BG TV Talk
24 June 2019 20:30:07
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA – пролет/лято 2015 | новини и коментари

Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA – пролет/лято 2015 | новини и коментари  (Read 5828 times)
flaboyblast
Маниак
*****
Offline Offline

Posts: 1 074« on: 13 December 2014 16:53:34 »

С голямо закъснение, но....

Тук ще обсъждаме предстоящия ТВ сезон на Nova!

Нови продукции:
-Като две капки вода - нов, 3-ти сезон
-Женени от пръв поглед - премиера
-И аз го мога - премиера
-Комбина - премиера

Продукции с нови сезони:
-Съдби на кръстопът - нов, 4-ти сезон
-Кошмари в кухнята - нов, 2-ри сезон

Непотвърдени официално продукции:

В графа "Нови продукции": продукции, които са или премиерни или с нов сезон, но не са се излъчвали в предишния ТВ сезон
В графа "Продукции с нови сезон": продукции, които са с нови сезони/продължаващи излъчване от изминалия ТВ сезон
В графа "Непотвърдени официално продукции": продукции, за които имаме слухове или информация, но не е потвърдена официално, че ще стартират
Моля, да напишете коментар ако съм пропуснал или объркал нещо. Smiley

Quote
- Г-н Щосел, да започнем с въпрос, който вълнува много футболните фенове. Планира ли Нова телевизия да създаде спортна програма, която срещу заплащане ще излъчва мачовете от българската Висша лига и от английската Премиершип?
- Обмисляме идеята, но нека бъда ясен още от самото начало - подобна програма няма да лиши зрителите от нещо, което вече имат. Напротив, целта е да им дадем повече. Търсим варианти за повече ефирно време в събота и неделя. Всеки уикенд се играят шест мача от българската А група, а Диема и Нова излъчват три от тях. Отделно в Премиер Лийг за пряко предаване са предвидени шест мача, а ние показваме поне четири. Нашата медийна група притежава още правата за Купата на ФА, за Чемпиъншип, за квалификациите на националните отбори. Имаме огромно количество футбол, от който по Диема и Нова Спорт успяваме да покажем може би една трета. Затова в момента мислим дали да създадем още един канал, където да излъчваме мачовете, които не успяваме да покажем. В момента преценяваме и ако решим, че си заслужава инвестицията, този канал ще заработи от следващия футболен сезон - през есента на 2015 година. Ще вземем окончателно решение през февруари. Още един път казвам, той няма да отнеме нищо от футболното съдържание, което и в момента гледате по „Диема“, „Нова Спорт“ и „Нова телевизия”.

- И през пролетта ли няма да гледаме по „Диема“ и „Нова Спорт“ английски мачове в събота от 17 часа? Не е ли това прекалено жестоко спрямо почитателите на британския футбол?
- И ние не сме щастливи от ситуацията, но такова е решението на английската Висша лига и техния опит за борбата срещу пиратството, какъвто проблем имат на Острова. Ние трябва да се съобразим с него. Така шефовете й искат да защитят местния футбол и да накарат англичаните да ходят по стадионите, а не да си купуват декодери от български или сръбски тв доставчици и да гледат през тях собствените си мачове. Не можем да им се сърдим, че са решили така, защото пълният стадион е това, което прави английския футбол световен феномен. Аз също понякога нямам възможност да гледам любимия ми отбор „Челси“ и тогава се информирам за развитието на мача чрез платформата „Гонг“.

- От рейтингите на кои предавания по Нова тази есен сте доволен и от които очаквахте повече?
- Може да се каже, че това е най-добрият ни сезон досега. Това показват данните на международната независима пийпълметрична агенция „Нилсен“ и те са категорични. Справихме се изключително добре. Очевидно повечето зрители се интересуваха от събитията във „ВИП брадър“. „А X Factor“ си е „X Factor“ и е трудно да си представиш, че това шоу може да се направи по-добре. Много сме доволни и от резултатите и на най-новото предаване, което пуснахме тази есен - „Кошмари в кухнята“. Ако трябва да бъда откровен, въпреки проучванията и анализите не бяхме сигурни дали ще се хареса на зрителите. Това си беше един експеримент от наша страна, но се получи много добре, рейтингите го показват. Риалитата, свързани с готвене и ресторантьорски бизнес изглежда не бяха много популярни в България, но сега нещата явно се променят. Разбрах, че и нашите конкуренти готвят подобен формат. Това, което мога да ви кажа, e, че планираме втори сезон на „Кошмари в кухнята“ през пролетта.

„Съдби на кръстопът“ също се оформя като един феномен в ефира. В това отношение ние отново бяхме първите, които предложихме подобно документално риалити на българския пазар. Тази есен към богатото и разнообразно портфолио от предавания и програми, които предложихме на зрителите, добавихме и българското футболно първенство, с което, смеем да твърдим, че имахме най-добрия си сезон. Както вече съм казвал, като медийна група ние вече сме №1 в България. Сега целта е да задържим това лидерство и първата позиция. Често казвам на моите колеги в Нова, че да станеш №1 е важно, но по-важно и решаващо в случая е да останеш №1. Мисля, че това ще бъде битката ни с Би Ти Ви през следващите години.

- Може ли готварските риалитита да се превърнат в новата телевизионна мода, подобно на музикалните шоута?
- Ако погледнете английския пазар, където се измислят голяма част от нещата, ще видите, че това не е възможно. Музикалните формати правят най-високите рейтинги и са пазарни лидери, защото музиката вълнува и докосва почти всички зрители. Готварските риалитита до известна степен са по-тясно специализирани и не правят такива рейтинги и следователно не е реално „Кошмари в кухнята“ да замени „Х фактор“.

Но тези предавания очевидно са интересна ниша, която със сигурност си струва да се разработи. Преди „Кошмари в кухнята“ не бях съвсем убеден в успеха, защото в предишни години подобни формати не са имали успех. Но сега виждам колко добре се приема това предаване. Шеф Манчев е изключителен, неговият избор е в основата на успеха на „Кошмари в кухнята“.

Това, което може да убие готварските риалитита прекалено рано, е, ако ефирът се пренасели с тях. Когато една телевизия следва решенията на друга, има голяма вероятност зрителят бързо да си каже: „Омръзна ми“, и да спре да гледа готварски риалитита. Ще видим.

- Какво ще има в пролетната програмна схема на Нова?
- Не сме финализирали напълно пролетната програмна схема. Това, което мога да споделя, е, че ще имаме нов сезон на „Като две капки вода“. Това е фантастично шоу, в което хората се забавляват много с комбинацията от музика и чувство за хумор. Ще предложим и изцяло нов международен формат. На този етап не мога да издам повече, само ще кажа, че става въпрос за много интересен социален експеримент, който, вярваме, зрителите ще харесат. Както вече казах, ще има нов сезон на „Кошмари в кухнята“ и още поне две изненади, които ще поднесем на нашите зрители. Така всъщност ще им предложим четири големи международни формата и вярвам, че ще се представим повече от добре през пролетния сезон. Разбира се, в програмата ще продължат да присъстват и традиционни, любими предавания, „Господари на ефира“, българският и английският футбол. С това целим да запазим лидерската си позиция и през пролетния сезон.

- Ще се завърне ли след Нова година Мартин Карбовски на екрана на Нова телевизия?
- Не. Ситуацията на тв пазара е такава, че днес много продуценти ни търсят с предложения и концепции, което е напълно нормално. Обсъждаме различни предложения, след което се случва в публичното пространство да тръгват различни слухове. Това, изглежда, също е нормално, в България сякаш непрекъснато се разпространяват разни слухове. Положението с Мартин обаче е такова, каквото току-що ви разказах.

- През лятото казахте, че при политическите предавания занапред Нова тв ще разчита все повече на собствени марки за сметка на външни продукции. Как ще продължи този процес?
- Не съм сменил решението си, това е нашата цел. Според „Нилсен“ разликата между „Новините на Нова“ в 19 часа и тези на Би Ти Ви все повече се стопява и вече такава почти няма. Новинарският ни екип се справя много добре. В него има 140 човека. Това, от една страна, означава, че с наличието на такъв екип продуцирането на най-доброто политическо предаване става все по-лесно. От друга страна, вътрешната продукция струва значително по-малко от външната. Поради тези две причини имахме дискусии с външните лица и продуцентите на политически предавания в програмата на Нова - Люба Кулезич и Сашо Диков. На тези срещи обясних, че техните предавания или трябва да станат вътрешни, или продуцентите им трябва да предложат цена като на вътрешна продукция. Все още водим разговори. Това обаче е логиката в бизнеса.

- Често споменавате „Нилсен”, но официалният доставчик на данни за аудиторията все още е агенция ГАРБ. Нова телевизия обаче не работи с нея. Не създава ли този дуализъм допълнителни затруднения на рекламния пазар?
- Ние работим с „Нилсен” от близо три месеца и без съмнение ще продължим да работим с тях и през следващата година. Основната причина, поради която сменихме доставчика, е, че искахме да работим със световен и всепризнат лидер в областта на пийпълметричните изследвания. Също така ние искахме доставчик, който да има опит и да може да измерва всички видове аудитория - както тази пред телевизионните екрани, така и тази, която е онлайн. Защото, знаете, все повече хората започват да гледат дадено предаване на телевизора, след което продължават на таблета и завършват през смартфона. Нова телевизия е №1 като група, защото сме лидер не само на телевизионния пазар, но и на онлайн пазара. Ако се замислите, дори и в световен мащаб няма много медийни групи, които да са лидери и на двата пазара. В дигиталния сектор в България нашите конкуренти са Google и Фейсбук, ние реално нямаме български конкуренти. Именно поради това казвам и на нашите партньори: „Имате истински скъпоценен камък, водеща българска технологична компания с множество отлични платформи и сайтове - abv, vbox7, gong. Подкрепете я и й помогнете, защото тя може да се съревновава със световните гиганти.“

Ако се върнем на темата за „Нилсен“ - отново бих искал да подчертая, че сме много доволни от работата си с тях. Агенцията покрива всичките ни изисквания и критерии, които многократно сме заявявали. В същото време бихме били доволни от всеки един световен лидер, който покрива тези критерии. Не бива да забравяме, че през този процес минава не само Нова, но общо 16 телевизионни канала, част от които от ранга на „Дискавъри”, „Фокс”, „Дисни”. Вярвамe, че пазарът съвсем скоро ще си даде сметка, че има нужда от такъв утвърден световен лидер, който да отговаря на всички критерии и изисквания на бизнеса.
Според това интервю, през пролетта ще има нов сезон на ,,Като две капки вода", нови епизоди на ,,Съдби на кръстопът" и ,,Кошмари в кухнята и още две предавания...
Report Spam   Logged

TONI
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 249


« Reply #1 on: 17 December 2014 13:46:58 »

Нали от bTV бяха обявили, че са взели Скандал, сега пък и Нова го пускат. Иначе за тоя Inteligence не виждам смисъл да го пускат по основния канал и то в прайм-тайма, при положение, че е спрян. Да вземат да пуснат и някой сериал с по-различен жанр от обикновено (криминални, политически и драми-комедии), а и някой сериал, който Фоксовете не са го давали - The 100, Ressurection, Forever, Gotham, Reign, Hannibal. Жалко, че повечето хубави сериали са на Warner bros - bTV (с 2-3 години закъснение) - сега и Arrow ще се завърти след 2 години и половина и то по bTV Action, вместо по основния канал.  Lips Sealed
Report Spam   Logged
bez0ime
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 20« Reply #2 on: 17 December 2014 18:58:12 »

http://novatv.bg/dating
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #3 on: 17 December 2014 19:58:44 »

Тъкмо щях да го пусна това. Става въпрос за нещо подобно на "Марс и Венера", като най-вероятно ще е "Точка на пресичане" (първото предаване на Магърдич, което вървеше преди години по MSAT).
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #4 on: 30 December 2014 20:01:49 »

Ани Салич спира "Извън новините", става лице на социална кампания

Ани Салич ще стане лице на още една социална кампания на Нова тв през 2015 г. През новата година тя вече няма да прави токшоуто си "Извън новините".

"Предаването още в самото начало беше замислено като пилотен проект. Не сме имали планове то да има няколко сезона", каза вчера пресаташето на Нова тв Елица Георгиева. "Самата Ани Салич искаше да се пробва в тази роля, да има различен поглед. И остана доволна от постигнатото", обясни Георгиева.

Сега тв водещата ще съсредоточи усилията си не само върху новинарските емисии, а и върху социални инициативи, на които е посланик. Тя стана лице на кампанията Reach For Change за социално предприемачество, която от 2015 г. навлиза в нов етап. Освен това Салич ще има водеща роля в още една социална кампания на Нова тв. За нея телевизията ще разкаже съвсем скоро.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #5 on: 09 January 2015 13:56:23 »

Лора Крумова се връща в Нова тв, Радост Драганова пак на екран в Би Ти Ви

Лора Крумова се завръща на работа след майчинството си, но не в Би Ти Ви, а в Нова тв, научи “Труд”.

До последно тя водеше преговори за шоу в Би Ти Ви, което да върви в събота следобед. То трябваше да започне в края на януари, но така и не се стигнало до договорка. Заради това Лора отново ще работи за Нова тв, където ще бъде и продуцент, и водещ на предаването. Очаква се шоуто да започне тази пролет.

Твърде възможно е предаването на Лора да бъде “на гърба” на дамското шоу с Радост Драганова, което готви Би Ти Ви за събота следобед, научи още "Труд". Преди време тя правеше “Модерно” и “Огледала” по същата телевизия.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #6 on: 12 January 2015 20:46:08 »

Дарина Сарелска: Не сме убеждавали Лора Крумова, Нова тв беше нейният професионален избор

- Какво ще представлява новото предаване на Лора Крумова и Галя Щърбева, г-жо Сарелска?

- Работим върху концепция, уникална за българския пазар - телевизията да излезе от студиото и да отиде при хората. Имаме идея за изнесено студио, където събитията и гостите да бъдат поставени в пряк диалог с публиката. Предаването ще се излъчва в събота. Ще бъде 3-часов магазинно-информационен блок с горещите теми на нашето общество, разказани понякога по неочакван и провокативен начин. И в пряк контакт с публиката. Разбира се, като за събота следобед ще има и по-приятни теми и срещи с хора, които умеят да виждат живота и от хубавата му страна.

- То външна продукция ли ще е, правена от двете журналистки, или на Нова тв?

- Първоначалното предложение на Лора и Галя беше за външно предаване, но "Нова" вече няколко пъти е заявявала своя стратегически приоритет да развива и обогатява публицистиката и актуалните си предавания, но като вътрешна продукция. Намерението ни е да съберем под един покрив най-добрите таланти, като по този начин инвестираме трайно в програмата на "Нова" и в изграждането на силни екипи, защото в нашата работа хората са най-важни. И Нова телевизия в последните години е последователна в тази линия - да инвестира в доказани професионалисти и да отстоява свободата им да развиват и доказват своите идеи.

- Защо го пускате в събота следобед? Каква програма искате да развивате в събота?

- "Нова" има традиции в уикенд публицистиката. Съботният ден минава и под знака на силните спортни предавания, но нашата идея е в портфолиото на "Нова" да предлагаме алтернатива за активната градска аудитория. Съботните следобеди ще бъдат запазени за социални теми, силни репортажи и авторски рубрики, публицистика с човешко лице, правена честно и с респект към правилата на професията! В същия слот ще продължи да върви и "Ничия земя".

- Защо уикендът се превърна в благодатно място за тв публицистика? Този модел от доста време се следва от всички политематични телевизии.

- Обществените трусове в последните 2 години у нас са толкова интензивни, че съвсем естествено отварят място за повече анализи и повече територия за сблъсък на мнения. Интересното при Лора и Галя е, че те предлагат един спокоен разговор по актуалните теми, разговор в кадри, в истории, разговор с аргументи, но и с лека ирония, и това според мен е техният ключ към зрителите, които търсят отговорите отвъд маската на лицемерните послания и политическите опорни точки.

- Как убедихте Лора Крумова отново да стане част от екипа на Нова тв?

- Честно казано, не е имало убеждаване. Това беше неин професионален избор. С Лора сме работили много добре и преди. А и Нова тв определено е нейният дом все пак. Така че за мен това е естествено завръщане.

- Какво ще излъчва Нова тв в събота по обед, когато беше "Извън новините" на Ани Салич?

- Какво ще се излъчва след обедните новини, е въпрос към програмния отдел на "Нова". За мен е много важно, че Ани реши през 2015-а да се върне 100 процента там, където е най-силна - в новините, в нашите социални инициативи, да отдели повече време на обратната връзка със зрителите. Дори сега работи по специална авторска рубрика, в която ще помага на хора с проблеми да намират тяхното решение. Доверието, което хората инвестират в Ани, е огромно и толкова задължаващо. И двамата с Ники Дойнов са ключов фактор за успеха на "Новините на Нова"!
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #7 on: 20 January 2015 14:07:29 »

„Скандал” в ефира на Нова

Тя е бивш медиен съветник на американския президент и познава политическите игри на най-високо ниво. Наясно е, че всеки пази своите тайни. След като напуска Белия дом, създава собствена агенция за справяне с  кризисни ситуации, като всеотдайно се грижи за безупречния имидж на най-влиятелните американци. И докато със замах спасява репутацията на другите, Оливия Поуп трябва да опази най-страшната си тайна – любовната й афера с президента на Съединените американски щати. Така започва скандалната нишка в хитовия сериал „Скандал”, който зрителите могат да следят от 27 януари от 22.30 ч. по Нова.

Звездата в поредицата на ABC е холивудската актриса Кери Уошингтън, която привлича вниманието на критиката с участието й във филми като „Рей”, „Мистър и мисис Смит”, „Джанго без окови”. Ролята в политическия трилър „Скандал”, обаче, й носи не само голяма популярност, но и номинация за престижното отличие „Еми”. Образът на героинята й Оливия Поуп черпи вдъхновение от реална личност – Джуди Смит, спечелила си славата на превъзходен кризисен мениджър. Именно Джуди Смит потушава нестихващите скандали след аферата на Моника Люински и президента Бил Клинтън.

Кино критиците не пропускат да отбележат и още един прецедент, а именно - „Скандал” е първият от близо четири десетилетия американски сериал, в който главната роля е поверена на чернокожа актриса. Продуцент на поредицата е Шонда Раймс, която стои зад хитовите заглавия „Анатомията на Грей” и „Частна практика”. „Предложението за главната роля звучеше като предложение за пост в Белия дом, само че по-настоятелно”, признава самата Уошингтън. Любопитно е и друго нейно притеснение, което споделя: „Ако президентът в лентата беше изигран от чернокож мъж, нямаше да се съглася да участвам”. Актрисата не крие, че се е колебала, преди да приеме ролята, защото не е искала да има нищо, което по някакъв начин би могло да компрометира отношенията й с президента или пък да се асоциира с управлението и позицията на Обама. Уошингтън обаче категорично успява да си спечели симпатиите на първата дама Мишел Обама, която публично изразява положителното си отношение към актрисата.

В „Скандал” красавицата от Холивуд е хладнокръвната Оливия Поуп – човекът, способен да предотврати всяка буря. Неслучайно тя и адвокатите в агенцията й закачливо наричат себе си „гладиатори в костюми”, овладели до съвършенство играта, в която тайните на клиентите трябва да бъдат скрити на сигурно място. Несигурността обаче настъпва, когато скандал заплашва да извади наяве най-личната тайна на Оливия – любовната й история с президента, който, разбира се, е женен. „Сериалът разказва за истинската любов”, казва Кери Уошингтън за героинята си. „Грешка ли е да си с човека, когото обичаш, и правилно ли е да се омъжиш поради користни причини? Според мен поредицата задава именно тези въпроси - колко е важно да обичаш”, подчертава актрисата.

В актьорския състав на сериала участват още звездите Гилермо Диас, Мери Остроу, Тони Голдуин, Джеф Пери. Изключителният успех след първия сезон на „Скандал” е последван от още три сезона, като по време на снимките на третия сезон Кери Уошингтън е бременна с първото си дете от съпруга й Намди Асомуга.

Не пропускайте епизодите на сериала „Скандал” - от 27 януари, вторник, от 22.30 ч. по Нова.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #8 on: 20 January 2015 14:21:35 »

На 29 януари от 20:00ч. ще се излъчи последният епизод от сезон 2 на "Подли камериерки". От 30 януари в същия слот се завръща "Съдби на кръстопът".
Report Spam   Logged

Ace of Hearts
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 60« Reply #9 on: 20 January 2015 15:52:51 »

Ето и още информация (някои неща вече са писани тук, но нямаше как да ги извадя от статията) за бъдещите промени в програмата на Нова:

https://bgtvnews.wordpress.com/2015/01/20/%D0%B4%D1%8A%D0%B6%D0%B4-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F/
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #10 on: 27 January 2015 23:03:17 »

Пролет 2015 по Нова идва с пет ТВ формата – два премиерни за родния ефир

Премиерата на два напълно нови световни формата и още три утвърдили се предавания ще бъдат част от пролет 2015 в ефира на Нова. Така с общо пет телевизионни проекта, два от които дебютират в родния ефир, Нова затвърждава лидерската си позиция и доказва, че е медията, която първа въвежда новите телевизионни формати.
 
За първи път в родния ефир зрителите ще видят международния формат „Женени от пръв поглед” – един революционен социален и телевизионен експеримент, и хитовото шоу „Няма не мога”, в което звезди ще превъзмогват себе си в различни предизвикателства. И още – трети сезон на превърналото се в гарант за забавление „Като две капки вода” и две предавания, които първи доказаха печелившата си концепция – „Кошмари в кухнята” и „Съдби на кръстопът”. Нова ще изненада зрителите и с още един нов формат, информация за който предстои да бъде разкрита съвсем скоро.

Женени от пръв поглед / Married at First Sight

Любов от пръв поглед – защо не? Но какво ще кажете за брак от пръв поглед? След като преобърна представите за брачен живот в Дания, пожъна изключителен успех в САЩ, Германия и Литва, тази пролет световният формат „Женени от пръв поглед” дебютира и у нас. Предаването е революционен социален и телевизионен експеримент. Откровен, емоционален и крайно реалистичен поглед в живота на двама души, които търсят човека до себе си и са готови на всичко, за да дадат шанс на една започнала по необичаен начин връзка. В ефира на Нова три двойки ще започнат пътуването един към друг с Менделсон и сключване на реален брак.

Изключително важна роля в предаването е поверена на група експерти. От самото начало те избират и свързват най-подходящите характери, базирайки се на т.нар matchmaking подход. Експертите не само ще имат трудната задача да формират двойките, но професионалният им опит и експертните им умения ще бъдат подложени на постоянно изпитание, докато проследяват, анализират и напътстват събраните от тях партньори в приключението, наречено „Женени от пръв поглед”.

Сватбената церемония, меденият месец, първият момент на интимност, първите проблеми, непринудени реакции, очаквания и страхове – това са само малка част от емоциите, на които зрителите на Нова ще станат свидетели в този революционен социален и телевизионен експеримент.
 
Няма не мога / I Can Do That     

„Няма не мога” – това ще бъде името на другия премиерен формат в ефира на Нова тази пролет. Няколко известни личности ще се впуснат в това зрелищно шоу, което не просто ще ги постави в нетипични за тях обстоятелства, но ще подложи на сериозно изпитание волята и характера им. Звездите ще трябва да докажат, че могат да се справят с всякакви предизвикателства, дори такива, които ги поставят на границата на невъзможното и на ръба на риска. Трудностите обаче ще бъдат основна предпоставка за отборния дух и взаимната подкрепа. В „Няма не мога” известните личности ще играят като съотборници, а приключенията и рискът ще се редуват с голяма доза свеж хумор и положително настроение.

Хитовият формат вече се е реализирал на територията на три континента – в абсолютен хит шоуто се превръща в страни като Русия, Италия, Испания, Португалия, Бразилия, Мексико, Перу, Румъния и дори Китай. Тази пролет към дългия списък се присъединява и България. Кои родни звезди ще излязат на сцената за този бляскав спектакъл с много адреналин, забавление  и предизвикателства? Ръкавицата е хвърлена. Няма не мога…

„Като две капки вода”

Запазено място в пролетната програмна схема на Нова ще има и третият сезон на „Като две капки вода”. Предаването, превърнало се в гаранция за забавление, отново ще срещне с най-впечатляващите превъплъщения. Този сезон звездите няма да са това, което са, но още по-интересното е, че журито също няма да е това, което беше. Нов член ще седне на журиращия стол с обещанието да бъде безкомпромисен в присъдата си. Третият сезон на „Като две капки вода” идва и с още едно обещание – за селекция от звезди, която ще надмине и най-смелите очаквания за забавление, провокация и артистична трансформация.
 
С нови сезони през пролет 2015 ще се завърнат още кулинарното предаване „Кошмари в кухнята” и документалното риалити „Съдби на кръстопът”. Шеф Манчев отново ще бъде строг и безкомпромисен с една единствена цел – да превърне и най-големия кошмар в кухнята в надежден ресторантьорски бизнес. Нови човешки истории и нови герои, изправени на кръстопът, ще очакват зрителите в епизодите на документалното риалити „Съдби на кръстопът”.
Report Spam   Logged

ktamara
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 382


« Reply #11 on: 28 January 2015 08:11:38 »

Като гледам нагласите в коментарите под същата статия във Вести, май не ги чака особен успех...
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #12 on: 28 January 2015 12:34:36 »

Като гледам нагласите в коментарите под същата статия във Вести, май не ги чака особен успех...
Според мен пък ги очаква. Това е доста по-добър вариант от Dancing stars, защото аз поне изобщо не съм фен на танцувални формати. "Съдби на кръстопът" и "Кошмари в кухнята" също не са ми кой знае колко интересни и съответно не ги следя, но например "Няма не мога" ми изглежда доста добра заявка за интересно и различно предаване.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #13 on: 29 January 2015 19:56:25 »

От понеделник "Господари на ефира" ще е с нови водещи - Геро и Малин Кръстев.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #14 on: 30 January 2015 14:30:03 »

Телевизия на живо в мола – с новото предаване на Лора и Галя

Най-новият телевизионен тендем Лора Крумова и Галя Щърбева излизат от телевизионното студио – новото им предаване по Нова ще се излъчва на живо от един от най-големите столични молове.

Решен да бъде максимално близо до хората и в унисон с новата градска култура, форматът ще се снима всеки уикенд в Sofia Ring Mall. Специално за нуждите на продукцията там вече се изгражда телевизионно студио с площ от над 270 кв.м - отворено пространство, което ще служи за сцена на предаването. Четири различни сета, разнообразни декори и външни кадри, както и възможност посетителите на мола да бъдат участници в предаването с въпроси, предложения и коментари. „За нас това е мястото, отразяващо ритъма на града и неговите хора. Нашите главни герои няма да идват в студиото, както в традиционните ТВ предавания. Ние ще отиваме при хората, ще бъдем на техен терен, защото целта ни е да сме близо до тях, да ги провокираме и да им дадем думата”, допълват авторите и водещите Лора и Галя, които вече трескаво работят по първото издание на тази нова за българския ТВ пазар шоу продукция.

Двете разкриха и някои детайли около рубриките в предаването. Медицинско риалити ще прави бившият здравен министър и най-добър разказвач на вицове сред лекарите - доктор Мирослав Ненков. Историята на събития и личности през погледа  на доказан телевизионен и радио журналист, както и различни социални експерименти с определени тенденции в обществото, ще бъдат запазена марка на новото предаване на Лора и Галя.  „Това не са елементарни експерименти какво ще се случи, ако паднеш на улицата. Това са по-изпипани неща, които будят дискусии. Чрез тези експерименти искаме да изследваме важни теми за обществото, които ни вълнуват,  а после да ги анализираме в студиото”, разкриват двете водещи.

Какво още разказаха за новото си предаване Лора и Галя, гледайте във видеото.
Накратко: Предаването ще се снима в Sofia Ring Mall и ще се излъчва всяка събота от 15:00 до 18:00ч. Най-вероятната дата за стартиране е 7 март.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #15 on: 09 February 2015 17:09:56 »

Малко яснота около пролетната програма на "Нова": "Като две капки вода" започва на 3 март и ще се излъчва всеки вторник от 20:00ч.

Report Spam   Logged

megara
Паток
Админ
Говорител
******
Online Online

Posts: 695WWW
« Reply #16 on: 09 February 2015 20:49:28 »

Малко яснота около пролетната програма на "Нова": "Като две капки вода" започва на 3 март и ще се излъчва всеки вторник от 20:00ч.

А кога почва „Кошмари в кухнята“?
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #17 on: 09 February 2015 23:41:34 »

А кога почва „Кошмари в кухнята“?
Не съм информиран. Този сезон за съжаление имам повече работа по прайтаймовите проекти на "ьТВ"...
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #18 on: 16 February 2015 12:17:07 »

Една новинка: "Женени от пръв поглед" стартира на 17 март. Пада се вторник, тъй че явно "Като две капки вода" ще бъде преместен в друг ден.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 041WWW
« Reply #19 on: 16 February 2015 12:34:35 »

Лора и Галя: Готови сме да поставим ново начало – близо до хората в „Комбина”

Лора Крумова и Галя Щърбева се завръщат в ефира на Нова ТВ. Популярните ТВ водещи подготвят напълно ново за ефира предаване, при което телевизията отива при хората -  новото им предаване ще се излъчва на живо от един от най-големите столични молове.

Новият за страната подход при реализацията му ще даде възможност на зрителите сами да участват в създаването на някои от рубриките.

Вижте интервю с Лора Крумова и Галя Щърбева за Vesti.bg преди да се върнат в ефир

Дами, готови ли сте за ефир и кога да очакваме старта на предаването?

Галя: Вече усилено работим, събираме се с екипа, мислим по различни идеи и ги реализираме една по една. Може да се каже, че сме в пълна бойна готовност. Готвим се да стартираме в началото на март. В момента се изгражда студиото ни в мола, което е доста голямо и с прекрасен декор.

Лора: То ще е постоянно позиционирано там и освен като студио, през седмицата ще го използваме и за по-интерактивни срещи със зрители, за събития, свързани с предаването.

Как се спряхте на тази концепция и защо решихте да снимате в мол?

Лора: Ами, основното, което искаме да направим, е да излезем от малката рамка на ТВ студиото, за да бъдем на мястото, където се случват нещата. Избрахме мола, защото той вече отдавна не е само съвкупност от магазини, превърнал се е в място за срещи и социални контакти, в него кипи истинският живот.
Галя: Основната ни идея е, че ще сме сред хората и ще ги направим свидетели на това как се прави телевизия. Tелевизия на живо в специално изградено за това студио не е правена до момента и се надяваме с това да поставим едно ново начало.

Как точно ще се включват хората?

Галя: Зрителите ще могат да видят студиото и то не само по време на ефир, когато се снима самото предаване, но и през седмицата. Те ще имат възможност да надникнат в кухнята на телевизията, да видят това, което обикновено стои зад кадър, а пък е интересно за хората.

Лора: Става въпрос за контролиран достъп, все пак. Не си представяйте, че всеки ще може да влиза и да излиза когато си пожелае. Но ще има сегменти, в които за определени гости и по определени теми обикновените хора, които да кажем в момента минават оттам, ще вземат отношение.

Галя: Имаме няколко рубрики, които ще се снимат на различни места в мола – в киното, на картинга, в ресторанти и по този начин пак ще сме много близо до хората. Те от естествен декор ще се превърнат в участници, тъй като камерата ще отива при тях, с тяхно съгласие, разбира се.

Избрали сте интересни ко-водещи. Кажете ни повече за рубриките и хората, които ще ги подготвят.

Галя: Имаме няколко интересни лица, които ще водят определени рубрики. Здравното реалити с д-р Мирослав Ненков ще показва живота по етажите на ВМА, в което бившият здравен министър ще бъде и водещ, и пътеводител по време на снимките.
Лора: Вече сме заснели няколко епизода от здравното реалити, в които д-р Ненков ни среща със свои колеги, показва ни и смешната, и тъжната страна на това, което се случва в ежедневието им в рубриката „Без упойка”.
Галя: Другото име е на Красимир Боев, който ще прави социални експерименти. Той е много добър журналист и човек с нестандартно мислене, който има опит в подобни експерименти. Много е провокативен в темите, които измисля.
Лора: Идеята на тези експерименти е да показват различни явления, типични за нашето общество. Те ще бъдат коментирани в последствие в студиото с гости, ще анализираме самия социален експеримент и какви тенденции създава той в обществото ни в рубриката „Анализирай това”.

Ще видим ли други познати лица в предаването ви?
Галя: Мария Йотова, също утвърден журналист, ще прави рубриката „Къси разкази”, която показва нейната гледна точка за интересни истории, събития и хора.
Лора: Различната журналистическа гледна точка е нейната запазена марка, а ние много се радваме, че ще работим с нея.
Галя: Надя Узунова, която е част от екипа на Нова, ще има своя актуална рубрика - заедно със специалисти ще анализира невербалните жестове в определени интервюта, които подсказват дали и доколко човекът отсреща е бил несигурен или неискрен.

Каква е вашата роля сред толкова много теми и ко-водещи?

Лора: Ние сме свързващият сегмент през цялото време, а ко-водещите се включват с техните материали в точния момент. Най-общо предаването е обособено в две отделни части - актуална и лайфстайл част. В лайфстайл частта известни хора ще бъдат провокирани в студиото, но засега ще запазим в тайна точно как.
Галя: Ще има и актуална част с по-сериозните теми на деня, които ще обсъждаме пак двете с Лора в студиото.

Първоначално имахте други идеи за име на предаването. Защо в крайна сметка се спряхте на „Комбина”?

Лора: Ами, мислихме за различни варианти, имахме много работни заглавия, докато открием нашето име. Действително предаването ни ще е на шестия ден, защото ще се излъчва всяка събота, но „Комбина” като че ли пасна най-добре.
Галя: „Комбина” звучи добре и има „игра” в думата: ние сме комбина помежду си, комбина сме с публиката.

3 часа звучи доста. Много ли е или малко това време за предаването, което подготвяте?

Лора: Не е малко. Това е сериозно време, което изисква сериозна подготовка и силен екип, за да се получи.

Галя: Но ние сме „Комбина” и ще се справим.

Притеснява ли ви конкуренцията?

Лора: Човек никога не трябва да подценява това, което се случва. Конкуренцията обикновено помага, защото те стимулира, държи те в кондиция, кара те да мислиш по-мащабно.

Кои са трите причини, заради които зрителите ще ви гледат?

Лора: Едното, което се надяваме да постигнем, е модерна телевизия – комбина(ция) от много добро съдържание и модерна телевизия. Другото е спокойствието, което смятам че ще имаме заедно на екран.
Галя: И третото е връзката ни с хората. При всички случаи ще бъдем близо до тях в буквалния смисъл. И това е нещо, което се случва за първи път с такъв тип предаване в България. Така че се надяваме всички тези неща заедно да провокират зрителите да ни гледат и харесват.

Ще споделите ли с нас нещо любопитно от първото предаване?

Галя: Започваме с един много любопитен социален експеримент, който ще провокира доста интересна дискусия.
Лора: Защото той е плод на една „болест” в обществото ни, става въпрос за една доверчивост, но и безпомощност на хората да се предпазят.

Мотото на предаването ви?

Галя: Близо до хората мисля, че е най-точното, защото наистина това е новото. Нещата, които правим са плод на много усилия и труд, но това, което наистина ще ни отличава, е фактът, че сме двете, че сме комбина, че правим нещо наистина различно с уникална визия и екип и че всеки зрител ще може да се докосне до нашата работа.

Д-р Мирослав Ненков за новата си екранна роля, рубриката „Без упойка” и чувството за хумор:

Анестезиологът е като дялан камък, пасва навсякъде. Как ще е като водещ - още не зная. Това е съвсем ново занятие за мен и леко се вълнувам и притеснявам. Имам обаче пълно доверие на Лора и Галя и вярвам, че с тяхна помощ ще се справя.

Мисля че този съвсем нов формат ще успее да покаже с максимална точност работата на моите колеги, без цензура и ограничения. Надявам се да изпишем един човешки и разбираем образ на лекаря. Много ми се иска да се получи едно положително послание към обществото. За много от "изкривяванията" на нашата система всъщност има съвсем обективни причини.

Безусловно чувството за хумор помага на всеки. В наистина критична ситуация няма време за това, но като отмине напрежението може и да се посмеем. Старая се и да разтушавам моите пациенти -  така хем е забавно, хем сваляме малко напрежението.
Report Spam   Logged

Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy