Mr.D.
|
Хм, интересно решение, че ми стана интересно с времетраенето на рекламите. Досега е максимум 12 минути на 1 час, а с предложенията денонощието е разделено на 2 половинки от 6 до 18 и от 18 до 6, в които рекламното време ще е максимум 20% от всяка част от 12 часа. Демек 20% от 12 часа, са 144 минути за 12 часа. В същото твърдение 12 часа са 720 минути. 20% от 720 минути са 144 минути. В продължение от 12 часа (720 минути) ще може да има 144 минути реклами. Което по сметки 12 часа по 12 минути са 144 минути. Което сега току-що осъзнавам, че просто отпада формулировката 12 минути максимум на час, с други думи да си стигна до мисълта, ще може в прайм тайм както и ще стане, ако приемат предложенията да ни спамят с повече от 12 минути реклами...бляк
Точно така. Промените са предвидени във вече приетата Директива за аудиовизуални медийни услуги, въпрос па време беше да бъдат приети разпоредбите в националното законодателство. ЕС винаги следва тенденцията за легализиране на търговските съобщения. В случая 12-е минути на час се запазват, но вдействителност - освен ако държавите членки не предвидят нещо друго - се дава възможност в 1 астрономически час(като част от по-големия времеви сегмент) да се излъчват повече от 12 минути реклами(ако има и интерес от рекламодателите, естествено) И нещо допълнително - времевите периоди са три, а не два: от 6.00 до 18.00, праймтайма от 18.00 до 00.00, и нощен от 00.00 до 06.00, в който няма никакви ограничения(включително и 20-е процента, тоест 12-е минути)
|
|
|
|
|
The TV Boy
|
Министерството на културата е обявило проекта за нови промени в Закона за радиото и телевизията. В него се предвижда отпадане на 12-минутния лимит за реклами в един час и се въвеждат други ограничения по часови пояси. Също така се предвижда СЕМ да контролира платформите за видеосподеляне. http://mc.government.bg/files/6816_ZID%20ZRT.docТова е поради оплаквания от телевизии, че дипазонът е бил твърде малък за реклами. Какво повече ще гъчкат там не е ясно, в момента и без това в прайма са достатъчно нагъсто. А иначе това че ще регулират платформите за видеосподеляне какво означава - че ще се мъчат да налагат ограничения на Тубата, или пък да задължават интернет доставчиците да филтрират сайове с “пиратско” съдържание?  Имаше подобен опит за такова нещо в миналото и естествено ефекта от това беше 0.
|
|
|
|
The TV Boy
|
В момента тестваме нов дизайн на форума. Ако забележите бъгове, моля споделете. 
|
|
|
|
Robimir
|
Старата тема сякаш повече ми допадаше, но ще се свикне с новата.  Единственият бъг, който забелязвам е този: 
|
|
|
|
telenovellas_news
Потребител
|
В Recent Posts заглавията на темите излизат така: 
|
|
|
|
megara
|
Сега трябва текста да е бял. Ако не, натисни Ctrl+F5 за да се обнови стила.
|
|
|
|
Ivaylo15
|
И това ако бъде оправено, ще е супер 
|
|
|
|
The TV Boy
|
Част от постовете на fen na tv са изтрити поради нарушена точка 9 от правилата - спам с безсмислени постове с цел трупане на рейтинг.
|
|
|
|
Roostersonair
|
Всеки път, когато посетя форума чрез Google Chrome, началната страница изглежда така:  От няколко дни е така при мен, когато съм на Chrome. При останалите уеб браузъри (Microsoft Edge и Mozilla Firefox) няма такъв проблем.
|
|
|
|
BlooMac
|
И аз съм на Chrome, но си ми излиза нормално.
|
|
|
|
|
BlooMac
|
Малко късно ги видях, но ги наложих сега. Супер са! 
|
|
|
|
BlooMac
|
Искам да напомня, като отговаряте на последния коментар, да не го цитирате (да цъкате Quote), особено като има прикачено гигантско изображение или видео. Просто е ужасно неугледно в много случаи, а и се подразбира, че като се обръщате към някого без цитат, че е насочено към горния човек.
Ако искате да цитирате някой коментар по-назад, можете да махате картинките и видеата от цитата, ако не са толкова нужни или използвайте @ с името на потребителя.
|
|
|
|
BlooMac
|
Само като антипример ви го показвам. 
|
|
|
|
BlooMac
|
Колегата преди мен се оплака от кориците, затова се заех с обновяването на кориците на DIEMA, DIEMA FAMILY (2 варианта), NOVA NEWS, DIEMA XTRA, БНТ, БНТ 2/3/4 и Bulgaria ON AIR. Сега остава и админите да ги харесат и да ги качат на началните постове на темите. Ето така е доста по-пригледно.
|
|
|
|
spike
|
Ако на някой му се занимава, нека направи нови корици за някои от разделите. Доколкото видях, от нови корици се нуждаят темите за Vivacom, А1, Регионални ТВ и AXN.
На повечето просто трябва да се променят логата на телевизиите, но при AXN трябва да се добавят и каналите на Viasat, понеже те вече са в една група.
|
|
|
|
Roostersonair
|
Ами аз вече направих за темата за Vivacom.   Постарах се да го направя в стила на сегашната им графична визия. Чакам отзиви от вас и админите да го одобрят. 
|
|
|
|
spike
|
Ами аз вече направих за темата за Vivacom.   Постарах се да го направя в стила на сегашната им графична визия. Чакам отзиви от вас и админите да го одобрят.  Чудесна е и вече е в първия пост на темата.  Впрочем от новa корицa се нуждаe и разделът на Discovery. Ако не се лъжа, техните канали в България към днешна дата са Discovery, Discovery Science, ID, Animal Planet, TLC, HGTV, Travel Channel, Food Network и Eurosport. Може и в корицата на AMC да се добавят каналите в групата. В случая това са AMC, JimJam, CBS Reality и Sundance.
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Аз ще се заема с направата на кориците. Ще ги кача по-късно тази вечер. Предната доза корици аз съм ги правил, просто са качени от другия ми профил 
|
|
|
|
|
|