BG TV Talk
20 April 2024 01:10:25
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

Bulgaria ON AIR | новини и коментари

Pages: [1] 2 3 ... 12   Go Down
  Print  
Author Topic: Bulgaria ON AIR | новини и коментари  (Read 67612 times)
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« on: 13 December 2016 20:16:19 »


Мариела Нордел с шоу за кулинария и пътешествия по Bulgaria ON AIR

Най-новата ТВ поредица за пътешествия, кулинария и вдъхновяващи личности, срещнати по пътя, започва по национална телевизия Bulgaria ON AIR на Бъдни вечер от 12,30 часа. Шоуто "С черпак в куфара" е авторски проект на известния кулинар Мариела Нордел и всяка събота на обед ще представя кътче от света през призмата на кулинарията, културата, забавленията и вълнуващите срещи с хора, които не можем да срещнем в България.

Празнични издания очакват зрителите на Bulgaria ON AIR в първите епизоди на шоуто. На 24 декември "С черпак в куфара" ще покаже как се посреща Дядо Коледа в Холандия, как белгийците превръщат една пристанищна помпена станция в изискан гурме ресторант, каква е фламандската "улична" храна и как се приготвят коледните "олиеболен", или холандски понички.

В навечерието на Нова година, на 31 декември от 12,30 часа, Мариела Нордел ще отведе зрителите на Bulgaria ON AIR в тризвездната кухня на на Шеф Джони де Бур от седмия най-добър ресторант в света. В какъв порцелан яде Кралското семейство на Холандия и как може един сервиз да струва колкото нова кола, ще стане ясно в предаването. Навръх Нова година авторът и водещ на новата поредица ще разходи зрителите из най-скъпия квартал в света - Диамантения дистрикт на Антверпен - световната столица на брилянтите. За първи път в „С черпак в куфара“ българската публика ще види отблизо изключителни бижута, заедно с ценни съвети от домакините.

Във всяко издание на "С черпак в куфара" Мариела Нордел ще среща зрителите и с  успели и вдъхновяващи българи, които са важна част от живота на мястото, за което поредицата разказва.

Мариела Нордел е топ кулинар и космополитна личност. Тя стана популярна сред широката публика в България с участието си в кулинарното шоу MasterChef. В кръвта й тече българска, испанска, китайска, френска, гръцка и еврейска кръв. Освен като кулинар, е работила със страст и като модел, PR и мениджър на световноизвестни марки. Носител е на наградата Бизнес дама на годината. Пътува много по света и познава отблизо кухнята на много народи. Постоянното й местожителство в момента е в Холандия, но една от причините, които често ще я връщат в България, е новото й шоу по Bulgaria ON AIR.

Със старта на „С черпак в куфара“ Bulgaria ON AIR прави поредната стъпка в обогатяването на програмата си като политематична телевизия. Новото предаване, което няма аналог в българския ефир, свързва по нестандартен начин страстта на хората към храната и пътешествията, обогатена с културни преживявания и знания за света, и поднесена по уникален начин от автора и водещ Мариела Нордел.
Брех... В последните години кулинарните предавания станаха страшна мода... Grin
Report Spam   Logged

Share on Facebook Share on Twitter

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #1 on: 05 January 2017 11:37:23 »

Георги Лозанов търси „Необичайните заподозрени“ по Bulgaria ON AIR. Новото седмично обзорно предаване започва на 22 януари от 19 часа

Емблематичният медиен експерт Георги Лозанов превзема вечерния неделен ефир на Bulgaria ON AIR от 22 януари. Тогава започва авторското му обзорно шоу „Необичайните заподозрени“, базирано на персонифицираната журналистика. Предаването ще се излъчва на живо всяка неделя от 19 часа.

„Телевизия Bulgaria ON AIR се утвърди като високопрофесионална и европейски цивилизована територия в родната медийна среда, чиято редакционна политика е попътна на една стара моя амбиция, неосъществена досега поради друг тип ангажименти – да издирвам и давам трибуна на гласове и идеи, които поради екстравагантността си, полемичността си или инерции в мисленето трудно получават публичен достъп. Струва ми се, че не съм сам в усещането си за нещо недоизказано, което може да се окаже по-важно от казаното. Предаването ще се вслушва именно в него. Ще търси скритите резерви на журналистиката, с които тя да се защити от нарастващите обвинения, че заобикаля истината, че традиционните медии са неспособни да се справят със ситуацията на „постистина”, предизвикана от липсата на правила в интернет. Много години наред съм се опитвал да налагам правила в медиите като съм следял дали другите ги спазват, дойде време сам да покаже как се прави това и предварително благодаря на Bulgaria ON AIR, че ми предоставя такъв шанс“, коментира Георги Лозанов.

Важни, но медийно неексплотирани теми от сферата на политиката, изкуството, науката, медиите, градската среда, социалния живот, човешките права, междуинституционалните отношения, публичното поведение и изразените позиции, ще изграждат съдържанието на предаването. Ефектът на „пост-истината“ върху еволюцията на медиите ще бъде редовна тема, пречупена през призмата на актуалните събития и обществените манипулации, които трябва да бъдат разконспирирани. Всяко издание ще включва авторски коментар на водещия по най-важните теми от седмицата.

„В Bulgaria ON AIR търсим различния подход към представянето на новините и важните теми. Новото предаване, с уникалния почерк и огромен медиен опит на Георги Лозанов, продължава политиката ни да създаваме съдържание чрез изявени личности, които не са наложени като ТВ водещи, но са утвърдени професионалисти и лидери на мнение в различни сфери от културния и медийния живот“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group, част от която е национална телевизия Bulgaria ON AIR.

В студиото на „Необичайните заподозрени“ Георги Лозанов ще дава трибуна на нови гласове в телевизионния коментар, извън кръга на обичайните имена от ефира. Важен критерий за избора на гостите ще бъде нетрадиционната им гледна точка, а навлизането в територията на „жълтата” журналистика ще е изключено.
Георги Лозанов е най-известният медиен експерт в България. Дългогодишен член и председател е на Съвета за електронни медии. През февруари 2016 година подава оставка от ръководството на регулатора, защото не иска да узакони телевизия „ПИК“. Доцент е във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет от 1994, ръководител е на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване”. Бил е гост преподавател в Нов български университет, НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, Националната художествена академия, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Лозанов е автор на повече от 100 научни студии и над 200 статии, посветени на въпросите на електронните и печатните медии, културологията, изкуствознанието, философията, естетиката и литературната критика, както и на стотици публикации в пресата и изяви в електронните медии. Издал е книгите „Какъвто трябваше да бъда”, „Мое дясно”, „Пластики и прочити”, „Емил Стойчев”, „Павел Койчев”, сценарист е на филмите „Малкият принц”. Член-основател е на Българско фотографско сдружение, Център за независима журналистика, фондация „Медийна демокрация”. Носител на награди в сферата на медиите и културата.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #2 on: 09 January 2017 21:28:51 »

Технологичен UpDate по Bloomberg TV Bulgaria всяка събота и неделя. Новото предаване с водещи Елена Кирилова и Бойчо Попов започва на 21 януари

Най-новото от света на високите технологии, ИТ компаниите и дигиталния свят ще представя предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria – от 21 януари, всяка събота и неделя в 19:30 часа. UpDate ще обогати програмата на бизнес телевизията със съдържание, посветено на хайтек индустрията - в крак със съвременния начин на живот, който е немислим без технологиите.

Автори и водещи на новото шоу са технологичните анализатори, познати от ефира на Bloomberg TV Bulgaria - Елена Кирилова и Бойчо Попов. Те ще запознават зрителите с последните постижения в ИТ сектора, актуалните тех джаджи и най-интересните мобилни приложения и платформи, които подобряват качеството на живота в съвременния свят. UpDate ще разказва и истории на успеха и ще вдъхновява бъдещите предприемачи с постиженията на български и международни стартъпи, впечатлили пазара с оригинална и иновативна идея.

Как най-големите технологични компании в света успяват да се задържат на върха на света, с какви проблеми се сблъскват, как решават казусите си, какво ги превръща в хайтек гиганти, как успяват да пробият новите компании, подценява ли се киберсигурността – тези и още отговори ще търсят Елена Кирилова и Бойчо Попов. Водещите следят под лупа технологичния сектор и всекидневно се информират за новостите - двамата водят тематичната рубрика по Bloomberg TV Bulgaria от самия старт на бизнес телевизията и са технологични редактори в Investor.bg.

„Появата на UpDate в ефира на Bloomberg TV Bulgaria не е случайна. Технологиите вече навлязоха до такава степен в живота ни, че ни е трудно да си представим всекидневието си без много от тях. Всичко това, разбира се, намира и финансово изражение. Днес петте най-големи по пазарна капитализация компании в САЩ са представители на хайтек сектора“, споделя Елена Кирилова. Повече за нея вижте тук.

„UpDate ще бъде единственото предаване в българския ефир, посветено на технологиите. В пика на dot-com балона през март 2000 технологичните компании бяха сред най-големите в света – и все още са гиганти. Разбира се, успехът на Големите пет в технологиите също може един ден да свърши. Добрите времена никога не продължават вечно. Но за момента технологиите са на върха на света“, допълни Бойчо Попов, който е и главен редактор на Investor.bg.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #3 on: 21 January 2017 18:21:18 »

Нов български филм тръгва по кината:

Казва се "Лабиринти на любовта" и е ко-продукция между България и Русия. Участват Яна Маринова, Ралица Паскалева, Робин Кафалиев, Боряна Братоева, Тони Минасян и други.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #4 on: 28 January 2017 21:32:21 »

Бойка Делиева ще събужда зрителите на Bulgaria ON AIR през уикенда. Тя е новото лице на „Днес в събота“ и „Днес в неделя“

Бойка Делиева е новата водеща на национална телевизия Bulgaria ON AIR. Всеки уикенд малко след 8 часа тя ще събужда зрителите със съботно-неделния сутрешен блок „Днес в събота“ и „Днес в неделя“. Бойка е добре позната от екрана на Bulgaria ON AIR като репортер на делничното предиобедно предаване „Днес“, в което среща публиката с интересни теми и личности от сферата на културата, изкуството, модата, кулинарията и много други. Отразява и социални каузи, разказва интересни човешки истории и има подчертан интерес към спорта.

Дебютът на Бойка като водеща ще бъде още в събота, 28 януари, когато ще посрещне в студиото основателите на програма Ку Ку - Юлиан Кушев, Георги Крумов и Снежана Симеонова. Ще й гостува и сестрата на аниматора Тео Ушев - Бояна, която е реставратор и дизайнер на мебели. В неделя събеседници на водещата ще бъдат Васко Кръпката и дизайнерът на чорапи Иво Грозев.

„В Bulgaria ON AIR даваме възможност на екипа да разширява полето си за изява и да намира професионално развитие в телевизията. Като част от „Днес“ Бойка показа не само хъс и талант за работа, но и голям потенциал за водене на самостоятелно предаване. Успехът й е част от успеха на екипната работа в телевизията и вярвам, че ще продължи“, коментира Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR

„Днес в събота“ и „Днес в неделя“ ще запази досегашната си успешна концепция да среща зрителите с интересни хора в лични интервюта. Бойка Делиева ще съчетае ролята си на водещ с тази на репортер, като ще продължи да представя интересни теми и в „Днес“ в делничните дни.

Bulgaria ON AIR се раздели с досегашната водеща на „Днес в събота“ и „Днес в неделя“ Ирина Белчева, която пое по нов професионален път - като част от администрацията на служебния кабинет. Благодарим на Ирина и й пожелаваме на добър час и много нови хоризонти в бъдеще - извън ефира на Bulgaria ON AIR.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #5 on: 30 January 2017 19:22:34 »

Невъзможна любов и съдбоносни обрати в хитовия бразилски сериал "Сянката на Елена" – по Bulgaria ON AIR

Поредицата, спечелила сърцата на 44 милиона зрители от целия свят, ще бъде на малкия екран от 8 февруари, всеки делник в 16 часа

Хитовият бразилски сериал "Сянката на Елена", който държи челни позиции във всяка една от 20-те държави, в които е излъчван, и печели сърцата на 44 милиона зрители, ще бъде на малкия екран и в България от 8 февруари, всеки делник в 16 часа по Bulgaria ON AIR. Латиноамериканската продукция разказва историята на една невъзможна любов, изпълнена с интриги и съдбоносни обрати.

Сюжетът на "Сянката на Елена" поставя пред изпитание едно приятелство, доверието в семейството и моралните граници на човека. Лаерте (Габриел Брага Нунес) дръзва да се влюби в най-неподходящото момиче – братовчедката Елена (Хулия Ремерс). Силната му любов успява да разруши отношенията му с най-добрия му приятел Вержилио (Умберто Мартинс), който също я обича. Двамата се превръщат във врагове и непрекъснато водят борба за сърцето на Елена. Лаерте постоянно демонстрира своята ревност към Елена, но тя самата никога не е приемала собственическото му отношение. Въпреки това двамата се сгодяват.

В Нощта преди сватбата си с Елена Лаерте се спречква с Вержилио и го удря тежко по главата. Смята го за мъртъв и го заравя, за да прикрие следите на престъплението, но успява ли да го премахне от пътя си завинаги? Заплетеният сюжет в "Сянката на Елена" не спира дотук. В деня на сватбата се появява самият Вержилио от плът и кръв и обвинява Лаерте в опит за убийство пред олтара. Братовчедът е арестуван, осъден и губи контакт с любимата си жена. След случилото се Елена и Вержилио стават все по-близки. Двамата сключват брак и заживяват щастливо. След като Лаерте излежава присъдата си заминава за Европа и изчезва безследно.

20 години по-късно един нежелан "призрак" от миналото се завръща и преобръща живота на всички. Елена и Вержилио разбират ужасната новина, че в клопката на "грешната" любов на Лаерте попада и дъщеря им Луиза (Бруна Маркезин).

Ще продължи ли безумната любов между Луиза и Лаерт и как това ще се отрази на семейството - не пропускайте вълнуващата история в "Сянката на Елена" – от 8 февруари, всеки делник в 16 часа по Bulgaria ON AIR.

"Сянката на Елена" (Em Famνlia)

Драма, Бразилия, 2014

Режисьор: Хайме Монхардим

Участват: Хулия Далавия, Бруна Маркюзин, Хулия Лемерц, Габриел Брага Нунес,

Умберто Мартинс
Преди време нали се оплаквахте, че няма латиносериали, та ето, че нещата лека полека се променят. Grin
Report Spam   Logged

TV81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 858


« Reply #6 on: 30 January 2017 21:23:16 »

Преди време нали се оплаквахте, че няма латиносериали, та ето, че нещата лека полека се променят. Grin
Напомня на PRO.BG в самото й начало.
В програмната схема на Bulgaria ON AIR ми липсва анимационен блок следобед през делничните дни и сутрин в събота и неделя.  За съжаление няма туристическо предаване,  Box office и музикална класация, американски ситкоми и научно-популярни поредици. Иначе са на прав път към превръщане на канала в пряка конкуренция на останалите национални канали.
Ех,  ако можеше спрялата в БНТ музикална класация Българският ТОП 40 получи ефир в Bg on Air ще е много готино.
Ако все пак Next TV не се получи и като самостоятелен ТВ канал, да се завърне като предаване по BG ON
Или анимационните сериали от Супер 7 тръгнат по него. Така и така са дублирани.
Report Spam   Logged
ktamara
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 383


« Reply #7 on: 31 January 2017 10:08:53 »

Next TV.....с 55-те си зрителя....

Това не е за ефир, това е за онлайн предаване
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #8 on: 31 January 2017 12:03:10 »

Напомня на PRO.BG в самото й начало.
В програмната схема на Bulgaria ON AIR ми липсва анимационен блок следобед през делничните дни и сутрин в събота и неделя.  За съжаление няма туристическо предаване,  Box office и музикална класация, американски ситкоми и научно-популярни поредици. Иначе са на прав път към превръщане на канала в пряка конкуренция на останалите национални канали.
Ех,  ако можеше спрялата в БНТ музикална класация Българският ТОП 40 получи ефир в Bg on Air ще е много готино.
Ако все пак Next TV не се получи и като самостоятелен ТВ канал, да се завърне като предаване по BG ON
Или анимационните сериали от Супер 7 тръгнат по него. Така и така са дублирани.
В събота и неделя има анимация сутринта от 7:25 до 08:00ч. Тогава излъчват "Пес патрул", което впрочем е на Nickelodeon, та нищо чудно да са го давали и по "Супер 7".

Научно-популярни поредици няма, но пък има документални предавания като "Авиошоу" и "Колела", които са тип Discovery. В събота и неделя около полунощ излъчват и интересни документални филмчета, посветени на различни певци или групи.

За сериалите и аз им се чудя защо купуват само някакви руски от по максимум 20-30 епизода или японски ("Канбе стратегът" и "Сърцето на самурая"). Знам, че има фенове на японското кино, но те едва ли са чак толкова много, че да се излъчва такъв сериал в праймтайма...

Относно туристическото предаване - "С черпак в куфара" си е хем туристическо, хем кулинарно или поне така ми изглежда, де.

Музикално предаване и на мен ми липсва, та дано направят нещо по въпроса.

Тоя сериал "Сянката на Елена" се оказа, че го излъчват и по телевизия "Пик", ама там май му режат епизодите, понеже в съобщението на Bulgaria ON AIR пише, че епизодите са по 75 минути, а по "Пик" са по 45 минути.
Report Spam   Logged

megara
Паток
Админ
Говорител
******
Offline Offline

Posts: 809WWW
« Reply #9 on: 12 February 2017 12:19:01 »

Това е от предаването на Георги Лозанов:Report Spam   Logged
flaboyblast
Маниак
*****
Offline Offline

Posts: 1 198« Reply #10 on: 12 February 2017 14:08:26 »

В събота и неделя има анимация сутринта от 7:25 до 08:00ч. Тогава излъчват "Пес патрул", което впрочем е на Nickelodeon, та нищо чудно да са го давали и по "Супер 7".
Не са го давали.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #11 on: 12 February 2017 15:08:03 »

Такива грешки има много и то по всички телевизии. Най-често пропускат запетаи, но не са рядкост и подобни фрапиращи грешки... Grin

Не са го давали.
Ясно. Значи все пак има и някакъв премиерен сериал по Bulgaria ON AIR, пък било то и анимация. Grin Другите сериали, които излъчват, все са въртяни вече по някоя друга телевизия (или БНТ, или някоя кабеларка). Най-пресният случай е с руския криминален сериал "Глухар", който в момента се излъчва по "БНТ HD", от утре започва да се излъчва и по "БНТ 1", а от четвъртък - и по Bulgaria ON AIR. Иначе миналата година по това време е излъчван и по "Алфа"... Grin
Report Spam   Logged

flaboyblast
Маниак
*****
Offline Offline

Posts: 1 198« Reply #12 on: 12 February 2017 17:11:40 »

Ясно. Значи все пак има и някакъв премиерен сериал по Bulgaria ON AIR, пък било то и анимация. Grin Другите сериали, които излъчват, все са въртяни вече по някоя друга телевизия (или БНТ, или някоя кабеларка). Най-пресният случай е с руския криминален сериал "Глухар", който в момента се излъчва по "БНТ HD", от утре започва да се излъчва и по "БНТ 1", а от четвъртък - и по Bulgaria ON AIR. Иначе миналата година по това време е излъчван и по "Алфа"... Grin
Ама то ползват дублажа на Nick, така че не знам колко е премиерен.  Grin
Иначе "Как станах руснак" беше премиера.
Report Spam   Logged
tvreiting
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 211


« Reply #13 on: 12 February 2017 17:48:21 »

Ясно. Значи все пак има и някакъв премиерен сериал по Bulgaria ON AIR, пък било то и анимация. Grin Другите сериали, които излъчват, все са въртяни вече по някоя друга телевизия (или БНТ, или някоя кабеларка). Най-пресният случай е с руския криминален сериал "Глухар", който в момента се излъчва по "БНТ HD", от утре започва да се излъчва и по "БНТ 1", а от четвъртък - и по Bulgaria ON AIR. Иначе миналата година по това време е излъчван и по "Алфа"... Grin

Цената на сериала е паднала и са преценили, че е евтин и става за запълване на времето.
Преди години някъде 2001 си спомням, че в България се излъчваше Женени с деца - сериала е от 90-ти, но хората са взели сезоните на промоция и понеже нямаше торенти всеки го гледаше.
В България каналите не ги бърка какво ще излъчат стига да е евтино и да запълва ефирно време.


Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #14 on: 12 February 2017 18:06:22 »

Ама то ползват дублажа на Nick, така че не знам колко е премиерен.  Grin
Иначе "Как станах руснак" беше премиера.
А.. верно, бе... Забравих, че Nick вече е дублиран на български. Значи никаква премиера не е... Grin

Цената на сериала е паднала и са преценили, че е евтин и става за запълване на времето.
Преди години някъде 2001 си спомням, че в България се излъчваше Женени с деца - сериала е от 90-ти, но хората са взели сезоните на промоция и понеже нямаше торенти всеки го гледаше.
В България каналите не ги бърка какво ще излъчат стига да е евтино и да запълва ефирно време.
Не става въпрос само за този сериал. Него го споменах като най-пресен пример. Всичките сериали, които се излъчват по Bulgaria ON AIR, вече са излъчвани и по някоя друга телевизия. Премиерни са единствено японските "Сърцето на самурая" и "Канбе стратегът" и тук таме някой друг.

Второто нещо, което ми направи впечатление, е че 90% от сериалите, които излъчват, са руски. Undecided Общо взето на 10 сериала има 1, който не е руски, а примерно японски или бразилски. Американски сериал само 1 съм засякъл и то беше "Дивото зове", който има само 1 сезон.

Всъщност това е третото нещо, което ми направи впечатление - че излъчват сериали с максимум 20-30 епизода. Много рядко има някой по-дълъг. В последните 2 месеца даже бяха подкарали някакви сериалчета с по 7-8 епизода (някои даже и с по 4-5), които вървяха всеки делник и общо взето за 10-ина дни ги извъртаха... Undecided

То е ясно, че търсят най-евтиното, ама нека гледат и колко качествено е. Ясно е, че щом някой сериал е прекъснат след 7-8 епизода, значи е провал.

Ситуацията с "Женени с деца" е съвсем различна - сериалът си е бил доста успешен в САЩ и има цели 11 сезона, пък и "ьТВ" го излъчиха премиерно за България.

Не знам защо не бръкнат в архива на MSAT и не изкарат от там някой хубав сериал. Преди 10-ина години даваха Learning the Ropes, който пак е къс (13 епизода), но беше готин ситком.
Report Spam   Logged

Yuta
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #15 on: 12 February 2017 18:46:46 »

Доколкото знам премиерни по BG ON AIR са Мамчета,Как станах Руснак,Дрязги,Синът на Сталин,Великата.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #16 on: 12 February 2017 19:00:19 »

Доколкото знам премиерни по BG ON AIR са Мамчета,Как станах Руснак,Дрязги,Синът на Сталин,Великата.
"Синът на Сталин" е излъчван и по "БНТ 1", но там са го превели "Синът на бащата на народите". Иначе си прав - общо взето това са премиерните им сериали + двата японски.
Report Spam   Logged

Yuta
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #17 on: 12 February 2017 19:05:35 »

"Синът на Сталин" е излъчван и по "БНТ 1", но там са го превели "Синът на бащата на народите". Иначе си прав - общо взето това са премиерните им сериали + двата японски.
Сега се сетих и за друг сериал който излъчваха скоро "Распутин" май се казваше но не съм сигурен да ли е премиерен.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #18 on: 12 February 2017 20:14:21 »

Сега се сетих и за друг сериал който излъчваха скоро "Распутин" май се казваше но не съм сигурен да ли е премиерен.
И той е един от малкото премиерни, но е само 8 епизода... Undecided
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 5 021« Reply #19 on: 01 March 2017 18:33:17 »

Сериалът „Похитени“, вдъхновил създаването на Homeland - по Bulgaria ON AIR от 7 март
Оригиналната израелска поредица на режисьора Гидеон Раф е отличена с множество награди


Национална телевизия Bulgaria ON AIR стартира сериала „Похитени“ (Prisoners of War/Hatufim, 2009-2012) от 7 март, всяка делнична вечер от 22,10 часа. За тази продукция Гидеон Раф - автор, сценарист и режисьор - печели множество награди от филмовата академия на Израел, а сериалът става най-успешната драматична ТВ поредица в страната. Адаптация на „Похитени“ е хитовата американска драма Homeland („Вътрешна сигурност“), заради която Раф е отличен и с две награди Primetime Emmy за режисура. Гидеон Раф е и сред най-продаваните писатели в Израел.

В сериала „Похитени“ специален екип е изпратен в Ливан на тайна операция за залавяне на влиятелен терорист 17 години преди времето, в което се развива действието. Тогава мисията се проваля, а по време на изтеглянето на екипа трима войници – Нимрод Клайн (Йорам Толедано), Ури Зак (Ишай Голан) и Амиел Бен-Хорин (Аси Коен) – са заловени от терористите и остават в Ливан. След години тайни преговори момчетата се завръщат в Израел като част от държавно споразумение за размяна на военнопленници. Нимрод и Ури се живи, а Амиел се завръща в ковчег.

И тук започва истинската история. След 17 години в плен двамата оцелели са се превърнали в национални герои, а имената и портретите им са навсякъде по улиците. Но как мъжете се справят със завръщането си в страната и какви са последствията за Израел и за самите тях? Как се възстановяват връзки, прекъснати преди години, с отчуждени съпруги, с деца, които не ги познават, с вече загубени родители и с общество, което се е развивало, докато те са застинали във времето?

Скоро след завърщането си Нимрод и Ури са подложени на серия от разпити от военния психолог Хаим Коен (Гал Заид), който бързо стига до извода, че крият тайна. Нещо в историите им не съвпада. Започва тайно разследване, чиято цел е да разбере кои са те и какви са намеренията им оттук нататък.

Кои са героите в „Похитени“

Нимрод Клайн (Йорам Толедано)

Заловен в Ливан на 26 години, Нимрод се връща в Израел на 43. Смел, интелигентен, роден лидер. В същото време е емоционално уязвим, обича флирта и непрекъснато се състезава. Той е мъжът, за когото момичетата са искали да се омъжат и на когото момчетата са искали да приличат. Когато се завръща в Израел, се озовава в шокираща ситуация – на вече изостанал, с кошмари, с проблеми със съпругата си и в тежко психическо състояние.

Ури Зак (Ишай Голан)

Заловен в Ливан на 23 години, Ури се връща в Израел на 40. За разлика от Нимрод той е срамежлив и интровертен тип. Никога не е имал големи амбиции извън желанието за прост, щастлив живот със семейството си и любимата годеница Нурит. Дори оцеляването му в Ливан се дължи на необичайна причина... Медийното внимание след завръщането му не му понася добре, но най-големият удар, с който трябва да се справи, е бракът на годеницата му със собствения му брат.

Талия Клайн (Яел Абекасис)

Съпругата на Нимрод. Талия е посветила цялата си енергия за спасяването на мъжа си през изминалите 17 години. Сега, когато той е у дома, тя изведнъж загубва мисията на живота си. И по-лошо - сблъсква се с човек, когото вече не познава и не е сигурна, че дори харесва.

Нурит Халеви (Мили Авитал)

Бившата годеница на Ури, вече 43-годишна. Любовта между двамата е била толкова силна, че когато Ури е задържан, Нурит трудно се справя с новата реалност. Тя прекарва всяка минута със семейството на Зак. С времето се поражда връзка между нея и брата на Ури Зак – Яки, която се задълбочава и стига до брак. За да продължи нормално живота си, Нурит успява да убеди себе си, че Ури е мъртъв. Когато той се завръща, тя не може да прости на себе си за измяната...

Амиел Бен-Хорин (Аси Коен)

Войникът, който след 17 години в плен се връща в Израел в ковчег. Обстоятелствата около смъртта му карат военните да позодират, че истината за това, което се е случило в Ливан, все още не е разкрита.

Хаим Коен (Гал Заид)

Сериозен, много умен и изключителен професионалист. Хаим е военният психолог, който води разследването около Нимрод и Ури.

Ирис (Сенди Бар)

Ирис е 30-годишна красавица, която среща Ури и започва връзка с него. Скоро става ясно, че тя е агент под прикритие с мисия да разкрие чрез Ури какво точно се е случило в Ливан. Ирис се изправя пред тежка дилема, когато осъзнава, че има чувства към бившия пленник.
Същият сериал е излъчен по същата телевизия и миналата година през лятото, но в друг слот. В публикацията пише, че ще го излъчват всеки делничен ден, но реално май ще е само от вторник до четвъртък или поне другата седмица е само тези дни. В понеделник е спортното предаване "Гол" (бившото "Пред банята" на TV7), а в петък си има рубрика за по-стари филми (на 20-30 години). Ще видим в бъдеще как ще върви въпросният сериал, който всъщност е само 24 епизода, та ако си е 3 пъти седмично, ще се извърти за 8 седмици.
Report Spam   Logged

Pages: [1] 2 3 ... 12   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy