Оправих първия пост, защото "Голямото преследване" ще е с нов сезон, епизодите в момента в ефир са повторения - точно както "Стани богат".
Не ме изненадва липсата на дълъг БГ сериал в праймтайм, защото това последно време се оказва не толкова добър вариант заради ниското качество.
Интересно е преместването на "Като две капки вода" в неделя - да видим коя от продукциите ще изправят бТВ в този ден, а пък двата 3-часови епизоди на Hell`s Kitchen са явно в следствие на добрите рейтинги срещу БТТ и останалите продукции през миналата пролет, когато беше три пъти седмично, но с по-къса дължина.
Иначе - Нова явно се опитват да направят ентъртеймънт слот срещу новинарският слот на бТВ в 17:00 ч., където те традиционно са лидер. Да видим дали ще успеят да се преборят.
И оше нещо - впечатлен съм от изключително ранния старт на сезона, който явно Нова ще наложат тази година. Досега по-ранното стартиране на продукциите се случваше от страна на бТВ и с всяка година всичко се изместваше със седмица напред. Сега виждаме старт още от 12-и февруари. Така бТВ сега са в позицията, в която поставяха Нова досега. Само че, ако правилно смятам епизодите на "Кланът" - при запазване на настоящата схема на излъчване - трябва да приключат на 22. февруари
Дано по-ранния старт на сезона не означава и по-ранен финал...
P.S. Стига да научим малко повече за БГ сериала, ще пусна грид-а за сезона в първия пост.
Бях мернал промо, че са повторения на "Голямото преследване", но все пак не съм наясно точно как си номерират сезоните. На "Семейни войни" също въртяха повторения през зимата, ама май епизодите през есента и пролетта си се водеха като един сезон.
Относно дължината на активния сезон - при "ьТВ" обичайно е 14 седмици, а при "Нова" - 13 седмици, съответно проектите, които стартират в средата на февруари, вероятно ще свършат в средата на май.
За сериала силно се надявам да имат предвид "Много мой човек", че това Renovation в тарифата не се превежда така.

Да не би пък сериалът да е по лиценз и Renovation да е оригиналното заглавие?
За грид-а и аз бих те посъветвал да изчакаш тарифата за март или поне официално прессъобщение, понеже в тази таблица някои неща са отбелязани само за конкретни дати:
https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/Nova-Broadcasting-Group_Guaranteed_ratings-Valid-as-of-FEBRUARY-2023.pdfВярно, че всичките проекти са със синьо, което означава за постоянно, но два двучасови и един тричасов епизод на "Един за друг" ми се струва прекалено много ефирно време.

Предишните сезони на предаването бяха с два двучасови епизода (сезон 1) и три епизода по час и половина (сезони 2 и 3).