BG TV Talk
24 May 2024 20:42:16
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Facebook Contact us Staff List Login Register  

Vivacom | новини и коментари

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Go Down
  Print  
Author Topic: Vivacom | новини и коментари  (Read 67766 times)
Roostersonair
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 651


« Reply #180 on: 10 May 2021 17:31:16 »

Vivacom става собственик на оператора Networx. Надявам се, че след промените отличните услуги и качество от networx няма да се променят.
Оператора networx има и собствена регионална телевизия ТВН, която мисля не е включена за продажба.

Собственикът на Networx Свилен Максимов беше интервюриран по повод покупката на оператора от Виваком.


Свилен Максимов: Условията за потребителите на Нетуоркс ще бъдат запазени

Надявам се новият собственик да запази и бранда

Собственикът на Нетуъркс Свилен Максимов потвърди, че е постигнато споразумение с Виваком зa пpидoбивaнe нa 100% oт ĸaпитaлa нa Heтyopĸc-Бългapия EOOД, цитиран от Брягнюз.

Той посочи, че предстои произнасяне на регулаторите по сделката, което не е обвързано обаче с конкретни срокове. Максимов отказа и да коментира стойността на сделката, но поясни, че до преговорите се е стигнало по желание и на двете страни.

"След като приключи сделката, медиите първи ще разберете, защото веднага ще отида и ще си платя данъците. За разлика от всички "крупни бизнесмени", аз няма да изнеса печалбата в чуждестранна фирма, където данъкът е 0%, за да избегна плащането на данъци", подчерта Максимов.

Бизнесменът е категоричен, че ТВН не е част от сделката и той лично държи телевизията да остане независима медия.

На въпрос в какво поприще ще го видим след като Нетуоркс бъде купена от Виваком, Максимов обясни, че освен телевизията, той ще се занимава и със строителството - без инфраструктурни проекти и без държавни такива), енергетиката и IT.

"Условията на потребителите ще бъдат запазени. Ще бъде запазена и структурата на компанията, както и хората. Надявам се новият собственик да запази и бранда", каза Свилен Максимов по отношение на бъдещето на Нетуоркс след приключване на сделката с Виваком.


Относно TVN, собственикът категорично е казал, че регионалната телевизия на Networx в Русе не е част от сделката и се надява самата телевизия да остане независима. Вероятно TVN ще продължава да се излъчва, дори и след като Виваком купят оператора, който притежава и самата телевизия.

Той също е казал, че условията на потребителите няма да се променят. Няма да има и смяна в структурата на компанията, както и служителите в нея.

Собственикът също така се надява Виваком да запази и марката Networx, защото тя от години е на пазара (компанията е основана през 2000 година в Русе), но се съмнявам, че ще я запазят за още по-дълго време, тъй че ще видим в следващите месеци какво ще правят Виваком със Networx след като приключи сделката между тях.

А дали към сделката влиза и GigaFiber?

За GigaFiber не знам. Свилен Максимов не е споменал какво ще се случи със отделната интернет услуга на Networx.

Да не забравим също така, че GigaFiber и Networx са официални спонсори на българската музикална група Deep Zone Project, но като гледам, май няма да е за дълго, затова Deep Zone трябва да търсят други спонсори, ако Виваком реши да закрие GigaFiber, след като сделката с Networx приключи.
Report Spam   Logged
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy