BG TV Talk
21 March 2025 02:12:24
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари  (Read 11870 times)
spike
Админ
Маниак

« Reply #140 on: 24 February 2025 07:40:01 »

Брех... такъв сериозен технически гаф май не е имало досега или поне аз не помня. 😂

Иначе и аз съм много приятно изненадан от участниците в този сезон, както и от присъствието на дует. Звезди от Ахат въобще не съм очаквал да влезе в подобно шоу, а иначе жълтата преса май позна само Иван, Михаела Филева и Роксана.
Report Spam   Logged

todorovavara
Потребител
*

« Reply #141 on: 24 February 2025 14:52:35 »

„Фаталният“ сезон на „Като две капки вода“ стартира със забележителен резултат по NOVA

https://nova.bg/accents/view/2025/02/24/488599/%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE-nova/

Според официалните пийпълметрични данни, аудиторният дял сред зрителите в активна възраст (18-59 г.) е бил средно 45,7%, докато втората телевизия в класацията е отчела близо 3 пъти по-ниска стойност. Тази разлика е рекордна за първи епизод в цялата история на „Като две капки вода“ до момента.
За първи път зрителите имат възможност да гласуват онлайн за своите любимци в шоуто чрез безплатното приложение NOVA PLAY. Снощи само за 30 минути над 58 000 души са дали своя вот.

Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #142 on: 25 February 2025 17:41:31 »

„Фаталният“ сезон на „Като две капки вода“ стартира със забележителен резултат по NOVA

https://nova.bg/accents/view/2025/02/24/488599/%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE-nova/

Според официалните пийпълметрични данни, аудиторният дял сред зрителите в активна възраст (18-59 г.) е бил средно 45,7%, докато втората телевизия в класацията е отчела близо 3 пъти по-ниска стойност. Тази разлика е рекордна за първи епизод в цялата история на „Като две капки вода“ до момента.
За първи път зрителите имат възможност да гласуват онлайн за своите любимци в шоуто чрез безплатното приложение NOVA PLAY. Снощи само за 30 минути над 58 000 души са дали своя вот.

Напълно очаквано... Както вече писах, с това местене в неделя "ьТВ" само обрекоха "Аз обичам България" на провал. И все още не разбирам какво наложи преместването му от петък, след като там миналата година им беше второто или трето най-гледано шоу в праймтайма. Undecided

Иначе по темата - според програмата за другата седмица Hell's Kitchen продължава да се излъчва от понеделник до сряда от 20:00 до 22:00ч., тоест понеделнишкият епизод няма да е 3 часа. След тази промяна логично "Йелоустоун" ще е всеки делник от 22:00 до 23:00ч. Впрочем на 6 март почва сезон 2 на сериала. Сезоните му са късички - по 10 епизода, та нямам търпение да ги извъртят за 2 месеца и после да се чудят с какво да запълнят късния слот. Grin

Впрочем една тъжна констатация - "Нова" е единствената национална телевизия, която няма да излъчи премиерен български филм около 3 март. Отбелязвам го, защото уж се рекламираха като най-големия партньор на българското кино, пък от средата на миналата година не са излъчили нито един премиерен български сериал или филм... Undecided
Report Spam   Logged

mickeymouse
Зрител

« Reply #143 on: 26 February 2025 03:00:55 »

Напълно очаквано... Както вече писах, с това местене в неделя "ьТВ" само обрекоха "Аз обичам България" на провал. И все още не разбирам какво наложи преместването му от петък, след като там миналата година им беше второто или трето най-гледано шоу в праймтайма. Undecided

Иначе по темата - според програмата за другата седмица Hell's Kitchen продължава да се излъчва от понеделник до сряда от 20:00 до 22:00ч., тоест понеделнишкият епизод няма да е 3 часа. След тази промяна логично "Йелоустоун" ще е всеки делник от 22:00 до 23:00ч. Впрочем на 6 март почва сезон 2 на сериала. Сезоните му са късички - по 10 епизода, та нямам търпение да ги извъртят за 2 месеца и после да се чудят с какво да запълнят късния слот. Grin

Впрочем една тъжна констатация - "Нова" е единствената национална телевизия, която няма да излъчи премиерен български филм около 3 март. Отбелязвам го, защото уж се рекламираха като най-големия партньор на българското кино, пък от средата на миналата година не са излъчили нито един премиерен български сериал или филм... Undecided

Ми, не мисля, че е голяма загуба. Аз лично предпочитам епизод на Hell’s Kitchen пред слаби български филми и сериали (не визирам само NOVA). От новото десетилетие качествените сериали са само последните сезони на “Откраднат живот”, “Отдел издирване” и “Вина” на “БНТ”. Филмите са си слаби. Така че Hell’s Kitchen е за предпочитане.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #144 on: 26 February 2025 09:16:19 »

Ми, не мисля, че е голяма загуба. Аз лично предпочитам епизод на Hell’s Kitchen пред слаби български филми и сериали (не визирам само NOVA). От новото десетилетие качествените сериали са само последните сезони на “Откраднат живот”, “Отдел издирване” и “Вина” на “БНТ”. Филмите са си слаби. Така че Hell’s Kitchen е за предпочитане.
Е, въпрос на вкус... На мен лично ми харесаха доста повече от сериалите от последните години, а предавания като Hell's Kitchen, "Един за друг", "Ергенът" и тем подобни са ми напълно безинтересни.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Зрител

« Reply #145 on: 26 February 2025 15:03:14 »

Е, въпрос на вкус... На мен лично ми харесаха доста повече от сериалите от последните години, а предавания като Hell's Kitchen, "Един за друг", "Ергенът" и тем подобни са ми напълно безинтересни.

Разбира се. Тук няма добър или лош вкус, но лично мен българските сериали и филми много трудно ме грабват за разлика от реалити предаванията. Малък пазар сме и рядко излиза нещо, което да ми хареса. 😃

Единствено се надявам от NOVA да излъчат втори сезон на “Клетката”, защото беше добър сериал.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #146 on: 27 February 2025 14:21:12 »

Разбира се. Тук няма добър или лош вкус, но лично мен българските сериали и филми много трудно ме грабват за разлика от реалити предаванията. Малък пазар сме и рядко излиза нещо, което да ми хареса. 😃

Единствено се надявам от NOVA да излъчат втори сезон на “Клетката”, защото беше добър сериал.
Е, щом е заснет, със сигурност ще бъде излъчен. Въпросът е кога ще се случи това предвид тенденцията напоследък сериали да се излъчват 1-2 години след заснемането си... Undecided
Report Spam   Logged

mickeymouse
Зрител

« Reply #147 on: 28 February 2025 02:48:28 »

Е, щом е заснет, със сигурност ще бъде излъчен. Въпросът е кога ще се случи това предвид тенденцията напоследък сериали да се излъчват 1-2 години след заснемането си... Undecided

Бавят ги, защото ги използват за пълнежи. Все пак не са реалити формати, които вървят по 2-3 часа на ден и избиват пари от скъпа реклама, защото са гледани. Последният по-гледан сериал на “Нова” е “Ол инклузив” от есента на 2023. Добре, че се отказаха да търсят заместител на “Откраднат живот” и вместо това заложиха на “Биг Брадър” - отново по един час, но много по-гледан и генератор на по-скъпа реклама.

Така че - това е положението. И двете големи телевизии ще инвестират в реалити формати, които не са много скъпи, но ще избиват пари от тях, вместо повече пари в сериали, които не генерират рекламодатели и рейтинг.

Знам, че с теб сме големи фенове на “Нова”, но до преди няколко години положението беше доста по-разнообразно…
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #148 on: 28 February 2025 11:50:47 »

Бавят ги, защото ги използват за пълнежи. Все пак не са реалити формати, които вървят по 2-3 часа на ден и избиват пари от скъпа реклама, защото са гледани. Последният по-гледан сериал на “Нова” е “Ол инклузив” от есента на 2023. Добре, че се отказаха да търсят заместител на “Откраднат живот” и вместо това заложиха на “Биг Брадър” - отново по един час, но много по-гледан и генератор на по-скъпа реклама.

Така че - това е положението. И двете големи телевизии ще инвестират в реалити формати, които не са много скъпи, но ще избиват пари от тях, вместо повече пари в сериали, които не генерират рекламодатели и рейтинг.

Знам, че с теб сме големи фенове на “Нова”, но до преди няколко години положението беше доста по-разнообразно…
Аз винаги съм бил против дългите сериали с по 40-50 епизода на сезон, защото неизбежно идва момент, в който доскучават. "Откраднат живот" според мен трябваше да приключи още с трети или четвърти сезон, когато се изчерпа оригиналната история за разменените бебета. После се превърна в една обикновена лекарска драма. Иначе не, че съм фен на Big Brother, но и аз мисля, че той е по-добра алтернатива вместо някакви скучни и безкрайно дълги сериали от рода на "Алея на славата", "С река на сърцето", "Пътят на честта" и т.н.

Тук няма значение кой на коя телевизия е фен, просто констатирам, че българските сериали изведнъж се изпариха от ефира, а не е като да нямаше интерес към тях. Единствено БНТ удържат фронта, ама те си натрупаха няколко сериала, които бяха заснети през последните 2 години и сега ги излъчват един след друг.

И все пак "Нова" в последните години имаше доста успешни поредици - All Inclusive, "Отдел издирване", "Дяволското гърло", "Клетката", "Братя", "Много мой човек" и т.н. Като нямат пари за по-голям брой сериали, да бяха продължили поне по един на сезон да излъчват. Сега например и без това си пълнят късния слот в праймтайма с "Йелоустоун", спокойно можеха да отделят един ден за някой български сериал. Като няма продукции и конкуренция, няма как да се вдигне и качеството... Undecided
Report Spam   Logged

TopCat
Маниак

« Reply #149 on: 28 February 2025 13:48:37 »

В условията на пазарна икономика най-важно е кое нещо ти е най-изгодно и с кое можеш да изкараш най-добри приходи в краткосрочен и дългосрочен план.

Българските сериали са скъпо удоволствие, а в последствие интерес към много от тях няма, защото са изключително плоски като сюжет и с доста посредствена на места техническа реализация.

Да купиш чуждестранен сериал, който ще ти излезе в пъти по-евтино и ще ти изкара същите кинти от реклама просто е много по-рентабилно.

БНТ правят сериали, защото са задължение по закон да финансират кино и тв производство, а не защото им е сред любимите занимания.

Истината е следната - риалити поредиците са по-евтини, привличат по-голяма аудитория и носят по-големи приходи. Това е.

А да кажеш, че "Откраднат живот", който дори в последните си сезони привличаше никак не малка публика и носеше стабилни приходи на Нова, е трябвало да спре след трети сезон и да наречеш "Много мой човек" успешен проект, показва изключително непознаване на материята и телевизионния пазар като цяло.
Report Spam   Logged

Hater by Design.
spike
Админ
Маниак

« Reply #150 on: 28 February 2025 21:50:50 »

В условията на пазарна икономика най-важно е кое нещо ти е най-изгодно и с кое можеш да изкараш най-добри приходи в краткосрочен и дългосрочен план.

Българските сериали са скъпо удоволствие, а в последствие интерес към много от тях няма, защото са изключително плоски като сюжет и с доста посредствена на места техническа реализация.

Да купиш чуждестранен сериал, който ще ти излезе в пъти по-евтино и ще ти изкара същите кинти от реклама просто е много по-рентабилно.

БНТ правят сериали, защото са задължение по закон да финансират кино и тв производство, а не защото им е сред любимите занимания.

Истината е следната - риалити поредиците са по-евтини, привличат по-голяма аудитория и носят по-големи приходи. Това е.

А да кажеш, че "Откраднат живот", който дори в последните си сезони привличаше никак не малка публика и носеше стабилни приходи на Нова, е трябвало да спре след трети сезон и да наречеш "Много мой човек" успешен проект, показва изключително непознаване на материята и телевизионния пазар като цяло.
Ами, на мен лично "Много мой човек" ми хареса като сериал, а "Откраднат живот" накрая го гледах насила просто за да видя как ще се развие историята, понеже съм почнал да го гледам от самото начало.

Иначе реалити предаванията в по-голямата си част са напълно безинтересни за мен... допадат ми само музикалните и приключенските, но всичко останало като Hell's Kitchen, "Живто на кантар", "Ергенът" и тем подобни бози не бих ги издържал повече от 5 минути...
Report Spam   Logged

mariokrushkin
Говорител

« Reply #151 on: 01 March 2025 10:11:18 »

Екслузивно!Нова телевизия ще излъчи всички битки на Сезаме турнири Игри на волята! Започват излъчване от 17 март/понеделник/ от 20:00 часа. Явно стават част от програмната схема и ще се излъчват в праймтайма. Остава да разберем дали ще са всеки понеделник? Водещи ще бъдат Ралица Паскалева и Павел от сезон 6. Съобщиха го малко по-рано в Събуди се.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #152 on: 01 March 2025 12:40:00 »

Екслузивно!Нова телевизия ще излъчи всички битки на Сезаме турнири Игри на волята! Започват излъчване от 17 март/понеделник/ от 20:00 часа. Явно стават част от програмната схема и ще се излъчват в праймтайма. Остава да разберем дали ще са всеки понеделник? Водещи ще бъдат Ралица Паскалева и Павел от сезон 6. Съобщиха го малко по-рано в Събуди се.
Тъкмо и аз щях да напиша, че водещи ще са Ралица и Павел и от теб научих, че състезанията ще се излъчват и по телевизията. Като гледам, всичките ще се провеждат все в събота, с изключение на София, което ще е на 26 март (сряда), та нищо не пречи да ги закотвят за излъчване в понеделник. Не знам обаче как ще препрограмират епизодите на Hell's Kitchen и евентуално "Един за друг".
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #153 on: 05 March 2025 08:40:55 »

Вчера е качена редактирана тарифа за март: https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/Nova-and-Diema-channels-Program_schedule_and_program_rates_valid_as_of-MARCH-2025-04.03.pdf

Както вече е ясно, от 17 март всеки понеделник ще се излъчват "Сезам Турнири на волята", като те ще са от 20 до 23ч.

Това налага изместването на Hell's Kitchen във вторник, сряда и четвъртък, като и трите епизода ще са по 2 часа.

"Един за друг" пък остава само в петък и събота, като в петък ще е 3 часа, а в събота ще е 2 часа.

Има промяна и в късния слот - "Йелоустоун" остава само във вторник и сряда от 22ч., а в четвъртък от 22ч ще е новият мини-сериал "Майките". Той започва на 20 март.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Зрител

« Reply #154 on: 05 March 2025 15:57:50 »

Вчера е качена редактирана тарифа за март: https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/Nova-and-Diema-channels-Program_schedule_and_program_rates_valid_as_of-MARCH-2025-04.03.pdf

Както вече е ясно, от 17 март всеки понеделник ще се излъчват "Сезам Турнири на волята", като те ще са от 20 до 23ч.

Това налага изместването на Hell's Kitchen във вторник, сряда и четвъртък, като и трите епизода ще са по 2 часа.

"Един за друг" пък остава само в петък и събота, като в петък ще е 3 часа, а в събота ще е 2 часа.

Има промяна и в късния слот - "Йелоустоун" остава само във вторник и сряда от 22ч., а в четвъртък от 22ч ще е новият мини-сериал "Майките". Той започва на 20 март.

Интересно раздвижване на програмната схема, вместо да има "Йелоустоун" във вторник и сряда, да бяха сложили "Кошмари в кухнята" и "Клетката"...  Grin
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #155 on: 06 March 2025 10:15:39 »

Интересно раздвижване на програмната схема, вместо да има "Йелоустоун" във вторник и сряда, да бяха сложили "Кошмари в кухнята" и "Клетката"...  Grin
И аз това си викам, ама... Grin Все пак очаквам да има още някаква промяна и "Кошмари в кухнята" да се появи в ефир... нали уж шеф Манчев беше казал, че новият сезон на предаването ще почне през март... Или може би в последния момент са решили да заменят "Кошмари в кухнята" с "Майките", за да няма пък претрупване на праймтайма с кулинарни предавания.

Честно казано не знам и колко сезона на "Йелоустоун" са купили "Нова". Сериалът е общо 5 сезона, като последният е свършил буквално преди 3 месеца, тъй че него едва ли са го купили, като е толкова пресен. Та... мисълта ми е, че ако са купили само 2 или 3 сезона на сериала, може след него да пуснат "Кошмари в кухнята" по 2 епизода седмично. Може пък "Кошмари в кухнята" да бъде и след "Майките", понеже той е само 6 епизода и щом ще почне на 20 март, се пада да свърши на 24 април.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Зрител

« Reply #156 on: 06 March 2025 16:04:36 »

И аз това си викам, ама... Grin Все пак очаквам да има още някаква промяна и "Кошмари в кухнята" да се появи в ефир... нали уж шеф Манчев беше казал, че новият сезон на предаването ще почне през март... Или може би в последния момент са решили да заменят "Кошмари в кухнята" с "Майките", за да няма пък претрупване на праймтайма с кулинарни предавания.

Честно казано не знам и колко сезона на "Йелоустоун" са купили "Нова". Сериалът е общо 5 сезона, като последният е свършил буквално преди 3 месеца, тъй че него едва ли са го купили, като е толкова пресен. Та... мисълта ми е, че ако са купили само 2 или 3 сезона на сериала, може след него да пуснат "Кошмари в кухнята" по 2 епизода седмично. Може пък "Кошмари в кухнята" да бъде и след "Майките", понеже той е само 6 епизода и щом ще почне на 20 март, се пада да свърши на 24 април.

Не мисля, че е първото ти предположение. А и "Кошмари в кухнята" и "Майките" нямаше да вървят в един и същи ден, така че не знам... Явно е настъпила някаква промяна след интервюто на Иван Манчев в "Събуди се", което е това: https://nova.bg/accents/view/2024/11/03/475785/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D1%88%D0%B5%D1%84-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0/

А относно "Йелоустоун", миналата година по "Диема" само първите два сезона ли са излъчени? Поне така пише в "Уикипедия". Иначе да, възможно е "Кошмари в кухнята" да тръгнат след "Майките".
Report Spam   Logged
mickeymouse
Зрител

« Reply #157 on: 07 March 2025 01:30:23 »

https://redlink.bg/novini/sedmica-8-%E2%80%93-kapkite-zapochnaha-2440news.html

“Като две капки вода” и Hell’s Kitchen отново ще бъдат хитовете на сезона. 😁
Report Spam   Logged
mickeymouse
Зрител

« Reply #158 on: 10 March 2025 22:21:32 »

Рейтинги за 24 февруари - 2 март:
https://redlink.bg/novini/sedmica-9-%E2%80%93-liderat-e-yasen-2450news.html

"Като две капки вода" и Hell's Kitchen продължават да са най-гледаните предавания, а "Йелоустоун" постига същата гледаемост като късните куиз предавания на конкуренцията  Grin
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #159 on: 13 March 2025 16:42:51 »

Тарифата за април: https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/Nova-Broadcasting-Group_Guaranteed_ratings-Valid-as-of-APRIL-2025.pdf

Обичайните промени са около Великден, когато няма да има "Като две капки вода" и "Сезам Турнири на волята", а вместо тях ще се излъчат филми. Има обаче една неточност в тарифата - според нея "Сезам Турнири на волята" трябва да е до края на април, а реално целият турнир е съставен от 5 шоута, които се пада да свършат на 14 април. Както е отбелязано, на 21 април (вторият ден на Великден) ще има филм, но не става ясно какво ще има на 28 април.

Иначе от 29 април късните новини се изместват в 22:00ч., а "Йелоустоун" ще бъде от 22:30 до 23:30ч.
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9   Go Up
  Print  

Jump to: