17 February 2025 00:07:59
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email?
1 Hour
1 Day
Forever
Login with username, password and session length
Home
Help
Search
BG TV News
CN BG Fans
Facebook
Contact us
Staff List
Login
Register
NOVA - пролет/лято 2024 | новини и коментари
BG TV Talk
>
Forum
>
TALK
>
Архив
>
NOVA - пролет/лято 2024 | новини и коментари
Pages:
1
[
2
]
3
4
...
14
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: NOVA - пролет/лято 2024 | новини и коментари (Read 21465 times)
mickeymouse
Зрител
Re: NOVA - пролет/лято 2024 | новини и коментари
«
Reply #20
on:
28 January 2024 02:53:16 »
Между другото, само на мен ли ми се струва, че за втора година пролетната програма на “Нова” е доста постна…? Едно време имаха доста по-разнообразна програма. Можеха да включат новите сезони на “Шеф под прикритие” и “Кошмари в кухнята”.
Програмата на “бТВ” е доста по-разнообразна, а и ще пуснат цели два български сериала, което за тях е уау. 😄 А за втора пролет “Нова” минават с един… “Любовни афери” не го броя за сериал.
Report Spam
123
Потребител
«
Reply #21
on:
28 January 2024 11:37:15 »
Quote from: mickeymouse on 28 January 2024 02:53:16
Между другото, само на мен ли ми се струва, че за втора година пролетната програма на “Нова” е доста постна…? Едно време имаха доста по-разнообразна програма. Можеха да включат новите сезони на “Шеф под прикритие” и “Кошмари в кухнята”.
Програмата на “бТВ” е доста по-разнообразна, а и ще пуснат цели два български сериала, което за тях е уау. 😄 А за втора пролет “Нова” минават с един… “Любовни афери” не го броя за сериал.
и двата канала са с постна програма.
Report Spam
Аз съм гаден.
spike
Админ
Маниак
«
Reply #22
on:
28 January 2024 14:32:10 »
Quote from: mickeymouse on 28 January 2024 02:53:16
И на мен ми липсва разнообразието, но пак са крачка напред от миналата година, когато бяха заложили само на 1 сериал и 3 предавания с 3-часови епизоди... 😁 Сега поне са скъсили епизодите на "Един за друг" и Hell's Kitchen от 3 на 2 часа, а и "Един за друг" дори ще е с 2, а не с 3 епизода на седмица.
И все пак не разбирам кому е нужно епизодите на реалититата да са толкова дълги. В първите сезони на всички реалитита епизодите бяха по 1 час, после ги удължиха на час и половина, а сега вече са по 2-3 часа... Не, че сега пак не постигат високи рейтинги, ама с по-къси епизоди действието е доста по-динамично и не се разтягат излишни локуми.
Report Spam
http://www.erotic.bg
mickeymouse
Зрител
«
Reply #23
on:
28 January 2024 14:46:55 »
Quote from: spike on 28 January 2024 14:32:10
И на мен ми липсва разнообразието, но пак са крачка напред от миналата година, когато бяха заложили само на 1 сериал и 3 предавания с 3-часови епизоди... 😁 Сега поне са скъсили епизодите на "Един за друг" и Hell's Kitchen от 3 на 2 часа, а и "Един за друг" дори ще е с 2, а не с 3 епизода на седмица.
И все пак не разбирам кому е нужно епизодите на реалититата да са толкова дълги. В първите сезони на всички реалитита епизодите бяха по 1 час, после ги удължиха на час и половина, а сега вече са по 2-3 часа... Не, че сега пак не постигат високи рейтинги, ама с по-къси епизоди действието е доста по-динамично и не се разтягат излишни локуми.
Точно! На мен ми харесват “Хелс Китчън” и “Един за друг”, но са излишно дълги. Но да, поне не са дълги като миналата година. А и не разбирам защо “Любовни афери” трябва да върви 4 пъти в седмицата, като имат неизлъчени сезони на “Кошмари в кухнята” и “Шеф под прикритие”?
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #24
on:
28 January 2024 15:01:16 »
Quote from: mickeymouse on 28 January 2024 14:46:55
Точно! На мен ми харесват “Хелс Китчън” и “Един за друг”, но са излишно дълги. Но да, поне не са дълги като миналата година. А и не разбирам защо “Любовни афери” трябва да върви 4 пъти в седмицата, като имат неизлъчени сезони на “Кошмари в кухнята” и “Шеф под прикритие”?
И за мен е пълна загадка защо "Любовни афери" ще е с по 4 епизода на седмица, а и защо епизодите са по 1 час, след като във всеки епизод ще има по 2 истории. Съвсем спокойно можеше епизодите да са по 30 минути, с по 1 история на епизод.
Първоначано си мислех, че пазят "Кошмари в кухнята" и "Шеф под прикритие" за есента, за да не ни мъчат пак с някой дълъг и скучен сериал като "Алея на славата" и другите подобни, но пък с новината за нов сезон на Big Brother вече нямам идея какво и как планират да излъчват. Да не забравяме и че "Алея на славата" и "Клетката" вероятно ще имат и втори сезон, защото свършиха отворено и с надпис "Край на сезон 1". То в този ред на мисли имат и други недовършени сериали като "С река на сърцето", "Етажна собственост", "Ягодова луна", "Полицаите от края на града" и кой ли още не, но предвид ниските им рейтинги едва ли ще бъдат довършени. "Алея на славата" също беше провалът на сезона, но с някои нелогични програмни решения няма да се учудя и ако наистина получи втори сезон.
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #25
on:
28 January 2024 15:16:18 »
Започвам да изпитвам ужас, започвайки да чета някои от разсъжденията тук.
Предаванията са по 2 и 3 часа, за да може да се продаде повече скъпо рекламно време. Тези телевизии се издържат от рекламните си блокове, следователно се приотизират продукции с по-голям рейтингов потенциал, който да доведе и до повече приходи от реклами. Всичко е въпрос на пари. Толкова е просто. Няма значение на вас какво ви харесва. Вие сте единици във форум посещаван от 50 човека и не сте представителна извадка на средностатистическия български зрител.
Естествено и, че ще програмират "Любовни афери" по цял час. В прайм тайм трудно се продава 30 минутен слот, защото шанса зрителите да превключат на друг канал е по-голям. Освен това - какво да програмират в останалите 30 минути до новините? В момента нямат сериал тип "Братя", който да запълни подобна дупка. Да сложат някой изпърдял ситком? Да пуснат повторения на "Морска сол" или "Забранена любов"? Новините на Нова вече по традиция започват в 23:00. Отново ли да ги изместят, за да се почувствате удовлетворени? lol
Хора, всички сте умни, мислещи и смятам доста интелигентни. Защо се впускате в размишления изпълнени с небивалици... не ми е ясно.
Report Spam
Hater by Design.
mickeymouse
Зрител
«
Reply #26
on:
28 January 2024 15:22:59 »
Quote from: TopCat on 28 January 2024 15:16:18
Предаванията са по 2 и 3 часа, за да може да се продаде повече скъпо рекламно време. Тези телевизии се издържат от рекламните си блокове, следователно се приотизират продукции с по-голям рейтингов потенциал, който да доведе и до повече приходи от реклами. Всичко е въпрос на пари. Толкова е просто. Няма значение на вас какво ви харесва. Вие сте единици във форум посещаван от 50 човека и не сте представителна извадка на средностатистическия български зрител.
Естествено и, че ще програмират "Любовни афери" по цял час. В прайм тайм трудно се продава 30 минутен слот, защото шанса зрителите да превключат на друг канал е по-голям. Освен това - какво да програмират в останалите 30 минути до новините? В момента нямат сериал тип "Братя", който да запълни подобна дупка. Новините на Нова вече по традиция започват в 23:00. Отново ли да ги изместят, за да се почувствате удовлетворени? lol
Хора, всички сте умни, мислещи и смятам доста интелигентни. Защо се впускате в размишления изпълнени с небивалици... не ми е ясно.
Много мило… 😂 Просто коментираме, форумът е за това…
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #27
on:
28 January 2024 17:52:39 »
Quote from: TopCat on 28 January 2024 15:16:18
Естествено и, че ще програмират "Любовни афери" по цял час. В прайм тайм трудно се продава 30 минутен слот, защото шанса зрителите да превключат на друг канал е по-голям. Освен това - какво да програмират в останалите 30 минути до новините? В момента нямат сериал тип "Братя", който да запълни подобна дупка. Да сложат някой изпърдял ситком? Да пуснат повторения на "Морска сол" или "Забранена любов"? Новините на Нова вече по традиция започват в 23:00. Отново ли да ги изместят, за да се почувствате удовлетворени? lol
Ами, предвид невероятния успех на "Братя", ми е доста чудно как досега не са пуснали друг подобен сериал. Вярно, че доста засилиха продукциите на Краси Ванков, но пак са си едночасови сериали.
Иначе цените на рекламата на почти всички продукции са сходни, разликата е под 1000 лева. Изключение в момента са "Като две капки вода" с най-скъпа реклама, но това е и безспорния хит всеки сезон, също и "Любовни афери" с най-евтина реклама, но то тепърва ще дебютира в ефир и няма как да се знае какви ще са резултатите му.
Report Spam
maria_s
Потребител
«
Reply #28
on:
28 January 2024 17:58:05 »
И аз съм на същото мнение. Телевизиите си гледат от финансова гледна точка, което е нормално, ние гледаме от зрителска и коментираме дали ни харесва или не, не виждам нищо лошо в това, както mickeymouse каза, форумът е за това. Така че няма нужда да изпитвате ужас.
Ергенът, ще е по-дълъг верояно, защото миналата година си личеше, че не им стигаше времето и понякога свършваше с 30 минути по-късно, както и Капките понякога свършват по-късно(но пък те са на живо). Въпреки, че наистина 1 сезон беше 1 час и половина, 2 - 2 часа (2 и половина), 3 - 3 часа ми се вижда и на мен много.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #29
on:
28 January 2024 18:25:04 »
Quote from: maria_s on 28 January 2024 17:58:05
И аз съм на същото мнение. Телевизиите си гледат от финансова гледна точка, което е нормално, ние гледаме от зрителска и коментираме дали ни харесва или не, не виждам нищо лошо в това, както mickeymouse каза, форумът е за това. Така че няма нужда да изпитвате ужас.
Ергенът, ще е по-дълъг верояно, защото миналата година си личеше, че не им стигаше времето и понякога свършваше с 30 минути по-късно, както и Капките понякога свършват по-късно(но пък те са на живо). Въпреки, че наистина 1 сезон беше 1 час и половина, 2 - 2 часа (2 и половина), 3 - 3 часа ми се вижда и на мен много.
Аз в случая не следя нито "Ергенът", нито "Един за друг", нито Hell's Kitchen, просто като зрител се дразня на тези безкрайно дълги епизоди, защото заради тях програмата е лишена от сериали и други предавания. Преди години праймтаймът беше доста по-разнообразен и богат на продукции, като всичко си беше по 1 час, ама сега и двете телевизии продуцират по 3-4 предавания на сезон, като всичките са по 2-3 часа и то с по няколко епизода на седмица.
Report Spam
dan_agent06
Зяпач
«
Reply #30
on:
28 January 2024 18:35:07 »
Интересно ми е как Един за друг ще бъде съкратено - миналата година се излъчваше 3 пъти в седмицата - 2 пъти по 2 часа и веднъж по 3, съответно 7 часа на седмица, а тази година само 4 часа. Или излъчването ще продължи до по-дълго, или в последствие ще започнат да излъчват по-дълги епизоди в събота. Също е странно, че за първа година предаването няма да започне с два премиерни епизода в събота и неделя, ами през делничните дни. Това може да окаже влияние върху рейтингите.
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #31
on:
28 January 2024 18:42:10 »
Quote from: spike on 28 January 2024 17:52:39
Ами, предвид невероятния успех на "Братя", ми е доста чудно как досега не са пуснали друг подобен сериал. Вярно, че доста засилиха продукциите на Краси Ванков, но пак са си едночасови сериали.
Иначе цените на рекламата на почти всички продукции са сходни, разликата е под 1000 лева. Изключение в момента са "Като две капки вода" с най-скъпа реклама, но това е и безспорния хит всеки сезон, също и "Любовни афери" с най-евтина реклама, но то тепърва ще дебютира в ефир и няма как да се знае какви ще са резултатите му.
Цената на рекламата може да е сходна, но тук е важно колко рекламодатели са готови да си закупят рекламен спот или пакет по време на даденото предаване.
Затова най-гледните предавания имат по-дълги, наситени и понякога чести рекламни блокове.
Няма нищо лошо да коментираме потенциални програми, но трябва да бъдем и реалисти.
Някои от предложенията тук са не реалистични и нерентабилни.
В момента риалити форматите са горещата точка на кипене и фокус за телевизиите.
Колко ще продължи? Ще видим, но истина е, че публиката ги изисква, следователно от телевизиите искат максимално да се възползват и монетизират капиталовложенията си.
Report Spam
Hater by Design.
123
Потребител
«
Reply #32
on:
28 January 2024 19:53:29 »
Можете ли да спрете да говорите за рейтиги и да обърнете повече внимание на качествто на националните телевизии.
Report Spam
Аз съм гаден.
mariokrushkin
Говорител
«
Reply #33
on:
28 January 2024 20:15:49 »
Quote from: dan_agent06 on 28 January 2024 18:35:07
Интересно ми е как Един за друг ще бъде съкратено - миналата година се излъчваше 3 пъти в седмицата - 2 пъти по 2 часа и веднъж по 3, съответно 7 часа на седмица, а тази година само 4 часа. Или излъчването ще продължи до по-дълго, или в последствие ще започнат да излъчват по-дълги епизоди в събота. Също е странно, че за първа година предаването няма да започне с два премиерни епизода в събота и неделя, ами през делничните дни. Това може да окаже влияние върху рейтингите.
И мен ме е много яд ,че за първа година /поне засега/ "Един за друг"няма да стартира през уикенда. Вече по телевизията върви леко промо ,че започва "скоро" . Имам надежда,че ще започне по-рано ,въпреки тарифата,където гласи ,че ще стартира през седмицата. Ще има много промени,поне така чух от хора в екипа,като затова най-вероятно и ще бъде в по-кратък вариант на излъчване.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #34
on:
28 January 2024 21:07:03 »
Quote from: mariokrushkin on 28 January 2024 20:15:49
И мен ме е много яд ,че за първа година /поне засега/ "Един за друг"няма да стартира през уикенда. Вече по телевизията върви леко промо ,че започва "скоро" . Имам надежда,че ще започне по-рано ,въпреки тарифата,където гласи ,че ще стартира през седмицата. Ще има много промени,поне така чух от хора в екипа,като затова най-вероятно и ще бъде в по-кратък вариант на излъчване.
Няма да се учудя, ако в последния момент си пренаредят цялата програма. Не е като да не се е случвало предишни години.
Report Spam
mark39
Зяпач
«
Reply #35
on:
29 January 2024 01:27:42 »
Quote from: spike on 28 January 2024 21:07:03
Няма да се учудя, ако в последния момент си пренаредят цялата програма. Не е като да не се е случвало предишни години.
Сега вече имат нов програмен директор в лицето на Светлана Василева така че всичко е възможно а тя е едва от месец в медията
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #36
on:
29 January 2024 02:42:15 »
Дано да направят, защото е традиция “Един за друг” да стартира през уикенда!
Report Spam
Mr.D.
Админ
Маниак
«
Reply #37
on:
30 January 2024 13:48:18 »
И тази година ще има специален благотворителен лайф на "Като две капки вода" съвместно с UNICEF - "Като две капки вода за всяко дете" - на 18. Февруари от 20:00 ч. Седмица по-късно вероятно ще стартира 12-ия сезон
Report Spam
BG TV News -
http://www.bgtvnews.info/
BG TV Talk -
http://www.bgtvtalk.info/
spike
Админ
Маниак
«
Reply #38
on:
30 January 2024 18:41:39 »
Quote from: Mr.D. on 30 January 2024 13:48:18
И тази година ще има специален благотворителен лайф на "Като две капки вода" съвместно с UNICEF - "Като две капки вода за всяко дете" - на 18. Февруари от 20:00 ч. Седмица по-късно вероятно ще стартира 12-ия сезон
Да, то и според тарифата "Като две капки вода" трябваше да стартира на 25 февруари. Тази дата си се запазва за редовния сезон, просто ни изненадват с благотворителен епизод седмица по-рано:
https://nova.bg/accents/view/2024/01/30/442869/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%88%D0%BE%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%85%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-nova/
В този ред на мисли "ьТВ" също трябва да изтеглят стартовите дати на форматите си, че иначе сериозно изостават.
Иначе в статията са изброени участниците за благотворителния епизод на "Като две капки вода". За редовните участници ще е интересно ако пак пускат жокери като миналата година.
Впрочем по този начин става ясно, че "Един за друг" явно няма да почне през уикенда, каквато е традицията му, но поне да бяха сложили пак 2-3 благотворителни епизода на "Като две капки вода" примерно в петък, събота и неделя (16, 17 и 18 февруари)...
Report Spam
dan_agent06
Зяпач
«
Reply #39
on:
30 January 2024 19:00:30 »
И на мен ми е странно, че благотворителният сезон ще е само от един епизод, а не с три като миналата година. И все пак не са обявили кои ще са жури в този специален епизод, след като става ясно, че щом Веселин Маринов ще участва, то със сигурност ще има промяна в журито поне за първия епизод.
Report Spam
Pages:
1
[
2
]
3
4
...
14
Go Up
Print