BG TV Talk
27 April 2025 17:53:32
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари  (Read 14282 times)
spike
Админ
Маниак

« Reply #140 on: 28 February 2025 11:50:47 »

Бавят ги, защото ги използват за пълнежи. Все пак не са реалити формати, които вървят по 2-3 часа на ден и избиват пари от скъпа реклама, защото са гледани. Последният по-гледан сериал на “Нова” е “Ол инклузив” от есента на 2023. Добре, че се отказаха да търсят заместител на “Откраднат живот” и вместо това заложиха на “Биг Брадър” - отново по един час, но много по-гледан и генератор на по-скъпа реклама.

Така че - това е положението. И двете големи телевизии ще инвестират в реалити формати, които не са много скъпи, но ще избиват пари от тях, вместо повече пари в сериали, които не генерират рекламодатели и рейтинг.

Знам, че с теб сме големи фенове на “Нова”, но до преди няколко години положението беше доста по-разнообразно…
Аз винаги съм бил против дългите сериали с по 40-50 епизода на сезон, защото неизбежно идва момент, в който доскучават. "Откраднат живот" според мен трябваше да приключи още с трети или четвърти сезон, когато се изчерпа оригиналната история за разменените бебета. После се превърна в една обикновена лекарска драма. Иначе не, че съм фен на Big Brother, но и аз мисля, че той е по-добра алтернатива вместо някакви скучни и безкрайно дълги сериали от рода на "Алея на славата", "С река на сърцето", "Пътят на честта" и т.н.

Тук няма значение кой на коя телевизия е фен, просто констатирам, че българските сериали изведнъж се изпариха от ефира, а не е като да нямаше интерес към тях. Единствено БНТ удържат фронта, ама те си натрупаха няколко сериала, които бяха заснети през последните 2 години и сега ги излъчват един след друг.

И все пак "Нова" в последните години имаше доста успешни поредици - All Inclusive, "Отдел издирване", "Дяволското гърло", "Клетката", "Братя", "Много мой човек" и т.н. Като нямат пари за по-голям брой сериали, да бяха продължили поне по един на сезон да излъчват. Сега например и без това си пълнят късния слот в праймтайма с "Йелоустоун", спокойно можеха да отделят един ден за някой български сериал. Като няма продукции и конкуренция, няма как да се вдигне и качеството... Undecided
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Go Up
  Print  

Jump to: