21 March 2025 02:40:06
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email?
1 Hour
1 Day
Forever
Login with username, password and session length
Home
Help
Search
BG TV News
CN BG Fans
Facebook
Contact us
Staff List
Login
Register
NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари
BG TV Talk
>
Forum
>
TV
>
NOVA
>
NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари
Pages:
1
...
6
7
[
8
]
9
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари (Read 11870 times)
spike
Админ
Маниак
Re: NOVA - пролет/лято 2025 | новини и коментари
«
Reply #140
on:
24 February 2025 07:40:01 »
Брех... такъв сериозен технически гаф май не е имало досега или поне аз не помня. 😂
Иначе и аз съм много приятно изненадан от участниците в този сезон, както и от присъствието на дует. Звезди от Ахат въобще не съм очаквал да влезе в подобно шоу, а иначе жълтата преса май позна само Иван, Михаела Филева и Роксана.
Report Spam
http://www.erotic.bg
todorovavara
Потребител
«
Reply #141
on:
24 February 2025 14:52:35 »
Фаталният сезон на Като две капки вода стартира със забележителен резултат по NOVA
https://nova.bg/accents/view/2025/02/24/488599/%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE-nova/
Според официалните пийпълметрични данни, аудиторният дял сред зрителите в активна възраст (18-59 г.) е бил средно 45,7%, докато втората телевизия в класацията е отчела близо 3 пъти по-ниска стойност. Тази разлика е рекордна за първи епизод в цялата история на Като две капки вода до момента.
За първи път зрителите имат възможност да гласуват онлайн за своите любимци в шоуто чрез безплатното приложение NOVA PLAY. Снощи само за 30 минути над 58 000 души са дали своя вот.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #142
on:
25 February 2025 17:41:31 »
Quote from: todorovavara on 24 February 2025 14:52:35
Фаталният сезон на Като две капки вода стартира със забележителен резултат по NOVA
https://nova.bg/accents/view/2025/02/24/488599/%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BE-nova/
Според официалните пийпълметрични данни, аудиторният дял сред зрителите в активна възраст (18-59 г.) е бил средно 45,7%, докато втората телевизия в класацията е отчела близо 3 пъти по-ниска стойност. Тази разлика е рекордна за първи епизод в цялата история на Като две капки вода до момента.
За първи път зрителите имат възможност да гласуват онлайн за своите любимци в шоуто чрез безплатното приложение NOVA PLAY. Снощи само за 30 минути над 58 000 души са дали своя вот.
Напълно очаквано... Както вече писах, с това местене в неделя "ьТВ" само обрекоха "Аз обичам България" на провал. И все още не разбирам какво наложи преместването му от петък, след като там миналата година им беше второто или трето най-гледано шоу в праймтайма.
Иначе по темата - според програмата за другата седмица Hell's Kitchen продължава да се излъчва от понеделник до сряда от 20:00 до 22:00ч., тоест понеделнишкият епизод няма да е 3 часа. След тази промяна логично "Йелоустоун" ще е всеки делник от 22:00 до 23:00ч. Впрочем на 6 март почва сезон 2 на сериала. Сезоните му са късички - по 10 епизода, та нямам търпение да ги извъртят за 2 месеца и после да се чудят с какво да запълнят късния слот.
Впрочем една тъжна констатация - "Нова" е единствената национална телевизия, която няма да излъчи премиерен български филм около 3 март. Отбелязвам го, защото уж се рекламираха като най-големия партньор на българското кино, пък от средата на миналата година не са излъчили нито един премиерен български сериал или филм...
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #143
on:
26 February 2025 03:00:55 »
Quote from: spike on 25 February 2025 17:41:31
Напълно очаквано... Както вече писах, с това местене в неделя "ьТВ" само обрекоха "Аз обичам България" на провал. И все още не разбирам какво наложи преместването му от петък, след като там миналата година им беше второто или трето най-гледано шоу в праймтайма.
Иначе по темата - според програмата за другата седмица Hell's Kitchen продължава да се излъчва от понеделник до сряда от 20:00 до 22:00ч., тоест понеделнишкият епизод няма да е 3 часа. След тази промяна логично "Йелоустоун" ще е всеки делник от 22:00 до 23:00ч. Впрочем на 6 март почва сезон 2 на сериала. Сезоните му са късички - по 10 епизода, та нямам търпение да ги извъртят за 2 месеца и после да се чудят с какво да запълнят късния слот.
Впрочем една тъжна констатация - "Нова" е единствената национална телевизия, която няма да излъчи премиерен български филм около 3 март. Отбелязвам го, защото уж се рекламираха като най-големия партньор на българското кино, пък от средата на миналата година не са излъчили нито един премиерен български сериал или филм...
Ми, не мисля, че е голяма загуба. Аз лично предпочитам епизод на Hells Kitchen пред слаби български филми и сериали (не визирам само NOVA). От новото десетилетие качествените сериали са само последните сезони на Откраднат живот, Отдел издирване и Вина на БНТ. Филмите са си слаби. Така че Hells Kitchen е за предпочитане.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #144
on:
26 February 2025 09:16:19 »
Quote from: mickeymouse on 26 February 2025 03:00:55
Ми, не мисля, че е голяма загуба. Аз лично предпочитам епизод на Hells Kitchen пред слаби български филми и сериали (не визирам само NOVA). От новото десетилетие качествените сериали са само последните сезони на Откраднат живот, Отдел издирване и Вина на БНТ. Филмите са си слаби. Така че Hells Kitchen е за предпочитане.
Е, въпрос на вкус... На мен лично ми харесаха доста повече от сериалите от последните години, а предавания като Hell's Kitchen, "Един за друг", "Ергенът" и тем подобни са ми напълно безинтересни.
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #145
on:
26 February 2025 15:03:14 »
Quote from: spike on 26 February 2025 09:16:19
Е, въпрос на вкус... На мен лично ми харесаха доста повече от сериалите от последните години, а предавания като Hell's Kitchen, "Един за друг", "Ергенът" и тем подобни са ми напълно безинтересни.
Разбира се. Тук няма добър или лош вкус, но лично мен българските сериали и филми много трудно ме грабват за разлика от реалити предаванията. Малък пазар сме и рядко излиза нещо, което да ми хареса. 😃
Единствено се надявам от NOVA да излъчат втори сезон на Клетката, защото беше добър сериал.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #146
on:
27 February 2025 14:21:12 »
Quote from: mickeymouse on 26 February 2025 15:03:14
Разбира се. Тук няма добър или лош вкус, но лично мен българските сериали и филми много трудно ме грабват за разлика от реалити предаванията. Малък пазар сме и рядко излиза нещо, което да ми хареса. 😃
Единствено се надявам от NOVA да излъчат втори сезон на Клетката, защото беше добър сериал.
Е, щом е заснет, със сигурност ще бъде излъчен. Въпросът е кога ще се случи това предвид тенденцията напоследък сериали да се излъчват 1-2 години след заснемането си...
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #147
on:
28 February 2025 02:48:28 »
Quote from: spike on 27 February 2025 14:21:12
Е, щом е заснет, със сигурност ще бъде излъчен. Въпросът е кога ще се случи това предвид тенденцията напоследък сериали да се излъчват 1-2 години след заснемането си...
Бавят ги, защото ги използват за пълнежи. Все пак не са реалити формати, които вървят по 2-3 часа на ден и избиват пари от скъпа реклама, защото са гледани. Последният по-гледан сериал на Нова е Ол инклузив от есента на 2023. Добре, че се отказаха да търсят заместител на Откраднат живот и вместо това заложиха на Биг Брадър - отново по един час, но много по-гледан и генератор на по-скъпа реклама.
Така че - това е положението. И двете големи телевизии ще инвестират в реалити формати, които не са много скъпи, но ще избиват пари от тях, вместо повече пари в сериали, които не генерират рекламодатели и рейтинг.
Знам, че с теб сме големи фенове на Нова, но до преди няколко години положението беше доста по-разнообразно
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #148
on:
28 February 2025 11:50:47 »
Quote from: mickeymouse on 28 February 2025 02:48:28
Бавят ги, защото ги използват за пълнежи. Все пак не са реалити формати, които вървят по 2-3 часа на ден и избиват пари от скъпа реклама, защото са гледани. Последният по-гледан сериал на Нова е Ол инклузив от есента на 2023. Добре, че се отказаха да търсят заместител на Откраднат живот и вместо това заложиха на Биг Брадър - отново по един час, но много по-гледан и генератор на по-скъпа реклама.
Така че - това е положението. И двете големи телевизии ще инвестират в реалити формати, които не са много скъпи, но ще избиват пари от тях, вместо повече пари в сериали, които не генерират рекламодатели и рейтинг.
Знам, че с теб сме големи фенове на Нова, но до преди няколко години положението беше доста по-разнообразно
Аз винаги съм бил против дългите сериали с по 40-50 епизода на сезон, защото неизбежно идва момент, в който доскучават. "Откраднат живот" според мен трябваше да приключи още с трети или четвърти сезон, когато се изчерпа оригиналната история за разменените бебета. После се превърна в една обикновена лекарска драма. Иначе не, че съм фен на Big Brother, но и аз мисля, че той е по-добра алтернатива вместо някакви скучни и безкрайно дълги сериали от рода на "Алея на славата", "С река на сърцето", "Пътят на честта" и т.н.
Тук няма значение кой на коя телевизия е фен, просто констатирам, че българските сериали изведнъж се изпариха от ефира, а не е като да нямаше интерес към тях. Единствено БНТ удържат фронта, ама те си натрупаха няколко сериала, които бяха заснети през последните 2 години и сега ги излъчват един след друг.
И все пак "Нова" в последните години имаше доста успешни поредици - All Inclusive, "Отдел издирване", "Дяволското гърло", "Клетката", "Братя", "Много мой човек" и т.н. Като нямат пари за по-голям брой сериали, да бяха продължили поне по един на сезон да излъчват. Сега например и без това си пълнят късния слот в праймтайма с "Йелоустоун", спокойно можеха да отделят един ден за някой български сериал. Като няма продукции и конкуренция, няма как да се вдигне и качеството...
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #149
on:
28 February 2025 13:48:37 »
В условията на пазарна икономика най-важно е кое нещо ти е най-изгодно и с кое можеш да изкараш най-добри приходи в краткосрочен и дългосрочен план.
Българските сериали са скъпо удоволствие, а в последствие интерес към много от тях няма, защото са изключително плоски като сюжет и с доста посредствена на места техническа реализация.
Да купиш чуждестранен сериал, който ще ти излезе в пъти по-евтино и ще ти изкара същите кинти от реклама просто е много по-рентабилно.
БНТ правят сериали, защото са задължение по закон да финансират кино и тв производство, а не защото им е сред любимите занимания.
Истината е следната - риалити поредиците са по-евтини, привличат по-голяма аудитория и носят по-големи приходи. Това е.
А да кажеш, че "Откраднат живот", който дори в последните си сезони привличаше никак не малка публика и носеше стабилни приходи на Нова, е трябвало да спре след трети сезон и да наречеш "Много мой човек" успешен проект, показва изключително непознаване на материята и телевизионния пазар като цяло.
Report Spam
Hater by Design.
spike
Админ
Маниак
«
Reply #150
on:
28 February 2025 21:50:50 »
Quote from: TopCat on 28 February 2025 13:48:37
В условията на пазарна икономика най-важно е кое нещо ти е най-изгодно и с кое можеш да изкараш най-добри приходи в краткосрочен и дългосрочен план.
Българските сериали са скъпо удоволствие, а в последствие интерес към много от тях няма, защото са изключително плоски като сюжет и с доста посредствена на места техническа реализация.
Да купиш чуждестранен сериал, който ще ти излезе в пъти по-евтино и ще ти изкара същите кинти от реклама просто е много по-рентабилно.
БНТ правят сериали, защото са задължение по закон да финансират кино и тв производство, а не защото им е сред любимите занимания.
Истината е следната - риалити поредиците са по-евтини, привличат по-голяма аудитория и носят по-големи приходи. Това е.
А да кажеш, че "Откраднат живот", който дори в последните си сезони привличаше никак не малка публика и носеше стабилни приходи на Нова, е трябвало да спре след трети сезон и да наречеш "Много мой човек" успешен проект, показва изключително непознаване на материята и телевизионния пазар като цяло.
Ами, на мен лично "Много мой човек" ми хареса като сериал, а "Откраднат живот" накрая го гледах насила просто за да видя как ще се развие историята, понеже съм почнал да го гледам от самото начало.
Иначе реалити предаванията в по-голямата си част са напълно безинтересни за мен... допадат ми само музикалните и приключенските, но всичко останало като Hell's Kitchen, "Живто на кантар", "Ергенът" и тем подобни бози не бих ги издържал повече от 5 минути...
Report Spam
mariokrushkin
Говорител
«
Reply #151
on:
01 March 2025 10:11:18 »
Екслузивно!
Нова телевизия ще излъчи всички битки на Сезаме турнири Игри на волята! Започват излъчване от 17 март/понеделник/ от 20:00 часа. Явно стават част от програмната схема и ще се излъчват в праймтайма. Остава да разберем дали ще са всеки понеделник? Водещи ще бъдат Ралица Паскалева и Павел от сезон 6. Съобщиха го малко по-рано в Събуди се.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #152
on:
01 March 2025 12:40:00 »
Quote from: mariokrushkin on 01 March 2025 10:11:18
Екслузивно!
Нова телевизия ще излъчи всички битки на Сезаме турнири Игри на волята! Започват излъчване от 17 март/понеделник/ от 20:00 часа. Явно стават част от програмната схема и ще се излъчват в праймтайма. Остава да разберем дали ще са всеки понеделник? Водещи ще бъдат Ралица Паскалева и Павел от сезон 6. Съобщиха го малко по-рано в Събуди се.
Тъкмо и аз щях да напиша, че водещи ще са Ралица и Павел и от теб научих, че състезанията ще се излъчват и по телевизията. Като гледам, всичките ще се провеждат все в събота, с изключение на София, което ще е на 26 март (сряда), та нищо не пречи да ги закотвят за излъчване в понеделник. Не знам обаче как ще препрограмират епизодите на Hell's Kitchen и евентуално "Един за друг".
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #153
on:
05 March 2025 08:40:55 »
Вчера е качена редактирана тарифа за март:
https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/Nova-and-Diema-channels-Program_schedule_and_program_rates_valid_as_of-MARCH-2025-04.03.pdf
Както вече е ясно, от 17 март всеки понеделник ще се излъчват "Сезам Турнири на волята", като те ще са от 20 до 23ч.
Това налага изместването на Hell's Kitchen във вторник, сряда и четвъртък, като и трите епизода ще са по 2 часа.
"Един за друг" пък остава само в петък и събота, като в петък ще е 3 часа, а в събота ще е 2 часа.
Има промяна и в късния слот - "Йелоустоун" остава само във вторник и сряда от 22ч., а в четвъртък от 22ч ще е новият мини-сериал "Майките". Той започва на 20 март.
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #154
on:
05 March 2025 15:57:50 »
Quote from: spike on 05 March 2025 08:40:55
Вчера е качена редактирана тарифа за март:
https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/Nova-and-Diema-channels-Program_schedule_and_program_rates_valid_as_of-MARCH-2025-04.03.pdf
Както вече е ясно, от 17 март всеки понеделник ще се излъчват "Сезам Турнири на волята", като те ще са от 20 до 23ч.
Това налага изместването на Hell's Kitchen във вторник, сряда и четвъртък, като и трите епизода ще са по 2 часа.
"Един за друг" пък остава само в петък и събота, като в петък ще е 3 часа, а в събота ще е 2 часа.
Има промяна и в късния слот - "Йелоустоун" остава само във вторник и сряда от 22ч., а в четвъртък от 22ч ще е новият мини-сериал "Майките". Той започва на 20 март.
Интересно раздвижване на програмната схема, вместо да има "Йелоустоун" във вторник и сряда, да бяха сложили "Кошмари в кухнята" и "Клетката"...
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #155
on:
06 March 2025 10:15:39 »
Quote from: mickeymouse on 05 March 2025 15:57:50
Интересно раздвижване на програмната схема, вместо да има "Йелоустоун" във вторник и сряда, да бяха сложили "Кошмари в кухнята" и "Клетката"...
