vsmarkov
Потребител
|
Някой от Варна спомня ли си дали по ТВ Мустанг са излъчвали сериала Space: 1999 (на български "Космос: 1999")? Ако да, през коя година и в какъв час долу горе? Според тази TV програма са го давали и по Евроком София през 1998-ма година под името "Космос": https://www.predavatel.com/bg/istoriya/images-tv/prog-cable-1998.jpgСъщо така е излъчван и през уикендите по ТВ Варна през 1999-та година - https://imgur.com/a/qwAy4HD - това е програмата за 10-ти юли, събота. Edit: След доста проучване, изясних точно кога са давали сериала по Евроком: Първото излъчване е било между 4-ти февруари 1998 и 9-ти май 1998 - премиерите са били в 20:30 (по два епизода на ден), а повторенията - на следващия ден в 13:00. Второто излъчване е било между 6-ти юли 1998 и 5-ти септември 1998 - всеки ден без неделя от 14:00. Доколкото видях, информацията в Wikipedia (че излъчването е започнало от 12 септември 1998 по Евроком) е грешна. (Източниците са ми броевете на списание Телевизия & Радио на БНТ за 1998-ма година)
|
|
|
|
|
Atlantis
Потребител
|
Какво и кога се случи с " Центрум Груп " тв? Помня тази прелюбопитна телевизия от ранното ми детство и около 2007 - 08 година, мисля, се поизгуби, а информацията, свързана с нея, е доста оскъдна.
|
|
|
|
vsmarkov
Потребител
|
Сигурен съм, че като дете съм гледал по телевизията анимациите "Adventures of Sonic the Hedgehog" (Приключенията на Соник), "The Adventures of Super Mario Bros. 3" (Супер Братя Марио) и "The Super Mario Bros. Super Show!" (заедно с live action сегментите с Лу Албано и Дани Уелс), но нямам представа по коя телевизия. Мисля, че със сигурност беше преди 2000-та година. Някой друг спомня ли си ги? На "The Adventures of Super Mario Bros. 3" има 4 издадени видеокасети от Видеокъща Диема и съм 100% сигурен, че беше точно този дублаж: https://vhsvideoclub.com/vsichki-korici/details/3/5264-%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BE-1%D1%87Гледах програмата на Диема+ за 1999-та, но не намерих доказателство, че са ги излъчвали там.
|
|
|
|
spike
|
Какво и кога се случи с " Центрум Груп " тв? Помня тази прелюбопитна телевизия от ранното ми детство и около 2007 - 08 година, мисля, се поизгуби, а информацията, свързана с нея, е доста оскъдна.
Информацията е оскъдна, защото телевизия "Центрум груп" си вървеше само в мрежата на едноименния кабелен оператор, доколкото помня. През 90-те за да бъдеш кабелен оператор, трябваше да имаш и собствена телевизия, такъв беше законът тогава. Това е и причината за рая на кабеларките през 90-те. В началото на 2000-те години законът се промени и съответно кабеларките почнаха една по една да изчезват или биваха изкупувани и ребрандирани от по-големи медии. Впрочем по същия начин като "Центрум груп" се появиха и други популярни канали като "Евроком" (в началото част от "Евоком кабел"), "Канал 3" (в началото част от "София кабел"), MSAT (част от MSAT Cable), "Скат" (също си имат кабелен оператор в Бургас и региона).
|
|
|
|
sweet 17
Потребител
|
Откъс от спортни новини и рекламен блок по bTV от февруари 2001 г.
|
|
|
|
|
|
|
sweet 17
Потребител
|
Авторекламен блок по Канал 1 от юни 2006 г.
|
|
|
|
|
sweet 17
Потребител
|
Архивни откъси от телевизия Ден от 2000 г.:
|
|
|
|
|
|
alex2510
|
Дойде ред и на едно от паметните издания на култовия "Сблъсък" на Иван и Андрей от 2002 г. да види бял свят. Нападай, народе!
|
|
|
|
alex2510
|
Извадено от касетка, богата на музика и откъси от предавания на двете програми на БНТ:
|
|
|
|
|
alex2510
|
Качен е запис от Канал 1 на БНТ с преки включвания от събитие, състояло се преди почти 25 години - първото посещение на Бил Клинтън в България и митинг-концертът "10 години демокрация". Нападай, народе!
|
|
|
|
alex2510
|
Два последователни епизода на шоуто "Стани богат": 27. ноември 2002 г.:
28. ноември 2002 г.:
|
|
|
|