BG TV Talk
21 August 2018 16:43:34
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

БНТ 1 и БНТ | новини и коментари

Pages: 1 ... 31 32 [33]   Go Down
  Print  
Author Topic: БНТ 1 и БНТ | новини и коментари  (Read 45960 times)
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 703WWW
« Reply #640 on: 24 July 2018 12:04:28 »

От понеделник 30 юли всички предавания ще са във почивка дори и сутрешният блок.Ще останат само новините.Явно се подготвя голяма промяна в телевизията.

Да не би и БНТ да си сменят декорите? Не помня досега да е имало лято без сутрешен блок.
Report Spam   Logged

pesho
Зяпач
**
Online Online

Posts: 206


« Reply #641 on: 24 July 2018 15:07:05 »

Дано да е така,че ми омръзна да гледам едно и също студио и само новините,референдум и изчерпаната панорама да са със различен декор.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 703WWW
« Reply #642 on: 03 August 2018 19:26:12 »

Ето 2 пресни новинки:

Витомир Саръиванов е новият ръководител на продуцентски център "Спорт" в БНТ

Известният телевизионен журналист Витомир Саръиванов вече е част от спортния екип на БНТ. От днес той поема длъжността главен продуцент на продуцентски център Спорт към дирекция Информация в обществената телевизия.

Витомир Саръиванов има над 20-годишен опит в телевизионната журналистика, а професионалният му път започва именно в БНТ, където неговите качества забелязва покойният акад. Хачо Бояджиев. Повече от 10 години Витомир Саръиванов е спортен коментатор и водещ в обществената телевизия, по-късно е едно от основните лица в българския филиал на Евроспорт. Работил е за всички големи телевизионни компании у нас като водещ и продуцент на някои от най-успешните предавания в родния ефир.

Програмата на обществената телевизия през летните месеци е наситена с мащабни спортни събития. Днес стартира първото издание на най-мащабното мултиспорт събитие Европейски първенства 2018, пред септември БНТ ще бъде домакин на три световни спортни форума Световното първенство по гребане за мъже и жени, Световното първенство по волейбол за мъже, Световното първенство по художествена гимнастика, а приключилото преди по-малко от месец Световното първенство по футбол демонстрира, че БНТ разполага с екип от лидери в областта на спортната журналистика.

Ръководството и екипът на БНТ пожелават успех на Витомир Саръиванов!

"Бързо, лесно, вкусно" старитра нов кулинарен проект по БНТ

Храна за душата е новият кулинарен проект на предаването Бързо, лесно, вкусно, който стартира в ефира на БНТ1 от 6 август. Двама водещи ще демонстрират удоволствието заедно с някого да се готвят удивително вкусни ястия за семейство и приятели. От понеделник до четвъртък от 17,30 часа зрителите ще надникват в уютната телевизионна кухня, за да се насладят на най-актуалните и интересни кулинарни тенденции.

Лицата на проекта са двамата млади професионални готвачи, чиято цел е да покажат лесни и достъпни рецепти от целия свят. Те ще разкрият за зрителите на обществената телевизия как избират продуктите и ще приготвят ястия за своите близки хора. Освен изкусителни рецептиХрана за душата ще поднася и интересна информация за отделните съставки на ястията, а с всеки следващ епизод зрителите ще научават и повече подробности за самите водещи Елена Петрелийска и Николай Петров.

Елена е финалист в първия сезон на Мастър шеф. Лъчезарно момиче, което обича да експериментира в кухнята с нетрадиционни съчетания на вкусове, посреща гости в собствения си ресторант и води кулинарни курсове.

Шеф Николай Петров бе водещ на проектаВкусната Европа, който БНТ излъчва от април тази година.След опита си зад граница в ресторант със звезда Мишлени други престижни кухни, той се връща в България с каузата да възроди интереса къмродните продукти и традиционни ястия.

Всеки епизод на Храна за душата ще представя по три рецепти за предястия, напитки, основни ястия и десерти. Рецептите ще бъдат съобразени със сезонните продукти и кулинарните тенденции. Амбицията на продуцентите на проекта е да припомни на зрителите топлотата на домашната трапеза и уникалния вкус на ястията, приготвени с любов и вдъхновение.

Дългогодишният стопанин на Бързо, лесно, вкусно Ути Бъчваров подсеща зрителите на БНТ:

    Ако искате да превърнете ежедневното готвене в изкуство и да откриете ново вдъхновение... Време е за нова страница в тефтера с рецепти!

Гледайте Храна за душата- новият кулинарен проект на предаването Бързо, лесно, вкусно от понеделник до четвъртък от 17,30 часа по БНТ 1, с повторение от 13,30 часа на следващия ден!
Report Spam   Logged

pesho
Зяпач
**
Online Online

Posts: 206


« Reply #643 on: 16 August 2018 18:01:09 »

Студио 3 в,което се излъчваха денят започва,денят започва с култура,прогнозата за времето и още предавания е в ремонт и явно се подготвя за новият тв сезон.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 703WWW
« Reply #644 on: 16 August 2018 18:08:59 »

Студио 3 в,което се излъчваха денят започва,денят започва с култура,прогнозата за времето и още предавания е в ремонт и явно се подготвя за новият тв сезон.
Явно и затова няма сутрешен блок по БНТ. Декорът в интерес на истината ми допадаше, пък и май беше сравнително нов - на 2-3 години, ако не се лъжа. Но дано пък новите декори са още по-готини.
Report Spam   Logged

monk1900
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 135« Reply #645 on: Yesterday at 10:18:38 »

Пропуснали сме една новина от миналата година. На 12.11.2017 БНТ1 са излъчили филма Пророкът (2014), на 25.12.2017 и по БНТ2 е имало излъчване.
Интересното в случая е, че има Аудиодескрипция.
Quote from: Википедия
Тифлокомментирование (аудиодескрипция) лаконичное описание предмета, пространства или действия, которые непонятны слепому (слабовидящему) без специальных словесных пояснений.
Не съм чувал друг филм у нас с такъв дублаж (ако някой случайно е попадал на такъв и друг път, да каже).
Личи си, че е преведено директно от френски. Което ме навежда на мисълта: дали съзнателно са направили аудиодескрипция или по-скоро не са могли да се оправят с аудиопътечките на френски? Аз ако бях режисьор на дублажа, щях за фоново аудио да ползвам оригиналното, а не зад българското описание на действията да се чува и френското.
Report Spam   Logged
pesho
Зяпач
**
Online Online

Posts: 206


« Reply #646 on: Today at 01:28:59 »

БНТ ще върне предаването Най-хубавите години от нашия живот.Класирани са продуценти за здравословно,спортно и кино предавания и има класирани 5 оригинални проекта.
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 31 32 [33]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy