22 July 2026 08:22:33
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email?
1 Hour
1 Day
Forever
Login with username, password and session length
Home
Help
Search
BG TV News
CN BG Fans
Facebook
Contact us
Staff List
Login
Register
NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари
BG TV Talk
>
Forum
>
TALK
>
Архив
>
NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари
Pages:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
15
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари (Read 132933 times)
mickeymouse
Говорител
Re: NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари
«
Reply #200
on:
14 May 2025 19:18:59 »
Quote from: spike on 14 May 2025 18:58:30
Тарифата за юни:
https://nstatic.nova.bg/public/doc/doc/1747210489_nova_and_diema_channels_program_schedule_and_program_rates_valid_as_of_june_2025.xlsx
"Муха в супата" явно ще е по-дълго от очакваното или поне до края на юни ще си го има.
Не че много ми липсва, ама някой знае ли какво стана със "Скрита самоличност"? Уж в края на миналата година имаше доста добри рейтинги, пък засега липсва в програмата...
Тамън влизах, за да напиша същото. Няма да е толкова кратко, както беше написано тук.
За "Скрита самоличност" нямам представа... Имаше добри рейтинги в следобедния слот и тогава излъчиха, каквото имаха заснето. Но не мисля, че след това са снимали повече, но от друга страна има отворен кастинг в сайта им, не знам.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #201
on:
15 May 2025 09:53:49 »
Quote from: mickeymouse on 14 May 2025 19:18:59
Тамън влизах, за да напиша същото. Няма да е толкова кратко, както беше написано тук.
За "Скрита самоличност" нямам представа... Имаше добри рейтинги в следобедния слот и тогава излъчиха, каквото имаха заснето. Но не мисля, че след това са снимали повече, но от друга страна има отворен кастинг в сайта им, не знам.
Може пък да го пазят за есента, когато окончателно да заеме мястото на "Семейни войни".
Report Spam
http://www.erotic.bg
mickeymouse
Говорител
«
Reply #202
on:
15 May 2025 18:09:25 »
Quote from: spike on 15 May 2025 09:53:49
Може пък да го пазят за есента, когато окончателно да заеме мястото на "Семейни войни".
Възможно е, февруари слушах подкаст с Маги Халваджиян, спомена за много проекти - бг сериали, филмът за Паша Христова, "Капките", 3ти сезон на "Пееш или лъжеш", но за "Скрита самоличност" не каза нищо. Но е възможно тепърва да го снимат, ще се разбере.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #203
on:
15 May 2025 19:42:09 »
Quote from: mickeymouse on 15 May 2025 18:09:25
Възможно е, февруари слушах подкаст с Маги Халваджиян, спомена за много проекти - бг сериали, филмът за Паша Христова, "Капките", 3ти сезон на "Пееш или лъжеш", но за "Скрита самоличност" не каза нищо. Но е възможно тепърва да го снимат, ще се разбере.
Е... щом кастингът за предаването е активен, значи трябва да го има. Въпросът е само кога. Нищо чудно да постъпят като "ьТВ" с "България търси талант", дето кастингът 3 години беше активен и чак сега ще има нов сезон.
Report Spam
mickeymouse
Говорител
«
Reply #204
on:
16 May 2025 03:58:22 »
Quote from: spike on 15 May 2025 19:42:09
Е... щом кастингът за предаването е активен, значи трябва да го има. Въпросът е само кога. Нищо чудно да постъпят като "ьТВ" с "България търси талант", дето кастингът 3 години беше активен и чак сега ще има нов сезон.
Отворените кастинги не дават никаква гаранция за сигурно заснемане, но да, възможно е след няколко години да се реализират нови епизоди. 😆
Report Spam
mariokrushkin
Говорител
«
Reply #205
on:
16 May 2025 20:47:54 »
Не знам на какво се дължи,но за другата седмица,програмата е съвсем различна.
Понеделник от 20:00-22:00 часа ще има "Домът на мечтите"
Вторник- сряда от 20:00 ще се въртят до болка втръснали филми,като дори срещу финала на "Ергенът" ще има филм.
Петък от 20:00 часа отново 2 епизода на "Домът на мечтите"
Последният епизод на "Домът на мечтите" ще бъде излъчен в неделя от 20:00- 21:00. След което ще си има филм .
Повторението на Алеята явно остава за 26 май заедно с "Муха в супата"
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #206
on:
19 May 2025 12:52:55 »
Quote from: mariokrushkin on 16 May 2025 20:47:54
Не знам на какво се дължи,но за другата седмица,програмата е съвсем различна.
Понеделник от 20:00-22:00 часа ще има "Домът на мечтите"
Вторник- сряда от 20:00 ще се въртят до болка втръснали филми,като дори срещу финала на "Ергенът" ще има филм.
Петък от 20:00 часа отново 2 епизода на "Домът на мечтите"
Последният епизод на "Домът на мечтите" ще бъде излъчен в неделя от 20:00- 21:00. След което ще си има филм .
Повторението на Алеята явно остава за 26 май заедно с "Муха в супата"
Почти си познал...
На 26 май от 21:00ч. ще излъчат наградите на "БГ Радио", а повторението на "Алея на славата" започва на 27 май.
Иначе "Домът на мечтите" май е с плачевен рейтинг и затова избягват преките битки с "Ергенът".
Report Spam
mickeymouse
Говорител
«
Reply #207
on:
19 May 2025 13:41:21 »
Да, “Домът на мечтите” е провал, затова залагат на двойни епизоди - с цел задържане, че ако пуснат по един епизод на ден, ще бъде хептен зле. Но аз си знаех, че ще стане така… Не знам кой е одобрил това предаване, но е за уволнение.
Иначе, финалът на “Като две капки вода” беше върхът! Отново показаха защо е най-гледаното предаване 😁
Report Spam
TVnomad
Потребител
«
Reply #208
on:
19 May 2025 14:13:29 »
Quote from: mickeymouse on 19 May 2025 13:41:21
Да, “Домът на мечтите” е провал, затова залагат на двойни епизоди - с цел задържане, че ако пуснат по един епизод на ден, ще бъде хептен зле. Но аз си знаех, че ще стане така… Не знам кой е одобрил това предаване, но е за уволнение.
Иначе, финалът на “Като две капки вода” беше върхът! Отново доказаха защо е най-гледаното предаване
Според мен пък предаването е много свежо. Няма скандали, виждаме малко или много естествени разговори. Ники Михайлов и Ни Ло са ми доста свежи и определено простоватият им хумор е много сполучлив за обикновения зрител. Факт е, че има доста негативни коментари, но българските зрители са недоволни по рождение така или иначе хаха.
Report Spam
mickeymouse
Говорител
«
Reply #209
on:
19 May 2025 15:35:47 »
Да се поправя, “Домът на мечтите” не е чак такъв провал.
Премиерният двоен епизод е направил 9% пазарен дял, а “Ергенът” е бил с 9,9%.
https://redlink.bg/novini/sedmica-19-chiy-e-domat-na-mechtite-2579news.html
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #210
on:
19 May 2025 18:29:49 »
Предаването не е някакъв уникален хит, но прави доста прилична гледамост, а в социалните мрежи се представя повече от добре.
Заснето е хубаво, монтирано е динамично, макар и на моменти малко хаотично, а смесицата от интериорен дизайн и лайфстайл елементи определено работи.
Ако търсите предаване с катастрофална гледаемост, предвид очакванията и капиталовложението от страна на телевизията, то "Един за друг" се вписва идеално в това описание.
Относно изданието на Капките на стадиона - аз лично не видях нищо, което не можеше да се направи и в студиото. Любо и Веско са пяли по време на рекламите - тъпо решение. Липсваха ми елементите на изненада. Началната песен пък беше на плейбек и няколко от артистите забравиха, че ги снимат и си изпуснаха момента да започнат да "пеят".
Лашкова и Цитиридис иначе бяха доста добри. Вениамин спечели заслужено, но щеше да е голям майтап, ако Иван беше грабнал титлата. Като заснемане също имаше какво да се желае. Не знам кой беше режисьор на пулт, но разкадровката на моменти беше под всякаква критика.
Report Spam
Hater by Design.
mickeymouse
Говорител
«
Reply #211
on:
19 May 2025 18:46:24 »
Quote from: TopCat on 19 May 2025 18:29:49
"Колегата" spike нали написа, че е с плачевни рейтинги? "Изумен" съм, че отново експертното му мнение се оказа нищо повече от въздух под налягане
Предаването не е някакъв уникален хит, но прави доста прилична гледамост, а в социалните мрежи се представя повече от добре.
Заснето е хубаво, монтирано е динамично, макар и на моменти малко хаотично, а смесицата от интериорен дизайн и лайфстайл елементи определено работи.
Ако търсите предаване с катастрофална гледаемост, предвид очакванията и капиталовложението от страна на телевизията, то "Един за друг" се вписва идеално в това описание.
Относно изданието на Капките на стадиона - аз лично не видях нищо, което не можеше да се направи и в студиото. Любо и Веско са пяли по време на рекламите - тъпо решение. Липсваха ми елементите на изненада. Началната песен пък беше на плейбек и няколко от артистите забравиха, че ги снимат и си изпуснаха момента да започнат да "пеят".
Лашкова и Цитиридис иначе бяха доста добри. Вениамин спечели заслужено, но щеше да е голям майтап, ако Иван беше грабнал титлата. Като заснемане също имаше какво да се желае. Не знам кой беше режисьор на пулт, но разкадровката на моменти беше под всякаква критика.
Добре, а според теб колко процента рейтинг е добре за двете големи телевизии и от колко процента надолу става зле? Примерно "Домът на мечтите" е с 9,0%, а "Един за друг" е с 7,3% - разликата е 1,7%?
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #212
on:
19 May 2025 19:48:52 »
Quote from: mickeymouse on 19 May 2025 18:46:24
Добре, а според теб колко процента рейтинг е добре за двете големи телевизии и от колко процента надолу става зле? Примерно "Домът на мечтите" е с 9,0%, а "Един за друг" е с 7,3% - разликата е 1,7%?
По принцип сравненията между предаванията на база само рейтинговите проценти ще бъде леко подвеждащо, защото "Един за друг" е доста по-скъп проект за реализация от "Домът на мечтите". За него се плаща лиценз, ангажира се много по-голям екип, осигурява се храна, подслон и т.н. на всички тези двойки и съответно очакванията и критериите за успех са по-големи.
"Домът" е евтино предаване, не изисква такъв човекоресурс най-малкото, иницииране е от самия дизайнер, като разходите за реализация, идващи от самата телевизия, са доста по-нищожни. Като сложим тези фактори на масата и по-доброто представяне на "Домът", него можем да го броим за доста по-успешно реализирана продукция.
Разбира се, рейтингът за последвалата седмица може да падне, но това ще го видим скоро. Разорачованието от представянето на "Един за друг" в NOVA пък не е никак малко, макар и те да очакваха нещо подобно. Аз лично предричам, че въпреки обявените кастинги, шоуто ще излезе в дълга почивка и няма да има нов сезон поне няколко години.
Report Spam
Hater by Design.
mariokrushkin
Говорител
«
Reply #213
on:
19 May 2025 20:07:44 »
"Колегата" spike нали написа, че е с плачевни рейтинги? "Изумен" съм, че отново експертното му мнение се оказа нищо повече от въздух под налягане
Аз бях на живо на стадиона и изобщо не съжалявам,че бях там.Емоцията беше незабравима! Но съм напълно съгласен с теб за абсолютно всичко. Някакси не можаха да разгърнат целия потенциал на стадиона и наистина нямаше елемент на изненада,освен годежите,които изобщо не ги броя. Но пък за всички пред екраните,шоуто си е било топ. Точно поради тази причина,отново Нова е с рекордна гледаемост на финала с над 1 300 000 зрители,което се доближава до рейтинга на Концерта на Слави Трифонов,който беше отново на стадиона и се излъчваше по БТВ.
Report Spam
mickeymouse
Говорител
«
Reply #214
on:
19 May 2025 20:23:59 »
Quote from: TopCat on 19 May 2025 19:48:52
По принцип сравненията между предаванията на база само рейтинговите проценти ще бъде леко подвеждаща, защото "Един за друг" е доста по-скъп проект за реализация от "Домът на мечтите". За него се плаща лиценз, ангажира се много по-голям екип, осигурява се храна, подслон и т.н. на всички тези двойки и съответно очакванията към него са по-големи.
"Домът" е евтино предаване, не изисква такъв човекоресурс най-малкото, иницииране е от самия дизайнер, като разходите за реализация, идващи от самата телевизия, са доста по-нищожни. Като сложим тези фактори на масата и по-доброто представяне на "Домът", него можем да го броим за доста по-успешно реализирана продукция.
Разбира се, рейтингът за последвалата седмица може да падне, но това ще го видим скоро. Разорачованието от представянето на "Един за друг" в NOVA пък не е никак малко, макар и те да очакваха нещо подобно. Аз лично предричам, че въпреки обявените кастинги, шоуто ще излезе в дълга почивка и няма да има нов сезон поне няколко години.
Много благодаря за отговора! “Един за друг” до 2023 минаваше 10% пазарен дял, но от миналата година гледаемостта спадна много, така че - да, има нужда от голяма почивка, каквато получи “Биг Брадър”. Според мен тази година въобще не трябваше да присъства в програмната им схема, но явно не искаха да рискуват.
Quote from: mariokrushkin on 19 May 2025 20:07:44
Аз бях на живо на стадиона и изобщо не съжалявам,че бях там.Емоцията беше незабравима! Но съм напълно съгласен с теб за абсолютно всичко. Някакси не можаха да разгърнат целия потенциал на стадиона и наистина нямаше елемент на изненада,освен годежите,които изобщо не ги броя. Но пък за всички пред екраните,шоуто си е било топ. Точно поради тази причина,отново Нова е с рекордна гледаемост на финала с над 1 300 000 зрители,което се доближава до рейтинга на Концерта на Слави Трифонов,който беше отново на стадиона и се излъчваше по БТВ.
Аз го гледах по телевизията и беше топ. Не видях никакви недостатъци освен в началото - с плейбека.
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #215
on:
19 May 2025 20:46:11 »
Quote from: mariokrushkin on 19 May 2025 20:07:44
Смятам, че за догодина би трябвало да се постараят повече. Видяха, че подобно събитие може да е успешно, сега остава и да разгърнат малко потенциала му, както казваш ти. Да, изпълненията бяха по-мащабни, отколкото в студиото, но това бе очаквано... все пак е стадион.
Примерно, ако Стоичков беше излязъл да имитира Веско или Бербатов Любо Киров или Хилда. Или пък, защо не, някоя балканска звезда, която да им влезе във филма и да направи купона още по-вълнуващ.
Рейтингите са топ иначе, аз друго не съм и очаквал. Постараха се, хайпът беше голям. Ще видим "Пееш или Лъжеш" как ще се представи есента.
Report Spam
Hater by Design.
mickeymouse
Говорител
«
Reply #216
on:
19 May 2025 20:54:27 »
И на мен ми е много интересно как ще се представи “Пееш или лъжеш”. Миналата есен беше супер, но “Гласът на България” поомръзна на масовата аудитория. Сега, срещу “България търси талант”, не знам как ще бъде.
Но ми хареса кои звезди са избрали да участват - при тях няма слабо!
Report Spam
TVnomad
Потребител
«
Reply #217
on:
19 May 2025 22:47:48 »
Не знам кой беше режисьор на пулт, но разкадровката на моменти беше под всякаква критика.
Разкадровката няма връзка с режисьора на пулт. Той само прецъква камерите на пулта, а режисьорът го ръководи кои камери всъщност да пуска. Кадрите също са дело на режисьора, все пак той ги поисква от оператора. Иначе и режисьорът на пулт имаше доста грешни включвания на камери - дали заради грешни команди на режисьора или неволни технически грешки - няма значение.
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #218
on:
20 May 2025 09:39:59 »
Quote from: TVnomad on 19 May 2025 22:47:48
Разкадровката няма връзка с режисьора на пулт. Той само прецъква камерите на пулта, а режисьорът го ръководи кои камери всъщност да пуска. Кадрите също са дело на режисьора, все пак той ги поисква от оператора. Иначе и режисьорът на пулт имаше доста грешни включвания на камери - дали заради грешни команди на режисьора или неволни технически грешки - няма значение.
При големи проекти като "Капките" на стадиона в предварителната разкадровка и планиране участват минимум един от продуцентите (който в този случай вече е Кико или Маги), режисьор (например Рафи, понеже той вече изпълнява такава длъжност в предаването) и съответния режисьор на пулт (поставеното техническо лице за лайв излъчването).
Какво ще се случва вече по време на живото предаване е друг въпрос. Например, още в самото начало, когато започна изпълнението на Вениамин те изпуснаха неговото появяване. Търсеният ефект трябваше да бъде подобен на появяването на Майкъл Джексън на Супербоул изпълнението му, където седи известно време неподвижен, под овациите на публиката.
Както отбеляза ти, освен закъснели, имаше и доста грешни и нелогични включвания. Но, като за първи такъв опит, добре им се получи. Ще си вземат поуките и уроците за догодина.
Report Spam
Hater by Design.
mickeymouse
Говорител
«
Reply #219
on:
26 May 2025 22:06:01 »
Колеги, какво мислите за “Муха в супата”?
На мен ми хареса, но очаквах малко повече. 😄
Report Spam
Pages:
1
...
9
10
[
11
]
12
13