BG TV Talk
08 December 2022 13:51:28
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

AXN channels | нoвини и коментари

Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: AXN channels | нoвини и коментари  (Read 26212 times)
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 4 373WWW
« Reply #40 on: 07 December 2021 17:01:57 »

Една новина от последните дни, която сме пропуснали: https://money.bg/deals/antenna-group-kupuva-axn-i-drugi-kanali-ot-sony-v-tsie.html

Antenna Group купува каналите на Sony в Централна и Източна Европа. Впрочем не знаех, че Viasat каналите са собственост на Sony. Явно съм пропуснал момента, когато те са ги купили от MTG.

Като гледам, портфолиото на Antenna не е кой знае колко богато - имат 3-4 политематични канала с марката Ant1 и 3 музикални канала. Интересно дали планират някакъв ребранд и коя марка смятат да запазят - AXN, Viasat или Ant1.
Хм... явно в бързината съм допуснал една неволна грешка. Проведох малко по-задълбочено проучване и се оказа, че Antenna са купили от Sony каналите Viasat 3 и Viasat 6, които вървят в Унгария и нямат нищо общо с познатите ни Viasat Explore, History и т.н. Още през 2015г. Sony са купили от MTG въпросните Viasat 3 и Viasat 6, но са продължили да си ползват марката Viasat. Нямам представа дали са имали някаква договорка за бъдещ ребранд на каналите, но е доста заблуждаващо канали с различна собственост да ползват еднакви имена. Undecided С 2 думи се е получило като с нашия Telenor, който от 3-4 години няма нищо общо с истинския Telenor, но продължава да носи това име. Grin

Иначе познатите ни Viasat Explore, Viasat History и Viasat Nature, барабар с TV1000 и Epic Drama са собственост на Viasat World. Седалището на тази компания е в Лондон и доколкото виждам, няма нищо общо с MTG.
Report Spam   Logged

Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy