cvetomir1997
|
Акцентите по Disney Channel през октомври
„МЕГАЧУДЕСАТА НА КАЛИНКАТА И ЧЕРНИЯ КОТАРАК“ ЧЕТВЪРТИ СЕЗОН, ПРЕМИЕРА
„МЕГАЧУДЕСАТА НА КАЛИНКАТА И ЧЕРНИЯ КОТАРАК“ разказва историята на учениците Маринет и Ейдриън, избрани да спасят Париж от злите същества Акума, отговорни за превръщането на обикновени хора в армия от суперзлодеи. С помощта на магически си същества, те се превръщат в Калинката и Черния котарак, супергерои, които се борят с престъпността и се отправят на вълнуващи приключения из улиците и покривите на Париж, без да осъзнават истинската идентичност на другия.
Приключението на Калинката и Черния котарак в Париж продължава и този сезон. Смелото дуо е подкрепено от нови съюзници и се изправят срещу още по-силен и решителен противник. За Калинката и Черния котарак предстоят сериозни промени в живота им на супергерои, а за Маринет и Ейдриън, в класната стая.
Излъчване: Всеки делничен ден от 4 октомври от 16:30 ч. „РИЦАР ПО НЕВОЛЯ“ ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ СЕЗОН, ПРЕМИЕРА
Докато изследва гората в близост до градчето, в което живее, тийнейджърът от 21 век, Дуайт, пропада в древна подземна зала и се приземява върху устните на Грета – принцеса воин, прекарала последните хиляда години в дълбок сън. „Целувката“ на Дуайт пробужда Грета, придворния ѝ магьосник и орда средновековни злодеи. Сега Дуайт трябва защитава Грета като влезе в ролята на нейния неконвенционален герой, докато родния му град е обект на набезите на враговете ѝ. В тази приключенска комедия Средновековието се сблъсква със средностатистическия американец.
В новите сезони на поредицата Дуайт продължава да се приспособява към новата си роля на пазител, докато Грета се адаптира към живота в училище.
Излъчване: Всеки делничен ден, трети сезон от 4 октомври от 19 ч., четвърти сезон от 18 октомври от 19 ч.
ХЕЛОУИН УИКЕНД
Маратон на много страшни хелоуински епизоди и два оригинални филма на Disney – новият „История с мумия“ на 30 октомври от 16 ч. (с повторения на 31 октомври от 7:30 и 22 ч.) и „Зомбита“ 2 на 31 октомври.
Излъчване: 30 и 31 октомври от 16 до 21 ч.
„ГЕРОИЧНАТА ШЕСТОРКА“ - СЕРИАЛЪТ ТРЕТИ СЕЗОН
Приключенията на Героичната шесторка продължават! Лятото в Сан Францтокио носи на Героичната шесторка нова заплаха - хайка зли роботи, събрани от техен заклет враг.
Излъчване: Всеки уикенд от 2 октомври от 12:30 ч.
|
|
|
|
|
TopCat
|
Не съм запознат, може би някой да сподели - толкова ли е популярен този сериал „МЕГАЧУДЕСАТА НА КАЛИНКАТА И ЧЕРНИЯ КОТАРАК“, че да има билборди из цяла София, както и реклами в прайм тайма на Нова Телевизия по време на "Игри на Волята", които промотират новия му сезон?
Човек ще си каже, че това е егати хита. Може и да е, знам ли? Досега не бях виждал такава рекламна кампания за сериал на канала, камо ли за такъв, който е ко - продукция/лицензиран.
|
Hater by Design.
|
|
|
cvetomir1997
|
Не съм запознат, може би някой да сподели - толкова ли е популярен този сериал „МЕГАЧУДЕСАТА НА КАЛИНКАТА И ЧЕРНИЯ КОТАРАК“, че да има билборди из цяла София, както и реклами в прайм тайма на Нова Телевизия по време на "Игри на Волята", които промотират новия му сезон?
Човек ще си каже, че това е егати хита. Може и да е, знам ли? Досега не бях виждал такава рекламна кампания за сериал на канала, камо ли за такъв, който е ко - продукция/лицензиран.
Странно е и за мен, смятам го за доста посредствен от няколкото епизода, които съм гледал, но сериалът наистина се превърна в хит из целия свят. Даже от сега има планирани сезони 5-7, както и 2 кино филма в рамките на следващите 3 години. Иначе ако трябва да давам някакво сравнение, сериалът прилича на бледо копие на някое аниме тип Sailor Moon, с тази разлика, че всеки епизод следва една и съща формула и след няколко изгледани вече става досадно, а overarching сюжетната линия (доколкото има такава) се развива по бавно и от "Дързост и Красота". 
|
|
|
|
monk1900
|
Не съм запознат, може би някой да сподели - толкова ли е популярен този сериал „Мега-чудесата на Калинката и Черния котарак“ Да. Първият сезон бих казал има доста „филър“ епизоди така да се каже, може горе-долу във всякакъв ред да ги изгледаш (идеално за разбъркано излъчване по телевизия). След това от втори и трети сезон става по-така зарибяващо и почва да има повече развитие по основната сюжетна линия. И вече 4-ти сезон – за който има постери из София, продължава да надгражда. Ако трябва да сме честни, едно от основните неща, с което задържа интереса на публиката, е неразкриването на самоличностите на Калинката и Черния котарак. Маринет (Калинката) е влюбена в Ейдриан. А Черният котарак (Ейдриан) е влюбен в Калинката. Но не си знаят кой кой е. И от втори сезон насам, във всеки епизод, лъжичка по лъжичка се приближават към това да си разкрият самоличностите. Подозирам, че може това да се случи във финала на 4-ти сезон, което би могло да обясни и засилената рекламна кампания. А покрай останалите персонажи също има някакви завъртяни и интересни сюжетни линии, но да не ви спойлвам Любопитно: България е на 7-мо място по demand за Miraculous. В доста от другите държави сериалът се излъчва по ефирни или даже обществени телевизии. При нас е по Disney Channel, на който му пада в последно време рейтингът, така че е логично да правят рекламна кампания (иначе кофти да са платили за една от най-скъпите в момента анимации и никой да не гледа  ). А в същия този сайт ( parrotanalytics.com) най-отдолу има параграф „Possible Reasons for Miraculous’ Success“ – не споменават любовния многоъгълник като фактор, но според мен това е основният фактор  (Авторите на онзи анализ вероятно са някакви бизнес-ориентирани хора, които са гледали два-три епизода, да придобият някаква представа за какво иде реч.) Друго любопитно е, че премиерите на епизодите излизат на различни езици, в последно време на португалски (от Бразилия). Имало е премиери на френски (от Франция, Швейцария или Канада), на английски, на немски, на испански, на украински и т.н. Някои канали, например Disney Channel Испания, имат и английска аудио пътечка, та като премиерата е по такъв канал – директно навсякъде англоезичните фенове веднага гледат. Ако не е налично английско аудио, обикновено до няколко часа излизат субтитри на английски. Засега на руски май не е имало премиера, но руски субтитри също излизат до 1-2 дни след световната премиера. И всичките субтитрирани версии имат изключително много гледания, разбира се най-вече сред по-големите феновете, които владеят английски (или руски). По-младите зрители (4-10 години) вероятно предпочитат да изчакат дублирана версия по телевизията, ето една статия с малко повече данни за гледаемостта: Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir Expands Global Success (May 11, 2021)
|
|
|
|
cvetomir1997
|
Днес случайно се поинтересувах от текущите сериали на Disney Channel в САЩ и много ме изненада, че единствените ситкоми все още в продукция са Bunk'd и Raven's Home.
Може би ерата на лигавите еднотипни комедии е най-после към края си. Имаше някои добри, като Хана Монтана, Магьосниците, Лизи Макгуайър и Зак и Коди, но повечето след това си бяха чисти имитации и бози.
|
|
|
|
TopCat
|
Днес случайно се поинтересувах от текущите сериали на Disney Channel в САЩ и много ме изненада, че единствените ситкоми все още в продукция са Bunk'd и Raven's Home.
Може би ерата на лигавите еднотипни комедии е най-после към края си. Имаше някои добри, като Хана Монтана, Магьосниците, Лизи Макгуайър и Зак и Коди, но повечето след това си бяха чисти имитации и бози.
Пропуснал си доста "добри" сериали, но не смятам да влизам в излишни спорове  Отделно, доколкото знам, "Meet the Mayhems", "Ultra Violet & Blue Demon", "Camp Newton" и "Saturdays" са live action комедии, които в момента са в продукционен процес и разработка. Така че, скоро няма да спрат да правят live action комедийни сериали, това е сигурно, особено когато Disney + се разраства толкова бързо и има нужда от все повече съдържание.
|
Hater by Design.
|
|
|
ivander
Потребител
|
Откога Disney Jr. е дублиран на български? В момента PJ Masks върви с бг аудио.
|
|
|
|
Roostersonair
|
Откога Disney Jr. е дублиран на български? В момента PJ Masks върви с бг аудио.
На кой кабелен оператор си? И преведени ли са авторекламите на канала на български?
|
|
|
|
ivander
Потребител
|
ЕОН на Виваком. Още не знам, чакам да свърши епизода за да разбера. ПП: След като проверих цялата програмна схема, връщайки всички сериали един по един 48 часа назад, озвучени на български се оказаха единствено 2 епизода на PJ Masks, днешния от 16:30 и вчерашния по същото време. Всички други поредици, вкл. и епизоди на PJ Masks, излъчвани по друго време, са на английски, както и авторекламите. Интересно дали ще правят цялостна локализация? По-скоро не ми се вярва, още повече че този канал го затвориха в редица държави...
|
|
|
|
flaboyblast
|
Програмата в сайта на Дисни има български заглавия от няколко месеца, вероятно каквото е на български там - по канала също.
|
|
|
|
TV 81
|
Програмата в сайта на Дисни има български заглавия от няколко месеца, вероятно каквото е на български там - по канала също. Не.
|
|
|
|
flaboyblast
|
Хм, странно тогава защо има български заглавия в програмата на сайта. Иначе и да дублират канал, който ще закриват догодина е странно също. Boomerang разбирах, защото имат дублажите от 2 години заради HBO, но тук май повечето съдържание тепърва ще трябва да дублират.
|
|
|
|
TopCat
|
Disney Channel Турция ще затвори врати съвсем скоро, а всичкото съдържание ще бъде прехвърлено в Disney +, когато услугата стартира и там през лятото. Подобна съдба очаква и нашия канал. Хвърляйки бърз поглед върху сегашната ни програмна схема, и по - добре, че ще е така.
|
Hater by Design.
|
|
|
monk1900
|
Disney Channel Турция ще затвори врати по-късно тази година, а всичкото съдържание ще бъде прехвърлено в Disney+, когато услугата стартира и там. Disney Channel Türkiye е безплатен канал (можем и тук безплатно да го гледаме през Türksat). Дали планират някакъв безплатен заместител на тв канала?
|
|
|
|
TopCat
|
Дали планират някакъв безплатен заместител на тв канала?
Не, съдържанието на канала ще премине изцяло към стрийминг платформата.
|
Hater by Design.
|
|
|
TopCat
|
Disney Plus ще стартира в България на 14 Юни.
|
Hater by Design.
|
|
|
|
TopCat
|
Таксата ще е в Евро, точно както и при HBO Max. Ако трябва да сме точни, таксата ще е 7.99 Евро или приблизително 15 лева и 66 стотинки.
|
Hater by Design.
|
|
|
maria_s
Потребител
|
Тоест в България излиза малко по-скъпо, отколкото в САЩ. Браво, че най-после има точна дата за стартирането.
|
|
|
|
TopCat
|
Тоест в България излиза малко по-скъпо, отколкото в САЩ. Браво, че най-после има точна дата за стартирането.
Да, в Европа е малко по - скъпо, но има много по - разнообразно съдържание, благодарение на присъствието на Star хъба и content - а в него.
|
Hater by Design.
|
|
|
|