mickeymouse
Потребител
|
Аз мисля, че има два варианта: или утре да обявят обратното броене - в началото на пролетния сезон всичко да бъде ново - студиа, визии, HD, 4K и тн, или това да се случи утре - напълно или частично.
|
|
|
|
|
secet
|
Естествено че през 2011 се знаеше предварително че ще сменят логото и визията, дори си спомням че още през късната пролет или началото на лятото беше обявено, че есента ще има ново лого и визия. Сега не знам кое ви кара да мислите че ще има нова визия. Аз пък мисля че най-вероятно ако има промяна, тя ще е чак есента или най-рано началото на пролетния ТВ сезон, тоест февруари или март. А иначе, сега мисля че само Кино Нова и Нова Спорт са със визията си от преди повече от 10 години. На Нова Спорт визията въобще не е пипана от както канала е стартирал 2010-та, Кино Нова също мисля че от есента на 2011 когато смениха логото и името въобще не е имало промяна във визията. На Диема я сменяха дори два пъти мисля, ако си спомняте нейното лого в началото беше черно с червен надпис Диема, а не бял както сега. Диема Фемили си смени логото през 2019. В Хърватия Юнайтед груп имат канал Нова Фемили който съвпада напълно като профил с Диема Фемили, тоест въртят предимно турски сериали. Така че може Диема Фемили да стане Нова Фемили.
|
|
|
|
sisobe
|
Нито ново студио, нито ребранд както и очаквах.
|
|
|
|
mark39
Потребител
|
Нито ново студио, нито ребранд както и очаквах.
Явно нещата ще се забавят..предстои да видим колко и как ще стане целия ребрандинг и смяна на сградата.
|
|
|
|
mariokrushkin
|
И някой разбра ли каква е тази изненада,която бяха обявили и очаквахме ? Защото аз не ? 🤔
|
|
|
|
BlooMac
|
Нали се сещате, че щом опаковките на Диемите и другите SD канали са правени в 16:9, вероятно master-ите са в 1920x1080? Дизайнерските студиа от много отдавна не правят графики в SD. Така че вероятно Нова имат версии на опаковките си в HD.
|
|
|
|
TopCat
|
Нали се сещате, че щом опаковките на Диемите и другите SD канали са правени в 16:9, вероятно master-ите са в 1920x1080? Дизайнерските студиа от много отдавна не правят графики в SD. Така че вероятно Нова имат версии на опаковките си в HD.
You're making way too much sense, stop it!
|
Hater by Design.
|
|
|
mark39
Потребител
|
И някой разбра ли каква е тази изненада,която бяха обявили и очаквахме ? Защото аз не ? 🤔
Явно ще се забавят доста с местенето,незнам дали искат да започнат новия сезон в старата сграда или ще изчакат точно началото на новия телевизионен сезон за да направят целият ребрандинг и преместването им в новите студия.Като гледам никой не знае кога ще стане това точно,дано да е скоро.
|
|
|
|
|
mickeymouse
Потребител
|
Добре, ама въпросът е кога ще се преместят в новите студиа...?
|
|
|
|
|
sisobe
|
Очудих се, че никой още не е коментирал, в 12 и нещо NOVA са добавили English аудио пътечка и субтитри за хора с увреден слух на стрийма от BIX, логото вече няма HD надпис при HD излъчването. https://streamable.com/pnhpzq Логата на другите им канали са леко изместени от старото им местоположение. Също така са добавени и English аудио пътечка и суб пътечка за глухи на останалите им канали. Явно са пуснали HD без ребрандинга както си мислех в началото, но още няма стрийм при Бикс. Доживях да имаме български канали с аудио с оригинално аудио и пътечка за субтитри, въпреки, че няма нищо на тях, вероятно ще има на новите продукции. Bitrate-а на аудио пътечката при SD каналите вече не е 192kb/s, а 256kb/s MP2  За сега само при спортните Diema канали оригиналната аудио пътечка има съдържание. П.С. Вече са добавени и HD версиите на Diema, Kino Nova и Diema Family при BIX. Червената точка е променена също, прилича ми на тази на FOX каналите.
|
|
|
|
TVofBulgaria
Потребител
|
Според мен съвсем скоро ще тръгнат от новото студио. Днес в 12:45 всички канали на Нова (без The Voice и Magic) прекъснаха за няколко секунди и са с леки корекции. Ето записи:
|
|
|
|
sisobe
|
Diema Sport и Diema Sport 2 вече се присъединиха към Diema Sport 3 в 4K качество са добавени при BIX.
|
|
|
|
pesho
|
На нова имам оригинално аудио. Когато е на български нямам звук. Като почна турския, чувам оригиналното аудио. И картината ми се струва по ясна от преди. На нова нюз логото е ужас. Все едно с пейнт е изрязано.
|
|
|
|
sisobe
|
Хах да на Нова в момента на English пътечката върви оригинално турско аудио на сериала. Мюсюлманите в България ще са много доволни. В Новините в 16ч. още не са в новото студио и камерите им са старите. Но звукът е различен, сякаш е с еквилайзер  Ето запис от турския сериал с оригинално аудио: https://streamable.com/nj1ate В момента звукът от English аудио пътечката по време на Пресечна точка е доста по-чист от българската. При смяна на видео файла от апаратната, видеото стартира плавно със звука и картината която в началото е тъмна. В момента е изглежда доста аматьорски всичко, ако не оправят тези неща със звука, картината и логата ще са като аматьорска кабеларка. Звука ми напомня на този на Канал 3.
|
|
|
|
mark39
Потребител
|
Хах да на Нова в момента на English пътечката върви оригинално турско аудио на сериала. Мюсюлманите в България ще са много доволни. В Новините в 16ч. още не са в новото студио и камерите им са старите. Но звукът е различен, сякаш е с еквилайзер  Ето запис от турския сериал с оригинално аудио: https://streamable.com/nj1ate В момента звукът от English аудио пътечката по време на Пресечна точка е доста по-чист от българската. Явно в момента правят разни проби не вярвам това да е финалния резултат за технологичната модернизация на телевизията а и мисля че обявят промяната и местенето в новата сграда както при радията. При смяна на видео файла от апаратната, видеото стартира плавно със звука и картината която в началото е тъмна. В момента е изглежда доста аматьорски всичко, ако не оправят тези неща със звука, картината и логата ще са като аматьорска кабеларка. Звука ми напомня на този на Канал 3. Не мисля че е аматьорско всичко,най-вероятно се правят проби и когато стане факт преместването ще има съобщение от медията.
|
|
|
|
spike
|
Ццц... аз с такова нетърпение очаквах HD и 4К версиите и ребрандинга, пък то целият ребрандинг се изрази в премахването на надписа HD.  Тия надписи и без туй бяха излишни и изключително досадни, ама все пак продължавам да си очаквам нови лога, визии и евентуално имена на някои от каналите. Иначе The Voice и Magic вероятно са били преместени още с радиата и затова не е имало прекъсване при тях.
|
|
|
|
mark39
Потребител
|
Ццц... аз с такова нетърпение очаквах HD и 4К версиите и ребрандинга, пък то целият ребрандинг се изрази в премахването на надписа HD.  Тия надписи и без туй бяха излишни и изключително досадни, ама все пак продължавам да си очаквам нови лога, визии и евентуално имена на някои от каналите. Иначе The Voice и Magic вероятно са били преместени още с радиата и затова не е имало прекъсване при тях. Никой не е казал че това е въпросния ребрандинг..това реално не е..ще видим окончателната визия скоро според мен.
|
|
|
|
krasi_varna
Потребител
|
Това е според мен е прехвърляне на сигнала от новата централна апаратна, имам съмнение че предаването (Денят на живо) сега по Nova News e от новата сграда на Нова.
|
|
|
|
|