Това, че през последните сезони се правят по-малко сериали, определено не означава, че са по-качествени. "Пътят на честта", "С река на сърцето" и особено "Лъжите в нас" са чудесни примери за грандиозни провали и то само от проектите на "Нова". От сериалите на "ьТВ" дори ми е трудно да изтъкна успешните проекти през последните години, освен "Съни бийч" и донякъде "Столичани в повече".
Според мен много по-успешна стратегия ще е всеки сезон да се инвестира в 3-4 сериала по 12 епизода, вместо в един с над 40 епизода. По този начин ще се стимулира конкуренцията между продуцентските къщи, а и ще се предлагат сериали в по-разнообразни жанрове, вместо еднотипни семейни драми.
Мога да похваля само БНТ, които правят хем разнообразни, хем качествени сериали.
На сто процента съм съгласен с мнението ти. Въобще не ми харесва да има три часови ефири на Hell's kitchen или на Един за друг. За такъв тип предавания е абсолютно достатъчно да бъдат по час/час и половина. Същото важи и за Ергенът и Сървайвър. Разбирам, че покрай инфланцията не искат да харчат много пари, както и да инвестират в български сериали, които не се знае дали ще оправдаят финансите, ама все пак. Наистина съм крайно отегчен от пролетните програмни схеми на Нова и Бтв - никакво разнообразие. Пролетта на 2020 г., когато Бтв спряха програмната си схема заради Ковид, по Нова вървяха 3 български сериала, Капките и Един за друг, а сега това... Да бяха сложили поне вторият сезон на Дяволското гърло да върви в петък от 20 ч. Да не говорим, че така и не разбрах защо излъчиха отново първия сезон през есента, като тази пролет няма да излъчат втория...??