|
Robimir
|
Сайтът на "Канал 3 D", за който бяхме говорили по-назад, не работи. Явно от Нова са решили да не се занимават повече.
|
|
|
|
|
|
|
|
alex2510
|
Преди малко като акцент в централните новини на Нова - загатнаха за нова визия на канала.
|
|
|
|
|
pesho
|
Нова визия за Нова, Нова нюз и Кино нова. Очаквам и нова програма за новинарски канал.
|
|
|
|
|
|
|
|
mickeymouse
|
Ехее, разгеле, логото изкара 15 години, а шапките 9. Време беше за промяна, много свежо изглежда, а и ето защо коледните шапки бяха направени с AI. 😄
|
|
|
|
|
|
alex2510
|
Ехее, разгеле, логото изкара 15 години, а шапките 9. Време беше за промяна, много свежо изглежда, а и ето защо коледните шапки бяха направени с AI.
Може би и затова от едно известно време, на някои филми и предавания, в долния десен ъгъл, където обикновено слагат знака за препоръчителен родителски контрол и онзи кръгъл знак от ЕОН за авторски права и допълнителни функции, се появяват едни светлосини кръгове с точки. Отделно от това, от известно време в ефирния сигнал на Нова, освен субтитри и допълнителни аудио потоци с оригинално аудио на предаванията, е включен и телетекст (засега празен).
|
|
|
|
|
mickeymouse
|
Може би и затова от едно известно време, на някои филми и предавания, в долния десен ъгъл, където обикновено слагат знака за препоръчителен родителски контрол и онзи кръгъл знак от ЕОН за авторски права и допълнителни функции, се появяват едни светлосини кръгове с точки. Отделно от това, от известно време в ефирния сигнал на Нова, освен субтитри и допълнителни аудио потоци с оригинално аудио на предаванията, е включен и телетекст (засега празен).
Плюс това, днес ъпдейтнаха всичките корици на предаванията си във Фейсбук, но промяната беше, че сегашното лого беше премахнато, ама въобще не ми дойде в главата защо… 😄
|
|
|
|
|
123
Потребител
|
Защо го обявяват толкова късно?
|
Здравей свят!
|
|
|
|
Robimir
|
Логото е добре (макар и според мен да е ненужна смяна), но на екрана е ужасно - прекалено голямо и пак цветно. Все едно гледаш някакъв лайфстайл канал. И това №, което понякога се появява, стои прекалено много време. Даже за момент си помислих, че това е логото.
На Nova News и особено на Kino Nova също изглеждат добре, и на екрана са безцветни и малки. Не знам защо не направиха същото и с логото на основния канал. Nova Sport явно за никакъв канал не го имат.
Ще видим и визиите утре. Като гледам във ФБ, новините май ще си запазят сегашнага визия.
За много години на всички!
|
|
|
|
|
|
The TV Boy
|
Нещо ми се струва че ребранда е бил решен да се случи днес в последния момент… Хубаво махнаха кръгчето, ама така пльоснато на екрана малко не ми се вижда наред. В момента логото е динамично и се сменя между N с малко кръгче NOVA и пълното име. Заради това решение в последния момент в момента всичко е миш маш между 3 визии - на главния канал и на Nova News и Kino Nova каналите са с новата визия, Диема каналите са със старата визия с кръгчето (предполагам тук разковничето е че смени ли се логото на главната Диема трябва да се сменят логата на Диема Спорт пакета а това няма да е толкова лесно), а Нова Спорт още е с логото на Viasat Sport. Според мен трябва просто да вземат решение да премахнат бранда Диема - Diema Sport 123 стават NOVA Sports 123 (пакета става просто NOVA Sports), до сегашния NOVA Sport (без “s” отзад) остава безплатен за фрий спорт и му се уеднаквява логото и визията с другите, Diema става NOVA MAX, Diema Family става NOVA Family и приключват с въпроса.
|
|
|
|
|
|
Robimir
|
От малкото, което видях да е качено в YouTube, както и в EON, и за новите шапки са ползвали AI. На Kino Nova даже има AI обозначение в долния ляв ъгъл, при положение че шапката е доста семпла. За Nova News използват същите елементи от старата визия, даже са запазили джингъла. Ако това са подготвяли 2 години...
|
|
|
|
|
|
spike
|
Новото лого на "Кино Нова" е брутално яко, на "Нова" също ми харесва в пъти повече от досегашното с кръгчето, да видим дали тази визия ще се вкара и в другите държави. Недоумявам само защо за пореден път "Нова Спорт" си остава с тая архаична визия... Досега колко пъти променяха лога и визии, а "Нова Спорт" продължава да си стои напълно неидентичен с останалите канали, сякаш няма нищо общо с тази медийна група... Да вземат да го уеднаквят поне с визиите на "Диема", ако не с тези на "Нова". Всъщност може пък и да имат някакви други планове за канала - закриване или тотален ребранд в някакъв нов канал. Нещо ми се струва че ребранда е бил решен да се случи днес в последния момент… Хубаво махнаха кръгчето, ама така пльоснато на екрана малко не ми се вижда наред. В момента логото е динамично и се сменя между N с малко кръгче NOVA и пълното име. Заради това решение в последния момент в момента всичко е миш маш между 3 визии - на главния канал и на Nova News и Kino Nova каналите са с новата визия, Диема каналите са със старата визия с кръгчето (предполагам тук разковничето е че смени ли се логото на главната Диема трябва да се сменят логата на Диема Спорт пакета а това няма да е толкова лесно), а Нова Спорт още е с логото на Viasat Sport. Според мен трябва просто да вземат решение да премахнат бранда Диема - Diema Sport 123 стават NOVA Sports 123 (пакета става просто NOVA Sports), до сегашния NOVA Sport (без “s” отзад) остава безплатен за фрий спорт и му се уеднаквява логото и визията с другите, Diema става NOVA MAX, Diema Family става NOVA Family и приключват с въпроса.
Аз лично съм против закриването на бранда "Диема". Ако тръгнат да ребрандират цялата група и да вкарат името "Нова" навсякъде, то това трябва да се случи и с музикалните канали, пък те, както и "Диема", са си с утвърдени и успешни имена.
|
|
|
|
|
mickeymouse
|
И на мен много ми харесва новата визия на трите канала. Не виждам никакъв проблем, че дадени шапки са правени с AI, след като се правят цели музикални клипове и тн с изкуствен интелект. Ама поне да махнат надписа…  Важното е да модернизират “Диема” каналите, “Нова Спорт” отдавна е загубена кауза. 😂 А относно врътката на логото NOVA с N - N презентира “Нова плей”.
|
|
|
|
|
|
Robimir
|
Защото AI e все още неточен и леко отбиване на номера, за да не плащат толкова на дизайнери и т.н., които щяха да го направят в пъти по-добре. Например шапката с хората със фитнес топките - едни подскачат на едно място, а уж се движат, други подскачат ама топката е зад тях. Просто изглежда евтино и със сигурност може да си позволят истински шапки и да дадат повече пари, при положение че е сериозен ребранда, който уж са подготвяли 2 години. Шапката на Kino Nova както казах е доста семпла, можеха и in-house да си я направят, ама и тя е с AI. Иначе изключвайки това и как изглежда логото на Nova на екрана, всичко е много добре и модерно. Шрифта също много ми харесва. Диемите мисля, че постепенно ще ги ребрандират, но да видим кога.  Съмнява ме им сменят имемата, може би логата отново ще изглеждат като тези на Nova каналите. За Nova Sport не знам какво да коментирам...  Аз лично очаквам нова графична опаковка на новините докрая на годината.
|
|
|
|
|
|
mickeymouse
|
Защото AI e все още неточен и леко отбиване на номера, за да не плащат толкова на дизайнери и т.н., които щяха да го направят в пъти по-добре. Например шапката с хората със фитнес топките - едни подскачат на едно място, а уж се движат, други подскачат ама топката е зад тях. Просто изглежда евтино и със сигурност може да си позволят истински шапки и да дадат повече пари, при положение че е сериозен ребранда, който уж са подготвяли 2 години. Шапката на Kino Nova както казах е доста семпла, можеха и in-house да си я направят, ама и тя е с AI. Иначе изключвайки това и как изглежда логото на Nova на екрана, всичко е много добре и модерно. Шрифта също много ми харесва. Диемите мисля, че постепенно ще ги ребрандират, но да видим кога.  Съмнява ме им сменят имемата, може би логата отново ще изглеждат като тези на Nova каналите. За Nova Sport не знам какво да коментирам...  Аз лично очаквам нова графична опаковка на новините докрая на годината. Разбирам те, винаги е по-добре, когато даден продукт е пипнат от професионалист, а не само от AI, но като гледам сайтът на английската фирма, която се е занимавала с промяната на визията: https://www.dixonbaxi.com/ Ми, те дори се хвалят с това, че използват AI...  Така че не знам...  Иначе да, доста модерно изглежда всичко, но не знам дали не беше по-добре да заложат на леко освежаване, вместо да правят генерална промяна, защото ще мине доста време докато хората свикнат. Ще е добре да побързат за "Диемите", защото наистина е миш маш в момента. 
|
|
|
|
|
|
spike
|
Не разбирам защо толкоз желаете ребранд на Диемите... На мен също не ми допадат тези лога с кръгчетата, ама примерно Diema Family я ребрандираха не много отдавна, пък и пак напомням, че в групата на Nova са също музикашните канали The Voice и Magic. Техните лога не са променяни от самото им създаване. 😁
|
|
|
|
|
mickeymouse
|
Не разбирам защо толкоз желаете ребранд на Диемите... На мен също не ми допадат тези лога с кръгчетата, ама примерно Diema Family я ребрандираха не много отдавна, пък и пак напомням, че в групата на Nova са също музикашните канали The Voice и Magic. Техните лога не са променяни от самото им създаване. 😁
Аз, конкретно, имам предвид за графично обновление на "Диемите" и унифициране на логата. Не мисля, че имат нужда от цялостен ребранд, както те, така и музикалните канали. А и ребранд означава да се смени името освен визуална промяна тип - Mtel -> A1 или Diema 2 -> KINO NOVA. Така че DIEMA FAMILY я обновиха визуално през 2019, не са я ребрандирали, както направиха снощи с NOVA и другите два канала. 
|
|
|
|
|
ReelWorld
Потребител
|
Само на мен ли ми се струва, че новата графична опаковка на Nova може да им създаде проблеми.  Тази английска фирма да бе вложила повече креатизъм, а не "Я да вземем това и леко да го завъртим в другата посока. Сега да вземем онова и да завъртим буквата"
|
|
|
|
|
|
spike
|
Не виждам как ползването на еднакъв шрифт би създало проблем на който и да е, освен ако създателя на шрифта не го е пуснал за масово ползване.  Иначе и логото на "ьТВ" беше откраднато 1 към 1 от чужда телевизия, но не виждам това да им е създало някакъв проблем.
|
|
|
|
|
The TV Boy
|
По забавното е че са направили ново лого и на видеотеката DocuNOVA в пакета на Виваком, но на Нова Спорт не са.  Или чакат смяна на логата на Диема Спорт пакета за да сменят и на Нова Спорт, в което обаче има 0 логика, при положение че Нова Спорт не е мръднал вече почти 16 години.
|
|
|
|
|
|