Наистина, след като са се отказали от X factor, на Нова им липсва едно музикално реалити. Star Academy тръгна отново в някои държави като Франция и там новите сезони имат успех. Нова едва ли ще го възраждат, след като имаше само един единствен сезон през 2005 г. Има и нови формати като The Four, но Нова вероятно залагат на Като две капки вода, тъй като осъзнават че едва ли ще бият рейоинга на Гласът на България по бТВ.
И според мен е крайно време да възродят X Factor. На мен то ми беше любимият музикален формат, пък и голяма част от успешните певци в момента са минали именно през X Factor. Star Academy също беше готин формат, доколкото помня, та защо пък да не пробват и с него, щом в други държави е успешен. Тъкмо сега стават 20 години от единствения му сезон у нас. Вече не помня дали от там излязоха успешни изпълнители освен Дидо, който впоследствие стана вокал на Д2.
Както се вижда, възраждането на позабравени формати в повечето случаи е успешно. Визирам "Пееш или лъжеш", Big Brother и "Сделка или не", пък дори и "Стани богат", който беше възроден пред 4-5 години, но пак след дълга пауза.