TV 81
|
Може ли някой да провери дали от днес българските версии на всички HBO HD и Cinemax HD канали са без надпис HD на екрана? В чуждите версии вече са ги махнали.
|
|
|
|
|
nickelodeonlover
|
Може ли някой да провери дали от днес българските версии на всички HBO HD и Cinemax HD канали са без надпис HD на екрана? В чуждите версии вече са ги махнали.
На главния си има HD,но не разполагам с HD версиите на останалите канали..
|
Nickelodeon Fan,ТВ Маниак,YouTuber (Normanator13)
|
|
|
TV 81
|
На главния си има HD,но не разполагам с HD версиите на останалите канали..
Благодаря!
|
|
|
|
spike
|
Махнали са ги. И HBO-тата, и Cinemax-ите са без надписи HD вече.
|
|
|
|
TV 81
|
Еха. Браво, че са се сетили да коригират и БГ версиите. При чуждите версии на каналите в един сайт пише от днес, че HBO HD са вдигнали битрейта на картината на всички HD версии. Освен това при чешката версия например вече и чешкото аудио е Dolby Digital, освен английското. Интересно дали и българското аудио от днес е Dolby Digital 384kbps поне на HBO HD ?
|
|
|
|
nickelodeonlover
|
Я! Доста бързо...когато проверих HD версията на главния канал имаше надпис..
|
Nickelodeon Fan,ТВ Маниак,YouTuber (Normanator13)
|
|
|
ivander
Потребител
|
Не е Dolby Digital все още бг звука на никой от 5-те канала. Иначе американската версия на HBO няма даже и лого на екрана, интересно дали някога ще направят това за европейските версии. На мен лично ми допада идеята. Британците също са любители на изчистения екран - BBC One, BBC Two и целият пакет на Sky Cinema са така.
|
|
|
|
TV 81
|
Не е Dolby Digital все още бг звука на никой от 5-те канала. Иначе американската версия на HBO няма даже и лого на екрана, интересно дали някога ще направят това за европейските версии. На мен лично ми допада идеята. Британците също са любители на изчистения екран - BBC One, BBC Two и целият пакет на Sky Cinema са така.
Чак без лого е малко прекалено. Знам за BBC и, честно казано изобщо не ми допада ТВ канал без лого на екрана. По-скоро едвам забележимо като на HBO и Руския TV 1 (Первий) е по-удачен вариант. Нова Телевизия също е добре да помислят над това логото им да е полупрозрачно на екрана(цвета на сегашното лого е хубав, но с добавена прозрачност според мен ще е по-добре). Същото важи и за всички български ТВ канали, защото има някои с огромни цветни лога, които изглеждат ужасно на екран.
|
|
|
|
spike
|
Чак без лого е малко прекалено. Знам за BBC и, честно казано изобщо не ми допада ТВ канал без лого на екрана. По-скоро едвам забележимо като на HBO и Руския TV 1 (Первий) е по-удачен вариант.
Нова Телевизия също е добре да помислят над това логото им да е полупрозрачно на екрана(цвета на сегашното лого е хубав, но с добавена прозрачност според мен ще е по-добре). Същото важи и за всички български ТВ канали, защото има някои с огромни цветни лога, които изглеждат ужасно на екран.
"Нова" преди 2 години връткаха сегашното си лого с това, дето е на видеостените по време на новините. То стоеше страшно добре на екран, но нямам идея защо не го ползват него. Беше сиво и полупрозрачно, доколкото помня, а и като дизайн е в пъти по-готино от сегашното кръгче.
|
|
|
|
monk1900
|
Иначе американската версия на HBO няма даже и лого на екрана, интересно дали някога ще направят това за европейските версии. На мен лично ми допада идеята. Британците също са любители на изчистения екран - BBC One, BBC Two и целият пакет на Sky Cinema са така.
В уеб платформата на HBO за Европа – HBO GO, също има логото на HBO. Любопитно е, че и другата българска „стрийминг“ платформа – Voyo, до преди известно време също слагаха лого (или Ь, или Voyo). Силно се надявам Дисни+ в Европа да няма лого, съответно и другите стрийминг платформи да се позамислят дали има смисъл да слагат лого. Самото слагане на лого е и икономически неизгодно, защото при евентуална смяна на дизайна, трябва да се пре-рендерира целият филмов каталог. От маркетингова гледна точка, единствената причина да лепят лого, е за да има разпознаваемост на бранда. Дисни и HBO мисля имат достатъчно голяма разпознаваемост така или иначе.
|
|
|
|
megara
|
По-скоро логото може да е в допълнителен слой върху видеото. Така няма нужда записът да се променя заради логото. При ТВ каналите е по-лесно, защото те са линейни услуги и емблемите се слагат динамично.
|
|
|
|
Roostersonair
Потребител
|
Тъкмо превключих на HBO HD да видя обозначението "HD" дали го няма, и за моя изненада видях, че надписът "HD" до емблемата на канала го има, но след малко време изчезна от екрана. Ама че аматьори!  EDIT: Сега пак се появи HD надписа на HBO-то. Май HBO 2 и 3 все още нямат HD надпис. Пак казвам; пълна аматьорщина EDIT2: Иии... пак изчезна HD надписа, тъкмо като почва един филм по HBO HD. Няма повече да коментирам на това. Правете си изводи! Няма да повтарям думата "пълна аматьорщина", защото е огромен излишък. 
|
|
|
|
mileo
Потребител
|
Сигнала на HBO е паднал, навсякъде не работи.
|
|
|
|
|