mark39
Потребител
|
Е, в такъв случай ето причина да си оставят името Nova News. Като са отеглени молбите не виждам причина да не могат да регистрират марката N1.
|
|
|
|
|
spike
|
Като са отеглени молбите не виждам причина да не могат да регистрират марката N1.
Пак може да има асоциации и обърквания с News One, както е името на медията на Владо. Преди години имаше други такива случаи - "Евроком" и "Евроком България", "България ТВ (БГТВ)" и "ТВ България", "Варна ТВ" и "ТВ Варна", "Алфа радио" и "Телевизия Алфа", които нямаха нищо общо помежду си, а носеха почти еднакви имена.
|
|
|
|
mickeymouse
|
А мислите ли, че всички канали ще бъдат с нови логота? Не ми се вярва само главният канал да е с ново лого, а другите не. Интересно ми е, обаче, какво ще стане с имената на каналите, тъй като само Нова се припокрива като име в България и останалите държави...
|
|
|
|
Nikola
|
Календар за мен е най-подходящото име за новините така ще се различават от всички други електронни медийй.
преди години по нова имаше такова име за новини после го прекръстиха на новини
|
|
|
|
spike
|
А мислите ли, че всички канали ще бъдат с нови логота? Не ми се вярва само главният канал да е с ново лого, а другите не. Интересно ми е, обаче, какво ще стане с имената на каналите, тъй като само Нова се припокрива като име в България и останалите държави...
И аз точно това написах преди няколко дни. При смяната на логото би трябвало и Nova News да стане N1, пък с останалите канали не знам какво ще правят, както и с радио Nova News. В другите държави нямат нито Diema, нито The Voice, нито Magic. Според мен е твърде възможно каналите на Diema да имат същото лого като визия, но вътре да е буквата d. Другият вариант е да заличат окончателно марката Diema и да прекръстят каналите на нещо с Nova в името, въпреки че пък в останалите държави въобще не държат на тази идентичност - основният им канал е Nova, а нишовите са със съвсем различни имена и визии. Единствено в Гърция каналите им са Nova Sports и Nova Cinema, но те са и с различна визия, понеже бяха купени най-скоро. Иска ми се да запазят тази идентичност на каналите, както е у нас и в Гърция, но ще видим. В близките 2-3 месеца всичко трябва да е ясно.
|
|
|
|
The TV Boy
|
Владо не можа да регистрира N1 точно защото опита му изглежда да е бил париран от Юнайтед Медия. Той искаше чисто и просто да ги изпревари за марката за да може после да му платят за да си я изкупят.
Иначе този ребранд ще е само и единствено заради унификацията с Юнайтед, не за нещо друго. В другите държави нямат Диема, но пък имат DOMA. Ако решат да следват унифицирането логото може да изглежда като това на DOMA. Другия вариант е да станат Nova Family и Nova 2 примерно. Всъщност в Хърватия имат онлайн канали на платформа като нашето Войо които са Nova Family и Nova Cinema, които са с тъмно розово и тъмно синьо лого.
При всички случай единствения положителен резултат от това ще е че (може би) логото ще стане прозрачно на екрана, а няма да е тази плътна синя точка горе в дясно. Това лично не ми хареса защото от бяло и леко транспаратно отидоха до хард-плътно синьо лого да избожда очите, но това беше тогава заради унификацията с MTG навремето защото всичките им канали бяха така. Също и че най сетне ще разкарат визията нв Viasat Sport която още е на нашия Нова Спорт. The Voice и Magic са си специализирани канали, те няма как да ги ребрандират повече от това. Диема Спорт най много да си стане Sport Klub, а Радио Нова Нюз да е N1 Radio, защото има друго радио с името Радио Нова.
|
|
|
|
spike
|
Владо не можа да регистрира N1 точно защото опита му изглежда да е бил париран от Юнайтед Медия. Той искаше чисто и просто да ги изпревари за марката за да може после да му платят за да си я изкупят.
Иначе този ребранд ще е само и единствено заради унификацията с Юнайтед, не за нещо друго. В другите държави нямат Диема, но пък имат DOMA. Ако решат да следват унифицирането логото може да изглежда като това на DOMA. Другия вариант е да станат Nova Family и Nova 2 примерно. Всъщност в Хърватия имат онлайн канали на платформа като нашето Войо които са Nova Family и Nova Cinema, които са с тъмно розово и тъмно синьо лого.
При всички случай единствения положителен резултат от това ще е че (може би) логото ще стане прозрачно на екрана, а няма да е тази плътна синя точка горе в дясно. Това лично не ми хареса защото от бяло и леко транспаратно отидоха до хард-плътно синьо лого да избожда очите, но това беше тогава заради унификацията с MTG навремето защото всичките им канали бяха така. Също и че най сетне ще разкарат визията нв Viasat Sport която още е на нашия Нова Спорт. The Voice и Magic са си специализирани канали, те няма как да ги ребрандират повече от това. Диема Спорт най много да си стане Sport Klub, а Радио Нова Нюз да е N1 Radio, защото има друго радио с името Радио Нова.
Като гледам, Doma им е канал за сапунки, та нищо чудно това да е новото име на Diema Family, освен ако не решат да вкарат и в другите държави имената Nova Family и Nova Cinema, което лично за мен е по-добрият вариант. Пак напомням, че в Гърция каналите им са Nova Sports, Nova Cinema и Nova Life, но те бяха купени най-скоро и визията им е доста по-различна от тази на останалите канали. Впрочем The Voice и Magic си се вписват идеално в портфолиото на United Media - с тотално различни име и визия от основните канали и няма начин да отгатнеш в коя медийна група са.
|
|
|
|
|
spike
|
И кога се очакват промените.
Когато се преместят в новата сграда, а това трябва да стане до средата на ноември. Световното по футбол почва на 20 ноември, а за него са обещали 4К канали, тъй че с пускането на въпросните 4К канали би трябвало да стане и целият ребранд.
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Diema Sport каналите започват излъчване в 4K качество от 17 октомври. Доколкото разбирам, за NOVA и Kino NOVAсъщо ще бъдат пуснати 4K стриймове за бъдещо използване. Kino NOVA, Diema Family и Diema ще се излъчват във FullHD. Инфото е от друг форум: NOVA Distributed resolutions: HD HDR 50p; HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i; (UHD HDR 50p – for future use); Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio) Kino NOVA Distributed resolutions: HD HDR 50p; HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i; (UHD HDR 50p – for future use); Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio) DIEMA Sport Distributed resolutions: UHD HDR 50p; HD HDR 50p; HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio) DIEMA Sport 2 Distributed resolutions: UHD HDR 50p; HD HDR 50p; HD SDR 50i; SD AVC 25i; SD MP2 50i Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio) DIEMA Sport 3 Distributed resolutions: UHD HDR 50p; HD HDR 50p; HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio) DIEMA Distributed resolutions: HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio) DIEMA Family Distributed resolutions: HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio) NOVA Sport Distributed resolutions: HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / Original Audio)
NOVA News Distributed resolutions: HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 2 x Stereo Pairs (BG Audio / BG Audio) Magic TV Distributed resolutions: HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 1 x Stereo Pair The Voice Distributed resolutions: HD SDR 50i; SD AVC 50i; SD MP2 50i Audio Channels: 1 x Stereo Pair
|
|
|
|
TV 81
|
От написаното излиза, че и Kino Nova в бъдеще ще има UHD.
|
|
|
|
edinicata
|
Знае ,ли се вече при, кои оператори ще тръгнат каналите.
|
|
|
|
Ivaylo15
|
От написаното излиза, че и Kino Nova в бъдеще ще има UHD.
Явно да, бях го пропуснал. Явно имат някакви филми в 4К. Така или иначе вече всички филми се снимат в 4К, та даже 8К и после в едитинга се мачкат до 4К.
|
|
|
|
TopCat
|
Основната причина да има предвидена бъдеща UHD версия на Кино Нова е, че те правят доста премиери на нови филми и ще имат шанса да излъчват истинска 4К продукция.
По Диема и Диема Фемили продукциите, които се излъчват много рядко имат налични версии в 4К, а е още по - малко вероятно те да бъдат купени от медията.
|
Hater by Design.
|
|
|
TV 81
|
Прави ли ви впечатления, че от списъка излиза, че Magic TV и The Voice даже ще продължават да са с моно, едноканален, а не стеро звук. Пълна гадост.
|
|
|
|
spike
|
Прави ли ви впечатления, че от списъка излиза, че Magic TV и The Voice даже ще продължават да са с моно, едноканален, а не стеро звук. Пълна гадост.
Наистина доста непрофесионално решение музикални канали да са с моно звук. Иначе за световното явно ще е точно както бях предположил - мачовете ще са в HD по Nova и Diema и в 4К по Diema Sport, за да си изкярат и от тях някой допълнителен лев. Впрочем откъде е инфото, че каналите ще стартират на 17 октомври? Не намирам официално инфо, а това все пак е след 4 дни...
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Впрочем откъде е инфото, че каналите ще стартират на 17 октомври? Не намирам официално инфо, а това все пак е след 4 дни...
Инфото е от форума dtv-bg.com. Човекът от този форум, доколкото разбрах, получава писма, относно излъчването на каналите, директно от NOVA.
|
|
|
|
krasi_varna
Потребител
|
Няма да е моно звук има се предвид че ще е един стерео канал, докато в останалите случай за другите канали има по два стерео канала за българско аудио и оригинално аудио.
|
|
|
|
TV 81
|
Няма да е моно звук има се предвид че ще е един стерео канал, докато в останалите случай за другите канали има по два стерео канала за българско аудио и оригинално аудио.
Може и така да е. Но много интересено явно ще вкарват новата техника в старата сграда на Нова или ще се местят в новата буквално тези дни. Музикалните им телевизии и радиостанциите им дали са вече в старата им сграда на едно място с всички други техни медии?
|
|
|
|
krasi_varna
Потребител
|
Вероятно апаратната им в новата сграда е готова, възможно е предаванията известно време да вървят от старата сграда ако не са готови студията. Но си мисля че там всичко е готово технически, в Неделя срещу понеделник мисля че ще превключат на новата апаратна . За музикалните телевизии и радиостанциите си нямам представа.
|
|
|
|
|