BG TV Talk
03 December 2023 03:45:49
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

Други ТВ | новини и коментари

Pages: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 110   Go Down
  Print  
Author Topic: Други ТВ | новини и коментари  (Read 278518 times)
sisobe
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 158


« Reply #2100 on: 31 May 2022 20:37:05 »

Благодаря!
Предаването "Хапките на Сара" е озвучено на български. Предполагам и другите две предавания с озвучени промота на български също ще имат дублаж.
Report Spam   Logged
TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 970


« Reply #2101 on: 07 June 2022 15:43:25 »

От няколко дни голяма част от сериалите по Disney Junior са на български език.  Smiley
Report Spam   Logged
TV Novinite
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 28


« Reply #2102 on: 26 July 2022 03:59:15 »

Quote
newsONE в страната на бухалките, заплахите и Господарите

Всяка любима приказка започва с “Имало едно време…“. Нашата приказка започна през 2020-а година с решението ни да създадем наистина независима медия в България. Е, не искаме да звучим като мъченици, но се оказа, че това е доста сложна задача, в която за разлика от приказките не се биеш с дракони и други приказни чудовища, а с мутри, политици, партии, институции и всякакви други странни субекти, пръкнали се от някоя нива.
 
През септември 2021-а година стартирахме новинарски сайт newsone.bg. Всичко започна прекрасно и щастливо. Работата вървеше, сайтът се развиваше, всички го харесваха, всички искаха да ни бъдат приятели, защото „абе дай да пуснем нещо при вас“ не се знаеше кога ще притрябва. Всякакви знайни и незнайни медийни гурута, експерти и продуценти кръжаха около нас, като ястреби, за да разберат какво, защо и как правим.
 
И така прекрасно продължи всичко до 24 февруари 2022 година, когато приказката започна да става мътна и кървава, с елементи на психотрилър. На тази дата Русия нападна Украйна. В 5 сутринта целият свят се събуди с новината, че има нова война. Бидейки в задния двор на войната, нормално решихме, че е време да ескалираме проектът newsONE TV, който беше планиран да стартира през октомври същата година. Решихме, че е правилното време, макар и да не сме готови. И тук всичко “стана паприкаш”. На 21 март 2022 година в българското медийно блато се появи нов канал – нашата малка, прекрасна новинарска телевизия newsONE TV. Телевизия, която трябваше да вдигнем за 3 седмици и да направим доста компромиси като звук, техника и най-вече хора. Мълвата се разнесе бързо и около нас закръжаха гладните експерти. Тези, които идват и ти полагат кабели в студиото, които се оказва, че не ти трябват. Експерти, предлагащи напълно неработещи решения, но получаващи от нас щедри възнаграждения за десетки хиляди евро.
 
Телевизията създаде такова напрежение в редица среди – медийни и политически, че скоро се почнаха и първите опити за сриване. От стандартни проверки на инспекции и органи, до лъжливи материали и слухове – минахме през всичко. Нещата обаче наистина излязоха извън контрол с гласуването на недоверие към правителството и вече ясната прожекция, че България влиза в спирала от избори, без значение кога ще са те. И сега да се върнем на идеята – създаване на СВОБОДНА медия, която слага зрителя и човешките права в центъра. Това е може би най-страшната дефиниция за политическия елит. На практика това е медия, която никой не контролира по никакъв начин. И за ужас – медия, която успя за месеци да настигне „лидери“, които са на пазара от 10, 15 дори 20 години. Наречете ни идеалисти, но ние ще отстояваме правото на свободна медия докато можем. И няма да ни спрат опитите за дисбаланс на бизнеса ни от добре организирани групи. Какво имаме предвид? Заради различни проверки част от плащанията към служители и определени подизпълнители се бавят в рамките на 1-3 месеца. Нищо невиждано и чудовищно, но не и когато служителите са подставени лица, използвани като инструмент от други фактори в опита си да бутнат модела “newsONE”. Последното такова е от тази нощ, което няма да тълкуваме допълнително, но оставяме на вас преценката. Нещо повече, EVY Media e в пълна готовност да направи публична цялата информация по наемане и преговори с журналисти. Ще излязат интересни неща относно бившите им работодатели (национални телевизии и продуцентски компании), преговори с нас да не назначаваме на трудов договор, защото нямат право да работят по клаузи от предишен работодател, да плащаме в брой без договор, защото взимат пари от борсата и не искат да ги губят… безкраен списък с изисквания за злоупотреби, които ние отказахме да приемем и направим.


Имейл, изпратен до един от собствениците на EVY Media.

Ние, собствениците на newsONE не сме убили никой, не сме измамили никой, не “перем” пари, не правим ДДС измами, не получаваме пари под масата от партии и политици, не сключваме фиктивни договори със съмнителни субекти, не сме обвързани с мафията, превзела страната ни. Ние не сме направили нищо лошо, освен, че имаме желанието да има свободна медия в България. И, повярвайте ни, всеки опит за заплаха с мутри, бухалки, Господари и други инструменти ни мотивира все повече и ни доказва, че сме поели по правилния път. Не сме си и мислили, че ще е лесно, не сме се надявали, че ще мине и без такива процеси. Но няма да ни спрете. Няма да позволим под външно влияние, заплахи и опити за сплашване да бъде установен политически или какъвто и да било друг контрол върху медията.
 
А към всички колеги, работили за нас или просто колеги от пазара, имаме една молба – ако смятате, че сме ви нарушили правата – има органи и съд, а ако смятате да правите поръчкови материали по „сигнал“ – ще се радваме да го направим заедно и в нашия ефир. Защото свободата е преди всичко!
 
„Единственият начин да пребориш един несвободен свят, е да станеш толкова свободен, че самото ти съществуване да се превърне в бунт.“ – Албер Камю

Тези от newsONE започват да стават много жалки. Хората от бранша масово се оплакват от тях, или поне така изглеждаше от постове в разни фейсбук групи - хората се оплакваха главно от неизплатени възнаграждения, а собствениците сега се оправдават с инспекции и данъчни проверки. Доколко са верни и постовете на хората във FB, не мога да гарантирам, но съм склонен да им вярвам.
Report Spam   Logged
sisobe
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 158


« Reply #2103 on: 09 August 2022 18:14:34 »

От половин-един час DSTV не върви на почти всички оператори, единствено в платформата на EON върви, проблема идва от BIX, има битрейт, но няма нито звук нито видео.
И там картината заби и канала остана в черен екран Cheesy
Тръгна, но по другите оператори все още не.
Вече върви нормално навсякъде.
Report Spam   Logged
TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 970


« Reply #2104 on: 31 August 2022 17:05:05 »

От днес каналът MTV 90s е с ново лого и облик.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 796WWW
« Reply #2105 on: 31 August 2022 17:31:33 »

От днес каналът MTV 90s е с ново лого и облик.
Хмм... а чува ли се нещо за ребранд на други канали? Хубаво е, че ги направиха на десетилетия, ама ми се ще да има и MTV 70's.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 796WWW
« Reply #2106 on: 01 October 2022 11:41:43 »

Една нетелевизионна новина от последните дни, но все пак е медийна: http://www.focus-news.net/news/2022/04/15/2943267/mediya-grup-24-pridobiva-natsionalna-radioveriga-fokus-i-informatsionna-agentsiya-fokus.html

Радио и информационна агенция "Фокус" си имат нов собственик и това е "Медия груп 24". Във въпросната медийна група влизат сайтовете Sofia24, Plovdiv24, Burgas24, Varna24 и т.н.
Има леко развитие по тази тема - "Фокус" вече е с ново лого, а пък вестник Plovdiv24 вече не е безплатен: https://www.mg24.bg/news/1403065.html

Впрочем новото лого на "Фокус" е доста стилно:


Предишното отдавна беше остаряло като дизайн:
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 796WWW
« Reply #2107 on: 18 October 2022 11:03:33 »

Тихомълком по Cinemania се е състояла телевизионната премиера на българския филм "Безкрайната градина". Вярно, че той не е някакъв шедьовър, ама беше редно поне едно прессъобщение да пуснат, все пак участват популярни лица - Глория Петкова и Мартин Димитров. Добре, че хората в Zamunda следят каналите и качват българските филми. Впрочем странно защо още не са качили новите български филми от Neterra - "Бягство", "Бай Иван" и "Петя на моята Петя".
Report Spam   Logged

TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 970


« Reply #2108 on: 21 October 2022 01:01:02 »

По сръбския готварски канал Kitchen TV забелязах, че пускат промота освен на сръбски и с български дублаж, имат и шапки на на български, да не би някой от тук да я е купил и да я превежда на български? Понеже дублажа върви върху сръбската аудио пътечка и шапките вървят ту на български ту на сръбски.
Какво е положението към ден днешен с българското аудио на Kitchen TV? Всичко ли се излъчва на български език?
Report Spam   Logged
TV 81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 970


« Reply #2109 on: 01 November 2022 18:54:30 »

Телевизия България 24 е с ново лого и най-после то е в HD.
От днес CITY TV е с ново лого и визия, а скоро каналът ще е и в HD.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 796WWW
« Reply #2110 on: 01 November 2022 23:56:26 »

Телевизия България 24 е с ново лого и най-после то е в HD.
От днес CITY TV е с ново лого и визия, а скоро каналът ще е и в HD.
Бих казал, че логата им просто са освежени, но определено в добра посока. Иначе в началото на годината "България 24" уж бяха пред фалит. Сега нямам идея откъде са намерили пари.

Впрочем и телевизия "БГ+" (бившата "Българе") е живнала. Певицата Цвети Радойчева е почнала собствено предаване там, а има и още няколко предавания, които не са на повторения.
Report Spam   Logged

evgata
Говорител
****
Online Online

Posts: 535


« Reply #2111 on: 02 November 2022 00:02:08 »

Телевизия България 24 е с ново лого и най-после то е в HD.
От днес CITY TV е с ново лого и визия, а скоро каналът ще е и в HD.
Report Spam   Logged
break
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 275


« Reply #2112 on: 04 November 2022 11:49:10 »

SkySowtime тръгва в България на 14 декември.
Report Spam   Logged
goji7
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 327


« Reply #2113 on: 04 November 2022 12:18:38 »

SkySowtime тръгва в България на 14 декември.
Знае ли се дали ще има български субтитри или още е рано?
Report Spam   Logged
TopCat
Маниак
*****
Offline Offline

Posts: 1 127WWW
« Reply #2114 on: 04 November 2022 12:54:23 »

Знае ли се дали ще има български субтитри или още е рано?

Казали са, че ще има.

Но думата на тези големи компании за мен вече не значи абсолютно нищо, така че ще видим.

В сравнение с останалите стрийминг услуги, тази ще е и доста по - евтина. Така че нека не очакваме нещо невиждано. Доколкото четох по форумите в чужбина, засега това, което е налично в останалите държави като каталог и features е доста постно. Няма дори и 4К.
Report Spam   Logged

Hater by Design.
sisobe
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 158


« Reply #2115 on: 04 November 2022 18:57:36 »

Днес забелязах, че History 2(H2) при Булсатком има български субтитри, да не би да има развитие с този канал за пълен превод? Ако говорихме за Discovery Science, да това щеше да е старо предаване, но по History2 никога не е имало бг суб до сега.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 796WWW
« Reply #2116 on: 08 November 2022 10:03:17 »

Телевизия "Алфа" май окончателно е фалирала. От няколко дни стои цветна таблица, а поред страницата им във "Фейсбук" последно са правили циркове на 4 ноември в "Електрохолд": https://www.facebook.com/tvalfa
Report Spam   Logged

sisobe
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 158


« Reply #2117 on: 08 November 2022 14:21:33 »

Телевизия "Алфа" май окончателно е фалирала. От няколко дни стои цветна таблица, а поред страницата им във "Фейсбук" последно са правили циркове на 4 ноември в "Електрохолд": https://www.facebook.com/tvalfa
Според Сидеров от клипчето, което са пуснали Блиц

В закона имало член който казвал, че медиа не можела да се спира дори, ако не си плаща сметките Cheesy
Предполагам имат няколко неплатени сметки и са им спрели енергоподаването.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 796WWW
« Reply #2118 on: 08 November 2022 19:24:30 »

Е, това си е практически фалит, щом не могат дори сметките за ток да си платят...
Report Spam   Logged

Roostersonair
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 634


« Reply #2119 on: 10 November 2022 13:54:11 »

Гледам, че вече при някои оператори се появи HD версията на City TV.Остава да видим дали и кога при големите ще я има.
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 110   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy