BG TV Talk
20 September 2019 19:02:49
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA WEB & NetInfo | новини и коментари

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA WEB & NetInfo | новини и коментари  (Read 26006 times)
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #120 on: 02 April 2016 15:24:32 »

Изглежда готин, наистина! И да, сериала е във формат с 5 минутни епизоди, поне в първи сезон (доколкото знам аз). Може би, ако е успешен, във втори сезон ще е по - дълъг. Ще видим Smiley
От друга страна е напълно логично да е късометражен сериал, понеже ако си беше пълнометражен, едва ли щяха да го забутат само в сайта. Щяха да си го излъчват по "Нова". Надявам се все пак да се окаже успешен проект и да удължат епизодите поне колкото на ситком (20-25 минути).
Report Spam   Logged

tvreiting
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 198


« Reply #121 on: 03 April 2016 12:28:44 »

От друга страна е напълно логично да е късометражен сериал, понеже ако си беше пълнометражен, едва ли щяха да го забутат само в сайта. Щяха да си го излъчват по "Нова". Надявам се все пак да се окаже успешен проект и да удължат епизодите поне колкото на ситком (20-25 минути).

В този сайт няма, как да го забутат. Този сайт е тяхна собственост. Ще го направят така, че почти всеки да натисне върху поне един от епизодите.Vbox7 e сайт, където лесно може нещо да правземе аудиторията стига това нещо да се налага нахално и да е безплатно. Според Аlexa сайта е на 11 позиция в България.Вбокса принципно трябва да е сайт за нормално видеосподеляне като YouTube, а не като Netflix!  Grin Няма значение, все пак щом собственици са Нова ТВ могат да му яхнат популярността и да я използват както си искат, дори това да означава преформатиране на сайта с премахване де юре споделящите клипове юзъри и налагането на собствени официални профили с продукции вместо тях. Иначе ПР-а може да прави "магически неща", но обикновенно действителостта се оказва далеч далеч от това което е така хубаво обявено. За мен към момента 7 Талентс не предлага нищо интересно и не прави нищо друго освен да генерира приходи от кликания/прегледи на видео... Няма да се изненадам, ако след година или нещо Нова изплагиятстват YouTube и пуснат платено разширение към Vbox7 със същия аргумент - бъдещето е интернет и сме готови за платено съдържание...

Нормално е да се трият клипове от неофициални профили. В Ютюб също се трият клиповете от такива профили. Тъпо е някой да се представя за някой известен и да иска да събира абонати.Това е Vbox7, а ние не сме в САЩ. Grin Май прекалено големи очаквания имате, дано останат оправдани.

То това разсъждение ще доведе до посредственост. Ако продуцентите разсъждават така ще се получи даваме ви този боклук, защото не сме в Сащ и трябва да сте благодарни, че сме ви дали нещо.
Report Spam   Logged
BlooMac
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 032WWW
« Reply #122 on: 03 April 2016 13:56:04 »

Нормално е да се трият клипове от неофициални профили. В Ютюб също се трият клиповете от такива профили. Тъпо е някой да се представя за някой известен и да иска да събира абонати.
Само че Vbox7 трият това, което не им допада или просто не си правят труда да погледнат даден клип и да видят, че не нарушава нищо. Още повече, в YouTube изтриват клип след искане от притежателя на авторските права или негов представител, Vbox7 пропускат тази част обаче. Как знаят, че не съм получил разрешение от притежателя, за да кача даден клип?
Report Spam   Logged
Iordan
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 540« Reply #123 on: 03 April 2016 13:59:12 »

То това разсъждение ще доведе до посредственост. Ако продуцентите разсъждават така ще се получи даваме ви този боклук, защото не сме в Сащ и трябва да сте благодарни, че сме ви дали нещо.
Не разбирам защо мислиш, че трябва да правим нещата като в САЩ и че това ще доведе до успех.
Report Spam   Logged
Iordan
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 540« Reply #124 on: 05 April 2016 01:00:04 »

Резултатите от това са доста показателни, като се има предвид, че лайкът (за 7-цата) е по подразбиране:

Report Spam   Logged
tvreiting
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 198


« Reply #125 on: 07 April 2016 10:52:42 »

Не разбирам защо мислиш, че трябва да правим нещата като в САЩ и че това ще доведе до успех.

Не съм казал да ги правим точно, като Сащ. Хората имат голямо разнообразие от техни продукции и така за всеки има по нещо, което да му е интересно. Точно това трябва да се случи и в България. Ако се случи това ще има много хитови и интересни български сериали и филми в различни жанрове, както е "Под прикритие". Ако не се случи на няколко години ще се появява добър български сериал, а всичките останали ще са посредствени.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #126 on: 12 April 2016 17:24:47 »

„Не така, брат” прави премиера на 13 април с 2 епизода във Vbox7.com

Ще се окаже ли фатален 13 април за Мишо – главния герой в първия български уеб сериал за тийнейджъри „Не така, брат”, ще стане ясно утре в 16.00 ч. на http://vbox7.com/user:ne_taka_brat. Продуцентите от 7Talents разкриват, че специално за премиерата на продукцията онлайн потребителите ще могат да гледат ексклузивно два епизода от нея.

Всяка от 12-те серии на „Не така, брат” ще бъде качвана в официалния канал във Vbox7.com всяка сряда точно в 16.00 ч. Епизодите на „Не така, брат” са по 5 минути – времето, подходящо за подобен новаторски онлайн проект – кратко и достатъчно динамично, за да грабне и задържи вниманието на тийнейджърите.

Всеки уикенд в канала на сериала във Vbox7.com онлайн потребителите ще могат да следят новите влог видеа от главните герои – Мишо, Иван и Нади. Актьорите ще бъдат на линия във Viber, където ще споделят любопитна информация от снимките на сериала.

В първия епизод на „Не така, брат” зрителите ще видят как работят съветите на големия брат за успех сред нежния пол. Правило №1 – трябва да заговориш момичето и правило №2 – „установи физически контакт”. Комичните ситуации в „Не така, брат” се случват, именно когато най-популярното момче в училище Дидо дава съвети на брат си – отличника Мишо, как да се държи с момичетата. Малкият гений следва стриктно указанията на брат си, но все нещо не му се получава, за да спечели вниманието и сърцето на красивата си съученичка Виктория.

Новаторският онлайн проект „Не така, брат” е специално създаден за онлайн поколението от компанията 7Talents, която продуцира и дистрибутира онлайн видео. Тя е и първата българска фирма, управляваща мрежа от потребителски канали (Multi Channel Network – MCN), част от Нетинфо, собственост на Нова Броудкастинг Груп.

Дали Мишо ще успее да се справи с първото предизвикателство и как ще продължи да се развива действието в „Не така, брат”? Вижте ексклузивни сцени първия епизод във Vbox7.com:

Какво ще се случи в епизод N 2 ще стане ясно утре в 16.00 ч. на http://vbox7.com/user:ne_taka_brat


Гледайте първите 2 епизода на „Не така, брат” – първия български тийн уеб сериал – на 13 април от 16 ч. във Vbox7.com 
За съжаление се оказахте прави, че епизодите ще са по 5 минути... Иначе ако пускат епизоди абсолютно всяка сряда, се пада финалът да е на 22 юни.
Report Spam   Logged

The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 074


Администратор


« Reply #127 on: 13 April 2016 21:00:39 »

Най-сетне една статия, от която къде-що си обясних къде се намира редакционната политика на Vbox7, както и най-вече доказва теза ми, че сайта вече не е за видео споделяне, а просто една комерсиална бизнес видео платформа, в която "простосмъртни" нямат място.
По повод появилите се коментари относно карикатурата на Чавдар Николов, излъчена в "Здравей България" тази сутрин, от Vbox7 заявиха, че каналът на карикатуриста в платформата за видеосподеляне е спрян, заради прекратяване на договора между автора и дружеството.
 
В края на всяко тримесечие Нет Инфо извършва регулярни прегледи на ефективността на всички свои продукти и в рамките на този анализ е установено, че съвместният проект е недостатъчно ефективен, а гледаемостта на карикатурите в канала е под средните стойности за платформата.
 
Това е бизнес решение на Нет Инфо и няма връзка с редакционната политика на Нова или с конкретната карикатура, излъчена на 13 април, която беше достъпна през целия ден на дигиталните платформи на Нова - Nova Play и NovaNews.
Значи прекрати ли се въпросния договор, целия канал на човечеца изчезва, заедно с всичките му клипове - изпарява се, и това е! Нищо, че може клиповете и канала да останат, като му изключат монетизирането, за НетИнфо това е просто реклама на техен гръб и пропуснати ползи за тях! Също така извършват "прегледи на ефективността на всички свои продукти", ако в това число се включват всички клипове, които са в сайта, значи си признават че преценяват дали един клип е ефективен за тях, ако не е, без значение дали е авторски в който се споменава БТВ примерно, щото са конкурент, или латино сериал на кабеларка от Боливия, който те не излъчват, т.е. нямат официално договорени отношения, ами значи довиждане! Не ни покривате изискванията, не ни кефите, и това е... Много жалко за този сайт, наистина... И не ми обяснявайте как всичко вече е бизнес, да бизнес е, но Vbox7 беше единствения сайт за нормално видеосподеляне от обикновени хора, където всеки можеше да качва каквото си поиска, до момента до който не дойдоха Нова ТВ, които яхнаха вълната на популярността му, привличайки бизнес партньори към него, но изхвърляйки обикновените ъплоудъри, щото те не генерират никакъв бизнес! Що примерно не направиха отделна платформа, точно по тази причина!
Report Spam   Logged
BlooMac
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 032WWW
« Reply #128 on: 13 April 2016 21:33:07 »

Едно време качвахме във Vbox7, защото в YouTube триеха, сега е горе-долу обратното. Хората могат да плюят Тубата, че имат нечестна политика и не разбират от fair use, но в сравнение със 7, там си е рай вече. В повечето случаи ще ти спрат монетизацията на клиповете, но няма да ти ги изтрият.
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 074


Администратор


« Reply #129 on: 14 April 2016 18:09:11 »

Натискът върху Нова ТВ и НетИнфо имаше резултат, защото на Чавдар Николов са му върнали клиповете във Вбокса, сваляйки му всички значки и монетизацията, без значката AVT, която е нещо като "потвърдения профил" в Тубата. Интересното е, че вместо да му възстановят клиповете в стария профил: http://vbox7.com/user:chavdar_nikolov, те са му направили нов: http://vbox7.com/user:chavdarnikolov , ресетвайки клиповете в него, а стария му стои празен. Според мен той достъп до този нов профил няма, просто админите са го направили колкото да могат да се гледат клиповете му във Вбокса след обществения натиск, но така или иначе той няма да качва вече там, а на стария профил му е блокиран ъплоуда. При всички случай се получи интересно, защото и Дидие Щосел се принуди да се извинява, като видя, че "бизнес репутацията" им почна да издъхва:

Главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Дидие Щосел излезе с позиция по повод случая с договора на Чавдар Николов. Ето какво посочва в становището си Щосел:

Бих искал да се извиня на нашите зрители, служители, както и на Чавдар Николов за начина, по който управлявах случая с договора за неговите карикатури. Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира. Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление.

Още веднъж поднасям извиненията си и поемам цялата отговорност.

През последните три години изградихме Новините на Нова, като лидер в България и ценности като независимост, обективност и професионализъм са в нашето ДНК. Нашите журналисти ще продължат да следват именно тези ценности и в бъдеще, подчертава Дидие Щосел.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #130 on: 04 May 2016 19:11:03 »

И реалити се задава... Smiley

Пет жени променят живота си в първото уеб риалити "Великолепните 5"! (love) Искаш ли да бъдеш една от тях? E, попаднала си на правилното място! Ние ще ти помогнем отново да се влюбиш в себе си!

Ето как:

7Talents обявява кастинг за първото уеб риалити в България. Запиши се за участие ТУК и стани една от Великолепните пет! Търсим пет жени, на различна възраст, с различен социален статус и с всяка със своята нужда от промяна! Нямаме търпение да се запознаем точно с ТЕБ! (love)

Водещ: Лилия Огнянова
Producer: 7talents.bg
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #131 on: 10 May 2016 15:31:02 »

Първото уеб риалити в България „Великолепните 5” променя живота на пет жени

Пет дами ще променят изцяло живота си в първото уеб риалити в България „Великолепните 5”. През май ще видим как пет жени на различна възраст, с различен социален статус, ще се впуснат в колоритно и незабравимо пътуване, а неговата цел е на финала да променят ежедневието си към по-добро, като отново се почувстват пълноценни и щастливи, повярват в любовта и осъществят мечтите си.

Първата българска продуцентска и дистрибуционна компания 7Talents обявява кастинг за смели дами, готови за нови предизвикателства. Всички, които искат да станат част от „Великолепните 5”, могат да се запишат за участие до 22 май ТУК. В ролята на водеща на първото уеб риалити през май ще видим известно лице в онлайн пространството и един от най-популярните влогъри на Vbox7.com – Лилия Огнянова. Тя ще запознае с жени от най-различни възрасти, с разнообразни занимания и интереси, обединени от едно желание – „Да се променят”.

Какви са нещата, които правят живота ни по-хармоничен и какъв е пътят към удовлетворението за всяка дама? Предстоят незабравими житейски истории и нови лица – в края на май във „Великолепните 5” във Vbox7.com.

Междувременно през юни ни очаква още една свежа и любопитна история от 7Talents – с комедийния уеб сериал „#Кифла”. Кои са неговите главни герои и на какво са готови, за да бъдат харесвани и известни, ще разберем съвсем скоро.

7Talents e първата българска компания, управляваща мрежа от потребителски канали (Multi Channel Network - MCN), която се занимава с продуциране и дистрибуция на онлайн видео. 7Talents е част от най-голямата дигитална компания в България Нетинфо – собственост на Нова Броудкастинг Груп.

Вижте повече и следете всички новини за „Великолепните 5” във Vbox7.com и във Facebook.
Доста инвестиции напоследък в продукции на 7Talents. Дано поне новият уеб сериал "#Кифла" е с по-дълги епизоди от "Не така, брат". Smiley
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #132 on: 08 June 2016 18:40:31 »

Ай, честито! "Нова" вече официално са на домейн http://nova.bg/ и са с нов дизайн, който поне на мен ми допада повече от предишния.
Report Spam   Logged

naskox
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 496« Reply #133 on: 08 June 2016 19:40:34 »

Като прочетох: "Айде, честито Нова вече са... и си помислих, че са минали към HD и се зарадвах.

ПС: Сайта е по-добър определено.
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 074


Администратор


« Reply #134 on: 08 June 2016 20:10:44 »

Добре изглежда, изчистен е, харесва ми. Предишния ми стоеше някакси странно. Добре, че вече почнаха да използват по-адекватния домейн nova.bg, иначе нямаше за какво да правят арбитраж в Регистър.БГ срещу онзи измислен новинарски сайт който беше там преди. Иначе ако сте забелязали novanews.bg е изчезнал тотално и е слят в основния сайт. А останалите сайтове като поддомейни още са на стария домейн, като сайта на Нова Спорт, Нова Плей и на останалите нишови канали.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #135 on: 08 June 2016 20:29:42 »

Добре изглежда, изчистен е, харесва ми. Предишния ми стоеше някакси странно. Добре, че вече почнаха да използват по-адекватния домейн nova.bg, иначе нямаше за какво да правят арбитраж в Регистър.БГ срещу онзи измислен новинарски сайт който беше там преди. Иначе ако сте забелязали novanews.bg е изчезнал тотално и е слят в основния сайт. А останалите сайтове като поддомейни още са на стария домейн, като сайта на Нова Спорт, Нова Плей и на останалите нишови канали.
Предполагам, че е въпрос на време и тях да преместят или слеят с основния сайт. Иначе ми е интересно до кога мейлите им ще са @ntv.bg, при положение че този домейн не го ползват от години...
Report Spam   Logged

Iordan
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 540« Reply #136 on: 08 June 2016 23:17:44 »

Явно просто са решили да използват ntv.bg за пощите си, нищо чудно и това да е технически наложително. Преминаването от @ntv.bg към @nova.bg за подобна медийна група няма да е изобщо лесно от каквато и да била гледна точка, напълно ненужно (бих казал).
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #137 on: 09 June 2016 15:08:02 »

Quote
#КИФЛА е пародиен БГ уеб сериал! Smiley Какво ви очаква тук ли? -> Много смях, лаф след лаф, брокат до откат и поредица от всевъзможни абсурдни ситуации от живота на главните ни героини - Валчето и Бети! Две момичета идват в София, за да станат богати и..известни! И те знаят точно как да го постигнат! Smiley)

Гледайте от 20 юни във Vbox7!
Новият уеб сериал вече е на линия и започва на 20 юни. Ще се качват епизоди всяка седмица в понеделник и четвъртък в 16:00ч.

https://www.facebook.com/kiflaofficial
http://www.vbox7.com/user:kifla

Участват певицата Ева Георгиева и актрисата Рая Белева, която участваше и в сериала на TV7 "Сутрешен блок".
Report Spam   Logged

Robimir
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 538« Reply #138 on: 09 June 2016 16:11:19 »

Само да не са 5 минути епизодите, в които се рекламрат вафли и коли..
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 169WWW
« Reply #139 on: 09 June 2016 18:23:02 »

Само да не са 5 минути епизодите, в които се рекламрат вафли и коли..
Толкова ще са, понеже такъв си е форматът на уеб сериалите. Затова обаче ще има по 2 епизода на седмица (понеделник и четвъртък). Тук е мястото да кажа, че вторият сезон на "Не така, брат" също ще е така (по 2 епизода на седмица).
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy