BG TV Talk
23 August 2017 13:09:53
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

БНТ 1 и БНТ | новини и коментари

Pages: 1 ... 21 22 [23]   Go Down
  Print  
Author Topic: БНТ 1 и БНТ | новини и коментари  (Read 21609 times)
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 131


http://www.erotic.bg/


WWW
« Reply #440 on: 24 July 2017 19:53:18 »

Време беше и БНТ да почнат свой сериал! В линка има и видео. Най-важното е, че сериалът ще е само 6 епизода и ще се снима през есента, но ще се излъчи в началото на 2018г. Жалко, че не споменаха нищо за "Ескейп" и сезон 2 на "Четвърта власт". Явно с течение на времето са се отказали от тях...

"Денят на бащата" - нов сериал на БНТ

Филмите и сериалите, продуцирани от Българската национална телевизия, се очакват с нетърпение, събират рекорден брой зрители. В студиото на "Денят започва с култура" разговаряхме за нов сериал на БНТ, чиито снимки ще започнат през есента. Гости на предаването по темата бяха програмният директор на БНТ 1 и продуцент на сериалите на БНТ Севда Шишманова, продуцентът Мартичка Божилова, режисьорът Павел Веснаков и сценаристката Теодора Василева.

Севда Шишманова: Българската национална телевизия гарантира стандарта на своите продукции чрез политиката, която води във филмопроизводството. Всичко започва с една много прецизна селекция, с публичен конкурс, в който могат да участват всички продуцентски компании по обявени позиции. Селекционната комисия се състои от 12 души, от които само трема са представители на БНТ. Останалите девет са определени чрез жребий от филмовите среди. Ние работим много близко с продуцентските компании, които печелят нашите конкурси. Буквално започваме от това да обсъждаме библията, с която са кандидатствали, сценариите, които са кандидатствали, развиваме ги в много близко сътрудничество - от това каква е арката на героите до това какъв е диалогът в сериалите и продължаваме с това да обсъждаме много близко каста, екипите, които ще реализират сериала, като режисьори и продуценти. Нещо, което е в основата на самия процес, от самото начало това е програмната политика на БНТ, която също се определя от художествена комисия, в която участват принципали и представители на нашия обществен съвет за това как може да бъде гарантирано разнообразието на сериалите и как можем да постигнем едно портфолио от различни жанрове. Ако "Под прикритие" е криминална драма, то "Четвърта власт" е политически трилър, след това имахме "На границата", който е исторически сериал, екранизация по Йовков и сега имаме социална драма. Някак устойчива се оказа тази политика във времето и успя да постигне нещо, което е без аналог в българската телевизионна индустрия, в нейните 60 години развитие, да направи значими продукции, които са конкурентни на международния пазар. Много важно е това, което БНТ извършва с доверието, което има в продуцентските компании, с които работи. Ние страшно държим на хората, с които работим, и мисля, че доверието и процесът е взаимен и в това се ражда този добър стандарт.

Мартичка Божилова: Сценаристите Теодора, Георги и Невена се обърнаха към мен с една наистина много силна история. Тя е базирана на истински истории. "Денят на бащата" е една истинска драма. Става въпрос за едно семейство и тяхното дете, разпадащо се семейство. Образува се една много сериозна война между съпруга и съпругата. Фокусът е какво се случва с детето. Оказва се, че тази тема в Европа е много актуална, не само тук, но особено тук е много актуална, защото процентът на разводите и това, което се случва след това в едно семейство, са наистина във фокуса на общественото внимание. Примерите за това какво се случва са страшно много особено в негативна конотация. От днес започва кастингът за сериала. Наистина търсим много драматични, силни актьори, направо бих казала най-силните в момента, които може да има на българския пазар.

Теодора Василева: Опитваме се да разгледаме този случай без да съдим, без да казваме кое е правилно и кое е грешно. Става дума за синдром на родителско отчуждение. Това е когато при една такава тежка раздяла родителите се озлобяват един срещу друг, губят своята човечност и започват за настройват детето. И се оказва, че в много от случаите детето започва да отхвърля родителя, при когото не живее, и го мрази. Това е социалният контекст на цялото нещо. Иначе става дума за един баща, който губи детето си.

Павел Веснаков: Аз чувствам историята изключително близка както до себе си, така и до филмите, които съм правил. Но има още няколко нещо, които е важно да бъдат споменати. На първо място това е, че тази история е изключително близка до киното като език, като начин на написване на сценария, като амбиция, която ние имаме и начин, по който мислим да я разкажем, което аз чувствам изключително близко до себе си. Това, което мен наистина много ме вълнува в историята е, че тя естествено има лека критика към съвременното общество, но едно от най-ценните неща в нея е това, че нашата история успява да говори за локални проблеми, но да ги представи по изключително универсален начин.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 131


http://www.erotic.bg/


WWW
« Reply #441 on: 01 August 2017 16:24:46 »

Цитирам пост на Найо Тицин (продуцент на сериала "Четвърта власт"):

Тази вечер от 23:30 ч. по БНТ1 - 12-ти, последен епизод на първи сезон на "Четвърта власт"! От тук нататък въпросът е, какво ще бъде следващото голямо журналистическо разследване в сериала? Най-добре пазената тайна на БНТ е сценарият на втори сезон, написан още преди една година!

Дано все пак БНТ реализират сезон 2 на сериала, пък дано се чуе нещо и около проекта им за тийн сериал "Ескейп"... Smiley
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 131


http://www.erotic.bg/


WWW
« Reply #442 on: 04 August 2017 17:17:01 »

Още един пост на Найо Тицин:
Снощи изгледах 12-ти епизод на "Четвърта власт". Не бях го гледал от както го излъчваха преди 4 години. Това, което си дадох сметка е, че за съжаление тогава сме били по-свободни от сега. Днес очевидно няма как да минат реплики, като: "Между прокуратурата и службите върви система от услуги." "Кой, кой ще е първият арестуван, заради "Четвърта власт"?" "Тук е досието на един от най-авторитетните журналисти в България. Как ще пишеш срещу лицимерието и корупцията, срещу схемите в политиката, когато си част от тях?"

След такива реплики в първи сезон разбирам защо германската обществена телевизия ARD посочва сериала "Четвърта власт", като пример за защита на журналистическите стандарти и плурализма на мнения, независимо че страната ни заема последно място по свобода на словото в Европейския съюз.
Все в един момент някой ще трябва да отговори на въпроса: Защо цяла година БНТ не пуска заснемането на втори сезон на сериала "Четвърта власт" и кой има интерес от това?
Наистина от доста време се говори за сезон 2 на сериала и е доста странно, че БНТ не го пускат, след като явно е успешен проект. Очевидно политическата цензура върху медиите в момента е по-силна отколкото преди 4 години... Undecided
Report Spam   Logged

pesho
Потребител
*
Online Online

Posts: 65


« Reply #443 on: 16 August 2017 23:59:49 »

БНТ2 ще излъчва пряко изслушването на кандидатите и избора на генерален директор

На 21 и 22 август (понеделник и вторник) от 9:00 часа БНТ2 ще излъчва публичното изслушване на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. От деветимата, подали документи за участие в конкурса, СЕМ допусна до последния етап Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

Съгласно обявените от Съвета за електронни медии правила за изслушванията, всеки от кандидатите ще разполага с 20 минути за представяне на своята концепция за управление на обществената медия и с време за отговори на въпроси от страна на членовете на СЕМ и на представители на БНТ. След приключване на изслушването и със съгласието на кандидата, възможност да задават въпроси ще имат и присъстващите журналисти.

Последователността, в която кандидатите за генерален директор ще се явят на изслушването, е определена според реда на подаване на документите за кандидатстване.

21 август 2017 г.
9:00 ч. 11:30 ч. - Сашо Йовков
12:00 ч. 14:30 ч. - Валерий Тодоров
15:00 ч. 17:30 ч. - Тома Иванов

22 август 2017 г.
9:00 ч. 11:30 ч. - Иван Гарелов
12:00 ч. 14:30 ч. - Константин Каменаров
15:00 ч. 17:30 ч. - Емил Кошлуков

Решението на Съвета за електронни медии за избор на нов генерален директор на БНТ ще бъде обявено на 23 август (сряда) и ще бъде излъчвано пряко по БНТ2.

Гледайте публичното изслушване на кандидатите за генерален директор на БНТ на 21 и 22 август (понеделник и вторник) от 9:00 часа по БНТ2!
Шестима кандидати ще се състезават за поста генерален директор на БНТ
http://news.bnt.bg/bg/a/shestima-kandidati-shche-se-sstezavat-za-posta-generalen-direktor-na-bnt
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 21 22 [23]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines