BG TV Talk
21 September 2021 16:39:08
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA & NOVA Broadcasting Group | новини и коментари

Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 87   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA & NOVA Broadcasting Group | новини и коментари  (Read 164767 times)
hater
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 253« Reply #1060 on: 12 January 2019 01:19:20 »

Положението на Господари на ефира се усложнява

Перспективите за връщане на Господари на ефира на екран стават все по-песимистични с времето, става ясно от последните данни на компаниите, измерващи тв рейтинги.

Официално, екипът на шоуто е разпуснат в едномесечен неплатен отпуск от продуцента Джуди Халваджиян. Междувременно, се водят преговори с всички заинтересовани за продължаване на договора на продукцията.

Неофициално обаче - все по-трудно става Господари на ефира да се появят отново на екран. Запознати с преговорите твърдят, че братята Халваджиян са поискали необосновано високо увеличение на годишния бюджет за продукцията. Това, заедно с имиджовия негатив, понесен покрай последния репортаж за шоуто на Димитър Върбанов, карат Нова телевизия към момента да не се съгласява на нов договор.

В момента медиата запълва програмата си с излъчване на епизоди от сериала Теория за големия взрив. По данни на Mediaresearch (агенцията, чиито резултати Нова телевизия използва и признава) сериалът има сходни резултати с последните излъчени стандартни епизоди на Господари на ефира. Това е допълнителен проблем пред продуцентите на шоуто, тъй като показва, че по-евтина продукция може да постигне аналогични резултати в слота. Източници от бранша коментират, че разликата в парите, които телевизията дава за един епизод от сериала и един епизод от шоуто на братя Халваджиян, е между три и десет пъти.

Неофициална информация от кулоарите на bTV гласи, че телевизията няма интерес да прибере обратно забавното предаване. Раздялата между медиата и фамилията Халваджиян не бе от най-добрите, а освен това бюджетът за програмиране до лятото вече е разпределен. bTV ще се фокусира върху Мастършеф, Гласът на България, Бригада Нов дом и два комедийни сериала. Освен това телевизията няма къде да позиционира Господари на ефира, освен след Шоуто на Слави.

Такъв ход би довел само до проблеми за мениджмънта на телевизията. От една страна - ще се инвестират средства за слот, който не е атрактивен за зрители и рекламодатели. От друга страна - така ще трябва да се намалят новинарските емисии, които каналът трябва да излъчва по лиценз. Освен това - подобно решение не би било логично в година с два вота.

Допълнително усложнение в ситуацията е и форматът Като две капки вода. От една страна - това е най-успешната продукция на Халваджиян в последните години и Нова продължава да има интерес към проекта. От друга страна - преместването на Господари на ефира в друг канал ще създаде проблем с водещите, които се припокриват.

На практика, в момента Маги и Джуди Халваджиян са притиснати до стената, а Нова телевизия продължава да е в изгодна позиция. Ситуацията е такава, въпреки поредицата материали в сайтове, които загатват за преместване при конкуренцията. От телевизията не бързат да постигнат договорка и по друга причина - при настоящата ситуация, спестените пари от Господари на ефира са счетоводен позитив за медиата, която отново е на тезгяха.
Report Spam   Logged

[Цензуриран от Блумак]
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 87   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy