BG TV Talk
23 August 2017 13:04:15
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: Today at 11:37:27 
Started by megara - Last post by pesho
С 4 гласа Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ.

 2 
 on: Yesterday at 15:53:06 
Started by megara - Last post by break
Концепцията на Гарелов за директна битка с комерсиалните телевизии е тотално сбъркана. Не е това целта на обществените телевизии. Има страни, като Великобритания и Германия, където обществените телевизии са много силни, но всичко това е подкрепено с огромни бюджети, за каквито нашата телевизия може само да мечтае. Решението е да се намери екип от съвременно мислещи хора, които да насочат наличните средства в качествени продукции, защото е ясно, че никога няма да се настигне рейтинга на комерсиалните телевизии. (Факт е, че "По света и у нас" са най-добрите новини, но тези на ьтв и нова се гледат повече). Честно казано, сред кандидатите за генерален директор не виждам такава личност, освен в някаква степен Сашо Йовков.

 3 
 on: Yesterday at 13:17:38 
Started by megara - Last post by TopCat
Никой от кандидатите не предлага ГЕНЕРАЛНО ОБНОВЛЕНИЕ НА ПРОГРАМНАТА СХЕМА.

В тази телевизия има предавания, които се припокриват като таргет и концепция. Освен това има предавания с НУЛЕВ РЕЙТИНГ.

Трябва програмната схема да бъде преразгледана и да бъдат разкарани ненужните предавания.

Преместването на новините в 19:00 е лоша идея, според мен. Предимството на По Света и У Нас е, че е по - късно от останалите. Освен това, поне за мен, това е най - добрата емисия новини от всички.

Развлекателната част от програмната схема на ВСИЧКИ телевизии под шапката БНТ е много лоша. Сериалите и филмите се дават хаотично. Не се следва никаква логика. Ще дам пример - наскоро даваха филм за принцеса Даяна в 2 части. Филмът е на BBC и го хванах случайно един Петък. Оказа се, че II - ра част ще е чак другият Петък в 11 вечерта, което е абсурдно. Едно време по БНТ се даваха филми и сериали на изключително ниво, сега всичко е безхаберно. Мога да изредя поне 100 сериала, и сума ти филми, никога не показвани по БГ телевизия, с които да се рестартира БНТ2 и рейтингът й да се вдигне 1000%. Плюс на тези продукции е, че те ще са стари и евтини, но КАЧЕСТВЕНИ.

Идеята на Валерий Тодоров за телевизионния театър е чудесна. Отдавна трябваше този формат да бъде възроден. Отвъд океана форматът на живия мюзикъл и театър жъне невероятни рейтингови успехи. Защо не и тук?

Идеята на Сашо Йовков за дигитализиране на архива също е чудесна. Това трябваше отдавна да е станало.
Платформа като iPlayer - а на BBC е нужна, но не във формата, в която ни бе представен, защото iMedia беше недоразумение. Идеята на г-н Йовков за стартиране на два нови канала, без ребрандиране на сегашните е лоша. Те нямат с какво да пълнят сегашните, пък и 2 нови.

Моделът BBC за правене на документални и игрални поредици трябва да се проучи и научи от екипите на телевизията майка. Така се правят допълнително кинти за бюджет.

Хареса ми и факта, че Гарелов ги насоли за това, че има хора с по няколко поста в телевизията взимащи по няколко заплати, което Е ТАКА и е недопустимо.


 4 
 on: Yesterday at 11:13:12 
Started by megara - Last post by spike
Мхм... Концепцията на Иван Гарелов доста ми допада. Добра е идеята "БНТ Свят" да представя и туристическите възможности на България, "БНТ 2" да е с културна насоченост, а "БНТ HD" да е спортен и младежки канал. Интересно обаче защо никой не предлага преименуване на каналите. Аз лично изобщо не съм привърженик на това наименуване с числа. По-добре "БНТ 1" да си бъде само "БНТ", "БНТ 2" да е "БНТ Култура", а "БНТ HD" да е "БНТ Спорт"... Единствено не съм съгласен централните новини да се местят в 19:00ч. Явно идеята на Гарелов е в 20:00ч. да има по-рейтингови продукции, както по "ьТВ" и "Нова", но е глупаво всичките централни новини да са все в 19:00ч. Нека на БНТ да са в 19:30ч., пък от 20:30ч. да бъдат рейтинговите продукции. Smiley

 5 
 on: Yesterday at 10:15:18 
Started by megara - Last post by megara
Гарелов правилно посочи, че програмата на БНТ е разхвърляна и че БНТ HD се пълни с каквото има. С това трудно придобиване на спортни права не съм убеден, че ще се получи особено по-добре ако го прекръстят на „БНТ спорт“. И аз мисля, че трябва да има регионални мултиплекси, които да излъчват не само канали на БНТ (при това по-евтино от националните мултиплекси), но трябва управляващите институции да си размърдат мозъка, което те правят трудно (те предимно се чудят как да замажат проблемите с ЕК).

Най-радикалната му идея е да се преместят новините от 20 в 19 часа, което е голям риск. Често гледам емисията от 18 часа и ми допада как тя е доста по-компактно структурирана от дългата емисия от 20 часа, която пък преди години трябваше да е 45 минути със спортните новини и често надвишаваше програмното си време, докато накрая я удължиха на 1 час. Поради това не ми се иска тя да отпадне просто така.

 6 
 on: 21 August 2017 22:03:49 
Started by megara - Last post by pesho
Наистина утре ще се разбере.Концепцията на Гарелов я знаем,но на другите не.Най-много ме изумява как бнт2 не е предвидила запълване на времето ако някои свърши по-рано питам аз.Днес след 13 имаше новини,но преди това свършва сем,шапка бнт2,секунди черен екран,автореклами и нещо извадено веднага?   

 7 
 on: 21 August 2017 21:33:36 
Started by spike - Last post by maxx
Бившия участник от Сървайвър ще е Финдо, беше постнал снимка във Фейсбук

 8 
 on: 21 August 2017 20:42:36 
Started by The TV Boy - Last post by Milen84
Големия радетел на свободата отива при Шиши

 9 
 on: 21 August 2017 18:40:57 
Started by megara - Last post by spike
От днешното изслушване ми беше най-интересно и ме грабна мнението на Сашо Йовков.Тома Иванов беше най-неподготвения като не предложи нищо.Неразбрах защо хората от ртвц мълчаха като патки и тази некомпетенция Бетина Жотева какво прави там.Тя беше на сила натирена.Всеки влиза и излиза и на тела си играе,а човека пред тях на горещия стол бх.Дядо Гарело за кога да е шеф.Вече е на 74 стига му толкова.Кошлуков беше шеф на тв7 и малко след него тя фалира.Остава или Сашо Йовков или Коко Каменаров.Други лица за БНТ аз невиждам.
Фалитът на TV7 беше неизбежен, след като се разделиха Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. В случая Емил Кошлуков беше просто подставено лице. Както казах, преди това беше собственик на No Frame Media, която продуцираше доста голяма част от предаванията на TV7. Освен това е водил предавания в "Евроком" и "Канал 3", беше в легендарното "Ку-ку", а беше и политик, като си имаше и собствена партия. С тази богата биография може би е единственият, който може коренно да промени БНТ, за да стане по-гледан канал. От днешните трима кандидати например всички казаха, че не замислят цялостни промени в телевизията, а само преформатиране на "БНТ 2" и стартиране на "БНТ 3" и "БНТ +". Тома Иванов даже каза, че вместо да се продуцира един високобюджетен сериал, би предпочел със същите пари да се продуцират примерно 3-4 по-нискобюджетни сериали, което за мен е изключително грешно и глупаво решение. Безспорно той имаше предвид "Под прикритие", който се превърна в най-успешният български сериал. Нима някой би предпочел вместо него БНТ да си беше продължила с безинтересните сериалчета от рода на "Английският съсед"? Да не говорим, че и филмите, които се продуцират от БНТ и НФЦ, пак са предимно от безинтересните нискобюджетни продукции. Емил Кошлуков поне съм сигурен, че би заложил на качествени продукции, каквито имаше и по TV7, когато той беше собственик на No Frame. Именно тогава по TV7 вървеше и най-добрият за мен български исторически сериал - "Дървото на живота". Та... ще видим утре концепциите на останалите трима. На този етап съм за Емил Кошлуков, но не е изключено и той утре да представи някаква скапана концепция... Grin

 10 
 on: 21 August 2017 17:53:20 
Started by megara - Last post by pesho
От днешното изслушване ми беше най-интересно и ме грабна мнението на Сашо Йовков.Тома Иванов беше най-неподготвения като не предложи нищо.Неразбрах защо хората от ртвц мълчаха като патки и тази некомпетенция Бетина Жотева какво прави там.Тя беше на сила натирена.Всеки влиза и излиза и на тела си играе,а човека пред тях на горещия стол бх.Дядо Гарело за кога да е шеф.Вече е на 74 стига му толкова.Кошлуков беше шеф на тв7 и малко след него тя фалира.Остава или Сашо Йовков или Коко Каменаров.Други лица за БНТ аз невиждам.

Pages: [1] 2 3 ... 10
Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines