BG TV Talk
01 October 2022 12:15:13
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

Други ТВ | новини и коментари

Pages: 1 ... 104 105 [106]   Go Down
  Print  
Author Topic: Други ТВ | новини и коментари  (Read 250127 times)
sisobe
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 92


« Reply #2100 on: 31 May 2022 20:37:05 »

Благодаря!
Предаването "Хапките на Сара" е озвучено на български. Предполагам и другите две предавания с озвучени промота на български също ще имат дублаж.
Report Spam   Logged
TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 933


« Reply #2101 on: 07 June 2022 15:43:25 »

От няколко дни голяма част от сериалите по Disney Junior са на български език.  Smiley
Report Spam   Logged
TV Novinite
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 28


« Reply #2102 on: 26 July 2022 03:59:15 »

Quote
newsONE в страната на бухалките, заплахите и Господарите

Всяка любима приказка започва с “Имало едно време…“. Нашата приказка започна през 2020-а година с решението ни да създадем наистина независима медия в България. Е, не искаме да звучим като мъченици, но се оказа, че това е доста сложна задача, в която за разлика от приказките не се биеш с дракони и други приказни чудовища, а с мутри, политици, партии, институции и всякакви други странни субекти, пръкнали се от някоя нива.
 
През септември 2021-а година стартирахме новинарски сайт newsone.bg. Всичко започна прекрасно и щастливо. Работата вървеше, сайтът се развиваше, всички го харесваха, всички искаха да ни бъдат приятели, защото „абе дай да пуснем нещо при вас“ не се знаеше кога ще притрябва. Всякакви знайни и незнайни медийни гурута, експерти и продуценти кръжаха около нас, като ястреби, за да разберат какво, защо и как правим.
 
И така прекрасно продължи всичко до 24 февруари 2022 година, когато приказката започна да става мътна и кървава, с елементи на психотрилър. На тази дата Русия нападна Украйна. В 5 сутринта целият свят се събуди с новината, че има нова война. Бидейки в задния двор на войната, нормално решихме, че е време да ескалираме проектът newsONE TV, който беше планиран да стартира през октомври същата година. Решихме, че е правилното време, макар и да не сме готови. И тук всичко “стана паприкаш”. На 21 март 2022 година в българското медийно блато се появи нов канал – нашата малка, прекрасна новинарска телевизия newsONE TV. Телевизия, която трябваше да вдигнем за 3 седмици и да направим доста компромиси като звук, техника и най-вече хора. Мълвата се разнесе бързо и около нас закръжаха гладните експерти. Тези, които идват и ти полагат кабели в студиото, които се оказва, че не ти трябват. Експерти, предлагащи напълно неработещи решения, но получаващи от нас щедри възнаграждения за десетки хиляди евро.
 
Телевизията създаде такова напрежение в редица среди – медийни и политически, че скоро се почнаха и първите опити за сриване. От стандартни проверки на инспекции и органи, до лъжливи материали и слухове – минахме през всичко. Нещата обаче наистина излязоха извън контрол с гласуването на недоверие към правителството и вече ясната прожекция, че България влиза в спирала от избори, без значение кога ще са те. И сега да се върнем на идеята – създаване на СВОБОДНА медия, която слага зрителя и човешките права в центъра. Това е може би най-страшната дефиниция за политическия елит. На практика това е медия, която никой не контролира по никакъв начин. И за ужас – медия, която успя за месеци да настигне „лидери“, които са на пазара от 10, 15 дори 20 години. Наречете ни идеалисти, но ние ще отстояваме правото на свободна медия докато можем. И няма да ни спрат опитите за дисбаланс на бизнеса ни от добре организирани групи. Какво имаме предвид? Заради различни проверки част от плащанията към служители и определени подизпълнители се бавят в рамките на 1-3 месеца. Нищо невиждано и чудовищно, но не и когато служителите са подставени лица, използвани като инструмент от други фактори в опита си да бутнат модела “newsONE”. Последното такова е от тази нощ, което няма да тълкуваме допълнително, но оставяме на вас преценката. Нещо повече, EVY Media e в пълна готовност да направи публична цялата информация по наемане и преговори с журналисти. Ще излязат интересни неща относно бившите им работодатели (национални телевизии и продуцентски компании), преговори с нас да не назначаваме на трудов договор, защото нямат право да работят по клаузи от предишен работодател, да плащаме в брой без договор, защото взимат пари от борсата и не искат да ги губят… безкраен списък с изисквания за злоупотреби, които ние отказахме да приемем и направим.


Имейл, изпратен до един от собствениците на EVY Media.

Ние, собствениците на newsONE не сме убили никой, не сме измамили никой, не “перем” пари, не правим ДДС измами, не получаваме пари под масата от партии и политици, не сключваме фиктивни договори със съмнителни субекти, не сме обвързани с мафията, превзела страната ни. Ние не сме направили нищо лошо, освен, че имаме желанието да има свободна медия в България. И, повярвайте ни, всеки опит за заплаха с мутри, бухалки, Господари и други инструменти ни мотивира все повече и ни доказва, че сме поели по правилния път. Не сме си и мислили, че ще е лесно, не сме се надявали, че ще мине и без такива процеси. Но няма да ни спрете. Няма да позволим под външно влияние, заплахи и опити за сплашване да бъде установен политически или какъвто и да било друг контрол върху медията.
 
А към всички колеги, работили за нас или просто колеги от пазара, имаме една молба – ако смятате, че сме ви нарушили правата – има органи и съд, а ако смятате да правите поръчкови материали по „сигнал“ – ще се радваме да го направим заедно и в нашия ефир. Защото свободата е преди всичко!
 
„Единственият начин да пребориш един несвободен свят, е да станеш толкова свободен, че самото ти съществуване да се превърне в бунт.“ – Албер Камю

Тези от newsONE започват да стават много жалки. Хората от бранша масово се оплакват от тях, или поне така изглеждаше от постове в разни фейсбук групи - хората се оплакваха главно от неизплатени възнаграждения, а собствениците сега се оправдават с инспекции и данъчни проверки. Доколко са верни и постовете на хората във FB, не мога да гарантирам, но съм склонен да им вярвам.
Report Spam   Logged
sisobe
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 92


« Reply #2103 on: 09 August 2022 18:14:34 »

От половин-един час DSTV не върви на почти всички оператори, единствено в платформата на EON върви, проблема идва от BIX, има битрейт, но няма нито звук нито видео.
И там картината заби и канала остана в черен екран Cheesy
Тръгна, но по другите оператори все още не.
Вече върви нормално навсякъде.
Report Spam   Logged
TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 933


« Reply #2104 on: 31 August 2022 17:05:05 »

От днес каналът MTV 90s е с ново лого и облик.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 4 317WWW
« Reply #2105 on: 31 August 2022 17:31:33 »

От днес каналът MTV 90s е с ново лого и облик.
Хмм... а чува ли се нещо за ребранд на други канали? Хубаво е, че ги направиха на десетилетия, ама ми се ще да има и MTV 70's.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Online Online

Posts: 4 317WWW
« Reply #2106 on: Today at 11:41:43 »

Една нетелевизионна новина от последните дни, но все пак е медийна: http://www.focus-news.net/news/2022/04/15/2943267/mediya-grup-24-pridobiva-natsionalna-radioveriga-fokus-i-informatsionna-agentsiya-fokus.html

Радио и информационна агенция "Фокус" си имат нов собственик и това е "Медия груп 24". Във въпросната медийна група влизат сайтовете Sofia24, Plovdiv24, Burgas24, Varna24 и т.н.
Има леко развитие по тази тема - "Фокус" вече е с ново лого, а пък вестник Plovdiv24 вече не е безплатен: https://www.mg24.bg/news/1403065.html

Впрочем новото лого на "Фокус" е доста стилно:


Предишното отдавна беше остаряло като дизайн:
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 104 105 [106]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy