Robimir
|
На 16 декември, нашата Nova HD е била добавена в сръбското и черногорското EON. Дали пък няма да пуснат другите Nova канали нa United Group и при нас?
|
|
|
|
|
spike
|
На 16 декември, нашата Nova HD е била добавена в сръбското и черногорското EON. Дали пък няма да пуснат другите Nova канали нa United Group и при нас? Ами, гледам, че в тамошния EON си ги има всичките версии на Nova в различните държави. Интересно обаче дали нашата версия е преведена там, понеже езиците ни се различават, пък и дали тук ще преведат чуждите версии на Nova, ако ни ги пуснат.
|
|
|
|
monk1900
|
Интересно обаче дали нашата версия е преведена там, понеже езиците ни се различават, пък и дали тук ще преведат чуждите версии на Nova, ако ни ги пуснат. Съмнявам се ТВ каналът „Nova BG“ при тях е в категория „Internacionalni“, при нас „Nova HD“ е в категория „Национални“. В нашия EON има 28 канала в категория „Международни“, никой от тях не е преведен.
|
|
|
|
BlooMac
|
По-интересно ми е колко са уредени правата на купените продукции по нашата Нова да се излъчват в други държави.
|
|
|
|
TopCat
|
По-интересно ми е колко са уредени правата на купените продукции по нашата Нова да се излъчват в други държави. От известно време, правата за излъчване на съдържание, особено ако става въпрос за големи консорциуми, които оперират в няколко различни пазара едновременно, се договарят на база регион, за да може подобни маневри да са възможни.
|
Hater by Design.
|
|
|
|
TopCat
|
Става въпрос за технологията, чрез която тези услуги ще достигат до потребителите, не за самите брандове, доколкото разбрах аз.
|
Hater by Design.
|
|
|
megara
|
Става въпрос за технологията, чрез която тези услуги ще достигат до потребителите, не за самите брандове, доколкото разбрах аз.
Да, доколкото пише в съобщението, смятат да качат всичко на спътниците на един спътников оператор и да уеднаквят приемниците и антените.
|
|
|
|
spike
|
Да, доколкото пише в съобщението, смятат да качат всичко на спътниците на един спътников оператор и да уеднаквят приемниците и антените.
Ахаа... аз набързо му хвърлих едно око и явно не съм разбрал правилно. Жалко иначе, че няма да уеднаквят брандовете.
|
|
|
|
BlooMac
|
В предвид какви ребрандове направиха на Мтел и Глобул, по-добре да не ги уеднаквяват.
|
|
|
|
monk1900
|
Да, доста добро решение. Интересно на кой спътник ще се преместят и в кои държави ще трябва да въртят чиниите. Възможно е да решат да преместят всичко на 45.1°E, защото там засега е само Vivacom, вероятно е и по-евтино. На 13.0°E и 16.0°E има доста оператори. От друга страна пък, ако TotalTV има най-много абонати, преместването ще излезе по-евтино, ако завъртят всичко на 16.0°E. В момента каналите при TotalTV са MPEG-4, ако ги компресират малко повече с HEVC, ще се освободи място за оператор-два
|
|
|
|
|
TopCat
|
Някой може ли да даде реално обяснение защо, и до кога, VIASAT каналите (с изключение на Epic Drama) ще продължат да излъчват SD версиите си в ЕОН пакетите на Виваком?
Особено при положение, че в on demand библиотеките на съответните канали, част от ЕОН платформата, записите са от HD версиите на тези телевизии.
На голям телевизор особено тези канали са егати мазньоча, едвам се гледат, а като влезе човек в on demand секцията и всичко е с кристално качество.
|
Hater by Design.
|
|
|
evgata
|
Каналите Фокс,Фокс Лаиф и Фокс Крайм ги няма при Виваком
Edit: Оказа се че са ги преместили след номер 300
|
|
|
|
Nikola
|
Днес докато разглеждах програмите на приемника ни забелязах че са ни махнали Планета тв а са оставили ПланетаHD и Планета Фолк също са добавили и някакъв Турски канал който е преведен изцяло на Български
|
|
|
|
TopCat
|
Каналът се казва Dizi и излъчва турски сериали 24 часа в денонощието.
До скоро се излъчваше ексклузивно в мрежата на Булсатком. Първоначално се казваше Timeless Drama Channel, но в последствие му смениха името.
Собственост е на SPI International - компанията отговорна за FilmBox каналите.
|
Hater by Design.
|
|
|
Nikola
|
Каналът се казва Dizi и излъчва турски сериали 24 часа в денонощието.
До скоро се излъчваше ексклузивно в мрежата на Булсатком. Първоначално се казваше Timeless Drama Channel, но в последствие му смениха името.
Собственост е на SPI International - компанията отговорна за FilmBox каналите.
Добре а основния Планета канал ще го връщат ли че седи много грозно така само със другите 2 уж са в комплект не броя че нямаме и 4 К канала
|
|
|
|
Robimir
|
Планета и Планета HD не са отделни канали и излъчват една и съща програма от повече от 2 години. Де факто са премахнали SD версията.
|
|
|
|
|
|
|