И аз това си викам, ама...
Все пак очаквам да има още някаква промяна и "Кошмари в кухнята" да се появи в ефир... нали уж шеф Манчев беше казал, че новият сезон на предаването ще почне през март... Или може би в последния момент са решили да заменят "Кошмари в кухнята" с "Майките", за да няма пък претрупване на праймтайма с кулинарни предавания.
Честно казано не знам и колко сезона на "Йелоустоун" са купили "Нова". Сериалът е общо 5 сезона, като последният е свършил буквално преди 3 месеца, тъй че него едва ли са го купили, като е толкова пресен. Та... мисълта ми е, че ако са купили само 2 или 3 сезона на сериала, може след него да пуснат "Кошмари в кухнята" по 2 епизода седмично. Може пък "Кошмари в кухнята" да бъде и след "Майките", понеже той е само 6 епизода и щом ще почне на 20 март, се пада да свърши на 24 април.
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #156
on:
06 March 2025 16:04:36 »
Quote from: spike on 06 March 2025 10:15:39
И аз това си викам, ама...
Все пак очаквам да има още някаква промяна и "Кошмари в кухнята" да се появи в ефир... нали уж шеф Манчев беше казал, че новият сезон на предаването ще почне през март... Или може би в последния момент са решили да заменят "Кошмари в кухнята" с "Майките", за да няма пък претрупване на праймтайма с кулинарни предавания.
Честно казано не знам и колко сезона на "Йелоустоун" са купили "Нова". Сериалът е общо 5 сезона, като последният е свършил буквално преди 3 месеца, тъй че него едва ли са го купили, като е толкова пресен. Та... мисълта ми е, че ако са купили само 2 или 3 сезона на сериала, може след него да пуснат "Кошмари в кухнята" по 2 епизода седмично. Може пък "Кошмари в кухнята" да бъде и след "Майките", понеже той е само 6 епизода и щом ще почне на 20 март, се пада да свърши на 24 април.
Не мисля, че е първото ти предположение. А и "Кошмари в кухнята" и "Майките" нямаше да вървят в един и същи ден, така че не знам... Явно е настъпила някаква промяна след интервюто на Иван Манчев в "Събуди се", което е това:
https://nova.bg/accents/view/2024/11/03/475785/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D1%88%D0%B5%D1%84-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0/
А относно "Йелоустоун", миналата година по "Диема" само първите два сезона ли са излъчени? Поне така пише в "Уикипедия". Иначе да, възможно е "Кошмари в кухнята" да тръгнат след "Майките".
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #157
on:
07 March 2025 01:30:23 »
https://redlink.bg/novini/sedmica-8-%E2%80%93-kapkite-zapochnaha-2440news.html
Като две капки вода и Hells Kitchen отново ще бъдат хитовете на сезона. 😁
Report Spam
mickeymouse
Зрител
«
Reply #158
on:
10 March 2025 22:21:32 »
Рейтинги за 24 февруари - 2 март:
https://redlink.bg/novini/sedmica-9-%E2%80%93-liderat-e-yasen-2450news.html
"Като две капки вода" и Hell's Kitchen продължават да са най-гледаните предавания, а "Йелоустоун" постига същата гледаемост като късните куиз предавания на конкуренцията
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #159
on:
13 March 2025 16:42:51 »
Тарифата за април:
https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2016/11/Nova-Broadcasting-Group_Guaranteed_ratings-Valid-as-of-APRIL-2025.pdf
Обичайните промени са около Великден, когато няма да има "Като две капки вода" и "Сезам Турнири на волята", а вместо тях ще се излъчат филми. Има обаче една неточност в тарифата - според нея "Сезам Турнири на волята" трябва да е до края на април, а реално целият турнир е съставен от 5 шоута, които се пада да свършат на 14 април. Както е отбелязано, на 21 април (вторият ден на Великден) ще има филм, но не става ясно какво ще има на 28 април.
Иначе от 29 април късните новини се изместват в 22:00ч., а "Йелоустоун" ще бъде от 22:30 до 23:30ч.
Report Spam
Pages:
1
...
6
7
[
8
]
9
Go Up