само до самите предавания, де. Трябва да се правят и рекламни кампании, а такива въобще няма... :-\


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 16 January 2020 14:56:42
По телевизията ще стартира някакъв ливански сериал: https://www.bgonair.bg/a/66-press/184623-izmamna-lyubov-i-sadbovni-obrati-v-noviya-serial-lyubovni-zalozi-po-bulgaria-on-air

Казва се "Любовни залози" и ще върви всеки делник от 10:30ч., като стартира на 23 януари. Като видях снимката в публикацията, честно казано си помислих, че е турски сериал... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 16 January 2020 17:07:41
А някой да е гледал това предаване за образование, че няма никакво видео по въпроса?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 17 January 2020 19:10:46
А някой да е гледал това предаване за образование, че няма никакво видео по въпроса?
Странно, че не са го качили в сайта. Другата седмица може и да се присетят.

Иначе по телевизията стартира и ново икономическо предаване, което ще се казва Money.bg. То започва на 25 януари и ще се излъчва всяка събота от 16:30ч.: https://www.bgonair.bg/a/66-press/184712-novo-predavane-za-ikonomika-startira-v-efira-na-bulgaria-on-air-ot-25-yanuari

Явно и въпросният сайт вече е в портфолиото на "Инвестор", въпреки че в най-горната лента все още има препратки към сайтовете от Web Media Group.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: maxx on 17 January 2020 19:37:53
https://money.bg/panorama/money-bg-zapochva-sobstveno-televizionno-predavane-po-televiziya-bulgaria-on-air.html  (https://money.bg/panorama/money-bg-zapochva-sobstveno-televizionno-predavane-po-televiziya-bulgaria-on-air.html) ето тук също има повече информация.
Явно е някакво по-специално партньорство, едва ли Инвестор са купили само 1 сайт от конкурентна медийна група.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: david92 on 19 January 2020 14:19:49
Нямам думи! Още една говорилня плюс някакъв ливански сериал, дето никой няма да го гледа. Тази телевизия направо се самоубива... :o


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 February 2020 16:07:05
https://money.bg/panorama/money-bg-zapochva-sobstveno-televizionno-predavane-po-televiziya-bulgaria-on-air.html  (https://money.bg/panorama/money-bg-zapochva-sobstveno-televizionno-predavane-po-televiziya-bulgaria-on-air.html) ето тук също има повече информация.
Явно е някакво по-специално партньорство, едва ли Инвестор са купили само 1 сайт от конкурентна медийна група.

Оказал си се прав, колега. Ето интервю с водещия на предаването Money.bg: https://www.dnes.bg/business/2020/01/31/georgi-minev-ikonomikata-ni-shte-byde-zasegnata-ot-novata-recesiia.437682

Quote
Какво Ви доведе в Bulgaria ON AIR?
 
Желанието Money.bg да излезе от интернет рамките. Те в никакъв случай не са ограничаващи, но в същото време извън тях има един изцяло различен и много предизвикателен свят – телевизионният. В българския ефир не са толкова много предаванията, които могат да слеят и анализират икономическите процеси на разбираем за всеки човек език. Ние видяхме необходимостта да пренесем запазената марка на Money.bg - да обясни по достъпен начин сложното, и в телевизионен формат, за да може всеки зрител да разбере как процесите около него ще му повлияят. Тази задача не е никак лесна, но съм щастлив, че Bulgaria ON AIR хареса идеята и я „приюти“ в ефира си.
 
Какво е усещането да се присъедините към клуба на телевизионните журналисти? Същият ли е хъсът?
 
Усещането е различно, хъсът е същият.

Междувременно се е зародило още едно партньорство. То е между сайтовете Topsport.bg (от групата на Money.bg) и Webcafe.bg, които са си направили предаване "Топ прогнози". Самото предаване обаче се снима в студиото на Bloomberg, също част от групата на Bulgaria ON AIR... ;D https://topsport.bg/football/gledayte-novoto-predavane-na-topsport-top-prognozi.html

Засега въпросното предаване не присъства в програмите нито на Bloomberg, нито на Bulgaria ON AIR, та явно ще си върви само в сайта Topsport.bg. Гледам и че никъде не е обявено, че предаването се снима в студиото на Bloomberg, та явно сайтовете само го наемат да снимат и нямат договорка с някоя от телевизиите да излъчва предаването.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 01 April 2020 13:40:47
Брей. България он еър са стартирали и те ТВ уроци.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 04 April 2020 19:35:30
Повече новинарски емисии в ефира на телевизията: https://www.bgonair.bg/a/66-press/190161-bulgaria-on-air-s-poveche-novinarski-emisii-ot-ponedelnik

от 14:30 до 18:30ч. ще има новини на всеки час.

Междувременно видях, че от ефир е паднало предаването "Мултимедия", което вървеше в събота и неделя по обяд.

EDIT:
Още една промяна - сутрешният блок на Bulgaria ON AIR вече ще бъде от студиото на Bloomberg и ще е от 7:00 до 9:00ч. Заради тази промяна пък сутрешният блок на Bloomberg се измества от 9:30 до 10:30ч.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 26 April 2020 01:11:26
Bulgaria ON AIR устремно продължава да добавя нови заглавия към приграмата си. Едното от тях есериалът  "Нереално" (unREAL). Преди време беше излъчен и по FOX, но само до 2ри сезон, та ми е чудно дали поне те ще го излъчат целия?!
Quote
Източник: https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/телевизионни-премеждия-нереално-по-bg-on-air-от-27-април (https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/телевизионни-премеждия-нереално-по-bg-on-air-от-27-април)
П.С. Май сайтът е нов


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 26 April 2020 14:03:32
Bulgaria ON AIR устремно продължава да добавя нови заглавия към приграмата си. Едното от тях есериалът  "Нереално" (unREAL). Преди време беше излъчен и по FOX, но само до 2ри сезон, та ми е чудно дали поне те ще го излъчат целия?!П.С. Май сайтът е нов
Брей... Това май е първият американски сериал в ефира на Bulgaria ON AIR евър. Досега въртяха само европейски (предимно руски) и японски продукции. Иначе не ми се вярва, но дано да са купили целия сериал. Той впрочем е 4 сезона и общо 38 епизода.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 26 April 2020 18:22:11
Брей... Това май е първият американски сериал в ефира на Bulgaria ON AIR евър. Досега въртяха само европейски (предимно руски) и японски продукции. Иначе не ми се вярва, но дано да са купили целия сериал. Той впрочем е 4 сезона и общо 38 епизода.
И аз мисля, че сериала е първия по рода си в техния ефир, а относмо сайта, който е доста добре направен и си мисля, че е супер да има поне един действащ сега за новини в тази област.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 26 April 2020 18:48:42
Ще бъде много хубаво, ако постегнат канала. Особено с позициите си на национален канал могат да постигнат невероятно добри резултати. В момента всичко е хаотично и без традиция и постоянство в продукциите. Със сериалите им е същото положение. Някакви минисериали. Похвално е, че излъчват премиерни за България сериали, но трябва да наблегнат и на хитови премиерни сериали и игрални филми.
Та дори и обособен анимационен блок с редовно излъчване.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 27 April 2020 14:28:38
Ще бъде много хубаво, ако постегнат канала. Особено с позициите си на национален канал могат да постигнат невероятно добри резултати. В момента всичко е хаотично и без традиция и постоянство в продукциите. Със сериалите им е същото положение. Някакви минисериали. Похвално е, че излъчват премиерни за България сериали, но трябва да наблегнат и на хитови премиерни сериали и игрални филми.
Та дори и обособен анимационен блок с редовно излъчване.
Доста отдавна не съм виждал да излъчват някой премиерен за България сериал. Имат си 20-ина сериалчета (предимно руски), които са по 10-15 епизода и само тях ги повтарят. Тук-таме се появява някой по-дълъг сериал, но това е доста рядко, а и въпреки че е повече епизоди, пак не е нищо особено... :-\


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 28 April 2020 16:39:46
Отново нещо, което грабна интереса ми, в ефира на Bulgaria ON Air. Този път е мини сериала "Свидетелят по обвинението". До сега е излъчван само по FOX Crime, и трите му епизода. Похвално за Bulgaria ON Air, че се стреми да купува все повече нови сериали.
Quote
Свидетелят по обвинението“- история на eдна мистериозна смърт по Агата Кристи тръгва по BG ON Air
(http://[b]Мини сериалът ще се излъчва от 3 май, в три поредни недели, от 19:30 часа[/b])

Базиран на едноименния разказ на Агата Кристи от 1925 г., „Свидетелят по обвинението“ е една от най-добрите съдебни драми. Екранизацията на разтърсващата история идва под формата на мини сериал от три части, който представя заплетената мрежа от привидно несъвместимите измама и желание, пари и морал, невинност и вина, безмилостно убийство и болезнената и опасна любов. Зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да проследят нейната развръзка от 3 май, в три поредни недели, от 19:30 часа.

Действието се развива в 20-те години на XX в. в английската столица. Минисериалът ни среща с Емили Френч - бляскава богаташка на средна възраст, в чиято роля влиза познатата на всички разкрепостена блондинка от „Сексът и градът“ - Ким Катрал. Светската дама съблазнява млад безделник на име Ленърд Воул, който се съгласява да задоволява нейните сексуални желания срещу заплащане. В последствие, Емили е открита пребита до смърт в дома си, а наследник на цялото й състояние се оказва именно любовникът, от който англичанката си купува ласки.

Така сюжетът се фокусира върху обвинения в убийството Ленърд и последвалия заплетен съдебен процес. Чарлс Картър - адвокат, който е известен с репутацията си на „шампион на изгубените каузи“, решава да се заеме със случая и да помогне на набедения млад мъж. Въпреки че вярва в невинността на Ленърд, за Уилфрид се оказва изключително трудно да оправдае своя клиент, тъй като става ясно, че единствено жената до него може да потвърди алибито му. Случаят става още по-заплетен, когато по време на процеса тя дава показания пред съда, в които заявява, че Ленърд отчасти е признал за извършеното престъпление.

Екранизацията на поредната вълнуваща криминална история от Агата Кристи постига невиждан успех. Съчетаващ в себе си множество загадки, мистериозни обстоятелства и неочаквани обрати, мини сериалът заслужено получава 5 престижни номинации и става носител на 2 награди.
Източник: https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-e%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-bg-on-air (https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-e%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-bg-on-air)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 28 April 2020 22:54:22
От днес ефирно вместо BG On Air се излъчват цветни ивици. Защо така? Да не би да остава ефирно само за София?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 28 April 2020 23:38:15
Кабелна на А1 е същото положение от 4-5 месеца поне. Подчертавам кабелна, не цифрова.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 29 April 2020 14:12:45
От днес ефирно вместо BG On Air се излъчват цветни ивици. Защо така? Да не би да остава ефирно само за София?
Ами, нищо чудно. В последните месеци телевизията е доста зле финансово и съкратиха една камара от хората зад кадър. Явно са решили да си спестят милионите, които хвърлят за ефирно излъчване, след като така или иначе не могат да си скалъпят нормална програмна схема, с която да трупат някакъв рейтинг.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: studentmercedes454 on 30 April 2020 13:36:22
Евроком може да сложат на нейно място.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 30 April 2020 14:29:58
Евроком може да сложат на нейно място.
Силно се съмнявам "Евроком" да почнат да прахосват милиони за ефирно излъчване. Та те дори не плащат и за HD излъчване, а HD записи могат да се гледат само в интернет... ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 30 April 2020 14:33:21
Евроком HD се излъчва от някои кабеларки.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 30 April 2020 14:59:09
Евроком HD се излъчва от някои кабеларки.
Хм... Предполагам, че не е истинско HD, защото дори на сайта на телевизията няма HD излъчване.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: hater on 30 April 2020 15:54:04
На кабеларките не им се плаща за HD  ;D Дори bix.bg предлагат HD стрийм на Евроком.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: studentmercedes454 on 30 April 2020 16:05:49
При мен си работи


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 03 May 2020 14:57:04
От днес ефирно вместо BG On Air се излъчват цветни ивици. Защо така? Да не би да остава ефирно само за София?
Доколкото разбрах от вътрешни хора, телевизията наистина е спряла ефирното си излъчване, но уж само временно.

Иначе нещо, което сме пропуснали: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/01/4049158_posledniiat_varnenski_vestnik_cherno_more_spria_da/

На 1 април са спрели "Алфа радио" и вестник "Черно море", които също бяха част от групата на Bulgaria ON AIR. Доколкото знам, в близките дни трябва да спрат и телевизия "Черно море".


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TopCat on 04 May 2020 12:46:59
Доколкото разбрах от вътрешни хора, телевизията наистина е спряла ефирното си излъчване, но уж само временно.

Иначе нещо, което сме пропуснали: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/01/4049158_posledniiat_varnenski_vestnik_cherno_more_spria_da/

На 1 април са спрели "Алфа радио" и вестник "Черно море", които също бяха част от групата на Bulgaria ON AIR. Доколкото знам, в близките дни трябва да спрат и телевизия "Черно море".

Доста големи бюджети се пръснаха в тази телевизия през годините и в крайна сметка резултатите са абсолютно никакви. Нещата започват да изглеждат неизбежни. Не бих се изненадал ако скоро спрат да съществуват. Поне ТВ7 успяхме да ги запомним с някакви собствени продукции като "Дървото на живота" и имаха своя идентичност. Аз досега така и не разбрах каква точно телевизия BG on Air се опитват да бъдат.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 04 May 2020 16:11:11
Доста големи бюджети се пръснаха в тази телевизия през годините и в крайна сметка резултатите са абсолютно никакви. Нещата започват да изглеждат неизбежни. Не бих се изненадал ако скоро спрат да съществуват. Поне ТВ7 успяхме да ги запомним с някакви собствени продукции като "Дървото на живота" и имаха своя идентичност. Аз досега така и не разбрах каква точно телевизия BG on Air се опитват да бъдат.
Ползва се основно за да си рекламират шефовете останалите бизнеси. Ама спокойно можеха да продължат да си съществуват като кабелен канал, какъвто беше MSAT, вместо да хвърлят излишни милиони, опитвайки се да се наложат като национален канал. И в крайна сметка за почти 9 години така и не успяха да се наложат и да откраднат част от аудиторията на "ьТВ" и "Нова". В началото поне бяха новинарски канал и това беше ясно, но в последните години имам чувството, че и те не знаят какъв им е профила. Програмата им е пълна с безкрайни политически говорилни и повторения на филми и сериали, които вече са минали и през останалите ни кабеларки. Като нищо може тая телевизийка да изчезне и да останат само сайтовете от медийната група. Поне в тази сфера имат богато портфолио. Впрочем и по радиото въртят готини песнички, но прекалено често вместо музика вървят новини или някое предаване, което върви едновременно и по телевизията.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TopCat on 06 May 2020 13:13:14
От днес, както беше споменал spike, ТВ Черно Море спира излъчването си.
От ден на ден тази медийна група маналява все повече.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 06 May 2020 13:44:58
От днес, както беше споменал spike, ТВ Черно Море спира излъчването си.
От ден на ден тази медийна група маналява все повече.
И така Варна остава без регионална телевизия. Нека някой ме поправи, ако греша, но мисля, че другата варненска телевизия "ТВ Варна" не съществува от 2010г. В града явно остава само регионалният център на БНТ.

Иначе нека някой запише последните минути на телевизията, ако има такава възможност. :)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 06 May 2020 14:08:38
От днес, както беше споменал spike, ТВ Черно Море спира излъчването си.
От ден на ден тази медийна група маналява все повече.

Ами така като е тръгнало, нищо чудно ако решат да дръпнат шалтера на телевизия BG On Air и да останат само едноименната им радиостанция, техния им сайт, и канала Bloomberg TV България, които въпреки това са пълни само с новини, политика, бизнес и говорилни по цял ден, всеки ден. ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: evgata on 06 May 2020 15:10:04
ТВ Черно Море още излъчва
(http://store.picbg.net/pubpic/2E/2F/3373dd8202bf2e2f.png)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 06 May 2020 15:21:36
ТВ Черно Море още излъчва
Ами, може би телевизията ще бъде закрита в полунощ. В сайта им гледам, че има програма до утре сутрин в 7:00ч., ама бутоните за предишен и следващ ден не бачкат... https://www.chernomore.bg/programa


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TopCat on 06 May 2020 15:22:51
ТВ Черно Море още излъчва

Днес са последните ефири на телевизията.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 06 May 2020 18:14:54
Да тази сутрин в сутрешният блок упрявителя на телевизията съобщи,че днес е последен ефир. Оказва се, че е бил на запис като това е един от малкото случаи. Тази вечер явно няма да има и новини.
https://www.youtube.com/watch?v=-o0zWcZctKg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0sBTDVJdHtcb0gj4M6DsDK7zjDSteP7Ae1j--UlhNqfiXlUY7FHKQklIM (https://www.youtube.com/watch?v=-o0zWcZctKg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0sBTDVJdHtcb0gj4M6DsDK7zjDSteP7Ae1j--UlhNqfiXlUY7FHKQklIM)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: evgata on 08 May 2020 02:30:49
TV Черно Море умря стои така от вчера
(http://store.picbg.net/pubpic/C7/D2/df9dc46585c0c7d2.png)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: alex2510 on 08 May 2020 09:43:23
Стои така, защото още вчера (както беше обявено на 6 май в сутрешния блок на телевизията) прекрати излъчване.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 08 May 2020 15:00:49
Телевизията спря, но поне сайтът засега продължава да се поддържа: https://www.chernomore.bg/ Всъщност щом стои логото на телевизията, значи все още излъчват сигнал. Само черният екран означава, че наистина са спрели сигнала.

А впрочем някой успял ли е да запише последните минути на телевизията, че да ги има все пак в необятния интернет архив? :)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV Novinite on 12 May 2020 14:39:22
Quote
Обедната емисия новини на Bulgaria ON AIR с нов час – 13:30
[/size]
През юни в ефира на политематичната телевизия предстои да стартират нови сериали, един от които ще бъде премиерен за българския ефир

Обедните новини на Bulgaria ON AIR ще бъдат с нов начален час – 13:30 часа. От 14 май зрителите ще научават най-важното от деня в емисиите на Новините ON AIR в 13:30, 15 :30; 17:30 часа. Централата емисия започва преди всички останали – точно в 18:30 часа, а късните новини продължават да са с начален час 21:30 часа и ще се излъчват и през уикенда.

Bulgaria ON AIR ще продължи да излъчва всички редовни и извънредни брифинги , както в ефира, така и в социалните си мрежи, а репортерите на Новините ON AIR ще предават от горещите точки в страната.

От 14 май в сила ще бъде санитарно извънредно положение. Екипите на Bulgaria ON AIR ще работят при спазването на санитарните мерки, а гостуванията във всички предавания на телевизията ще продължат да бъдат дистанционни. Сутрешният блок „България сутрин“ с водещи Гергана Венкова и Златимир Йочев ще се излъчва в интервала от 7 часа до 9 часа. Всяка сутрин зрителите ще видят коментари и анализи на водещи експерти по актуални теми.

От 14 май видеоуроците „Учи с учител“ на „Просвета“, които Bulgaria ON AIR излъчва по време на извънредното положение, могат да бъдат намерени в сайта bgonair.bg.

Паралелно с качествено журналистическо съдържание Bulgaria ON AIR продължава да предлага на зрителите хитови филми и сериали. На 17 май предстои финалната част на мини сериала по разказа на Агата Кристи „Свидетелят по обвинението“. Неделните вечери с Агата Кристи продължават с екранизация на един от най-продаваните романи в света – „Десет малки негърчета“. Криминалният минисериал започва на 24 май, от 19:30 часа и ще се излъчва три последователни недели.

Паралелно с това Bulgaria ON AIR инвестира и в ново развлекателно и документално съдържание. През юни в ефира на политематичната телевизия предстои да стартират нови сериали, един от които ще бъде премиерен за българския ефир.

Подробности за новите премиерни серийни продукции очаквайте съвсем скоро.
Подробности и източник: https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/obednata-emisiya-novini-na-bulgaria-on-air-s-nov-chas-13-30

Запопва да се изяснява къде ще отидат парите, предназначени за ТВ Черно море. Сега само очакваме промените към добро.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 12 May 2020 14:50:40
Подробности и източник: https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/obednata-emisiya-novini-na-bulgaria-on-air-s-nov-chas-13-30

Запопва да се изяснява къде ще отидат парите, предназначени за ТВ Черно море. Сега само очакваме промените към добро.
Явно са напазарували на килограм сериали от FOX. ;D Иначе видях, че "Черно море" окончателно е спряла сигнала си. Вече е черен екран, а не логото на телевизията.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 28 May 2020 15:51:43
Ковид реалност ново публицистично предване по Бг он Еър, Блумбърг и радио Бг он еър от тази неделя в 17:30 часа.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: edinicata on 28 May 2020 17:02:38
Още една говорилня,която никой няма да гледа.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Ivaylo15 on 02 June 2020 01:30:30
Quote
Десислава Атанасова и Константин Динчев са новата екранна двойка на Новините на Bulgaria ON AIR
Новият тандем ще води централната емисия на Новините ON AIR от 1 юни

Две от най-утвърдените имена в екипа на новините на Bulgaria ON AIR – Десислава Атанасова и Константин Динчев, вече ще информират заедно зрителите за най-важните събития от деня. От 1 юни, в делничните дни, те ще водят централната емисия на Новините ON AIR, която започва преди всички останали – точно в 18:30 часа.

Новият телевизионен тандем признава, че да работят заедно е сбъдната мечта.
„Симпатията помежду ни беше от пръв поглед. Косьо е изключителен професионалист, водещ с богат опит. Чувствам се сигурна с него, дава ми увереност и спокойствие. Трудно е да се работи в екип, но когато си професионалист, и синхронът е налице, това се превръща в успех по две“, казва Десислава Атанасова.

Константин също признава, че поискал да си партнира на екран с чаровната водеща, още когато се запознали. „Деси е прекрасен човек и страхотен професионалист. Съвместната ни работа ще е по-скоро удоволствие, защото знам, че мога да се опра на нея във всяка една ситуация. А и мисля, че и тя е наясно, че има същата подкрепа от мен“.

Макар да са нова екранна двойка, всеки един от тях има дългогодишен журналистически опит и е доказан професионализъм. Десислава Атанасова е част от Новините ON AIR от 2015 г. Преди да се присъедини към екипа на Bulgaria ON AIR, работи в ТВ „Око“ – Благоевград, където е репортер в различни ресори – вътрешен ред, правосъдие, здравеопазване и социални проблеми. Завършила е „Международни отношения“ във Виена и магистърска степен по „Европеистика“.

Константин Динчев е водещ на Новините ON AIR от 2017 година. Преди това изминава дълъг път в журналистическата кариера и трупа богат опит в различни медии. Обича да представя човешки истории, а интересът му към социалните теми и човешката природа не е случаен, защото е завършил „Социални науки“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Източник: https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/desislava-atanasova-i-konstantin-dinchev-sa-nova-ekranna-dvoika-na-novinite-na-bulgaria-on-air (https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/desislava-atanasova-i-konstantin-dinchev-sa-nova-ekranna-dvoika-na-novinite-na-bulgaria-on-air)

Добър ход, ако смятат да станат по-гледаеми. Виждам напоследък все американски премиерни заглавия пускат, та като нищо скоро да се покачат рейтингите на телевизията.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 June 2020 09:47:50
Източник: https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/desislava-atanasova-i-konstantin-dinchev-sa-nova-ekranna-dvoika-na-novinite-na-bulgaria-on-air (https://televisionbg.wixsite.com/televisionnews/post/desislava-atanasova-i-konstantin-dinchev-sa-nova-ekranna-dvoika-na-novinite-na-bulgaria-on-air)

Добър ход, ако смятат да станат по-гледаеми. Виждам напоследък все американски премиерни заглавия пускат, та като нищо скоро да се покачат рейтингите на телевизията.
Мисля, че въртят само един американски сериал, който вече е излъчван по FOX Life. Дори и да успеят да си позволят някое премиерно заглавие, то със сигурност ще е някой сериал с 20-30 епизода макс. ;D По тази телевизия са много голяма рядкост по-дългите сериали.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 10 July 2020 08:12:39
"Умно село" вече по Bulgaria ON AIR: https://www.bgonair.bg/a/66-press/198161-emblematichnoto-predavane-umno-selo-se-zavrashta-v-televizionniya-efir-ot-19-yuli-po-bulgaria-on-air

Зпочва на 19 юли и ще се излъчва всяка неделя в 19:30ч.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 13 February 2021 09:08:00
Както се разбра от темата за bTV, Златимир Йочев вече ще води "Тази сутрин". Освен него Гери Венкова също напуска Bulgaria ON AIR, та ще видим кои ще са новите водещи на "Българиа сутрин" от 1 март.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: The TV Boy on 15 February 2021 10:05:56
Така като е тръгнало да вземат да ги сливат направо в БТВ. ;D Канал 3 бяха същата работа с трансфери преди да ги слеят.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 15 February 2021 12:58:50
Така като е тръгнало да вземат да ги сливат направо в БТВ. ;D Канал 3 бяха същата работа с трансфери преди да ги слеят.
В интерес на истината малко са хората, които от Bulgaria ON AIR вече са в bTV, повечето избягаха в "Нова".


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 19 February 2021 23:42:08
Quote from: https://www.bgonair.bg/a/66-press/218225-balgariya-sutrin-s-nov-vodesht-dinamika-i-format-ot-22-fevruari-po-bulgaria-on-air

"България сутрин" с нов водещ, динамика и формат - от 22 февруари по Bulgaria ON AIR

От понеделник зрителите вече ще се будят с лъчезарния Мирослав Димитров

Нова динамика, нов водещ и много нови промени е подготвил екипът на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR. От понеделник, 22 февруари, предаването променя формата си и всяка делнична сутрин от 07:00 до 09:00 часа ще предложи на зрителите още по-разнообразни теми, интересни дискусии, както и задълбочени дебати между топ експерти по най-горещите теми от страната и света. За ползотворното утро и позитивния старт на деня ще отговаря новият водещ на „България сутрин“ Мирослав Димитров, който се присъединява към екипа на Bulgaria ON AIR.

С дългогодишен опит пред телевизионната камера, както и зад кадър, той ще допринесе за още по-голяма динамика в сутрешния блок на телевизията. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR, Мирослав води предаване в Българската национална телевизия, където в продължение на 3 години обикаля България с камера в ръка. Преди това е работил в корпоративната сфера и е бил част от телевизионни формати като „Стани богат“, „Семейни войни“ и други. Той е и единственият българин, взел интервю от световноизвестнтата певица и актриса Дженифър Лопес. Самият Мирослав признава, че е закърмен с телевизия и животът пред камера е негова втора природа.

„С ентусиазъм и голяма отговорност приемам новата си роля като водещ на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR и ще се стремя да запазя баланса и социалната и културна ангажираност, която екипът на телевизията е постигнал до момента, като в допълнение към това ще се обърнем още повече към зрителите“, казва Мирослав.

Първите му думи пред зрителите на Bulgaria ON AIR може да видите от гостуването му в "България сутрин"

В годината, която е белязана от предстоящите парламентарни и президентски избори, за още по-голям плурализъм, специално място в ефира на „България сутрин“ ще има и за въпроси и мнения от зрителите.

Паралелно с това в минутите около 08:30 часа сутрешният блок въвежда и нов дискусионен сегмент, в който независими експерти ще се включват в актуални за страната и света дебати по някои от най-важните теми.

Новият водещ и формат са само част от новостите и промените в „България сутрин“, които Bulgaria ON AIR предстои да обяви съвсем скоро!

Така както вървят нещата, май скоро БНТ ще спират "Туризъм.БГ" от ефир, щом този водещ на самото предаване Миро Димитров вече ще е във BG On Air.

Да не забравим, че неговата съпруга - певицата Йоанна Драгнева все още е във националната телевизия, ама няма да се учудя, ако и тя се махне оттук след има-няма известно време.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 20 February 2021 00:31:36
E той и на още позиции работи в БНТ. Но и на него това ще му е първият сутрешен блок. Интересно, защо идва тук и какви промени ще има в предаването.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 28 March 2021 19:34:44
Мирослав Димитров вече си има партньорка в "България сутрин" и това е някоя си Мария Константинова: https://www.bgonair.bg/a/66-press/221073-zhurnalistat-mariya-konstantinova-i-miroslav-dimitrov-shte-budyat-zaedno-zritelite-na-bulgaria-on-air-ot-22-mart

Като гледам, няма много опит - минала е през някакви стажантски програми в БНР и БНТ, а през последните почти 3 години е била репортер в news.bg


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 01 December 2021 12:35:12
Йоана Ангелова от русенската TVN се присъедини към екипа на Bulgaria ON AIR от днес. Тя ще продуцира и води новините по същата телевизия.
https://www.instagram.com/p/CW7xBeptoUx/?utm_source=ig_web_copy_link


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 02 December 2021 16:20:46
Мхм... чие място е заела или просто увеличават екипа си?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 20 January 2022 19:09:40
Някой да знае, дали има ремонт на студиото? Питам понеже случайно погледнах телевизията. Видно и от записи в сайта им са само пред видео стената. Това мисля, че е някакъв друг сет в основното им студио.
https://www.bgonair.bg/a/185-novinite-on-air/252871-kasna-emisiya (https://www.bgonair.bg/a/185-novinite-on-air/252871-kasna-emisiya)


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV Novinite on 20 January 2022 20:07:29
Новините мисля, че даже не в същото помещение на обичайното студио, а от друго. Преди го ползваха за Авиошоу, а последно бях засичал Боец.БГ от там. А от записите в сайта, става ясно, че от 10.01 са в това студио.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 21 January 2022 09:39:30
Някой да знае, дали има ремонт на студиото? Питам понеже случайно погледнах телевизията. Видно и от записи в сайта им са само пред видео стената. Това мисля, че е някакъв друг сет в основното им студио.
https://www.bgonair.bg/a/185-novinite-on-air/252871-kasna-emisiya (https://www.bgonair.bg/a/185-novinite-on-air/252871-kasna-emisiya)

Това е студиото на Bloomberg. Иначе - да, доколкото знам, в момента тече ремонт в основното студио на Bulgaria ON AIR. Все пак трябва да ползват всички спестени пари, след като през 2020г. съкратиха 40-50% от екипа си. 😁


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 21 January 2022 13:15:14
Някой да знае, дали има ремонт на студиото? Питам понеже случайно погледнах телевизията. Видно и от записи в сайта им са само пред видео стената. Това мисля, че е някакъв друг сет в основното им студио.
https://www.bgonair.bg/a/185-novinite-on-air/252871-kasna-emisiya (https://www.bgonair.bg/a/185-novinite-on-air/252871-kasna-emisiya)
Новините мисля, че даже не в същото помещение на обичайното студио, а от друго. Преди го ползваха за Авиошоу, а последно бях засичал Боец.БГ от там. А от записите в сайта, става ясно, че от 10.01 са в това студио.
Това е студиото на Bloomberg. Иначе - да, доколкото знам, в момента тече ремонт в основното студио на Bulgaria ON AIR. Все пак трябва да ползват всички спестени пари, след като през 2020г. съкратиха 40-50% от екипа си. 😁

Да не би най-накрая да се подготвят за HD излъчване? Защо ли си мисля, че този ремонт на студиото на BG On Air е някакъв знак, че те скоро ще минат в 1080i качество? Май съм единствения, който мисли така. :-\


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 21 January 2022 14:53:20
Да не би най-накрая да се подготвят за HD излъчване? Защо ли си мисля, че този ремонт на студиото на BG On Air е някакъв знак, че те скоро ще минат в 1080i качество? Май съм единствения, който мисли така. :-\
Прав си, освен, че ще променят декорите, ще обновят и цялата техника. Плановете уж са да минат в HD, но не знам дали имат толкова средства, все пак трябва да купят и нови външни камери, понеже сегашните са още от времето на MSAT. 😁


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 26 January 2022 17:48:30
Bulgaria On Air HD от днес при Неосат.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 26 January 2022 18:05:14
Bulgaria On Air HD от днес при Неосат.

Ех, време беше! Ама главното им студио не е ли все още във ремонт?

А, да, самата телевизия в момента е в студиото на Блумбърг България, където имат по-нова техника и пултове. Аз забравих, че са там сега (поне докато ремонтните дейности на студиото на BG On Air не приключат напълно), защото не го гледам много този канал. ;D

Обаче най-важното е дали тази версия на канала наистина е HD, а не някакъв евтин ъпскейл на SD версията.

Иначе при Неосат е на мястото на SD версията. Надявам се останалите оператори да добавят HD версията най-скоро.

О, и ако някой от форума е на Неосат, моля да каже или да покаже как изглежда BG On Air HD в действителност.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: sisobe on 26 January 2022 19:41:02
https://youtu.be/GFQ6_dhnFOE


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 26 January 2022 19:57:47
Хмм, значи и плочките за текст по време на предаванията са в HD. Това е супер! Дано авторекламите са също в HD.

EDIT: Жестоко се излъгах, не са. Че и шапката на "Денят ON AIR" е в SD качество, те и другите шапки на предаванията май са също така. :( Дано ги оправят евентуално.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 27 January 2022 23:33:22
Видно от записи в сайта на телевизията ремонта е свършил. Лично за мен промяна няма. Отново си ползват познатото студио. Само сутрешният блок е в другото на видео стената. Вероятно може и нещо друго да правят, защото не се показва цялото студио.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 28 January 2022 09:08:59
Видно от записи в сайта на телевизията ремонта е свършил. Лично за мен промяна няма. Отново си ползват познатото студио. Само сутрешният блок е в другото на видео стената. Вероятно може и нещо друго да правят, защото не се показва цялото студио.
Да не би да си гледал предавания, записани по-рано?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: pesho on 28 January 2022 16:25:23
Новините им видях и предаването Денят on air.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 28 January 2022 16:45:46
Новините им видях и предаването Денят on air.
Ъ... то наистина няма разлика - стои си същия декор с мониторите на снежинки. В такъв случай нямам обяснение защо няколко седмици ползваха само студиото на Bloomberg. Впрочем възможно е само да са сменили техниката, за да минат в HD, но наистина бях чул слухове, че ще ремонтират и студиото.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: The TV Boy on 28 January 2022 19:09:56
Ъ... то наистина няма разлика - стои си същия декор с мониторите на снежинки. В такъв случай нямам обяснение защо няколко седмици ползваха само студиото на Bloomberg. Впрочем възможно е само да са сменили техниката, за да минат в HD, но наистина бях чул слухове, че ще ремонтират и студиото.

За нищо не им вярвам на тези, още 2017-та иж казваха, че ще го оправят, а до сега едно голямо нищо.  ;D


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 29 January 2022 14:12:36
За нищо не им вярвам на тези, още 2017-та иж казваха, че ще го оправят, а до сега едно голямо нищо.  ;D
Да, за този прословут ремонт се говори от 6-7 години, но сега, доколкото знам, са поръчали техника. Предполагам, че в крайна сметка са сменили само камерите и пулта, пък декора явно няма да го променят.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: TV 81 on 25 March 2022 01:48:13
При А1 от днес в HD ли е Bulgaria On Air?


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: secet on 25 March 2022 15:29:15
При А1 от днес в HD ли е Bulgaria On Air?
Да.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 25 March 2022 17:34:48
При А1 от днес в HD ли е Bulgaria On Air?

Да.

Не отразяват това в сайта на A1 обаче. :-\


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 04 April 2022 21:20:00
Хмм, откога BG On Air е с нова визия? 🤨

https://www.youtube.com/watch?v=snXmYUK6-HE

https://www.youtube.com/watch?v=4RkIzs0UsqA

https://www.youtube.com/watch?v=JXZz__p0caU

https://www.youtube.com/watch?v=wZTVCSz0NUQ

https://www.youtube.com/watch?v=M2MEbW0rgiU


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 04 April 2022 22:24:57
Брей... доста яка визия. Не се сещам друга телевизия в момента да има по-креативни заставки.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: break on 05 April 2022 00:19:57
Освен предаванията им от студиото, всичко останало не е HD.


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: spike on 05 April 2022 19:40:40
Освен предаванията им от студиото, всичко останало не е HD.
Не се и учудвам... външните им камери са на над 15 години, дори дисплеите им са във формат 4:3. 😁 Имат само 3 по-нови камери, които са HD и те се ползват основно за Bloomberg. Все пак е доста странно, че са подменили техниката в студиото, а декорите и най-вече изгорелите видеостени - не... 😕


Title: Re: Bulgaria ON AIR | новини и коментари
Post by: Roostersonair on 06 April 2022 09:55:20