BG TV Talk
13 September 2026 09:12:59
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

NOVA - есен/зима 2026/2027 | новини и коментари

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: NOVA - есен/зима 2026/2027 | новини и коментари  (Read 5079 times)
mickeymouse
Говорител

« on: 14 August 2026 13:56:15 »

Нови продукции:
• "Свобода на колела" - премиера
   събота, 16:30-17:00; старт: 26.09.2026
   продуцент:

• "Спомени с вкус" - премиера
   събота, 17:00-18:00; старт: 26.09.2026
   продуцент:

Продукции с нови сезони:
•  "Игри на волята" - сезон 8.
   понеделник, 20:00-23:00, вторник-петък, 20:00-22:30 и събота, 20:00-21:00; старт: 30.08.2026
   продуцент: Two by Two

• "SOS Разтребители" - сезон 2.
   ; старт:
   продуцент: NOVA

•  "Пееш или лъжеш" - сезон 4.
   неделя, 20:00-22:00; старт: 20.09.2026
   продуцент: Global Group

• "На кафе" - сезон 18.
   понеделник-петък, 9:30-12:00 ; старт: 07.09.2026

• "Пресечна точка" - сезон 7.
   понеделник-петък, 16:10-17:00 ; старт: 07.09.2026

• "Семейни войни" - сезон 22.
    понеделник-петък, 17:00-18:00; старт: 21.09.2026
    продуцент: BlueBox Entertainment

• "Сделка или не" – сезон 17.
    понеделник-петък, 18:00-19:00; старт: 14.09.2026
    продуцент: BlueBox Entertainment

• "Събуди се..." – сезон 15.
   събота-неделя, 07:30-11:00 ; старт: 05.09.2026

• "Съдебен спор" – сезон 17.
   събота-неделя, 11:00-12:00 ; старт: 05.09.2026

• "Ничия земя" – сезон 13.
   събота, 18:00-19:00 ; старт: 12.09.2026
   продуцент: Teleman

• "Да хванеш гората" – сезон 6.
   неделя, 16:00-16:30 ; старт: 06.09.2026

• "На фокус с Лора Крумова" – сезон 6.
   неделя, 16:30-19:00 ; старт: 06.09.2026

Продукции с продължаващи сезони:

Продукции в подготовка/обявени за следващи сезони:
• "Hell`s Kitchen" - сезон 9. - за пролет 2027
• "Женени от пръв поглед" - сезон 3.
• "Кошмари в кухнята" - сезон 8.
• "Един за друг" - сезон 7. (обявен кастинг, неясно ще се реализира ли)
• "Big Brother" - сезон 8. (обявен кастинг, неясно ще се реализира ли)
• "The Floor" - сезон 2.
• "Борба до ключ: Home2U срещу INclusive" - сезон 2.

Спрени/Прекъснати продукции:
• "Диви и красиви"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Тарифата за септември: https://www.piero97.com/wp-content/uploads/2026/08/Nova-and-Diema-channels-Program_schedule_and_program_rates_valid_as_of-SEPTEMBER-2026.pdf

Игри на волята - старт: 05 септември (събота)
След това - понеделник (20:00-23:00)/вторник - петък (20:00-22:30)/събота (20:00-21:00)

Пееш или лъжеш - старт: 20 септември (неделя) с издание за Уницеф, след което продължава всяка неделя (20:00-22:00)

Да хванеш гората и На фокус се завръщат на 06 септември, а На кафе и Пресечна точка на 07 септември.

EDIT: на 13 септември (неделя) отново ще има Игри на волята от 20:00 до 22:00 ч.
Report Spam   Logged

Share on Bluesky Share on Facebook

mariokrushkin
Говорител

« Reply #1 on: 24 August 2026 20:43:11 »

ЕКСЛУЗИВНО! ИГРИ НА ВОЛЯТА стартират още тази неделя от 20:00 часа,като отговор на БТВ,относно днешното обявяване на по-ранния старт на Фермата! Поздравления! Добро решение! 👏🏼 ИНФО мина реклама буквално преди секунди по време на Черешката!
Report Spam   Logged
mickeymouse
Говорител

« Reply #2 on: 24 August 2026 22:13:54 »

ЕКСЛУЗИВНО! ИГРИ НА ВОЛЯТА стартират още тази неделя от 20:00 часа,като отговор на БТВ,относно днешното обявяване на по-ранния старт на Фермата! Поздравления! Добро решение! 👏🏼 ИНФО мина реклама буквално преди секунди по време на Черешката!

Брей, наистина са за браво! Не се бяха надцаквали с bTV за стартовите дати от пролетта на 2024 година.  Cheesy

EDIT: Интересното е, че новият сезон на "Черешката" приключи на 7ми август, след което започнаха на въртят повторения, но по програма от 31 август отново е трябвало да бъдат нови епизоди: https://nova.bg/schedule/index/0/2026/08/31 Дали няма да съчетаят "Игрите" и "Черешката" в прайтайма?

Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #3 on: 25 August 2026 00:31:10 »

Брей, наистина са за браво! Не се бяха надцаквали с bTV за стартовите дати от пролетта на 2024 година.  Cheesy
Вярно отдавна не се бяха надцаквали, иначе не помня и някога есенни формати да са почвали толкова рано - още в последните дни на август... За другата седмица впрочем бяха заложени премиерни епизоди на "Черешката на тортата", ама явно ще останат за зимата.

Из социалните мрежи не виждам да е обявена стартовата дата на "Игри на волята", та явно утре ще пуснат прессъобщение. Остава да видим дали тези спонтанни програмни решения ще се отразят и на останалите есенни формати - "Пееш или лъжеш", "Гласът на България" и "Ергенът: Любов в рая". Предполагам, че и техните стартове ще бъдат изтеглвни с 1 седмица по-рано, че иначе се отварят дупки, които не знам с какво биха запълнили.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Говорител

« Reply #4 on: 25 August 2026 00:32:39 »

Вярно отдавна не се бяха надцаквали, иначе не помня и някога есенни формати да са почвали толкова рано - още в последните дни на август... За другата седмица впрочем бяха заложени премиерни епизоди на "Черешката на тортата", ама явно ще останат за зимата.

Точно за епизодите на "Черешката" си edit-нах постта преди секунди, понеже разглеждах програмата в сайта им.  Cheesy
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #5 on: 25 August 2026 00:38:40 »

EDIT: Интересното е, че новият сезон на "Черешката" приключи на 7ми август, след което започнаха на въртят повторения, но по програма от 31 август отново е трябвало да бъдат нови епизоди: https://nova.bg/schedule/index/0/2026/08/31 Дали няма да съчетаят "Игрите" и "Черешката" в прайтайма?

Принципно не е невъзможно да се съчетаят "Игрите" и "Черешката", ама от друга страна е и малко необичайно с тези епизоди на "Игрите" по 2 часа и половина, а и няма смисъл да си разбъркват цялата подредба само заради 1 седмица премиерни епизоди на "Черешката". Според мен те ще останат за зимата, за да си се излъчи и цял сезон на предаването.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Говорител

« Reply #6 on: 25 August 2026 00:47:34 »

Принципно не е невъзможно да се съчетаят "Игрите" и "Черешката", ама от друга страна е и малко необичайно с тези епизоди на "Игрите" по 2 часа и половина, а и няма смисъл да си разбъркват цялата подредба само заради 1 седмица премиерни епизоди на "Черешката". Според мен те ще останат за зимата, за да си се излъчи и цял сезон на предаването.

И това е така, ще видим. А и ми е много интересно какъв ще бъде този All Stars сезон в събота, след като по тарифа епизодите ще бъдат само по 1 час, както бяха кастинг битките в събота през последните три сезона на "Игрите"? Възможно е и да е само "на хартия" и дължината на епизодите в събота да не е такава.

Иначе, не съм си загубил надеждата, че ще пуснат новият сезон на "Женени от пръв поглед" през октомври.  Cheesy Според мен епизодите по 2 часа и половина не са проблем, защото "Брадъра" редовно започваше към 22:30, а по програма епизодите на "Игрите" бяха до 22:00, но не я спазваха.  Cheesy
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #7 on: 25 August 2026 01:16:33 »

И това е така, ще видим. А и ми е много интересно какъв ще бъде този All Stars сезон в събота, след като по тарифа епизодите ще бъдат само по 1 час, както бяха кастинг битките в събота през последните три сезона на "Игрите"? Възможно е и да е само "на хартия" и дължината на епизодите в събота да не е такава.

Иначе, не съм си загубил надеждата, че ще пуснат новият сезон на "Женени от пръв поглед" през октомври.  Cheesy Според мен епизодите по 2 часа и половина не са проблем, защото "Брадъра" редовно започваше към 22:30, а по програма епизодите на "Игрите" бяха до 22:00, но не я спазваха.  Cheesy

Прав си за дължината на епизодите... редовно се случва те да са по-дълги от написаното в програмата. Иначе според мен просто ще има някаква All Stars битка в събота, а иначе едно или две от редовните племена ще са с All Stars участниците. Така си го представям аз, де, пък в неделя ще видим какъв ще е регламента.
Report Spam   Logged

mickeymouse
Говорител

« Reply #8 on: 25 August 2026 01:50:56 »

Прав си за дължината на епизодите... редовно се случва те да са по-дълги от написаното в програмата. Иначе според мен просто ще има някаква All Stars битка в събота, а иначе едно или две от редовните племена ще са с All Stars участниците. Така си го представям аз, де, пък в неделя ще видим какъв ще е регламента.

Факт. Ами ще видим… Аз очаквам по-дълги епизоди в събота, защото го обявиха като “сезон в сезона”, съответно би трябвало да има и социална игра, а не само битки, но каквото - такова. 😄 Възможно е “ол старс” сезона да е повече за маркетинг.
Report Spam   Logged
niki_punchev
Зяпач
**

« Reply #9 on: 25 August 2026 11:40:47 »

Нова пуснаха прессъобщение за есенния ТВ сезон, като най-важните премиери са следните:
- „Игри на волята“ сезон 8 стартира още тази неделя в 20:00
- „Пееш или лъжеш“ сезон 4 стартира на 20 септември, като първия епизод е благотворителен в подкрепа на УНИЦЕФ България
- Две нови предавания ще поемат късния съботен следобед на телевизията от 26 септември - „Свобода на колела“ в 16:30 и „Спомени с вкус“ в 17:00
- Няма обявена дата за това, но ще има и нови епизоди на „SOS Разтребители“
Report Spam   Logged

"Страхотна логика!"
spike
Админ
Маниак

« Reply #10 on: 25 August 2026 12:03:14 »

Нова пуснаха прессъобщение за есенния ТВ сезон, като най-важните премиери са следните:
- „Игри на волята“ сезон 8 стартира още тази неделя в 20:00
- „Пееш или лъжеш“ сезон 4 стартира на 20 септември, като първия епизод е благотворителен в подкрепа на УНИЦЕФ България
- Две нови предавания ще поемат късния съботен следобед на телевизията от 26 септември - „Свобода на колела“ в 16:30 и „Спомени с вкус“ в 17:00
- Няма обявена дата за това, но ще има и нови епизоди на „SOS Разтребители“
Тъкмо влизах и аз да напиша това... Явно "Женени от пръв поглед" все пак ще остане за пролетния сезон, както и подозирах, де. Иначе за пръв път се очертава толкова постен праймтайм - само 2 предавания в активен сезон... :/ Не разбирам защо са се отказали и от Big Brother, да не говорим, че миналата година подгряха и с "Диви и красиви"...
Report Spam   Logged

mariokrushkin
Говорител

« Reply #11 on: 25 August 2026 18:28:40 »

НОВИТЕ ЕПИЗОДИ на ЧЕРЕШКАТА започват още тази вечер! Ще подгреят зрителите с участници от 7-ия сезон на предаването! Интересното е,че ще има епизод и в събота от 20:00 часа,а след това ще пуснат премиерно,новата част на Джурасик парк! Поредното много добро решение! Браво! 👏🏼
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #12 on: 26 August 2026 11:20:07 »

НОВИТЕ ЕПИЗОДИ на ЧЕРЕШКАТА започват още тази вечер! Ще подгреят зрителите с участници от 7-ия сезон на предаването! Интересното е,че ще има епизод и в събота от 20:00 часа,а след това ще пуснат премиерно,новата част на Джурасик парк! Поредното много добро решение! Браво! 👏🏼
Ще има епизод и в събота, понеже де факто новите епизоди са почнали от вчера (вторник), пък, както се знае, концепцията на "Черешката" е със свързани 5 епизода, в които 5 участници се състезават помежду си.

Иначе сега гледам програмата за другата седмица и е пълен миш-маш с дължината на епизодите на "Игри на волята"... Cheesy Реално пилотният епизод в неделя (30 август) ще е 4 часа, а не 3, както беше написано в тарифата. Епизодите от вторник до петък пък ще са по час и половина, а не по 2 часа и половина, като от 21:30ч. продължават да излъчват сериала "ФБР: Международни разследвания". В събота (5 септември) "Игри на волята" ще е 2 часа, а в неделя (6 септември) ще е 3 часа. То по тарифа въобще не трябваше да има епизод в неделя, ама явно ще запълват дупката до 20 септември, когато почва "Пееш или лъжеш". Интересно и какво ще излъчват в делничните дни от 21:30ч., като свърши сезона на "ФБР: Международни разследвания". Не вярвам цял активен сезон да го карат с американски сериал в праймтайма.
Report Spam   Logged

mariokrushkin
Говорител

« Reply #13 on: 26 August 2026 18:57:01 »

Ще има епизод и в събота, понеже де факто новите епизоди са почнали от вчера (вторник), пък, както се знае, концепцията на "Черешката" е със свързани 5 епизода, в които 5 участници се състезават помежду си.

Иначе сега гледам програмата за другата седмица и е пълен миш-маш с дължината на епизодите на "Игри на волята"... Cheesy Реално пилотният епизод в неделя (30 август) ще е 4 часа, а не 3, както беше написано в тарифата. Епизодите от вторник до петък пък ще са по час и половина, а не по 2 часа и половина, като от 21:30ч. продължават да излъчват сериала "ФБР: Международни разследвания". В събота (5 септември) "Игри на волята" ще е 2 часа, а в неделя (6 септември) ще е 3 часа. То по тарифа въобще не трябваше да има епизод в неделя, ама явно ще запълват дупката до 20 септември, когато почва "Пееш или лъжеш". Интересно и какво ще излъчват в делничните дни от 21:30ч., като свърши сезона на "ФБР: Международни разследвания". Не вярвам цял активен сезон да го карат с американски сериал в праймтайма.
Даааа и на мен ми направи впечатление тази програма за следващата седмица?! Все си мисля,че това е грешка с ФБР-то и то баш, когато стартира ергенина?! Или пък както казваш ти,така са ги накъсали,че да имат дълги епизоди през уикенда,когато са Фермата битка/събота/ и Гласът на България/неделя/. След това може и да си нормализират продължителността!
Report Spam   Logged
mickeymouse
Говорител

« Reply #14 on: 26 August 2026 19:04:59 »

Даааа и на мен ми направи впечатление тази програма за следващата седмица?! Все си мисля,че това е грешка с ФБР-то и то баш, когато стартира ергенина?! Или пък както казваш ти,така са ги накъсали,че да имат дълги епизоди през уикенда,когато са Фермата битка/събота/ и Гласът на България/неделя/. След това може и да си нормализират продължителността!

И аз това гледах снощи, и ми стана много странно. В крайна сметка, "Игрите" така и така ще доминират с рейтинг в праймтайма, ама да не пуснат нищо в слота на "Любов в рая"...? По тарифа епизодите трябваше да бъдат до 22:30, което беше добър вариант, ама така става малко "голо". Явно се е наложило да нарежат допълнително епизодите, за да могат да започнат на 30ти август.

Все си мисля, че на старта на "Любов в рая" няма да останат с епизод до 21:30, каквото и да пише в програмата. Cheesy
Report Spam   Logged
mariokrushkin
Говорител

« Reply #15 on: 26 August 2026 19:35:48 »

И аз това гледах снощи, и ми стана много странно. В крайна сметка, "Игрите" така и така ще доминират с рейтинг в праймтайма, ама да не пуснат нищо в слота на "Любов в рая"...? По тарифа епизодите трябваше да бъдат до 22:30, което беше добър вариант, ама така става малко "голо". Явно се е наложило да нарежат допълнително епизодите, за да могат да започнат на 30ти август.

Все си мисля, че на старта на "Любов в рая" няма да останат с епизод до 21:30, каквото и да пише в програмата. Cheesy
И аз имам чувството,че няма да оставят нещата така. Поне за вторник,когато стартира Любов в рая,Игрите трябва да са до 22:30!
Report Spam   Logged
Nikola
Зяпач
**

« Reply #16 on: 26 August 2026 23:43:31 »

Новото предаване  Спомени с вкус  ще го води инфлуенсърката Изабел която беше в един от сезоните на Хелса 
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак

« Reply #17 on: 27 August 2026 12:32:19 »

Малко ми е странно да са рязали допълнително епизодите, за да излязат повече като бройка, ама все пак не е изключено... По тарифа трябваше първите 3 епизода (в събота, неделя и понеделник) да са по 3 часа и после да са по 2 часа и половина, а сега излиза, че първият епизод (в неделя) ще е 4 часа, в понеделник ще е 3 часа, а после ще са по час и половина. Съботният епизод също ще е по-дълъг от написаното в тарифата, а има и епизод в неделя, който въобще не беше предвиден по тарифа, та може и да се окажете прави, че са накълцали епизодите, за да излязат повече като бройка и да запълнят слотовете в тази извънредна седмица на предаването.

Относно американския сериал в 21:30ч. - те де факто няма с какво друго да запълнят оголения слот, освен да пуснат премиерни епизоди на "Черешката на тортата", ако имат заснети, но от друга страна трябва да си довършат и започнатия сезон на американския сериал.
Report Spam   Logged

edinicata
Говорител

« Reply #18 on: 27 August 2026 13:05:43 »

За американският сериал може и да го прекъснат,преди години така направиха с Новобранеца.
Report Spam   Logged
mickeymouse
Говорител

« Reply #19 on: 27 August 2026 13:54:36 »

Американският сериал има 22 епизода, а тази вечер ще излъчат 15ти. По този начин се пада да приключи на 9 септември (сряда), като не броя 31 август и 7 септември, защото са понеделници и епизодите на “Игрите” са дълги.

Другият вариант е наистина да го спрат преждевременно.

Ексклузивно: на 22 септември от 20:00 до 23:00 по NOVA ще се излъчи “Гунди: Легенда на любовта”.
На 21 септември от 20:00 до 23:00 ще има друг филм, но не е упоменато кой е.
Report Spam   Logged
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: