Iordan
|
|
« on: 16 August 2015 14:53:19 » |
|
|
|
|
|
|
flaboyblast
|
|
« Reply #1 on: 18 August 2015 00:13:17 » |
|
По BTV Cinema казаха че Фермата ще е през септември.
|
|
|
|
|
spike
|
|
« Reply #2 on: 18 August 2015 07:54:30 » |
|
По BTV Cinema казаха че Фермата ще е през септември.
То това се знае. Ако не беше предвидено и за септември, щяха съвсем доброволно да си подпишат смъртния акт в битката срещу "Нова".
|
|
|
|
Iordan
|
|
« Reply #3 on: 13 September 2015 20:19:03 » |
|
Фермата стартира уникално, настръхващо и доста обещаващо (поне за мен). Малко гостите не ми допаднаха (Л. К. и М. К.), но ще ги преживея.
|
|
|
|
PLTV
|
|
« Reply #4 on: 13 September 2015 20:46:05 » |
|
Както казах по-рано, ще прилича много на Къртицата. От гостите, през студиото, визитките ... Особенно гостите 1:1 с ТВ7, липсват само Катето Евро и Дилов, но има време.
|
|
|
|
Iordan
|
|
« Reply #5 on: 14 September 2015 14:10:14 » |
|
Фермата влезе в живота на 41% от телевизионната аудитория Първият епизод на новото за България риалити Фермата предизвика огромен интерес сред зрителите в неделя вечер и привлече 41% от телевизионната аудитория у нас. Близо 1 милион души проследиха в продължение на три часа кои са 16-те авантюристи в новото риалити в ефира на bTV и как започна приключението за тях. Първият епизод привлече над 59% повече зрители спрямо програмата, излъчвана в ефира на втората по гледаемост Нова телевизия в същия часови пояс. Фермата е изборът и на зрителите на възраст 18-49, където разликата с Нова е 32%. Пикът на зрителски интерес достига 1 310 703 души около 21:10 (разликата в аудиторния дял в този момент с Нова е 272%), когато в ефира бяха представени най-възрастният и най-младият участник в шоуто Райно Узунов, който определя себе си като обикновен човек на 50 години, и лудетината Рая Агонцева, 18-годишната дъщеря на семейство Агонцеви, известни с участието си в риалитито на bTV Survivor. Зрителският интерес бе поддържан и от провокативните коментари и анализи на гостите в студиото психологът Ани Владимирова, главният редактор Ники Николов, и журналистите Люба Кулезич и Мартин Карбовски.
|
|
|
|
spike
|
|
« Reply #6 on: 14 September 2015 15:59:45 » |
|
Не, че нещо, ама не им излизат сметките... Как така разликата между 25,8% и 41% е 59%, при положение, че реално тя е 15,2%? Във втората графика пък са изкарали разлика 32% като тя реално е 0,5%...
|
|
|
|
Iordan
|
|
« Reply #7 on: 14 September 2015 16:51:35 » |
|
Не, че нещо, ама не им излизат сметките... Как така разликата между 25,8% и 41% е 59%, при положение, че реално тя е 15,2%? Във втората графика пък са изкарали разлика 32% като тя реално е 0,5%...
Тези проценти разлика ги пресмятат по различен начин. Нова също са направили подобни изчисления, винаги е било така: където VIP Brother събира 40.4%, което е с над 55% повече аудитория спрямо втората медия (25.7%) Това е извадка от прес-а на Нова, където разликата се пада 14,7%.
|
|
|
|
PLTV
|
|
« Reply #8 on: 14 September 2015 16:59:09 » |
|
Има се впредвид, че зрителите на бТВ са с 59% повече СПРЯМО зрителите на Нова т.е. ако нова са гледали 100 човека, то бТВ е гледана от 159.
|
|
|
|
spike
|
|
« Reply #9 on: 14 September 2015 19:25:47 » |
|
Има се впредвид, че зрителите на бТВ са с 59% повече СПРЯМО зрителите на Нова т.е. ако нова са гледали 100 човека, то бТВ е гледана от 159.
Ми, според процентите, които са написали, не е така... От графиката разбирам, че "Нова" е гледана от 25,8% от хората, които са гледали телевизия във въпросния слот, а "ьТВ" - от 41% и стрелката показва, че разликата между двете телевизии е 59%. Дори числата 25,8 и 41 да не са проценти, а зрители (в хиляди), излиза, че "ьТВ" е гледана от 41 000 човека, а "Нова" - от 25 800 човека, което пак не е така, защото "ьТВ" са написали, че са гледани от над 1 млн. зрители...
|
|
|
|
megara
|
25,8 + (59/100) . 25,8 ≈ 41
Тоест, като прибавиш малко повече от половината от 25,8 към 25,8 получаваш горе-долу 41.
Ако аз имам 25 лева, а ти - 40, ти имаш с 60% повече пари от мене.
В случая те смесват процентите зрители с проценти от процентите, което може да бъде объркващо.
|
|
|
|
spike
|
25,8 + (59/100) . 25,8 ≈ 41
Тоест, като прибавиш малко повече от половината от 25,8 към 25,8 получаваш горе-долу 41.
Ако аз имам 25 лева, а ти - 40, ти имаш с 60% повече пари от мене.
В случая те смесват процентите зрители с проценти от процентите, което може да бъде объркващо.
Не разбирам защо така го смятат и според мен този метод не е верен. Разликата в другата графика е още по-фрапираща - някакъв си половин процент, го изкарват 32%...
|
|
|
|
PLTV
|
8,5%, не си видял правилно
|
|
|
|
Iordan
|
Не разбирам защо така го смятат и според мен този метод не е верен. Разликата в другата графика е още по-фрапираща - някакъв си половин процент, го изкарват 32%...
Това, че ти не го разбираш, не означава, че не е правилно. Ето, че и двете ни най-големи телевизии използват такъв метод, а че не го разбираме е друг въпрос.
|
|
|
|
Iordan
|
Брей, току-що засякох реклама на Фермата (за тазвечерния епизод) по The Voice, като обикновена реклама в рекламния блок.
|
|
|
|
Iordan
|
Победителят в първия сезон на Фермата е Райно Узунов. Втори сезон догодина, за който вече текат кастинги.
|
|
|
|
The TV Boy
|
Победителят в първия сезон на Фермата е Райно Узунов. Втори сезон догодина, за който вече текат кастинги.
Значи няма да има Сървайвър както някой бяха писали. Фермата е малко еднотипно реалити според мен, но все пак се надявам втория сезон да е по-разнообразно направен. Победителя обаче си има вид на истински "фермер", не можеш да кажеш, че никога не се е занимавал с това.
|
|
|
|
Iordan
|
Значи няма да има Сървайвър както някой бяха писали. Фермата е малко еднотипно реалити според мен, но все пак се надявам втория сезон да е по-разнообразно направен. Победителя обаче си има вид на истински "фермер", не можеш да кажеш, че никога не се е занимавал с това. Survivor май ще си има, 7/8 ще го правят, даже май и самият Слави го беше казал в ефир.
|
|
|
|
spike
|
Survivor май ще си има, 7/8 ще го правят, даже май и самият Слави го беше казал в ефир.
Ако "Фермата" и Survivor са по едно и също време, най-накрая ще се сбогуваме с турските сериали в праймтайма. Според мен обаче Survivor няма да има, защото най-малкото досега трябваше вече да са обявили кастинги... Друга любопитна подробност е, че "ьТВ" навремето бяха купили лиценз за 5 сезона на Survivor и реализираха всичките 5 сезона. Ако искат да направят нов сезон, трябва да купят и нов лиценз. Да не говорим и че ще им излезе малко скъпо да правят едновременно и "Фермата", и Survivor, а те неведнъж са показвали, че предпочитат евтините неща...
|
|
|
|
|
|