BG TV Talk
17 February 2020 02:28:32
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

БНТ 1/БНТ | новини и коментари

Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 51   Go Down
  Print  
Author Topic: БНТ 1/БНТ | новини и коментари  (Read 114032 times)
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 3 307WWW
« Reply #840 on: 06 July 2019 17:40:52 »

Да, телевизията се прави за зрителите, но също така се и финансира от зрителите. Дали ще е чрез реклами или чрез обществено финансиране, или чрез месечна такса, накрая зрителя директно и/или индиректно плаща за телевизията (независимо дали става на въпрос за БНТ или друга телевизия).

Няма как бюджета, даден директно и/или индиректно от зрителя, да се превишава (в името на зрителя), да има един постоянно растящ дефицит, междувременно бюджета да се намалява, а зрителят да не проявява кой знае какъв интерес към нещото, за което се харчат толко много пари.
Длъжността е генерален директор на БНТ, не шеф на свободния свят, та няма как да си позволи лукса да затъва в дългове, които не възнамерява да плаща.

БНТ 3 има горе-долу сходен рейтинг с този на БНТ 2, като нито един от двата канала не влиза нито в Топ 20 (4+), нито в Топ 20 (1849).
Diema Sport 1 има по-висок рейтинг от БНТ 2+3 взети заедно, при положение, че е платен канал. Значи който толко му се гледа футбол си плаща така или иначе.

Кошлуков най-адекватно говореше от кандидатите, които гледах. Има планирани някакви конкретни стъпки.
Стани богат до колкото разбрах каза, че иска да го замени със сходен по-евтин формат. По-добре според мен би било да пробват първо да му запълнят рекламното време, евентуално биха могли да си избият част от разходите.

Иначе доста добри идеи има в концепцията, остава само да си ги реализира. Колко му е да сложиш едни субтитри в новините и да направиш мобилно приложение (от техническа гледна точка това не са чак кой знае колко трудни или скъпи неща).
Брей... Това за "Стани богат" съм го пропуснал, че иска да го замени с подобен по-евтин формат, в което няма нищо лошо, разбира се. Иначе, както вече написах, трябва да се смени целият рекламен отдел на телевизията, тъй като сегашният явно е доста некадърен, щом не може да запълни 5 минути реклама по време на "Стани богат"...

Вчера пуснах цялото изслушване на Емил Кошлуков в темата за "БНТ 3", но ето го все пак и тук: http://news.bnt.bg/bg/a/vtori-den-ot-izslushvaniyata-na-kandidatite-za-generalen-direktor-na-bnt

На линка ги има също изслушванията на Сашо Диков и Стоил Рошкев за тези, които не са успели да ги гледат по телевизията. Ето и тримата кандидати от първия ден - Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов: http://news.bnt.bg/bg/a/prvite-trima-kandidati-predstavikha-svoite-vizhdaniya-za-upravlenieto-na-bnt
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 51   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy