spike
|
А какво ще стане с честотата на радиото? Доколкото виждам, то върви само в София на честота 88Mhz.
|
|
|
|
|
alex2510
|
Честотата 88MHz доколкото знам е на Софийския университет, но за нея нищо не са споменали... По принцип е възможно само нея да я оставят за ефирно разпространение. Но щом в статията са казали "изцяло онлайн"... Ще видим след няколко дни.
|
|
|
|
The TV Boy
|
Миналата седмица е минало заявление в СЕМ от СУ с което искат да се промени името на лицензията като се махне Класик ФМ от името. Договора с БТВ изтича и няма да бъде подновен - СУ си я взимат обратно и до колкото знам ще се ползва приоритетно от студентското Радио Реакция. Класик ФМ остава без честота - последния конкурс за свободен ресурс в София беше спечелен от Радио Антена, което си беше чист бушон за който го купи по скъпо след това…
|
|
|
|
spike
|
Миналата седмица е минало заявление в СЕМ от СУ с което искат да се промени името на лицензията като се махне Класик ФМ от името. Договора с БТВ изтича и няма да бъде подновен - СУ си я взимат обратно и до колкото знам ще се ползва приоритетно от студентското Радио Реакция. Класик ФМ остава без честота - последния конкурс за свободен ресурс в София беше спечелен от Радио Антена, което си беше чист бушон за който го купи по скъпо след това…
Това радио "Антена" за сефте го чувам и сега гледам в сайта им, че излъчват филмова музика. Дори не знаех, че има такъв тип радиа. Иначе какво имаш предвид с този бушон? Впрочем на "ьТВ" нещо хич не им върви с радиата - първо загубиха Melody и почти всички честоти на Z-Rock, а сега губят и честотата на Classic FM. ![Undecided](http://demo.smfforfree.com/Smileys//classic/undecided.gif)
|
|
|
|
alex2510
|
Това радио "Антена" за сефте го чувам и сега гледам в сайта им, че излъчват филмова музика. Дори не знаех, че има такъв тип радиа. Иначе какво имаш предвид с този бушон? Впрочем на "ьТВ" нещо хич не им върви с радиата - първо загубиха Melody и почти всички честоти на Z-Rock, а сега губят и честотата на Classic FM. ![Undecided](http://demo.smfforfree.com/Smileys//classic/undecided.gif) Между другото и на мен така ми се струва. Но така като гледам поне няма да се налага да го прехвърлят към друга радиогрупа (като Фреш Радио Груп например) като гореспоменатите 2 радиа. Впрочем, случайно да знаете защо Z-Rock продължава да бъде дублирана между bTV Radio Group и Фреш Радио Груп? Не се ли реши най-накрая този "търговски спор" отпреди 6 години?
|
|
|
|
spike
|
Между другото и на мен така ми се струва. Но така като гледам поне няма да се налага да го прехвърлят към друга радиогрупа (като Фреш Радио Груп например) като гореспоменатите 2 радиа.
Впрочем, случайно да знаете защо Z-Rock продължава да бъде дублирана между bTV Radio Group и Фреш Радио Груп? Не се ли реши най-накрая този "търговски спор" отпреди 6 години?
И аз това се зачудих наскоро и доколкото видях, Fresh просто не са изкупили всичките честоти на Z-Rock. При "ьТВ" са останали честотите за Пазарджик и Гоце Делчев, та това е причината да се излъчват две различни версии на радио Z-Rock и съответно две конкурентни компании да притежават една марка.
|
|
|
|
alex2510
|
И аз това се зачудих наскоро и доколкото видях, Fresh просто не са изкупили всичките честоти на Z-Rock. При "ьТВ" са останали честотите за Пазарджик и Гоце Делчев, та това е причината да се излъчват две различни версии на радио Z-Rock и съответно две конкурентни компании да притежават една марка.
То това е така, обаче при Z-Rock на Фреш са прехвърлили голяма част от радиоводещите на Z-Rock на bTV, а при последните им останаха не само онези 2 честоти за Пазарджик и Гоце Делчев, а и излъчването им по кабел, сателит, VOYO.BG и първият сайт на радиото zrock.bg. Попадна ми тази статия в OFFNews, написана не от кой да е, а от "новият шоумен на bTV" - Николаос Цитиридис (който преди да стартира шоуто е работел там): https://offnews.bg/medii/kakvo-stava-s-radio-z-rock-664136.htmlИзлиза, че търговският спор е тръгнал от шефа на фондация "Радио Нова Европа" Васил Димитров, който е бил освободен от радиогрупата на bTV и си е взел водещите и голяма част от честотите и ги е прехвърлил на Фреш (тогава Оберон Радио Макс). Както и от това, че марката "Z-Rock" изначално е регистрирана в Патентното именно от Си Джей/bTV.
|
|
|
|
spike
|
То това е така, обаче при Z-Rock на Фреш са прехвърлили голяма част от радиоводещите на Z-Rock на bTV, а при последните им останаха не само онези 2 честоти за Пазарджик и Гоце Делчев, а и излъчването им по кабел, сателит, VOYO.BG и първият сайт на радиото zrock.bg. Попадна ми тази статия в OFFNews, написана не от кой да е, а от "новият шоумен на bTV" - Николаос Цитиридис (който преди да стартира шоуто е работел там): https://offnews.bg/medii/kakvo-stava-s-radio-z-rock-664136.htmlИзлиза, че търговският спор е тръгнал от шефа на фондация "Радио Нова Европа" Васил Димитров, който е бил освободен от радиогрупата на bTV и си е взел водещите и голяма част от честотите и ги е прехвърлил на Фреш (тогава Оберон Радио Макс). Както и от това, че марката "Z-Rock" изначално е регистрирана в Патентното именно от Си Джей/bTV. Ами, нямам представа защо Fresh не са купили всичките честоти на Z-Rock, както направиха с Melody. Иначе по същия начин биха могли да постъпят и City с радио Nova News. 😁
|
|
|
|
The TV Boy
|
Ами, нямам представа защо Fresh не са купили всичките честоти на Z-Rock, както направиха с Melody.
Иначе по същия начин биха могли да постъпят и City с радио Nova News. 😁
Тук причината е доста тривиална - всички честоти на Z-Rock които са при Оберон са регистрирани от фондация Радио Нова Европа, а тези които са при БТВ са си регистрирани на БТВ Медиа Груп ЕАД. Проблема идва от факта че Красимир Гергов си развали отношенията с човека зад Мелоди и Нова Европа, което произведе “разкачването” на фирмите стоящи зад тези радиа от bTV Radio Group. В момента БТВ оперират само радиата които са под тяхно име и тези които са под Радиокомпания CJ. За правата над името Z-Rock се водят дела, защото стана така че след “разкачването” имаме две различни дружества опериращи лицензии с еднакви имена, съответно се съдят кой трябва да ползва името. То е било преотстъпвано с анекси 100 пъти от фирма на фирма и за това е толкова заплетено. П.С. оффтопик, но ако Нова ТВ по някаква причина си развалят отношенията със собственика на БГ Радио, радио Нова Нюз на момента става Авторадио по същата причина… Лицензиите са на друга фирма, а се ползват под договор.
|
|
|
|
spike
|
Тук причината е доста тривиална - всички честоти на Z-Rock които са при Оберон са регистрирани от фондация Радио Нова Европа, а тези които са при БТВ са си регистрирани на БТВ Медиа Груп ЕАД. Проблема идва от факта че Красимир Гергов си развали отношенията с човека зад Мелоди и Нова Европа, което произведе “разкачването” на фирмите стоящи зад тези радиа от bTV Radio Group. В момента БТВ оперират само радиата които са под тяхно име и тези които са под Радиокомпания CJ. За правата над името Z-Rock се водят дела, защото стана така че след “разкачването” имаме две различни дружества опериращи лицензии с еднакви имена, съответно се съдят кой трябва да ползва името. То е било преотстъпвано с анекси 100 пъти от фирма на фирма и за това е толкова заплетено.
П.С. оффтопик, но ако Нова ТВ по някаква причина си развалят отношенията със собственика на БГ Радио, радио Нова Нюз на момента става Авторадио по същата причина… Лицензиите са на друга фирма, а се ползват под договор.
Ми, вместо да се водят безкрайни дела години наред, защо просто Fresh не купят въпроните 2 честоти на Z-Rock и да приключи тая сага? ![Grin](http://demo.smfforfree.com/Smileys//classic/grin.gif) Или пък да отстъпят марката Z-Rock на "ьТВ" и да възродят Star FM. Ама при този вариант пък ще се създаде объркване с телевизиите Star (новата марка на FOX). По другата тема - Nova са си в добри отношения с групата на City, след като се занимават с тяхното рекламно време, ама все пак би било добре да не рискуват излишно и радио Nova News да си е изцяло тяхно, както са The Voice, Magic FM, "Витоша" и "Веселина". То впрочем не знам какви са им плановете за радио Nova News, след като обявиха, че телевизията с това име ще се казва N1.
|
|
|
|
The TV Boy
|
https://www.predavatel.com/bg/news2022/2022_12_29_1В крайна сметка се оказа че Оберон пак са надцакали БТВ и са се разбрали със СУ за по-добри условия от сегашните за нов договор, съответно им взимат и профила на радио, че даже и класическия оркестър. ![Grin](http://demo.smfforfree.com/Smileys//classic/grin.gif) Според мен целия проблем от 2016-та можеше да бъде избегнат ако Красимир Гергов не беше решил да цака Васил Димитров който беше основателя на CJ и на Класик ФМ. Той реално след като беше махнат от bTV Radio Group направи Оберон и им взе почти всичко.
|
|
|
|
|