TopCat
|
Хм... мислех, че всичките радиа са се преместили още преди 3 седмици, когато показаха новото студио на The Voice. Иначе малко странно да направят еднакви студиа на всичките си радиа. Няма логика да направят 3-4 студиа с еднакъв декор, та според мен въпросните снимки на "Витоша" и The Voice са от едно студио с променени светлини и надписи.
Пич, това е РАДИО, не телевизионно студио. Декорите се показват изключително рядко. Няма нужда да са кардинално различни. Студиото не е едно и също, радиата излъчват едновременно, като предавания се засичат. Как по точно според теб ще стане ако всички водещи бяха заедно в едно помещение? Колеги вече са в новата сграда и радиата им не излъчват от едно и също студио. Не се опитват да те метнат, спокойно. П.С. - освен това акустичните панели в двете са с leko различна подредба, както каза @Ivaylo15
|
Hater by Design.
|
|
|
|
spike
|
Няма как да ползват едно и също студио, защото най-вероятно има предавания, които се излъчват по едно и също време. А иначе мисля, че въпросните снимки са от друго студио, а не от това на The Voice. Има разлика в дървената декорация по стените. Пък и какъв е проблема радио студиата да са с еднакъв дизайн. Според мен са идеални.
Като се загледах, наистина има разлика в дървените декорации. И все пак очаквам в близките дни да покажат еднотипно студио за "Веселина", а после може би и за Nova News.  Нямам нищо против дизайна - много си е готин, просто не виждам смисъл да правят няколко еднакви декора. Пич, това е РАДИО, не телевизионно студио. Декорите се показват изключително рядко. Няма нужда да са кардинално различни.
Студиото не е едно и също, радиата излъчват едновременно, като предавания се засичат. Как по точно според теб ще стане ако всички водещи бяха заедно в едно помещение?
Колеги вече са в новата сграда и радиата им не излъчват от едно и също студио. Не се опитват да те метнат, спокойно.
П.С. - освен това акустичните панели в двете са с leko различна подредба, както каза @Ivaylo15
Като гледам колко са се постарали с визията, според мен предаванията на радиата ще вървят и с видео излъчване в интернет, както вече правят "Дарик" и БНР. В този ред на мисли би било малко объркващо, а и скучно, ако студиата на всички радиа са с еднакъв декор. Ако нямаха такива планове, просто биха сложили звукоизолация по стените и готово.
|
|
|
|
TopCat
|
Акустиката на студиата е правена и мислена още при проектирането на сградата, няма нужда от допълнителна звукоизолация, защото тя е изградена при конструкцията.
|
Hater by Design.
|
|
|
TV 81
|
До къде е стигнало преместването на Нова ТВ и всичките ѝ други медии? Ясно ли е кога всички техни телевизии ще са в HD и 4К?
|
|
|
|
mickeymouse
Потребител
|
Наистина, някой знае ли освен радиата какво друго е в новата им сграда? Много се забавиха с това преместване, преди една година, ако не и повече, трябваше да са се преместили...
|
|
|
|
mark39
Потребител
|
Няма начин да се преместили преди година като скоро им предадоха сградата от строителната фирма.Имаше забавяне със строителството.Това до някъде според мен е причината все още да не е преместила телевизията.Все пак имат нужда от много повече неща от едно радио или вестници.Според мен всичко е въпрос на време,ама при такива големи и мащабни проекти е нормално.
|
|
|
|
alex_086
|
Това, което разбирам е, че другата седмица и Новините на Нова се преместват в новата сграда, заедно с администрацията. Информацията е от вътрешни източници в телевизията. Дано е така и от тогава започне излъчването от новия студиен комплекс.
|
|
|
|
mariokrushkin
|
Не разбирам ,ако е толкова скоро , защо няма никакви реклами или поне прессъобщение , което да оповести за предстоящото преместване и излъчването от новите студиа . Като се сетя ,преди 5 години когато обновиха студиата на новините и сутрешния блок ,отброяваха дните и имаше масивна рекламна кампания . А сега когато ще бъде едно от най-грандиозните телевизионни събития ... Никаква информация ?!
|
|
|
|
Milen84
|
Според колега от един форум вече има Диема и Кино Нова в HD .
|
|
|
|
|
|
|
TV 81
|
Вероятно е някакъв тест, защото, ако каналите бяха напълно готови, щяха да са с нова визия, която е 4К и HD съответно. Между другото студиата на Diema Sport 3 4K са в истинско 4К качество, макар че логото на екрана след Световното първенство по футбол е Diema Sport 3 HD само.
|
|
|
|
sisobe
|
Вероятно е някакъв тест, защото, ако каналите бяха напълно готови, щяха да са с нова визия, която е 4К и HD съответно. Между другото студиата на Diema Sport 3 4K са в истинско 4К качество, макар че логото на екрана след Световното първенство по футбол е Diema Sport 3 HD само.
Тя и Нова тръгна в HD тихомълколм, и без обновена визия, нищо чудно така да е и с дъщерните им канали. П.С. Абонат на М-САТ Варна ми даде инфо, че такива канали няма там.
|
|
|
|
spike
|
Тя и Нова тръгна в HD тихомълколм, и без обновена визия, нищо чудно така да е и с дъщерните им канали. П.С. Абонат на М-САТ Варна ми даде инфо, че такива канали няма там.
Ама визиите на Diema, Diema Family и Kino Nova май са правени в SD, тъй че трябват нови в HD. Освен това мисля, че при пускането на новите резолюции ще има смяна и на лога и имена на канали, не само на визии. Вече беше обявено, че Nova News ще стане N1, но нямам представа какви са им плановете за марката Diema и дали ще я запазят. Както беше писано преди няколко месеца, в Сърбия, Босна и Черна Гора стартираха канали Nova Max и Nova Series, чиито профили съвпадат с тези на Diema и Kino Nova, тъй че нищо чудно и тук да вкарат тези брандове.
|
|
|
|
The TV Boy
|
Не си спомня някой че когато тръгна NOVA HD 2016-та визията бе сменена… Шапките на Диема, Кино Нова и Нова Спорт са в SD 100%. На Диема Фемили я смениха като промениха логото, така че тя може и да е в HD, но на останалите канали са шапки от 2010/2011-та и честно казано в сравнение с тези на БТВ каналите са мега зле. Лошо ми става и като видя ракетомоделизма с напаснатите 4:3 шапки към 16:9 на Нова Спорт, защото никой от предишните собственици не щя малко малко поне да го пипне тоя канал… Ще има официално обявено за новото студио съобщение скоро. Щом има за радиата, и за каналите ще има.
|
|
|
|
TV 81
|
Не си спомня някой че когато тръгна NOVA HD 2016-та визията бе сменена… Шапките на Диема, Кино Нова и Нова Спорт са в SD 100%. На Диема Фемили я смениха като промениха логото, така че тя може и да е в HD, но на останалите канали са шапки от 2010/2011-та и честно казано в сравнение с тези на БТВ каналите са мега зле. Лошо ми става и като видя ракетомоделизма с напаснатите 4:3 шапки към 16:9 на Нова Спорт, защото никой от предишните собственици не щя малко малко поне да го пипне тоя канал… Ще има официално обявено за новото студио съобщение скоро. Щом има за радиата, и за каналите ще има.
2019 година беше старта на Nova HD мисля. Предполагам, че другата седмица е идеално за пускане на 4К сигнала.
|
|
|
|
sisobe
|
В момента имало парти на Нова в студиото на Веселина и празнували новата сграда  Според моите източници  вече се били преместили в сградата и от понеделник започват да пускат новите неща.
|
|
|
|
pesho
|
Наистина се местят. Репортерите в нюзрума са си изместили багажа в новата сграда. Вероятно със сезон пролет/лято да пуснат всички новости. Дано има студио само за нова нюз, че да делят общо новинарско не е ок.
|
|
|
|
alex_086
|
Там са, постоянно се правят тестове от новото студио с водещите и репортерите, и местенето е под пълна пара! А новото студио изглежда просто впечатляващо, и като дизайн, и като технология. Толкова мащабно и голямо, досега българска медия не е имала такова.
|
|
|
|
|