BG TV Talk
19 August 2022 05:53:39
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA & NOVA Broadcasting Group | новини и коментари

Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 92   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA & NOVA Broadcasting Group | новини и коментари  (Read 198403 times)
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 262WWW
« Reply #1060 on: 08 January 2019 11:31:19 »

И втората оферта май си беше или на Дидие Щосел, или на гърците от Антена. От трън та на глок...
Ами, ще видим какво ще стане в крайна сметка. Аз само не разбрах защо КЗК спря тази сделка... Като погледнем малко назад във времето - КЗК разреши доста по-солидни сделки, като сливането на "ьТВ" и Pro.bg, обединяването на Blizoo и Mtel, а и всъщност изкупуването на редица малки интернет и ТВ оператори от страна на Blizoo...
Report Spam   Logged

naskox
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 548« Reply #1061 on: 08 January 2019 20:33:52 »

Е как защо, защото явно не е удобна, самото си решение беше историческо, КЗК да спре сделка, както каза TVboy от трън та на глог ще е...
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 262WWW
« Reply #1062 on: 08 January 2019 23:38:47 »

Е как защо, защото явно не е удобна, самото си решение беше историческо, КЗК да спре сделка, както каза TVboy от трън та на глог ще е...
Е, сигурно има и другия случаи, в които КЗК е спирала сделка. Иначе Петър Келнер може да пробва и чрез друга компания да придобие "Нова", ако е достатъчно упорит, разбира се.
Report Spam   Logged

The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 301


Администратор


« Reply #1063 on: 09 January 2019 11:32:59 »

Единствения друг вариант е Теленор България ЕАД да отправи оферта смостоятелно. Почти сигурно обаче КЗК ще блокират и това защото тука не сме САЩ и макар и Теленор да нямат ТВ услуга сливането на две подобни компании няма да се гледа с добро око.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 262WWW
« Reply #1064 on: 09 January 2019 12:07:02 »

Единствения друг вариант е Теленор България ЕАД да отправи оферта смостоятелно. Почти сигурно обаче КЗК ще блокират и това защото тука не сме САЩ и макар и Теленор да нямат ТВ услуга сливането на две подобни компании няма да се гледа с добро око.
Е, че сливането на Mtel и Blizoo е същата работа. Grin Просто Mtel и преди това предлагаха телевизия...
Report Spam   Logged

hater
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 253« Reply #1065 on: 12 January 2019 01:19:20 »

Положението на “Господари на ефира” се усложнява

Перспективите за връщане на “Господари на ефира” на екран стават все по-песимистични с времето, става ясно от последните данни на компаниите, измерващи тв рейтинги.

Официално, екипът на шоуто е разпуснат в едномесечен неплатен отпуск от продуцента Джуди Халваджиян. Междувременно, се водят преговори с всички заинтересовани за продължаване на договора на продукцията.

Неофициално обаче - все по-трудно става “Господари на ефира” да се появят отново на екран. Запознати с преговорите твърдят, че братята Халваджиян са поискали необосновано високо увеличение на годишния бюджет за продукцията. Това, заедно с имиджовия негатив, понесен покрай последния репортаж за шоуто на Димитър Върбанов, карат Нова телевизия към момента да не се съгласява на нов договор.

В момента медиата запълва програмата си с излъчване на епизоди от сериала “Теория за големия взрив”. По данни на Mediaresearch (агенцията, чиито резултати Нова телевизия използва и признава) сериалът има сходни резултати с последните излъчени стандартни епизоди на “Господари на ефира”. Това е допълнителен проблем пред продуцентите на шоуто, тъй като показва, че по-евтина продукция може да постигне аналогични резултати в слота. Източници от бранша коментират, че разликата в парите, които телевизията дава за един епизод от сериала и един епизод от шоуто на братя Халваджиян, е между три и десет пъти.

Неофициална информация от кулоарите на bTV гласи, че телевизията няма интерес да прибере обратно забавното предаване. Раздялата между медиата и фамилията Халваджиян не бе от най-добрите, а освен това бюджетът за програмиране до лятото вече е разпределен. bTV ще се фокусира върху “Мастършеф”, “Гласът на България”, “Бригада Нов дом” и два комедийни сериала. Освен това телевизията няма къде да позиционира “Господари на ефира”, освен след “Шоуто на Слави”.

Такъв ход би довел само до проблеми за мениджмънта на телевизията. От една страна - ще се инвестират средства за слот, който не е атрактивен за зрители и рекламодатели. От друга страна - така ще трябва да се намалят новинарските емисии, които каналът трябва да излъчва по лиценз. Освен това - подобно решение не би било логично в година с два вота.

Допълнително усложнение в ситуацията е и форматът “Като две капки вода”. От една страна - това е най-успешната продукция на Халваджиян в последните години и Нова продължава да има интерес към проекта. От друга страна - преместването на “Господари на ефира” в друг канал ще създаде проблем с водещите, които се припокриват.

На практика, в момента Маги и Джуди Халваджиян са притиснати до стената, а Нова телевизия продължава да е в изгодна позиция. Ситуацията е такава, въпреки поредицата материали в сайтове, които загатват за преместване при конкуренцията. От телевизията не бързат да постигнат договорка и по друга причина - при настоящата ситуация, спестените пари от “Господари на ефира” са счетоводен позитив за медиата, която отново е “на тезгяха”.
Report Spam   Logged

[Цензуриран от Блумак]
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 301


Администратор


« Reply #1066 on: 12 January 2019 14:45:53 »

Спас Русев и Кирил Домусчиев се конкурират за "Нова тв"

Ако одобреният кандидат намери финансиране, "Нова" може да има нов собственик през март

Сделката с чеха Петр Келнер за българския канал беше окончателно спряна от MTG
Намесата на КЗК в продажбата показа ясно, че новият купувач трябва да бъде одобрен от властта
Шведската компания MTG преговаря за продажбата на най-голямата българска медийна група - "Нова броудкастинг груп", с двама местни играчи - Спас Русев и Кирил Домусчиев, твърдят няколко източника на "Капитал". В процедурата за продажба, консултант в която е лондонският офис на Citi, те не участват заедно, а като конкуренти. "Да, заявил съм интерес пред MTG за "Нова" в консорциум с голяма чуждестранна компания", потвърди Спас Русев, като не пожела на етапа да разкрие кой е партньорът му. Сигурното е, че той не участва в преговорите през БТК, където е най-големият акционер. Кирил Домусчиев не беше открит за коментар.

Появата на български играчи за "Нова телевизия" беше напълно очаквана развръзка след провала на сделката между MTG и чеха Петр Келнер, който миналата година купи българския бизнес на "Теленор". Неговият инвестиционен фонд PPF Group се беше договорил през февруари 2018 да плати 185 млн. евро за "Нова броудкастинг груп", която включва седем телевизионни канала и 19 онлайн компании с общи приходи за 2017 г. от 100 млн. евро. В понеделник собственикът на българската медийна група - шведската компания MTG, обяви, че прекратява споразумението за продажба с чешкия фонд заради действията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). С безпрецедентно решение през лятото на 2018 г. българската антимонополна комисия блокира сделката. В момента тече обжалване на решението й в съда, но първото заседание по него е насрочено чак за май тази година. Проточването на делото практически направи сделката невъзможна. Дори и MTG да беше спечелила делото, отлагането във времето щеше да е направило офертата на Келнер невалидна. "Прекратяването на договора с PPF Group е следствие от решението на българската Комисия за защита на конкуренцията да отхвърли предложената продажба на PPF, както и изтичането на удължената крайна дата по договора за покупко-продажба", се казва в изявлението на MTG. От компанията уточняват, че са влезли в "разговори" за продажбата на "Нова" с "други заинтересовани компании".


По-важното обаче е друго - с решението на КЗК беше даден ясен сигнал, че купувачът на "Нова" трябва да има одобрението на властта. А това означава местен играч или в най-лошия случай - местен партньор, който да има контрол върху съдържанието.

За MTG e сравнително важно продажбата на българската "Нова" да стане бързо. Шведската компания се намира в процес на дълбоко преструктуриране, като иска да се превърне от дистрибутор в доставчик на съдържание. В момента "Нова" остана единствената телевизия на MTG, като процесите на рекламния и медийния пазар не предполагат цената й да се покачва през следващите месеци и години. Напротив, погледнато откъм Стокхолм, всеки ден, в който те притежават български бизнес, им носи загуби.


Допреди няколко години се смяташе, че западните компании, които са инвестирали в медии из Източна Европа, носят отговорност на кого ще ги продадат, когато се изтеглят. Така например, когато германският медиен концерн ВАЦ продаваше българския си печатен бизнес, бяха положени сериозни усилия той да не се озове под контрола на Пеевски (друг е въпросът, че тези усилия в крайна сметка се оказаха напразни). Когато шведската група Bonier продаваше в. "Пари", отказа по-високите оферти от съмнителни медийни играчи.


Дори и MTG да има бизнес етиката за подобен ход, в българската ситуация ще й е трудно да я приложи. Първо, никой световен купувач не поиска преди година българската телевизия. И, второ, по-ключово, беше демонстрирано, че властта тук може да блокира през КЗК всеки, когото приема като потенциална заплаха или по-скоро с когото не може да постигне договорка. Това ограничава силно кръга на потенциалните инвеститори и ако MTG иска да вземе някакви пари от "Нова", по-скоро трябва да търси купувачи, които да са способни да получат политическа подкрепа.


За Спас Русев участието в сделката може да има и бизнес основания. Синергията между телеком и телевизия на теория добавя стойност (и Келнер явно смяташе така). Телекомуникационните компании се опитват да избягат от това да са само честоти и кабели, а искат и да печелят от това, което се разпространява по тях.


При фармацевтичния и корабния бизнес на Кирил Домусчиев подобна синергия трудно може да се осъществи и по-вероятно основният мотив за нея е покупка на влияние.


Предстоящата 2019 е ключова за ГЕРБ. От европейските избори през май ще зависи дали партията на Борисов ще остане на власт, или ще се наложат предсрочни избори. Ако ГЕРБ спечелят вота през пролетта, ще им е много по-лесно да затвърдят резултата си и на местните избори през есента. Междувременно предстоят и други важни решения, като например изборът на нов главен прокурор и разпределянето на рекордно големи суми от европроектите. За правилното извършване на всичко това медийният комфорт е ключов.


Според различни източници сделката за "Нова" може да бъде сключена още преди края на март тази година. Стига избраният да успее да намери сума от над 100 млн. евро.

Колко е голяма "Нова броудкастинг груп"

"Нова бродукастинг груп" (НБГ) е най-голямата медийна група в България и се състои от седем телевизионни канала и 19 онлайн компании, които заедно са генерирали 100 млн. евро приходи за 2017 и 19.7 млн. евро оперативна печалба на "Нова тв" за 2017. Телевизията имаше 151.8 млн. лв. приходи за 2016. През последните години съществен дял от приходите ѝ са постъпленията от "Национална лотария", като те най-вероятно са приблизително равни на печалбата на телевизията. В Nova работят 650 души.


В НБГ влизат тв каналите Nova, Kino Nova, Diema, Diema Family, Nova Sport, платените спортни канали от пакета Diema Extra - Diema Sport, Diema Sport 2, Trace Sport Stars, както и издателската медийна група AtticaEVA и най-влиятелната онлайн група "Нетинфо". Част от групата е имейл платформата abv.bg, платформата за видеосъдържание Vbox7, Vesti.bg, Dariknews.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, Gong.bg, Grabo.bg, Trendo.bg и др.

Историята на "Нова тв"

1994 - "Нова тв" започва да излъчва като ефирен регионален канал в София. Тогава сърбинът Дарко Таминджич и собственикът на фалиралата по-късно петричка Бизнесбанка Иван Китов получават лиценз да излъчват телевизионна програма в София. Разрешението е подписано от тогавашния шеф на Комитета по пощи и далекосъобщения Стефан Софиянски, а е взето от Михаил Михайлов, който няколко години по-късно оглави за кратко "Нова"


2000 - телевизията е 100% собственост на гръцката медийна компания Antenna Group


2003 - "Нова" получава лиценз за национално ефирно разпространение на програмата си и става третата национална телевизия в България (след "Канал 1" и bTV)


2008 - Шведската медийна компания Modern Times Group (MTG) придобива "Нова" за 620 милиона евро. Преди това MTG придобива кабелните канали Diema


2011 - "Нова", каналите Diema, Diema 2, Diema Family, Nova Sport и списание ЕVA се обединяват под името "Нова броудкастинг груп" (НБГ), част от MTG


2013 - НБГ придобива 70% от най-голямата онлайн група "Нетинфо". Останалите 30% са на Радосвет Радев и Христо Христов


2016 - НБГ навлиза на пазара на киноразпространение чрез BS Films, която ребрандира като "Лента"


2017 - НБГ придобива 20% от eBag.bg - технологична компания за онлайн пазаруване


2018 (февруари) - MTG обявява, че е подписала споразумение с чешкия фонд PPF Group за продажбата на своя дял от 95% в "Нова броудкастинг груп"


2018 (юли) КЗК забранява сделката между MTG и PPF.
Силно се надявам да не стане и да се появи някой голям чужд инвеститор, защото иначе ще имаме или Бибаком ТВ, или Гелосан ТВ, и в двата случая означава силно затъване и забатачване, постепенно превръщане в бледо копие на ТВ7...
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 262WWW
« Reply #1067 on: 12 January 2019 15:13:19 »

Силно се надявам да не стане и да се появи някой голям чужд инвеститор, защото иначе ще имаме или Бибаком ТВ, или Гелосан ТВ, и в двата случая означава силно затъване и забатачване, постепенно превръщане в бледо копие на ТВ7...
Пише, че Спас Русев участва в консорциум с голяма чуждестранна компания, а не от името на Vivacom. То щеше и да е доста странно, ако беше от името на Vivacom и КЗК бяха разрешили сделката, след като спряха сливането на Telenor и "Нова". Иначе нали уж другите кандидати бяха Дидие Щосел и Antenna? Те отказаха ли се, че нищо не пише за тях?
Report Spam   Logged

TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 931


« Reply #1068 on: 19 February 2019 22:12:09 »

Нищо чудно https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/kiril-domuschiev-kupi-nova-tv-zadavat-se-golemi-promeni-385491.html
Report Spam   Logged
hater
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 253« Reply #1069 on: 19 February 2019 22:39:41 »

Парите ни за кабелна ще ходят в домуса... пфффф Поне да йм купи HD оборудване най-накрая..
Report Spam   Logged

[Цензуриран от Блумак]
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 262WWW
« Reply #1070 on: 20 February 2019 11:51:26 »

Докато не се появи официално инфо, не вярвам на такива цитати от "Топ новини" и тем подобни сайтове... Grin

Не знам дали Виктория Бехар наистина е новия шеф на новините в "Нова", но в статията са пропуснали да отбележат, че тя беше и шеф на новините в Bulgaria ON AIR. Smiley
Report Spam   Logged

TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 931


« Reply #1071 on: 20 February 2019 13:54:05 »

Нова ТВ вече приемат и рекламни материали в HD резолюция: https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/NBG_technical_requirements_all_channels_v20180104.pdf
Report Spam   Logged
Ivaylo15
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 289« Reply #1072 on: 20 February 2019 14:13:14 »

Може би ще премине поне Нова, Диемите и Кона Нова в HD
Report Spam   Logged
hater
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 253« Reply #1073 on: 20 February 2019 17:06:27 »

Може би идва някакво чудо?  Grin Grin
Report Spam   Logged

[Цензуриран от Блумак]
TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 931


« Reply #1074 on: 20 February 2019 17:46:50 »

Може би идва някакво чудо?  Grin Grin
По-скоро HD се отнася за материалите, предназначени за излъчване по Diema Sport HD каналите.
Report Spam   Logged
naskox
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 548« Reply #1075 on: 21 February 2019 08:46:05 »

Или може би вече няма рекламодатели, снимащи в нещо различно от HD. Истината е, че в сегашното им положение няма да се случи нищо, без да се знае новия собственик и неговите намерения. Но ако слуховете са верни нещата няма да отиват на добре, дори и да има HD.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 262WWW
« Reply #1076 on: 21 February 2019 11:27:53 »

Или може би вече няма рекламодатели, снимащи в нещо различно от HD. Истината е, че в сегашното им положение няма да се случи нищо, без да се знае новия собственик и неговите намерения. Но ако слуховете са верни нещата няма да отиват на добре, дори и да има HD.
Най-вероятно слуховете са верни. Все още няма официално инфо, но вече четох, че Кирил Домусчиев е новия собственик в редица достоверни сайтове, та едва ли те биха се подвели по някакъв си слух... Smiley Човекът просто си затваря кръга - негова е фирмата, която държи ТВ правата за футболното ни първенство, а сега си купува и телевизията, която го излъчва.
Report Spam   Logged

daniboi
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 215


« Reply #1077 on: 21 February 2019 13:24:11 »

Няма сделка
https://www.lentata.com/page_13941.html?fbclid=IwAR00k9RO8mnsZM0Kch-EpP83prMBHfLqG--DtqKj9nGLWPsne-Iv0MKGMOo
Report Spam   Logged
username
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 4


« Reply #1078 on: 22 February 2019 11:44:47 »

Официално: Кирил Домусчиев купи Нова телевизия:"Адванс Медиа Груп" и MTG сключиха споразумение за Нова Броудкастинг Груп
[/b]

То предвижда българската компания да придобие 100% от Нова Броудкастинг Груп АД

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) съобщиха, че е подписан договор за продажбата на Нова Броудкастинг Груп. Споразумението предвижда българската компания да придобие 100% от Нова Броудкастинг Груп АД.

Прехвърлянето на собствеността подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Пропъртис“ ООД: „Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите“.

Йорген Линдеман, президент и главен изпълнителен директор на MTG коментира, че сделката е част от стратегическото решение да бъдат намерени нови собственици, които да инвестират в развитието на медийната група в България.

Официалното съобщение на „Адванс Медиа Груп“ ЕАД гласи:

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) подписаха договор за продажба на „Нова Броудкастинг Груп“ АД. Общата стойност на сделката е 185 млн. евро. Споразумението предвижда българската компания да придобие 100% от „Нова телевизия“ и мажоритарен дял в „Нет Инфо“.

Прехвърлянето на собствеността подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

„Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

Приходите от продажби на „Нова Броудкастинг Груп“ АД за 2018 г. се оценяват на 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.

Георги Домусчиев, изпълнителен директор на „Адванс Пропъртис“ООД : „Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите. Надяваме се с нашата финансова подкрепа медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и интересен продукт на зрителите. Не на последно място, ще окажем значителна подкрепа за утвърждаването на „Нова“ като „българската телевизия“ със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми“.

За „Адванс Медиа Груп“

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е мултинационалната фармацевтична група „Хювефарма“, с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство Български Морски Флот“ АД, както и пристанищния оператор „БМФ Порт Бургас“ ЕАД.

За Modern Times Group

Modern Times Group (MTG) AB е публична компания, регистрирана на Nasdaq Stockholm („MTGA“ и „MTGB“). Групата има водеща позиция на пазара на медийно съдържание и ентъртеймънт в Швеция. В портфолиото ѝ има телевизия, радио и дейности, предоставящи следващо поколение развлекателни преживявания в електронните спортове, цифровото видео съдържание и онлайн игрите.

Официалното съобщение на MTG гласи:

MTG подписа споразумение за продажбата на своя дял от 95% в Нова Броудкастинг Груп в България на Адванс Медиа Груп. Сделката оценява цялата компания на 185 милиона евро. Очаква се придобиването да приключи през второто тримесечие на 2019 година, след получаване на необходимите регулаторни одобрения.

Нова Броудкастинг Груп e най-голямата търговска медийна компания на българския пазар и се състои от 7 телевизионни канала, както и от допълнителен дигитален бизнес, достигащи средно до 74% от българското население всеки месец. Приходите от продажби на Нова Броудкастинг Груп са в размер на 1, 154 млн. шведски крони, а оперативната печалба /EBIT/ е достигнала 223 млн. шведски крони през 2018 година. NOVA осигурява работа на 650 души. За първи път MTG навлиза в България през 2007 година чрез инвестицията си в Balkan Media Group Limited. В последствие през 2008 година придобива и NOVA. През следващата година обединява двата бизнеса.

„Сделката с Адванс Медиа Груп ще осигури бъдещото развитие на Нова Броудкастинг Груп, след като Главният изпълнителен директор Дидие Щосел и екипът му успяха да изведат компанията до позицията на водеща медийна група в България. Бих искал да благодаря на всеки, който е допринесъл за този успех. Тази сделка е в резултат на нашето стратегическо решение да намерим нови собственици, които да инвестират в развитието на медийната група, докато нашите усилия ще бъдат съсредоточени върху дигиталните ни глобални продукти. След отделянето на NENT Group, MTG ще се превърне в самостоятелен, стратегически оперативен и инвестиционен холдинг, фокусиран в областта на електронните спортове и разпространението на онлайн игри“ - коментира Йорген Мадсен Линдеман, президент и Главен изпълнителен директор на MTG.

Продажбата на компанията ще доведе до нетна капиталова печалба от около 1, 300 млн. шведски крони. Финансов консултант на MTG по сделката е Citigroup Global Markets.
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 301


Администратор


« Reply #1079 on: 22 February 2019 13:38:01 »

Ами на печелившите... честито!  Grin Сега ще имаме бледо копие на ТВ7, което Киро Гела ще го използва за... ами за каквото може да го използва Киро Гела.  Afro

П.С. да вземе и Гриша Ганчев да купи БТВ сега, за да е пълна картинката. Поне да има някакво равенство в... конкуренцията.   Cool
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 92   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy