BG TV Talk
28 January 2022 11:15:02
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

Кой (детски) канал гледате най-много?

Poll
Question: Кой детски канал гледате най-много?
Cartoon Network - 11 (25.6%)
Boomerang - 2 (4.7%)
Disney Channel - 4 (9.3%)
Disney Junior - 1 (2.3%)
Nickelodeon - 9 (20.9%)
Nicktoons - 6 (14%)
Nick Jr. - 3 (7%)
Baby TV - 0 (0%)
EKids - 1 (2.3%)
JimJam - 0 (0%)
Fix&Foxi - 0 (0%)
Карусель - 1 (2.3%)
KIKA - 0 (0%)
Ric - 0 (0%)
Duck TV - 0 (0%)
Da Vinci Kids - 4 (9.3%)
Детский мир - 1 (2.3%)
Total Voters: 19

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Кой (детски) канал гледате най-много?  (Read 1506 times)
cvetomir1997
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 369


« on: 17 April 2020 16:41:44 »

За жалост, мога да кажа, че от няколко години не гледам нито един от нашите детски канали, пък и чуждите, защото както вече се спомена, програмната схема и на трите големи е меко казано зле.

Фен съм на старите анимации на Nick, като по тях се запалих по времето, когато Diema Family все още беше семеен канал и ставаше за гледане. Но в момента единствената, която остана от златните им класики, е SpongeBob. Loud House и Rise of the TMNT не са моето нещо, макар да съм огромен фен на костенурките, но просто тая интерпретация ми е твърде лигава и предпочитам да се придържам към комиксите на IDW.

Cartoon Network гледам откакто се помня (разбирайте когато по него даваха още The Addams Family, The Flintstones, The Jetsons и всички други класики на Hanna-Barbera). Когато почнаха да ги заменят с нови анимации и каналът си смени логото (може би през 2005 ако не се лъжа) лека полека спрях да го гледам и се ориентирах към Boomerang, който излъчваше всичко, което харесвах (но вече и той не е себе си).

От днешна гледна точка, мога да кажа, че харесвам почти всичко излъчвало се по CN до 2010, но с началото на ерата на сериалите тип Adventure Time, Gumball и Uncle Grandpa, а по-късно и тип Teen Titans Go, новите Реактивни момичета и новия Ben 10, просто интересът ми изчезна напълно.

Fox Kids и Jetix също ми бяха любими като малък. Когато каналът се превърна в Disney Channel имаше известна доза разочарование, защото не беше локализиран изцяло, но с течение на времето се превърна в канал, по който слядях всичко ново и гледах всеки ден. Отново за жалост, и той тръгна надолу някъде през 2015-2016, за да стигне сегашното негледаемо положение, благодарение най-вече на безкрайните повторения и лошото разпределение на новите епизоди на сериалите.

В заключение мога да кажа, че за мен златното време на анимациите приключи с началото на новия век. Може би е просто носталгия, но ако трябва да сравнявам класическите short филми от рода на Tom and Jerry, Looney Tunes, Popeye, Pink Panther и т.н., след това анимациите на Hanna-Barbera, а по-късно The Disney Afternoon и CN оригиналите от 90-те със сегашните творения, не мисля, че има база за сравнение. Вече няма анимация, която да се рисува на ръка, което за мен лично е крайно отблъскващо. В допълнение, насилствено се вкарва diversity навсякъде, всички внимават продукциите им да са inclusive, че да не обидят случайно някого, защото всички изведнъж станаха много обидчиви и се засягат от най-малкото. Затова и вече рядко се заглеждам в нещо ново (единственото изключение е новите DuckTales).
Report Spam   Logged


Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy