В условията на пазарна икономика най-важно е кое нещо ти е най-изгодно и с кое можеш да изкараш най-добри приходи в краткосрочен и дългосрочен план.
Българските сериали са скъпо удоволствие, а в последствие интерес към много от тях няма, защото са изключително плоски като сюжет и с доста посредствена на места техническа реализация.
Да купиш чуждестранен сериал, който ще ти излезе в пъти по-евтино и ще ти изкара същите кинти от реклама просто е много по-рентабилно.
БНТ правят сериали, защото са задължение по закон да финансират кино и тв производство, а не защото им е сред любимите занимания.
Истината е следната - риалити поредиците са по-евтини, привличат по-голяма аудитория и носят по-големи приходи. Това е.
А да кажеш, че "Откраднат живот", който дори в последните си сезони привличаше никак не малка публика и носеше стабилни приходи на Нова, е трябвало да спре след трети сезон и да наречеш "Много мой човек" успешен проект, показва изключително непознаване на материята и телевизионния пазар като цяло.
Ами, на мен лично "Много мой човек" ми хареса като сериал, а "Откраднат живот" накрая го гледах насила просто за да видя как ще се развие историята, понеже съм почнал да го гледам от самото начало.
Иначе реалити предаванията в по-голямата си част са напълно безинтересни за мен... допадат ми само музикалните и приключенските, но всичко останало като Hell's Kitchen, "Живто на кантар", "Ергенът" и тем подобни бози не бих ги издържал повече от 5 минути...