BG TV Talk
25 June 2019 16:35:40
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

БНТ 1/БНТ | новини и коментари

Pages: 1 ... 41 42 [43]   Go Down
  Print  
Author Topic: БНТ 1/БНТ | новини и коментари  (Read 84543 times)
pesho
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 285


« Reply #840 on: 13 June 2019 02:45:01 »

Ами то БНТ има ли нещо,в което да е силно.И отговора е в новините и публицистиката.Ако се съсредоточат там ще имат гледаемост и приходи.А що се отнася до пестене на пари първо това да го направят с персонала си.Не може за една жива връзка да ми пращаш 5 човека,защото това си е разход.Трябва да се намалят и хрантутниците както каза Къци в шоуто на Слави.Няма как нещо реално,което може да се прави от 3-ма души в БНТ да го правят 8 и ето още една икономия.
Защо трябваше да се харчат пари за тъпото предаване Спортисимо и защо не спряха договора на сутрешното Пътеки,където БНТ сама си признава,че най-редовно им изпращат предаването с грешки.Друг разход е да се правят голям брой сериали по максимум 6-8 серии генериращи почти нулева гледаемост,а не направиха един качествен сериал поне 40 серии,с които да се привлекат рекламодатели и зрители.И отговора,е че сега БНТ е една държавна хранилка и всеки гледа да лапа от нея.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 042WWW
« Reply #841 on: 13 June 2019 17:45:51 »

И какво излиза - по БНТ не трябва да се излъчва нищо, освен евтини собствени предавания, за да имат пари. Ще стане толкова еднообразна програма, колкото не е била дори и в кризите през 90-те.
Ами, спортните права са скъпи и явно не успяват да избият парите, които са инвестирани в тях. Въпреки че, доколкото помня, в топ 50 най-гледани предавания за месеца, ако БНТ въобще присъства, то е именно с някой мач. Прав е pesho, че трябва да се разкарат тъпите предавания като "Спортисимо", които само гълтат пари, а нищо не носят.

Както се вижда, основните разходи на БНТ са за разпространение на каналите, та трябва да се вземат мерки или да се намалят таксите за ефирно излъчване, или примерно да се закрие "БНТ 3", по което в повечето време въртят повторения, пък спортните събития да се прехвърлят по останалите канали на БНТ.

Иначе сериалите на БНТ винаги са били между 6 и 12 епизода, защото просто за толкова им стига бюджетът. Сега това ти се е набило в погледа заради "Денят на бащата" и "Островът на сините птици", но спомни си, че и сезоните на "Под прикритие" бяха по 12 епизода. Той беше по-дълъг първо заради чудовищния рейтинг за възможностите на БНТ и второ поради факта, че тогава бюджетът на БНТ беше по-голям. Ако не се бъркам, в последните години бюджетът на телевизията става все по-малък и по-малък.

А и браво на Кошлуков, че от раз е успял да намали разходите със 7-8 милиона лева. Вярно, че е взел доста кардинални мерки, като продажбата на спортни права, но явно друг вариант няма. Сега само трябва да измислят с какво да привлекат вниманието на зрителите и рекламодателите, щом вече няма да има футбол и "Стани богат". Лично според мен тези неща бяха най-интересните в програмата на БНТ...
Report Spam   Logged

megara
Паток
Админ
Говорител
******
Online Online

Posts: 695WWW
« Reply #842 on: 14 June 2019 19:56:27 »

Билалов беше доста убеден, че ще се върне през септември. Не знам кога го е записал това, ама... По-скоро ще гледаме Още от деня, отколкото него.
Report Spam   Logged
BlooMac
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 026WWW
« Reply #843 on: 15 June 2019 11:24:04 »

Принципно има още заснети предавания, които са предвидени за есента. Да видим дали ще стигнат до ефир обаче.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 042WWW
« Reply #844 on: 15 June 2019 15:21:23 »

Принципно има още заснети предавания, които са предвидени за есента. Да видим дали ще стигнат до ефир обаче.
Е, защо не са си ги излъчили сега. Малко тъпо да ги снимат пролетта и да ги излъчат чак есента, въпреки че напоследък бавенето на заснети продукции си е нещо съвсем нормално за българските телевизии... Grin
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 3 042WWW
« Reply #845 on: Yesterday at 16:53:11 »

БНТ2 предава пряко изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНТ

На 3 и 4 юли (сряда и четвъртък) БНТ2 ще излъчи пряко от Съвета за електронни медии публичното изслушване на кандидатите за генерален директор на БНТ.

Съгласно Решението на медийния надзорен орган до третия етап от процедурата за избор на Генерален директор на БНТ са допуснати шестима кандидати.

Всеки от допуснатите до изслушване кандидати разполага с 40минути за кратко представяне на своята концепция за развитие на обществената медия и за отговори на въпроси от членовете на СЕМ и от представители на БНТ. След приключване на изслушването Съветът за електронни медии, при изразено съгласие от страна на кандидата, предоставя възможност на присъстващите журналисти да зададат своите въпроси.

Поредността на представяне на кандидатите е определена според входящия номер на постъпилите заявления за участие в конкурса.

На 03 юли (сряда) ще бъдат изслушани:

09:30 ч. 11:45 ч. - Сашо Йовков

12:15 ч. 14:30 ч. - Никола Тодоров

14:45 ч. 17:00 ч. - Явор Симов

На 04 юли (четвъртък) своите концепции за управление на БНТ ще представят пред СЕМ:

09:30 ч. 11:45 ч.- Сашо Диков

12:15 ч. 14:30 ч. - Емил Кошлуков

14:45 ч. 17:00 ч. - Стоил Рошкев

В крайна сметка са отпаднали Къци Вапцаров и Радостслав Главчев.
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 41 42 [43]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy