BG TV Talk
18 May 2026 09:53:26
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA - пролет/лято 2026 | новини и коментари

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA - пролет/лято 2026 | новини и коментари  (Read 186837 times)
mickeymouse
Говорител

« Reply #120 on: 28 April 2026 20:34:10 »

Рекламите на "Дъждът остава следи" изобщо не са спирали. Всеки ден си минават по телевизията,но винаги гласи "скоро". А иначе от сигурен източник/човек от екипа/ ,Нова телевизия готви ново реалити с Бачорски. Което май ще бъде мистериозното такова през май месец? Затова не съм много сигурен!

Имаш ли информация дали ще има нов сезон на “Диви и красиви” през лятото? Миналата година ти беше казал за пръв път. 😁
Report Spam   Logged
mariokrushkin
Говорител

« Reply #121 on: 28 April 2026 20:56:31 »

Имаш ли информация дали ще има нов сезон на “Диви и красиви” през лятото? Миналата година ти беше казал за пръв път. 😁
Тази година честно казано е пълна мистерия,около "Диви и красиви" и все още нямам никаква информация 🙄. В средата на май по-скоро да има повече подробности.
Забелязах и друга подробност от програмата на Нова. От другия петък в 20:00 часа, ще се въртят стари епизоди на "Кошмарите",явно не издържаха на напрежението срещу Бригадата и ги спират засега! Сигурен съм,че в тарифата за май,епизодите бяха нови,та даже имаше епизод и в понеделник!
Report Spam   Logged
mickeymouse
Говорител

« Reply #122 on: 28 April 2026 21:14:40 »

Тази година честно казано е пълна мистерия,около "Диви и красиви" и все още нямам никаква информация 🙄. В средата на май по-скоро да има повече подробности.
Забелязах и друга подробност от програмата на Нова. От другия петък в 20:00 часа, ще се въртят стари епизоди на "Кошмарите",явно не издържаха на напрежението срещу Бригадата и ги спират засега! Сигурен съм,че в тарифата за май,епизодите бяха нови,та даже имаше епизод и в понеделник!

Реално, “Кошмарите” не са толкова зле срещу “Бригада Нов дом”, нищо, че “Бригадата” води леко. Възможно е да не са заснели достатъчно нови епизоди, за да имат за излъчване в понеделник и петък през май месец.
Report Spam   Logged
pesho
Говорител

« Reply #123 on: 29 April 2026 21:43:35 »

SOS разтребители с Бачорски. Започва на 19ти май. Въртят промо.
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак

Администратор

« Reply #124 on: 29 April 2026 22:16:58 »

SOS разтребители с Бачорски. Започва на 19ти май. Въртят промо.
“Бригада нов дом” от Тему. Grin
Report Spam   Logged
mickeymouse
Говорител

« Reply #125 on: 30 April 2026 16:57:34 »

https://nova.bg/accents/view/2026/04/30/535632/sos-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-19-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE-nova/

„SOS Разтребители“ започва на 19 май по NOVA
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #126 on: 30 April 2026 17:55:45 »

“Бригада нов дом” от Тему. Grin
В случая май става въпрос само за чистене на занемарени домове, а не за цялостен ремонт, а и новото предаване ще се излъчва по 4 пъти седмично за разлика от "Бригада нов дом", която е само веднъж седмично. Аз лично не възлагам големи надежди на това предаване, както и на Smart Face, ама ще видим за какво иде реч.

Рекламите на "Дъждът остава следи" изобщо не са спирали. Всеки ден си минават по телевизията,но винаги гласи "скоро". А иначе от сигурен източник/човек от екипа/ ,Нова телевизия готви ново реалити с Бачорски. Което май ще бъде мистериозното такова през май месец? Затова не съм много сигурен!
Ми, аз доста по-рядко засичам реклами на "Дъждът оставя следи" по телевизията, а в интернет изцяло изчезнаха. Билбордовете, на които пишеше, че сериалът почва през април, също изчезнаха. То очевидно няма да почне през април, понеже днес е последният ден от месеца, ама и в тарифата за май сериалът не присъства, тъй че мисля, че са го отложили за есента.

Рекламите за “Дъждът оставя следи” изчезнаха, както изчезнаха рекламите за “Гунди”… 😂 В крайна сметка не е голяма загуба, не познавам някой, който да не е гледал “Гунди” на кино, но все пак, защо трябва да рекламират нещо, което след това така и не излъчват?
Действително "Гунди" имаше една камара безплатни прожекции по летни кина в последните 2 години, излъчваха го и по каналите на HBO, та едва ли има човек, който не е успял да го гледа, но и аз недоумявам защо рекламират неща, които после не излъчват. Цялата им програмна схема този сезон изглежда доста претупана - първо рекламират неща, които не излъчват, после сезонът на "Като две капки вода" е необичайно къс и накрая залагат на някакви доста долнопробни реалитита с Цитиридис и Бачорски... Като че ли "Нова" сами си правят харакири, както бяха "ьТВ" до преди няколко месеца.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Говорител

« Reply #127 on: 30 April 2026 19:13:22 »

Действително "Гунди" имаше една камара безплатни прожекции по летни кина в последните 2 години, излъчваха го и по каналите на HBO, та едва ли има човек, който не е успял да го гледа, но и аз недоумявам защо рекламират неща, които после не излъчват. Цялата им програмна схема този сезон изглежда доста претупана - първо рекламират неща, които не излъчват, после сезонът на "Като две капки вода" е необичайно къс и накрая залагат на някакви доста долнопробни реалитита с Цитиридис и Бачорски... Като че ли "Нова" сами си правят харакири, както бяха "ьТВ" до преди няколко месеца.

+1, долнопробни не бих казал, а по-скоро излишни. Вижда се, че търсят нови варианти за предавания, а не между сезоните винаги да въртят "Черешката на тортата" до скъсване (както опитаха със "Скрита самоличност" и "Муха в супата"), но изборът на предаванията ми идва доста старомоден - все едно е 2010-2011 година.
В последните две години и двете телевизии опитаха с много нови формати, но адекватните попадение са само "The Floor" и "Трейтърс", защото имат съвременна концепция и са нещо различно. Така че е по-добре да залагат на по-малко и по-изпипани неща, а не конвейер.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #128 on: 01 May 2026 12:45:00 »

Тази вечер е финал на сезона на "Кошмари в кухнята": https://nova.bg/accents/view/2026/05/01/535771/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-7/

От другата седмица си се връщат с обичайните повторения, то и затова епизодите ще са по 1 час.

+1, долнопробни не бих казал, а по-скоро излишни. Вижда се, че търсят нови варианти за предавания, а не между сезоните винаги да въртят "Черешката на тортата" до скъсване (както опитаха със "Скрита самоличност" и "Муха в супата"), но изборът на предаванията ми идва доста старомоден - все едно е 2010-2011 година.
В последните две години и двете телевизии опитаха с много нови формати, но адекватните попадение са само "The Floor" и "Трейтърс", защото имат съвременна концепция и са нещо различно. Така че е по-добре да залагат на по-малко и по-изпипани неща, а не конвейер.
Съгласен съм да търсят евентуални заместители на "Черешката на тортата", ама не с такива опити, дето отдалече миришат на провал. Иначе аз не съм фен на кулинарни предавания, ама "Черешката" си постигаше стабилни рейтинги, та не знам защо се мъчат да я разкарат.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #129 on: 04 May 2026 12:35:18 »

Ето, че мистерията падна и вече имаме стартова дата за новия сериал "Дъждът оставя следи": https://nova.bg/accents/view/2026/05/04/536027/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%D0%B4%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-27-%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE-nova/

Сериалът почва на 27 май (сряда), обаче не е написано от колко часа ще се излъчва. Според тарифата в 20:00ч. трябва да има Smart Face (от вторник до четвъртък), а в 21:00ч. - "SOS Разтребители" (от понеделник до четвъртък).
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #130 on: 05 May 2026 17:44:28 »

Пуснали са редактирана тарифа за май: https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2026/05/Nova-Broadcasting-Group_Guaranteed_ratings-Valid-as-of-MAY-2026-upd.pdf

"SOS Разтребители" си почва на 19 май в 21:00ч., като в първата седмица ще е от вторник до четвъртък, а от 25 май остава в понеделник и вторник.

"Дъждът оставя следи" започва на 27 май и ще се излъчва в сряда и четвъртък от 21:00ч. Сериалът е 6 епизода, та за 3 седмици ще го извъртят, тоест финалът се пада на 11 юни.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Говорител

« Reply #131 on: 10 May 2026 16:46:54 »

Снощи обявиха кастинг за нов сезон на "Борба до ключ": https://nova.bg/shows/register/1773
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #132 on: 11 May 2026 15:53:21 »

Снощи обявиха кастинг за нов сезон на "Борба до ключ": https://nova.bg/shows/register/1773
Хмм... Малко ми е нелогично това решение - все пак "Борба до ключ" е сред предаванията с най-нисък рейтинг този сезон. Аз уж на бъзик казвах, че Христо Хаджитанев като че ли нарочно съсипва "ьТВ" с малоумни програмни решения, ама откакто е в "Нова", те също правят една камара нелогични ходове, които до нищо добро не водят... :/
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #133 on: 14 May 2026 15:27:20 »

Тарифата за юни: https://nstatic.nova.bg/public/doc/doc/1778744408_nova_broadcasting_group_guaranteed_ratings_valid_as_of_june_2026.xlsx

Праймтаймът придобива съвсем различен вид от този през май:

Понеделник и вторник
20:00 "SOS Разтребители"
21:00 "ФБР"
22:00 Новини

Сряда
21:00 "Дъждът оставя следи"

Четвъртък
20:00 Smart Face

Петък
21:00 "Шеф под прикритие"

Както е ясно, "Дъждът оставя следи" е само 6 епизода и свършва на 11 юни. "Шеф под прикритие" е до 12 юни, като след това "ФБР" си минава всеки делник от 21:00ч.

В слота от 20:00ч. също има промяна - от 22 юни "SOS Разтребители" остава само в понеделник и вторник, а Smart Face ще е от сряда до петък.
Report Spam   Logged

mariokrushkin
Говорител

« Reply #134 on: 14 May 2026 16:38:28 »

Тарифата за юни: https://nstatic.nova.bg/public/doc/doc/1778744408_nova_broadcasting_group_guaranteed_ratings_valid_as_of_june_2026.xlsx

Праймтаймът придобива съвсем различен вид от този през май:

Понеделник и вторник
21:00 "ФБР"

Сряда

Четвъртък

Петък
21:00 "Шеф под прикритие"

Както е ясно, "Дъждът оставя следи" е само 6 епизода и свършва на 11 юни. "Шеф под прикритие" е до 12 юни, като след това "ФБР" си минава всеки делник от 21:00ч.

В слота от 20:00ч. също има промяна - от 22 юни "SOS Разтребители" остава само в понеделник и вторник, а Smart Face ще е от сряда до петък.
Буквално преди минути установих следните промени за другата седмица!
На 19 май си стартира "SOS Разтребители" но от 20.00 часа! След което в 21:00 ще има повторение на Кошмари в кухнята 😮‍💨. Същата програма ще бъде и за 20-ти май.
От 21 май пък,стартира Smart Face също от 20:00 часа,а от 21:00 часа Кошмарите повторение? Очертава се на гърба на финалите  по бТВ,да се излъчват повторения. Не разбирам логиката и налагането на тези промени?!
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #135 on: 14 May 2026 17:37:00 »

Буквално преди минути установих следните промени за другата седмица!
На 19 май си стартира "SOS Разтребители" но от 20.00 часа! След което в 21:00 ще има повторение на Кошмари в кухнята 😮‍💨. Същата програма ще бъде и за 20-ти май.
От 21 май пък,стартира Smart Face също от 20:00 часа,а от 21:00 часа Кошмарите повторение? Очертава се на гърба на финалите  по бТВ,да се излъчват повторения. Не разбирам логиката и налагането на тези промени?!
Продължава да се потвърждава теорията ми за малоумни програмни решения откакто Христо Хаджитанев е в "Нова"... Cheesy Те всъщност по телевизията май не са рекламирали стартовите часове на "SOS Разтребители" и Smart Face, а само датите, но все пак при това разместване на програмата се променя и датата на едното предаване, което пак е объркващо за зрителите. Не разбирам и защо до средата на юни ще излъчват по 3 епизода на "SOS Разтребители" и 2 епизода на Smart Face, пък после обратното. Cheesy А и какво по дяволите се случи с "Черешката на тортата"? Не съм фен на кулинарните предавания, ама то си имаше приличен рейтинг и ми е непонятно защо изведнъж се изпари от ефира.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Говорител

« Reply #136 on: 14 May 2026 18:23:22 »

Продължава да се потвърждава теорията ми за малоумни програмни решения откакто Христо Хаджитанев е в "Нова"... Cheesy Те всъщност по телевизията май не са рекламирали стартовите часове на "SOS Разтребители" и Smart Face, а само датите, но все пак при това разместване на програмата се променя и датата на едното предаване, което пак е объркващо за зрителите. Не разбирам и защо до средата на юни ще излъчват по 3 епизода на "SOS Разтребители" и 2 епизода на Smart Face, пък после обратното. Cheesy А и какво по дяволите се случи с "Черешката на тортата"? Не съм фен на кулинарните предавания, ама то си имаше приличен рейтинг и ми е непонятно защо изведнъж се изпари от ефира.

С всичко съм съгласен освен с това, че Хаджитанев няма нищо общо с разпределянето на програмата. Той отговаря за креативното развитие и новите проекти. Иначе да, и за мен е глупава подредба. 😃
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #137 on: 14 May 2026 18:54:26 »

С всичко съм съгласен освен с това, че Хаджитанев няма нищо общо с разпределянето на програмата. Той отговаря за креативното развитие и новите проекти. Иначе да, и за мен е глупава подредба. 😃
Знам, че Христо уж отговаря за креативно развитие в "Нова", ама откакто е там, телевизията не спира да ни изненадва с глупави и нелогични програмни решения. За сметка на това пък "ьТВ" взеха да се пооправят, след като Христо вече не е част от медията.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Говорител

« Reply #138 on: 14 May 2026 19:12:10 »

Знам, че Христо уж отговаря за креативно развитие в "Нова", ама откакто е там, телевизията не спира да ни изненадва с глупави и нелогични програмни решения. За сметка на това пък "ьТВ" взеха да се пооправят, след като Христо вече не е част от медията.

Христо не е там от над две години и половина, а са уцелили само с "Кой да знае?" и "Трейтърс" след "сто" провала, така че и те не са "цъфнали и вързали" (ако съдим по рейтинг и пазарен дял), но позитивното при тях е, че от тази пролет започнаха да се фокусират върху по-малко, но по-качествени предавания. А от "Нова", след почти 5-6 години правене на това, изведнъж започнаха с някакви пълнежи и "бутане" на Иван и Андрей, Цитиридис, Бачорски и прочие, колкото и да доминират като гледаемост, така че двете телевизии да не си разменят първото и второто място до няколко години... Cheesy
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #139 on: 14 May 2026 19:29:07 »

Христо не е там от над две години и половина, а са уцелили само с "Кой да знае?" и "Трейтърс" след "сто" провала, така че и те не са "цъфнали и вързали" (ако съдим по рейтинг и пазарен дял), но позитивното при тях е, че от тази пролет започнаха да се фокусират върху по-малко, но по-качествени предавания. А от "Нова", след почти 5-6 години правене на това, изведнъж започнаха с някакви пълнежи и "бутане" на Иван и Андрей, Цитиридис, Бачорски и прочие, колкото и да доминират като гледаемост, така че двете телевизии да не си разменят първото и второто място до няколко години... Cheesy
А... явно съм се заблудил и си мислех, че Хаджитанев по-скоро се е махнал от "ьТВ". Иначе няма лошо да се експериментира с нови формати, ама опитите на Иван и Андрей с имотните предавания се оказаха провали, подозирам, че Цитиридис и Бачорски ги очаква същата съдба.
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8   Go Up
  Print  

Jump to: