spike
|
Най-после да видя българска телевизия да излъчва филм, който е 4:3, по правилния начин, а не разтеглено. В момента го дават.  Похвално! Досега бях виждал само по време на новини или предавания да слагат кашета отстрани. Дано и другите телевизии вземат пример от БНТ.
|
|
|
|
|
Roostersonair
|
БНТ 2 ще връщат предаването "Местно време", но с ново име. https://www.bnt.bg/bg/a/na-fokus-regiont-svmesten-proekt-na-regionalnite-tsentrove-na-bnt"На фокус: Регионът" - съвместен проект на регионалните центрове на БНТ от 16.09
На 16 септември от 17:30 стартира новият съвместен проект на телевизионните центрове на БНТ - „На фокус: Регионът". Предаването ще фокусира вниманието на обществеността върху актуалните теми от регионите, свързани с местния бизнес и икономика, добрите идеи и успешните практики, възможностите за развитие и проблемите за решаване. Седмичният обзор на регионалните събития ще се излъчва пряко от студиата в Русе, Благоевград, Пловдив и Варна.
|
|
|
|
pesho
|
Да,но предаването Знание Бг го местят в 11:00 часа.
|
|
|
|
Roostersonair
|
Честит 9-ти рожден ден на БНТ 2! На този ден (16 октомври 2011 година) се завръща бившата Втора програма, основана на 9 септември 1975 година, по-късно през 1992-ра година е преименувана на Ефир 2 и се излъчва до нейното спиране на 31 май 2000 година (ден по-късно на мястото на Ефир 2, започва да се излъчва bTV на 1 юни 2000 година).
Интересен факт: Музиката, използвана във известната заставка "Виж България по БНТ 2", използвана от първия ден на канала през 2011 година до 2016 година (в това видео, вижте на 34-тата секунда), е песента "Булевардът" на българския поп певец и поет Михаил Белчев.
|
|
|
|
Roostersonair
|
От 1 ноември (неделя) по БНТ 2 започва ново предаване "Неделни нюанси", което ще се излъчва всяка неделя от 12:30 часа. Водеща ще бъде златното момиче на България (по художествена гимнастика) Симона Пейчева, която пък преди водеше няколко предавания по BBT, TV7 (първите две вече несъществуващи) и Nova. https://bnt.bg/news/simona-peicheva-otnovo-na-ekran-ot-1-noemvri-285210news.htmlСимона Пейчева отново на екран от 1 ноември
Златното момиче на България Симона Пейчева се присъединява към екипа на БНТ
Симона Пейчева се завръща на екран като водеща на най-новото предаване в ефира на БНТ 2 - „Неделни нюанси“, което ще се излъчи на 1 ноември 2020 г. от 12:30 часа.
„Свикнала съм да бъда пред публика и да показвам какво мога. По това си приличат спортната ми кариера и работата и ми на малкия екран. Обичам телевизията, защото тя ми дава възможност да разкажа всички красиви и интересни истории, към които любознателността ми ме води. Има толкова много интересни хора, чиято работа обогатява обществото ни – ще ги видите в ефира на БНТ 2 в „Неделни нюанси“,“ казва Симона Пейчева.
Екипът на предаването дава заявка, че ще има по нещо интересно за всеки. Ще срещат зрителите с познати и любими лица от сферата на музиката, киното, театъра, спорта, модата и шоубизнеса. Ще разказват и личните истории на непознати хора с големи сърца. Запазено място в предаването имат и водещи здравни специалисти, консултанти по хранене и персонални треньори, които ще дават ценни съвети и препоръки. Туристическите дестинации по света и у нас също са в списъка с материалите, които зрителите ще видят.
Гледайте „Неделни нюанси“ всяка неделя от 12:30 часа по БНТ 2
Визитка на Симона Пейчева
Симона Пейчева е деветкратна шампионка на България по художествена гимнастика и двукратна световна шампионка. Участвала е два пъти на олимпийски игри - в Атина и в Пекин. В момента е председател и треньор на СКХГ “СиВи Спорт“, в който тренира деца от 5 до 15 годишна възраст.
След спорта, телевизията е другата голяма любов на Симона. ТВ кариерата й започва през 2010 г. като водеща на предаването „Така го правят жените“. После става част и от екипа на TV7, като водеща на собствена рубрика в предаването „Усещане за жена“. Последната й изява е като водеща на тегленията на числата на Национална лотария в ефира на Нова.
|
|
|
|
spike
|
По празниците "БНТ 2" ще ни припомни сезон 1 на "Вина" като подгрявка за сезон 2:
|
|
|
|
|
alex2510
|
Преди това пак въртяха регионални новини и то по БНТ 2 и то още от старта на канала, докъм 2019-2020 г. И бяха всеки делничен ден от 21:00 ч. Защо този път са решили да ги праснат в събота и неделя по обяд, нямам идея. Но се радвам, че все пак ще ги върнат в програмата си, а не само да се ограничат в "България в 60 минути" по БНТ 1...
|
|
|
|
passengerbg
Потребител
|
Трябва да има и регионални новини и не само събота и неделя, а всеки ден. БНТ2 беше създадена с такава цел - културна и регионална насоченост.
|
|
|
|
|