BG TV Talk
11 August 2026 14:52:25
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

bTV - пролет/лято 2026 | новини и коментари

Pages: [1] 2 3 ... 6   Go Down
  Print  
Author Topic: bTV - пролет/лято 2026 | новини и коментари  (Read 175268 times)
spike
Админ
Маниак

« on: 15 January 2026 19:27:56 »

Нови продукции:
• "Моята кухня е номер 1" - премиера
    събота и неделя, 20:00-22:00; старт: 28.02.2026
    продуцент: FX Camera

•  БГ сериал: "Вяра, надежда, любов" - премиера
    петък-неделя, 22:00-23:00; старт: 06.03.2026
    продуцент: Albion Films

Продукции с нови сезони:
• "Кой да знае?" - сезон 6.
    понеделник, 20:00-22:30; старт: 02.03.2026

• "Ергенът" - сезон 5.
    вторник-четвъртък, 20:00-22:30; старт: 17.02.2026
    продуцент: Hidalgo Productions

• "Бригада нов дом" - сезон 8.
    петък, 20:00-22:00; старт: 27.02.2026
    продуцент: bTV

• "Стани богат" - сезон 23. (9. сезон по bTV)
    понеделник-петък, 18:00-19:00; старт: 16.02.2026

• "Вкусът на България" - сезон 7.
    събота, 11:00-11:30; старт:

• "bTV Светът" - сезон 3.
    събота, 12:30-13:00; старт: 07.02.2026

• "Светът на здравето" - сезон 5.
    събота и неделя, 11:30-12:00; старт: 21.02.2026

• “Животът по действителен случай” - сезон 6.
    събота, 17:00-19:00; старт: 21.02.2026

Продукции с продължаващи сезони:
• "Преди обед" - сезон 15.
• "Лице в лице" - сезон 14.
• "Тази събота и неделя" - сезон 15.
• "COOLt" - сезон 14.
• "120 минути" - сезон 13.
• "Защо?" - сезон 5.

ОНЛАЙН(digital extensions/поредици/подкасти):
• онлайн игра "Стани богат"
• businessnovinite.bg: "Бизнес видео подкаст" - нов сезон - подкаст - понеделник
• LADYZONE: "Малки разговори" - нов сезон - подкаст - сряда
• btvnovinite.bg: "Жените на България" - нов сезон - онлайн поредица - сряда
• btvsport.bg: "Спортен нюзрум" - нов сезон - понеделник и четвъртък
• svetatnazdraveto.bg: "Подкаст за здраве" - нов сезон - подкаст - четвъртък

Продукции в подготовка/обявени за следващи сезони:
• "Ергенът: Любов в рая" - сезон 2. - за есен 2026
• "Гласът на България" - сезон 12.(неясно ще се реализира ли)

Спрени/Прекъснати продукции:
• "Аз обичам България"
• "Колко ми даваш?"
• "България търси талант"
• "Живот на кантар"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ето и тарифата на "ьТВ" за февруари: https://bravo.btv.bg/docs/2025-01-15%2002%20Feb%202026%20Rates.pdf

Тук форматите също почват в седмицата 16-22 февруари, като праймтаймът ще изглежда така:

Понеделник
20:00 Филм
22:30 Новини

Вторник-четвъртък
20:00 "Ергенът"
22:00 Новини
22:30 "Помниш ли текста" - повторение

Петък
20:00 "Бригада нов дом"
22:00 "Вяра, Надежда, Любов"
23:00 Новини

Събота и неделя
20:00 "Моята кухня е номер 1"
22:00 "Вяра, Надежда, Любов"
23:00 Филми

Колегата mariokrushkin явно позна, че "Гласът на България" ще си остане за есента. "Аз обичам България" и "Колко ми даваш?" явно също няма да ги бъде, поне до есента.

Малко ми е странно това изместване на късните новини в по-ранен час в някои от дните и след това повторение на старо предаване. Да бяха му заснели поне нови епизоди на "Помниш ли текста?" или на някоя от другите игри.

Това "Вяра, Надежда, Любов" предполагам, че ще е някакъв сериал, ама пък нищо не са обявявали официално.

Тъпо и, че за поредна година не успяват да намерят достоен конкурент на "Като две капки вода". Можеха все пак да пробват с "Гласът на България" и според мен щеше да им се получи битката, поне през есенните сезони "Гласът" единствен успяваше да достигне резултатите на "Игри на волята", макар и не в пряка битка между двете предавания.
Report Spam   Logged

Share on Bluesky Share on Facebook

PLTV
Зрител

« Reply #1 on: 15 January 2026 21:28:06 »

Явно това Вяра, Надежда, Любов е ВНЛ рекламата, която върви от началото на месеца
Report Spam   Logged
pesho
Говорител

« Reply #2 on: 15 January 2026 23:16:37 »

Много скучна програма за пролетният сезон. Можеха да пробват отново с „Живот на кантар“. „Ергенът“ интересно, защо е с намалено времетраене. Дано това е примерна програма, която да има нови допълнения.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #3 on: 16 January 2026 10:50:36 »

Явно това Вяра, Надежда, Любов е ВНЛ рекламата, която върви от началото на месеца
Аз обаче тая реклама не съм я засичал. Става ли ясно дали ще е предаване или сериал?
Report Spam   Logged

PLTV
Зрител

« Reply #4 on: 16 January 2026 11:18:59 »

https://www.btv.bg/videos/specialno-v/vnl.html

Нищо не става ясно от промото.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #5 on: 16 January 2026 11:39:48 »

https://www.btv.bg/videos/specialno-v/vnl.html

Нищо не става ясно от промото.
Ааа... сега се сещам, че съм го виждал това по телевизията, ама мислех, че е свързано с "Ергенът". Grin Скоро значи трябва да обявят какво ще е.
Report Spam   Logged

edinicata
Зрител

« Reply #6 on: 16 January 2026 13:24:23 »

https://tvnovellas.blogspot.com/2026/01/btv_16.html
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #7 on: 16 January 2026 13:48:35 »

А... Мислех, че "ьТВ" тотално са се отказали от сериалите, но 2 години по-късно пак продуцират такъв. Щом е 3 пъти седмично, явно ще е повечко епизоди, та дано успее да задържи интереса. И все пак мисля, че ще е по-добре за рейтингите, ако сериалът бъде след епизодите на "Ергенът".
Report Spam   Logged

mariokrushkin
Говорител

« Reply #8 on: 16 January 2026 13:58:21 »

А... Мислех, че "ьТВ" тотално са се отказали от сериалите, но 2 години по-късно пак продуцират такъв. Щом е 3 пъти седмично, явно ще е повечко епизоди, та дано успее да задържи интереса. И все пак мисля, че ще е по-добре за рейтингите, ако сериалът бъде след епизодите на "Ергенът".
Точно това си мислех и аз! Защо го планират през уикенда и то след 22:00часа,като по-добрият вариант е да го пуснат веднага след Ергено!
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #9 on: 16 January 2026 15:41:31 »

Точно това си мислех и аз! Защо го планират през уикенда и то след 22:00часа,като по-добрият вариант е да го пуснат веднага след Ерено!
Явно разчитат поне през уикенда да успеят да бият "Нова", понеже и те тогава са заложили на нови предавания с по-къси епизоди - "Борба до ключ" и The Floor, та "Вяра, Надежда, Любов" ще е в директна битка с филми, които вероятно ще се излъчват за милионен път. Grin Иначе, ако сложат сериала след "Ергенът", тъкмо ще си изравнят и късните новини да са всяка вечер в еднакъв час, ама от де толкоз акъл... Grin Да не говорим и че с това изместване на "Бригада нов дом" от обичайния му слот в събота, според мен го обричат на провал, както направиха и с "Аз обичам България".

Силно се надявам "Нова" все пак да си дръпнат "Като две капки вода" в неделя и да се наложат промени и в програмата на "ьТВ", понеже в този им вид не ми харесват схемите нито на "Нова", нито на "ьТВ". Не стига, че има само 2-3 продукции общо, които ми грабват интереса, пък и те ги сложили в забутани слотове. Grin
Report Spam   Logged

mariokrushkin
Говорител

« Reply #10 on: 16 January 2026 19:33:11 »

Явно разчитат поне през уикенда да успеят да бият "Нова", понеже и те тогава са заложили на нови предавания с по-къси епизоди - "Борба до ключ" и The Floor, та "Вяра, Надежда, Любов" ще е в директна битка с филми, които вероятно ще се излъчват за милионен път. Grin Иначе, ако сложат сериала след "Ергенът", тъкмо ще си изравнят и късните новини да са всяка вечер в еднакъв час, ама от де толкоз акъл... Grin Да не говорим и че с това изместване на "Бригада нов дом" от обичайния му слот в събота, според мен го обричат на провал, както направиха и с "Аз обичам България".

Силно се надявам "Нова" все пак да си дръпнат "Като две капки вода" в неделя и да се наложат промени и в програмата на "ьТВ", понеже в този им вид не ми харесват схемите нито на "Нова", нито на "ьТВ". Не стига, че има само 2-3 продукции общо, които ми грабват интереса, пък и те ги сложили в забутани слотове. Grin
  А знае ли се кой ще го прави този нов сериал? А иначе малко дава вайб на Откраднат живот по Нова.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #11 on: 17 January 2026 11:28:11 »

А знае ли се кой ще го прави този нов сериал? А иначе малко дава вайб на Откраднат живот по Нова.
Честно казано и аз се зачудих кой би могъл да е продуцент на тоя сериал... Последните сериали на "ьТВ" се правеха от Иван и Андрей ("Съни бийч") и Найо Тицин ("Алфа"), ама телевизията вече не работи с Иван и Андрей, а Найо пък въобще не знам как се беше наел да продуцира сериал, след като е ПР на партия ППДБ. Магърдич не се е похвалил за този проект, а и той отдавна не е работил с "ьТВ", та май остава само Евтим Милошев като вариант, въпреки че и той в последните години нищо не е продуцирал, пък и телевизиите май сами се отдръпнаха от него след последните му неуспешни проекти и влизането му в политиката. В последните години Краси Ванков е най-активен откъм сериали, ама той си работи с "Нова".
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #12 on: 28 January 2026 17:12:45 »

Все пак "ьТВ" ще излъчат само първи сезон на сериала "Специални части: Лъвица". От следващия понеделник (2 февруари) започва сериалът "НулаНулаНула". Той пак е 8 епизода и пак ще се излъчи в 2 поредни седмици от понеделник до четвъртък, тоест финалът му се пада на 12 февруари и това по никакъв начин не променя предвидените дати за старт на пролетните формати.

На 8 февруари (неделя) пък от 20:00ч. ще се излъчи българският филм "Без крила". Не съм убеден, но мисля, че това ще му е телевизионна премиера.
Report Spam   Logged

daniboi
Зяпач
**

« Reply #13 on: 30 January 2026 13:09:05 »

А знае ли се кой ще го прави този нов сериал?

Новият български сериал „Вяра, Надежда, Любов“, който bTV подготвя за пролетния сезон на 2026 г., е продукция на bTV Studios.

Въпреки че bTV често работи с външни продуцентски къщи (като тези на Евтим Милошев или Димитър Митовски), в случая медията залага на вътрешна продукция, за да разкаже тази драматична история, развиваща се в края на 90-те години.

Кратка справка за сериала:
Продуцент: bTV Studios.

Жанр: Семейна драма, чието действие се развива в края на миналия век – едно от най-динамичните времена в съвременната ни история.

Актьорски състав: В главните роли ще видим Албена Павлова-Маркова, Антоанета Добрева – Нети (която влиза в ролята на доц. Красимира Жекова), Невена Бозукова, както и млади таланти като Ванеса Пеянкова и Катерина Борисова.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #14 on: 30 January 2026 16:15:30 »

Новият български сериал „Вяра, Надежда, Любов“, който bTV подготвя за пролетния сезон на 2026 г., е продукция на bTV Studios.

Въпреки че bTV често работи с външни продуцентски къщи (като тези на Евтим Милошев или Димитър Митовски), в случая медията залага на вътрешна продукция, за да разкаже тази драматична история, развиваща се в края на 90-те години.

Кратка справка за сериала:
Продуцент: bTV Studios.

Жанр: Семейна драма, чието действие се развива в края на миналия век – едно от най-динамичните времена в съвременната ни история.

Актьорски състав: В главните роли ще видим Албена Павлова-Маркова, Антоанета Добрева – Нети (която влиза в ролята на доц. Красимира Жекова), Невена Бозукова, както и млади таланти като Ванеса Пеянкова и Катерина Борисова.
Не, че възлагах големи надежди на този сериал, особено след като видях, че ще е с по 3 епизода на седмица, което автоматично означава разтягане на локуми през всичките 40-50 епизода на целия сезон, но и продуцентската компания "ьТВ Студиос" още повече ме отказа от този проект... "ьТВ Студиос" правиха два от най-големите провали на "ьТВ" - "Къде е Маги?" и "Домашен арест". Втория сериал в интерес на истината не беше толкоз зле, ама си беше абсолютен микс между "Двама мъже и половина" и "Женени с деца". В последствие някои сериали се водеха копродукции между "ьТВ Студиос" и външни продуцентски компании, та дано и сега е така.
Report Spam   Logged

spike
Админ
Маниак

« Reply #15 on: 09 February 2026 14:52:13 »

Официално новият сезон на "Стани богат" започва на 16 февруари, като ще е с тематична седмица за влюбени двойки. Единият човек от двойката ще си участва в предаването, а другият ще е придружител в студиото и ще може да бъде ползван като жокер. В течение на сезона ще има и други тематични седмици.
https://www.btv.bg/shows/stani-bogat/news/vselenata-na-znanieto-v-stani-bogat-se-otvarja-na-16-fevruari-po-btv.html
Report Spam   Logged

Robimir
Говорител

« Reply #16 on: 09 February 2026 22:21:32 »

Според "24 часа", Богомил Грозев (бивш водещ на Новините на Нова) и Юлия Манолова (за която се разбра изненадващо, че от днес не е в Нова ТВ), ще са новите водещи на "Тази Сутрин" от другата седмица. https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22257938
Report Spam   Logged
mariokrushkin
Говорител

« Reply #17 on: 09 February 2026 22:58:08 »

Според "24 часа", Богомил Грозев (бивш водещ на Новините на Нова) и Юлия Манолова (за която се разбра изненадващо, че от днес не е в Нова ТВ), ще са новите водещи на "Тази Сутрин" от другата седмица. https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22257938
Богомил Грозев - човекът лапсус... След близо 5 години извън ефир,занимаващ се в съвсем различна сфера,интересно как е избран за водещ? Но Юлия Манолова е страхотен водещ и тук са направили добър избор! Точно се чудех,как така изведнъж напуска Нова тв? А то какво било!
Report Spam   Logged
Webber
Зрител

« Reply #18 on: 10 February 2026 10:58:19 »

Вече официално! Богомил Грозев и Юлия Манолова са новите водещи на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“ от 16 февруари.
https://www.btv.bg/za-btv/spetsialno/bogomil-grozev-i-julija-manolova-sa-novite-vodeshti-na-sutreshnija-blok-na-btv-tazi-sutrin.html?campaignsrc=clipboard
Report Spam   Logged
Robimir
Говорител

« Reply #19 on: 10 February 2026 13:14:22 »

Богомил Грозев - човекът лапсус... След близо 5 години извън ефир,занимаващ се в съвсем различна сфера,интересно как е избран за водещ? Но Юлия Манолова е страхотен водещ и тук са направили добър избор! Точно се чудех,как така изведнъж напуска Нова тв? А то какво било!
Той е разпознаваемо лице, който не е бил на екран от години. Това ще създаде илюзията за "освежаване". Сполучлив избор са, аз лично очаквах, че пак ще сложат млада двойка водещи, както при Тази събота и неделя.
Report Spam   Logged
Pages: [1] 2 3 ... 6   Go Up
  Print  

Jump to: