Robimir
|
БНР е написано на кирилица.
Факт, затова уточних, че това с логото им не е толкова свързано с темата. [Забравяш че, в САЩ няма официален език.
И това е факт, и оттам няма такъв закон като в Русия, за това както споменах, всеки може да си кръсти канала на какъвто си език реши. Защо няма канали, изписани на повече езици е друг въпрос. Там телевизионния пазар е доста различен от нашия, че и европейския.  Испански и английски използват латиница, докато в български се използва кирилица. Telemundo си е написано на испански, а не примерно टेलीमंडो(на хинди), тогава случая ще е аналогичен.
Не знам защо даваш за пример езици, които имат коренно различна азбука (арабски го спомена по-горе), явно че те засягат с нещо.  Не че 99% от имената на каналите на хинди са изписани на хинди. Бърза справка - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Hindi-language_television_channels. Могат да се видят доста канали с думата news, която присъства и в логата им. Сега се оправдай, че в Индия английският е официален език.
|
|
|
|
|
maxicoo
Потребител
|
Факт, затова уточних, че това с логото им не е толкова свързано с темата.И това е факт, и оттам няма такъв закон като в Русия, за това както споменах, всеки може да си кръсти канала на какъвто си език реши. Защо няма канали, изписани на повече езици е друг въпрос. Там телевизионния пазар е доста различен от нашия, че и европейския.  Не знам защо даваш за пример езици, които имат коренно различна азбука (арабски го спомена по-горе), явно че те засягат с нещо.  Не че 99% от имената на каналите на хинди са изписани на хинди. Бърза справка - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Hindi-language_television_channels. Могат да се видят доста канали с думата news, която присъства и в логата им. Сега се оправдай, че в Индия английският е официален език. Защото, няма смисъл в една държава има официална азбука, а всичко от тв канали, радиа, компании и подобни да са написани на коренно различна азбука(освен ако не си в Сърбия). Колкото до Индия, там английския език е съ-официален, а и е била британска колония.
|
|
|
|
Robimir
|
В България официалният език е български, но законът позволява наименованията на компаниите (в това число радио § ТВ) да бъдат на английски език (предполагам и всякакви други езици), и също изписани на латиница. По документи компаниите се водят на кирилица - да; което е по закон, но може да се брандират както си искат.
Ще дам примери, надявам се полезни: Пример с компания извън медийната сфера - "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България" АД > Coca-Cola Пример с компания в медийната сфера - "БТВ Медиа Груп" ЕАД > bTV Media Group > bTV
Тези твои идеи може да ги предложиш на патриотите, че явно имате сходни възгледи... Само че ние сме в ЕС, и това просто няма как да се случи.
|
|
|
|
TopCat
|
Защото, няма смисъл в една държава има официална азбука, а всичко от тв канали, радиа, компании и подобни да са написани на коренно различна азбука(освен ако не си в Сърбия). Колкото до Индия, там английския език е съ-официален, а и е била британска колония.
Хайде да си пропагандираш крайният патриотизъм някъде другаде, става ли? Нито ти, нито който и да било друг има право да определя как ЧАСТНИ компании да биват кръщавани или как да изписват имената си. Не знам в какъв свят живееш, но тук не е Северна Корея. Освен това, този форум не е място за политическа пропаганда и краен национализъм. Съобразявай се, ако обичаш.
|
Hater by Design.
|
|
|
secet
|
Хайде да си пропагандираш крайният патриотизъм някъде другаде, става ли? Нито ти, нито който и да било друг има право да определя как ЧАСТНИ компании да биват кръщавани или как да изписват имената си. Не знам в какъв свят живееш, но тук не е Северна Корея. Освен това, този форум не е място за политическа пропаганда и краен национализъм. Съобразявай се, ако обичаш.
Хайде малко по-спокойно, става ли? Нещо много лесно се палят някои "демократи", когато някой изрази някакво различно от тяхното мнение.
|
|
|
|
evgata
|
аз ще пусна на запис канал 3 как става нова нюз
|
|
|
|
Ivaylo15
|
аз ще пусна на запис канал 3 как става нова нюз
Интересно е към колко часа ще стане. Пусни тук видео после.
|
|
|
|
sisobe
|
Има отделен канал Nova News HD и Nova News от BIX, при NET1 на мястото на Discovery HD Showcase върви HD версията с рекламния спот за старта на канала нон стоп, а на мястото на Канал 3 SD версията. Иначе стрийма на Канал 3 по принцип си върви още от където излъчва, интересно няма ли да го спират.
Ето и запис какво върви
|
|
|
|
secet
|
Интересно, явно са решили да стартират Нова Нюз като напълно нов канал, а не като пряк наследник на Канал 3. В момента на Канал 3 си стои неподвижна заставка с логото на канала. Явно операторите ще трябва ръчно да го сменят с Нова Нюз, а сигнала на Канал 3 ще го спрат изцяло по някое време.
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Интересно, явно са решили да стартират Нова Нюз като напълно нов канал, а не като пряк наследник на Канал 3. В момента на Канал 3 си стои неподвижна заставка с логото на канала. Явно операторите ще трябва ръчно да го сменят с Нова Нюз, а сигнала на Канал 3 ще го спрат изцяло по някое време.
На сайта на NOVA може да се гледа NOVA NEWS. Обновили са и страницата с лицата на NOVA, като са добавали всички водещи, репортери и редактори на NOVA NEWS в отделна секция. Ето линк за NOVA NEWS на живо: https://nova.bg/live/news
|
|
|
|
Robimir
|
При Виваком Канал 3 SD е заместен с направо HD версията на Nova News, само че са омешали EPG-то.
В момента “Здравей, България” не ми изглежда да е в HD. Нищо не са направили. Поне визията става.
|
|
|
|
alex2510
Зяпач

a.k.a. AleSla
|
При мен на Булсатком Нова Нюз се излъчва на мястото на Канал 3. Само че на EPGто името на канала все още не е сменено, но програмната схема е на новия канал.
|
|
|
|
pesho
|
Сега гледам първите новини на канала. Шапката и студиото са тези, които ползва Нова. Предаването другото лице вече е с водещ Ивелина Кунчева. Като свърши то имаше кратка реклама за предаванията Патарински и Социална мрежа от колко ще ги излъчват.
|
|
|
|
sisobe
|
Да оставили са на операторите да сменят ръчно сигнала. Сигнала на Канал 3 не е спирал, в моменат си стои само шапката в ефир, гледам на повечето оператори са го заменили вече Канал 3 със сигнала на NOVA News
|
|
|
|
alex_086
|
Ще има ново студио, правеше се ремонт в телевизията, възможно е и да се прави за някое от другите предавания, но предполагам, че ще е за новините.
|
|
|
|
sisobe
|
Ще има ново студио, правеше се ремонт в телевизията, възможно е и да се прави за някое от другите предавания, но предполагам, че ще е за новините.
А дано и да ползват и камерите на Канал 3, както са взели водещите им, че още ползват техните, които са в SD  Даже и рекламите им пускат  Крайно време е вече да си ъпдейтнат студио Новини
Нова карта на времето ли имат?
|
|
|
|
alex_086
|
Явно имат нова карта на времето, да. И мен ми направи впечатление, че още използват SD камерите, дано ги сменят. 
|
|
|
|
Robimir
|
Facebook страницата на NOVA NEWS - https://www.facebook.com/novanewstv/ Наследена е от Канал 3. Не знам защо са решили да я оставят, мисля че е по-добре да я слеят в страницата на Новините на NOVA. Новата карта за времето може би ще е само за канала, а пък ще си продължат да използват онези телевизори по време на Новините на NOVA. Но дали ще я използват и там предстои да видим. В момента логото е преместено вдясно заради логото на Ничия земя, което е горе вляво и честно казано така вдясно изглежда по-добре. Според други форуми, каналът продължава да се излъчва свободно и също ефирно за София.
|
|
|
|
naskox
|
По същата причина, поради която бълват поредни канали с бълвочи. От повече места ще заливат с информация, такава е политиката им. Аз също бих ги обединил, което не е лесна задача, но защо да се хабят.
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Графиките на Канала са супер, но тези на предаванията са си старите стокови такива, от времето на Канал 3. Както каза някой от колегите преди мен, картата сигурно ще е само за времето по NOVA NEWS. Новопостроеното студио, вероятно, ще е за публицистиката на канала.
|
|
|
|
|