alex_086
|
Много ми харесва, определено свежа промяна - беше време новините да се по-разчупят. И аз много харесвам непринудените разговори между водещите, Нова задава нова посока в представянето на Новините, очаквам и още промени от есенния Тв сезон.
|
|
|
|
|
TV 81
|
Много ми харесва, определено свежа промяна - беше време новините да се по-разчупят. И аз много харесвам непринудените разговори между водещите, Нова задава нова посока в представянето на Новините, очаквам и още промени от есенния Тв сезон.
Да бяха и в HD. И то 1080i, но явно им е много скъпо. Сякаш са малка кабелна телевизия.
|
|
|
|
mariokrushkin
|
Да бяха и в HD. И то 1080i, но явно им е много скъпо. Сякаш са малка кабелна телевизия.
Имайте търпение до края на годината се очаква да се финализира новата сграда на Нова телевизия и най-късно септември месец ще я видим в целия си блясък 🥳 Дотогава ще се излъчва с тази мазна картина за съжаление .
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Имайте търпение до края на годината се очаква да се финализира новата сграда на Нова телевизия и най-късно септември месец ще я видим в целия си блясък 🥳 Дотогава ще се излъчва с тази мазна картина за съжаление .
Домусчиеви казаха, че сградата не е била част от сделката с United Group, а и доколкото знам в момента се водят дела между Домусчиеви и държавата. Така, че дори United Group да имат намерения да я купуват, ще трябва да изчакат да се реши спора.
|
|
|
|
mariokrushkin
|
Домусчиеви казаха, че сградата не е била част от сделката с United Group, а и доколкото знам в момента се водят дела между Домусчиеви и държавата. Така, че дори United Group да имат намерения да я купуват, ще трябва да изчакат да се реши спора.
Ами имам познати които работят в момента на нея и казват ,че е за Нова телевизия и почти е готова . Процесът върви и не е спрял , така че не знам какви дела се водят . Може би вече са спечелени .
|
|
|
|
spike
|
Е, то утре вече е септември, пък досега не са се похвалили за предстоящата промяна.
|
|
|
|
mariokrushkin
|
Е, то утре вече е септември, пък досега не са се похвалили за предстоящата промяна. Може би трябваше да конкретизирам точно кога . Имах предвид догодина септември 2022 , тъй като сградата още е в строеж 😁
|
|
|
|
spike
|
Може би трябваше да конкретизирам точно кога . Имах предвид догодина септември 2022 , тъй като сградата още е в строеж 😁
Голяма сграда ще да е, щом строежът продължава 2 години, че и повече май.
|
|
|
|
TV 81
|
Някак звучи несериозно чакането за нанасяне в новата им сграда да е обвързано с пълна подмяна до 4К и HD на цялата техника за истинско денонощно HD на всички канали собственост на Нова. Не е ясно какво толкова пречи да си сменят старата скапана техника най-после още другия месец.
|
|
|
|
TV Novinite
Потребител
|
Някак звучи несериозно чакането за нанасяне в новата им сграда да е обвързано с пълна подмяна до 4К и HD на цялата техника за истинско денонощно HD на всички канали собственост на Нова. Не е ясно какво толкова пречи да си сменят старата скапана техника най-после още другия месец.
Аз също не мога да си го обясня. Техниката не струва повече от милион. А компания като NOVA тези пари ги изкрава за 2 дни, само от реклами... не включвам приходите от разпространение. Явно нямат желанието.
|
|
|
|
alex_086
|
Нова започнаха голям проект за цялостно технологично обновление на системите им за излъчване още през март 2021 г. Той ще бъде завършен през 2022 г. Не става за един месец с един щрак, както казвате … 🤦♂️
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Нова започнаха голям проект за цялостно технологично обновление на системите им за излъчване още през март 2021 г. Той ще бъде завършен през 2022 г. Не става за един месец с един щрак, както казвате … 🤦♂️
За два-три месеца може може да проключат. Бил съм свидетел на подобни проекти. Да не говорим, че не е нещо чаааак толкова голямо. Всички нови сървъри са супер лесни за монтаж и окабеляване, една апаратна се обновява максимум за седмица, кемерите се подменят за часове... не разбрах кое е трудното. Един от регионалните канали на FOX в САЩ, започнаха обновлението юни 2017 и го завършиха началото на септември същата година, за да са готови за fall season-а. Тоест има ли желание има и начин.
|
|
|
|
alex_086
|
За два-три месеца може може да проключат. Бил съм свидетел на подобни проекти. Да не говорим, че не е нещо чаааак толкова голямо. Всички нови сървъри са супер лесни за монтаж и окабеляване, една апаратна се обновява максимум за седмица, кемерите се подменят за часове... не разбрах кое е трудното. Един от регионалните канали на FOX в САЩ, започнаха обновлението юни 2017 и го завършиха началото на септември същата година, за да са готови за fall season-а. Тоест има ли желание има и начин.
Е да, и аз съм съгласен, че става за няколко месеца, можеше примерно сега лятото, но явно чакат нещо, може би да се преместят в новата сграда и там да се оборудват, ако са спечелени делата.
|
|
|
|
spike
|
Аз също не мога да си го обясня. Техниката не струва повече от милион. А компания като NOVA тези пари ги изкрава за 2 дни, само от реклами... не включвам приходите от разпространение. Явно нямат желанието. Отговорът е много прост - няма смисъл да изтърбушват цялата сграда, за да си сменят техниката, след като догодина ще се местят в нова сграда. Иначе интересно дали новата сграда ще приюти и радиата и музикалните канали, та да си бъде цялата медийна група на едно място.
|
|
|
|
TV 81
|
А дано всичко да е на едно място и от една апаратна, защото качеството на радиостанциите и музикалните им телевизии е потресаващо. То не беше гъгнене, изкривени ниски, високи, средни. Премодулиран звук. Отврат. Сити и цялата им група са еталон за качество за разлика от радиостанциите и музикалните телевизии от групата на Нова.
|
|
|
|
Ivaylo15
|
А дано всичко да е на едно място и от една апаратна, защото качеството на радиостанциите и музикалните им телевизии е потресаващо. То не беше гъгнене, изкривени ниски, високи, средни. Премодулиран звук. Отврат. Сити и цялата им група са еталон за качество за разлика от радиостанциите и музикалните телевизии от групата на Нова.
За качеството съм съгласен. Но няма как всички телевизии и радиостанции да се излъчват от една апаратна. На филмовите и музикалните канали не им е нужна апартана, а само ефирна. Апартна трябва на NOVA и NOVA NEWS, защото излъчват продукция на живо. И аз се надявам всичко да е на едно място, заедно с вестниците дори. В момента от къде се излъчват Magic TV и THE VOICE не знам?!
|
|
|
|
pesho
|
NOVA NEWS е такава пародия, че си плаче за закриване. Иначе скоро ги хванах да има пресконференция по NOVA NEWS. Всичко си беше в HD и явно имат такива камери за репортажи.
|
|
|
|
spike
|
NOVA NEWS е такава пародия, че си плаче за закриване. Иначе скоро ги хванах да има пресконференция по NOVA NEWS. Всичко си беше в HD и явно имат такива камери за репортажи.
Камерите им отдавна са HD. Проблемът беше в старите пултове. Иначе може би си засякъл нещо, снимано с техниката на "Канал 3". Доколкото помня, те също имаха HD версия, а и като цяло май техниката им беше доста по-нова от тази на "Нова". За качеството съм съгласен. Но няма как всички телевизии и радиостанции да се излъчват от една апаратна. На филмовите и музикалните канали не им е нужна апартана, а само ефирна. Апартна трябва на NOVA и NOVA NEWS, защото излъчват продукция на живо. И аз се надявам всичко да е на едно място, заедно с вестниците дори. В момента от къде се излъчват Magic TV и THE VOICE не знам?!
Всичките радиа и музикални телевизии от групата (Magic, The Voice, "Витоша" и "Веселина") се излъчват от сграда близо до мол Paradise. Вестниците в момента са до The Mall, където впрочем е и централата на Vivacom. А и в интерес на истината точно до сградите на вестниците и Vivacom има още един строеж, който няма да се учудя да е точно бъдещата сграда на "Нова", та да си бъде цялата група на едно място.
|
|
|
|
mariokrushkin
|
Камерите им отдавна са HD. Проблемът беше в старите пултове. Иначе може би си засякъл нещо, снимано с техниката на "Канал 3". Доколкото помня, те също имаха HD версия, а и като цяло май техниката им беше доста по-нова от тази на "Нова". Всичките радиа и музикални телевизии от групата (Magic, The Voice, "Витоша" и "Веселина") се излъчват от сграда близо до мол Paradise. Вестниците в момента са до The Mall, където впрочем е и централата на Vivacom. А и в интерес на истината точно до сградите на вестниците и Vivacom има още един строеж, който няма да се учудя да е точно бъдещата сграда на "Нова", та да си бъде цялата група на едно място. Стадата на Нова е на Искърско шосе ,на километър от старата ,супер близко до метростанцията . Буквално се вижда от нашия блок и е наистина грамаданска
|
|
|
|
Ivaylo15
|
Камерите им отдавна са HD. Проблемът беше в старите пултове. Иначе може би си засякъл нещо, снимано с техниката на "Канал 3". Доколкото помня, те също имаха HD версия, а и като цяло май техниката им беше доста по-нова от тази на "Нова".
Студийните камери на NOVA не са HD. Гледах клипове "зад кадър" отпреди 10-ина години и визуално камерите са си същите както сега. А иначе има някои репортажни камери, които са по-нови и са HD.
|
|
|
|
|