mark39
|
Мисля.че ''Като две капки вода'' ще е последен сезон.
Не вярвам точно обратното..с рия мегаконцерти и участници,няма начин да се спре.В много страни го излъчват от години.Като две капки вода е много добър формат няма какво да го бутне.Поне в БТВ няма такова предаване
|
|
|
|
|
spike
|
Факт, ще има "Ергенът: Любов в рая", но не мисля, че ще бъде директна конкуренция на "Биг Брадър", защото в такъв случай трябва да махнат куиз предаванията, а те ги бутат доста.
"Островът на стоте гривни" (би трябвало да го има отново) беше четири дни в седмицата, още два за "Ергенът: Любов в рая", "България търси талант" в неделя + късните куиз предавания - ето я горе-долу есенната програмна схема.
Есенната схема на пръв поглед изглежда ясна - както беше миналата есен, като просто слотовете на "Бягство към победата" ще се заемат от "Ергенът: Любов в рая", тоест петък и събота от 20:00 до 22:00ч. "Бягство към победата" и на мен ми е сред любимите формати, но за съжаление рейтингите му бяха доста зле. "Островът на 100-те гривни" хич не е лош формат, но не постигна кой знае какви резултати особено пък в пряк двубой с "Игри на волята".
|
|
|
|
|
Mr.D.
|
Точно така - "продължението" на bTV Новините, както го наричаха досега, започна първо като форма по bTV. Буквално няколко седмици по-късно NOVA стартираха същата форма, която нарекоха "Интервюто в новините". Сегментите са 1:1, разликата беше, че интервютата по bTV ги водеше цялата двойка от централната емисия, а за тези по NOVA разделят водещите и се водят или само от Ники Дойнов, или само от Даниела Тренчева. NOVA направиха същото и в неделя вечер. Дълго време след стартирането на "Защо, господин министър?" NOVA залагаха на стандартната си схема. На 1 или 2 от пресрочните парламентарни избори обаче тестваха по време на предизборната кампания в този сегмент(неделя, 19:40-20:00) да провеждат интервюта с кандидат-депутати, водени от Лора Крумова във формата "Изборът на България". След това в един момент просто решиха, че и те ще заложат на тази формула за постоянно. И така и до днес има "На фокус" и след новините. Сега bTV обособяват делничния си сегмент с тяхно ключово лице и бранд - "Лице в лице" и Цветанка Ризова. Така или иначе досегашните интервюта вървяха на моменти доста тегаво, защото новинарите не са публицистични водещи и няма как да са равностойни, сега би трябвало да е по-добро съдържанието.
|
|
|
|
TVnomad
Потребител
|
Така или иначе досегашните интервюта вървяха на моменти доста тегаво, защото новинарите не са публицистични водещи и няма как да са равностойни, сега би трябвало да е по-добро съдържанието.
Напълно подкрепям мнението ти. Аз дори съм попадал на интервюта с водещи Юксел Кадриев и Виктория Петрова, в които Юксел казва Здравейте, изчита 2 изречения от началния бланк и следващото му включване е чак за довиждане. Явно хем не му се отдава, хем не му се и занимава. Другата двойка водещи също имаше подобни ефири, в които само единият задава въпроси, но всякаш беше по-рядко. Добър ход на бТВ. За сметка на това пък Ники Дойнов и Даниела Тренчева доста добре се справят. Дойнов изцяло е много начетен и адекватен водещ, а Даниела Тренчева пък си има цяло предаване за интервюта, да от друг тип, но поне е в тези журналистически рамки.
|
|
|
|
spike
|
От 15 март всяка събота от 12:30ч. ще се излъчва новото публицистично предаване "ьТВ Светът":
|
|
|
|
alex2510
|
От 15 март всяка събота от 12:30ч. ще се излъчва новото публицистично предаване "ьТВ Светът":
Както написах и под същия пост във Фейсбук, това не е баш ново предаване, а на практика завръщане на мнооого стара рубрика, отпреди 20-ина години. Някои от вас сигурно си спомнят, че между 2006 и 2007-'08 г. я имаше същата рубрика, със същото име, половин час преди централните новини всяка делнична вечер и беше водена от Милена Филчева... Сега тя просто се завръща с нови водещи, нов ден и час на излъчване.
|
|
|
|
Mr.D.
|
От следващата седмица "Ергенът" вече ще е вторник, сряда и четвъртък от 20:00 ч. - директно срещу Hell`s Kitchen, който беше изместен също в тези дни заради "Турнири на волята"
Ето и останалите промени в праймтайм:
понеделник: 20:00 - "Кой да знае?" 23:00 - bTV Новините
вторник и сряда: 20:00 - "Ергенът" 22:00 - "Колко ми даваш?" 23:00 - bTV Новините
четвъртък: 20:00 - "Ергенът" 22:00 - "Помниш ли текста?" 23:00 - bTV Новините
петък: 20:00 - "Живот на кантар" 22:00 - "Кажи честно" 23:00 - bTV Новините
събота: 20:00 - "Бригада нов дом" 22:00 - "Живот на кантар"
неделя: 20:00 - "Аз обичам България"
|
|
|
|
spike
|
Странна подредба... "Ергенът" няма ли да приключи по-рано, щом ще почнат да излъчват по 3 епизода на седмица, а и "Кой да знае" да е по 3 часа... Това означава, че ще е по 2 епизода накуп ли?
"Живот на кантар" пък в 22:00ч... май си признават, че е провал. 😁
|
|
|
|
maria_s
Потребител
|
И сега дават двойни епизоди Кой да знае. Пише че е до 22:15, но винаги приключват към и 30. Така че сигурно и сега ще е така.
|
|
|
|
|
|