|
|
spike
|
Днес (10 април 2022 г.) по БНТ 1 от 14:00 часа ще се излъчи българският детски игрален филм "Случаят Кюри".В него в главната роля участва детето актьор Мартин Паунов, който е участвал в мини-сериалът на БНТ "Румбата, аз и Роналдо", отново в главната роля. А иначе самият филм "Случаят Кюри" е направен много отдавна (2017 година) и, ако не греша, до този момент не се е излъчвал по никоя телевизия у нас. Някой знае ли дали самият филм е имал прожекции по време на фестивали в периода след неговата направа?  (ако някой следи филмови фестивали) За фестивали не знам, но филмът го бяха излъчили и по "ьТВ" преди 2-3 години, като пак го бяха забутали в някакъв следобеден час. Иначе следващата неделя (17 април) от 21:00ч. премиерно ще се излъчи българският филм "Отвъд границата".
|
|
|
|
Roostersonair
|
За фестивали не знам, но филмът го бяха излъчили и по "ьТВ" преди 2-3 години, като пак го бяха забутали в някакъв следобеден час.
Изглежда, че съм грешил. Значи самият филм е имал премиера по bTV няколко години преди БНТ да го излъчат, което означава, че днес това беше второто излъчване на филма в национален ефир.
|
|
|
|
Roostersonair
|
"100% Будни" от днес са в Студио 4 на БНТ. Студио 5 вероятно в момента е в ремонт.
|
|
|
|
|
spike
|
Какъв е пък този Симеон Иванов? Да не е някой репортер от "ьТВ"?
|
|
|
|
Mr.D.
|
Какъв е пък този Симеон Иванов? Да не е някой репортер от "ьТВ"?
Никому неизвестен блогър/публицист/активист за ДНК-кампанията на Иван и Андрей... не виждам да има и телевизионен опит... голям риск може би поема Кошлуков, да видим дали ще оправдае доверието...
|
|
|
|
|
|
spike
|
Ихаа... чак не мога да повярвам, че БНТ имат толкова красив декор. 😁
|
|
|
|
Roostersonair
|
Ихаа... чак не мога да повярвам, че БНТ имат толкова красив декор. 😁
Знам, нали? И аз съм на твоето мнение. След обновеното през септември 2020 г. Студио 3, смятам, че този нов дизайн на 6-то студио е поредното доказателство, че БНТ продължава да се конкурира с bTV и NOVA откъм студийни дизайни. Сега чакаме да ремонтират Студио 6 и в него да добавят онези подвижни видеостени, които бяха споменати от колегата Ivaylo15 миналата година. 
|
|
|
|
Roostersonair
|
Специално издание на "Последният печели" по случай 24 май. Този вторник (24 май) от 19 часа по БНТ 1.
|
|
|
|
Roostersonair
|
От днес (23 май 2022 г.) "100% Будни" отново е в Студио 5. Началната шапка на предаването е леко обновена (само първите секунди).
|
|
|
|
|
spike
|
Вчера изтече срокът за кандидатстване за генерален директор на БНТ. Традиционно всички кандидати са подали документите си в последните часове. Този път 8 човека имат мераци да заемат поста и това са Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. До 23 юни СЕМ трябва да обяви кои кандидати ще бъдат допуснати до изслушване, а самите изслушвания ще се състоят на 27 и 28 юни. На 29 юни трябва да стане ясен и новият генерален директор на националната телевизия. Припомням, че на предишния конкурс през 2019г. Сашо Диков и Сашо Йовков отново бяха кандидати, като тогава Емил Кошлуков спечели с 3 гласа, а Сашо Йовков получи 2 гласа. Ако трябва да съм честен, БНТ доста ми харесва, откакто Кошлуков е шеф, но предвид обвързаността му с лица, близки до "Герб" през годините, едва ли пак той ще спечели. От останалите кандидати като че ли най-подходящ е Венелин Петков. Радвам се все пак, че в конкурса не участва Иво Сиромахов. 
|
|
|
|
|
TopCat
|
За мен е необяснимо как изявен некадърник като Максим Генчев е взел държавна субсидия за каквото и да е. Филмите за Левски и Ботев бяха тотален провал!
|
Hater by Design.
|
|
|
spike
|
За мен е необяснимо как изявен некадърник като Максим Генчев е взел държавна субсидия за каквото и да е. Филмите за Левски и Ботев бяха тотален провал!
Честно казано и аз това се зачудих. Филма за Ботев не съм го гледал, но този за Левски наистина беше пълна отврат.
|
|
|
|
The TV Boy
|
Да речем че по трейлър ако Левски изглеждаше като Нео от Матрицата, тука Ботев изглежда като викинга от The Northman. Сигурно проекта по който е спечелил ще е Вазов ала Game of Thrones
|
|
|
|
spike
|
Преди няколко дни СЕМ са решили да допуснат всички кандидати за генерален директор на БНТ до изслушване: https://bntnews.bg/news/sem-dopusna-do-izslushvane-za-generalen-direktor-na-bnt-vsichki-8-kandidati-1199255news.htmlГрафикът е следният: 27 юни 10.30 ч. 11.55 ч. - Сашо Диков 12.15 ч. 13.40 ч. - Ирина Величкова 14.15 ч. 15.40 ч. - Сашо Йовков 16.00 ч. 17.25 ч. - Василена Матакева 28 юни 10.30 ч. 11.55 ч. - Емил Кошлуков 12.15 ч. 13.40 ч. - Венелин Петков 14.15 ч. 15.40 ч. - Красимир Ангелов 16.00 ч. 17.25 ч. - Светлана Божилова На 29 юни ще се реши и кой ще е новият директор. Както и преди 3 години, изслушванията пак ще се излъчват на живо по "БНТ 2".
|
|
|
|
|