BG TV Talk
20 September 2018 01:13:11
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

Vivacom | новини и коментари

Pages: 1 2 3 [4] 5 6   Go Down
  Print  
Author Topic: Vivacom | новини и коментари  (Read 9562 times)
Robimir
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 515



« Reply #60 on: 03 October 2016 22:54:30 »

Ако си на сателитна - да. Но на IPTV не се виждаше.
Report Spam   Logged
Robimir
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 515



« Reply #61 on: 10 October 2016 13:36:00 »

EKids вече не е в Смарт пакета.
Report Spam   Logged
TV81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 858


« Reply #62 on: 19 October 2016 11:32:04 »

Da Vinci Learning вече и при Виваком сателитна ТВ. Намира се на позиция 51 в приемниците
Report Spam   Logged
evgata
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 149


« Reply #63 on: 22 October 2016 08:56:59 »

В сателитния пакет на VIVACOM вече е добавен Hit Mix Music Channel. Каналът стартира преди почти 10 месеца и досега не беше се появявал в пакет на сателитен оператор.
Teлeвизиятa e чacт oт ĸoмпaниятa „Xит Mиĸc Mюзиĸ“, ĸoятo ce pъĸoвoди от Oцĸo и вeчe ycпя дa пpивлeчe няĸoлĸo нaпycнaли и oтлъчeни oт дpyги ĸoмпaнии изпълнитeли.
Излъчването в в кодиран вид на 11.673 V 30000 3/4 DVB-S2/8PSK.
Report Spam   Logged
TV81
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 858


« Reply #64 on: 08 December 2016 23:23:46 »

От вчера Виваком пуснаха Food Network към DTH услугата си. Канала скоро ще бъде добавен и към приемниците
Report Spam   Logged
Robimir
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 515



« Reply #65 on: 25 December 2016 18:45:14 »

Колеги, ако сте на Vivacom и имате Rai 1 в пакета си, можете ли да проверите дали излъчва нещо, защото при мен е черен екран?
Report Spam   Logged
megara
Паток
Админ
Говорител
******
Offline Offline

Posts: 639



WWW
« Reply #66 on: 25 December 2016 21:20:30 »

Колеги, ако сте на Vivacom и имате Rai 1 в пакета си, можете ли да проверите дали излъчва нещо, защото при мен е черен екран?

Не знам дали в твоя случай точно това е причината, обаче Rai 1 кодират сигнала си, ако върви лицензирана програма като филм, мач и т.н.
Report Spam   Logged
Robimir
Говорител
****
Offline Offline

Posts: 515



« Reply #67 on: 25 December 2016 21:39:24 »

Не знам дали в твоя случай точно това е причината, обаче Rai 1 кодират сигнала си, ако върви лицензирана програма като филм, мач и т.н.
Ами програмата беше свързана със зоопарк доколкото сега се сещам.
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 997


Администратор


WWW
« Reply #68 on: 26 December 2016 19:58:46 »

Колеги, ако сте на Vivacom и имате Rai 1 в пакета си, можете ли да проверите дали излъчва нещо, защото при мен е черен екран?
РАИ 1 се кодира автоматично от международния фийд от където по-голямата част от операторите вземат сигнала при излъчване на такива програми, каквито колегата е казал, при Близу също е така.
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 997


Администратор


WWW
« Reply #69 on: 17 January 2017 17:33:51 »

След като Мтел пуснаха свои спортни канали се зачудих какъв би бил варианта Виваком също да пуснат техни, предвид и агресивната им политика в момента по партньорства и спонсорства на много спортни събития и организации (heck, дори са и нещо като собственици на Левски в момента). В Румъния двата най-големи телекома - Dolce и Digi на практика си разделят по-голямата част от основните спортни събития, само ШЛ и други подобни например вървят и по Про ТВ - тамошната сестра на БТВ. Та според мен ако друг ще тръгне да прави същото нещо като Мтел в близкото бъдеще, то това ще си бъде Виваком, защото просто няма кой друг - Теленор нямат ТВ в момента, а Булсатком както се видя ще сдават багажа. В патентното гледам освен Vivacom Arena, която също излъчваше малко тенис от ATP 250 по едно време, ама след това се отказаха, има регистрирано лого от 2012 и за канал Vivacom Arena Sport (същото е като другия канал, само думата "Sport" е прибавена), а от 2015 е заявено само името Vivacom Sport без нищо друго. Според вас има ли шанс в близко време да се появи и Вивакомски спортен канал?
Report Spam   Logged
mongoleca
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 91


« Reply #70 on: 17 January 2017 18:17:06 »

Могат и да пуснат спортен канал, но не знам с какво съдържение ще го запълнят, особено ако е платен. Диема и сега Мтел събраха основните спортни събития остават малко, които ще съберат някакъв интерес. Очаквам Булсатком да реагират с точно тези турнири от АТР 250, които остават свободни, за да пълнят програмата. Не изключвам възможност в бъдеще отново да се върнат в играта след като приключат с изстрелването на сателита си.
Report Spam   Logged
spike
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 2 771



WWW
« Reply #71 on: 17 January 2017 18:53:06 »

Аз повече се чудя сега с какво "Булсат" ще си пълнят програмата на каналите... Та то им остана единствено Испанското, ама нищо чудно другия сезон и него да им го отмъкнат...
Report Spam   Logged

naskox
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 453



« Reply #72 on: 17 January 2017 20:37:43 »

Могат и да пуснат спортен канал, но не знам с какво съдържение ще го запълнят, особено ако е платен. Диема и сега Мтел събраха основните спортни събития остават малко, които ще съберат някакъв интерес. Очаквам Булсатком да реагират с точно тези турнири от АТР 250, които остават свободни, за да пълнят програмата. Не изключвам възможност в бъдеще отново да се върнат в играта след като приключат с изстрелването на сателита си.

Ако не фалират дотогава, дано не. Но с този сателит риска им е огромен. Да не забравяме и LTE-то им и мрежата за интернет която развиват. Малко като Хитлер през ВСВ битка на няколко фронта, а това знаем как завършва в повечето случаи. Извинявам се за офтопика.
Report Spam   Logged
mongoleca
Потребител
*
Offline Offline

Posts: 91


« Reply #73 on: 19 January 2017 15:10:40 »

Някой може ли да направи списък с каналите при Vivacom по реда в който са подредени на приемниците им? А и за другите оператори, може.
Report Spam   Logged
monk1900
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 136



« Reply #74 on: 06 February 2017 15:43:54 »

http://nurts.bg/


Я, признаха си най-накрая!

Това отчасти може би обяснява защо решиха изведнъж да преместят БНТ-тата на техния мултиплекс, въпреки че то и First Digital също си беше тяхно.
Може би и затова шитнаха cifrovizacia.bg.

И сега инструкциите от типа „Как да го свържа“ са преместени в сайта на Vivacom:
Бизнес клиенти > Цени и услуги > Радио и телевизионно излъчване > Цифрова ефирна телевизия > Инструкции > Как да приемаме цифрова ефирна телевизия

То така излиза, че всичките бабички с декодери са им бизнес клиенти Grin
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 997


Администратор


WWW
« Reply #75 on: 06 February 2017 16:14:12 »

Това, което стана е че просто сляха окончателно НУРТС с БТК и вече и цифровите ефирни муксове ще оперират под марката на Бибаком. От Цифровизация.БГ полза няма, защото всички други муксове просто са спрени...
Report Spam   Logged
naskox
Зрител
***
Offline Offline

Posts: 453



« Reply #76 on: 07 February 2017 10:07:41 »

Само в България може държавна телевизия да плаща на частна фирма за излъчване на телевизиите си уж безплатно. Реално както казаха всеки с декодер се явява де факто клиент на вивашит. Цифровизация друг път. 2013-2017.
Report Spam   Logged
monk1900
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 136



« Reply #77 on: 07 February 2017 22:39:19 »

Fiber Net 1000 пакет на Виваком: това, което се предоставя на крайния клиент е един оптичен интерфейс, който има капацитет 1000 мегабита за секунда. Или 1 гигабит за секунда. От този 1 гигабит за секунда измерването на спийдтеста е на 5ти слой. Слоевете обаче от 1 до 4 са добавили служебна информация, която е за целите на придвижването на данните от точка А до точка Б. Въпреки че скоростта на линията е 1000Mbps, измерената скорост при OOKLA тест при идеални условия няма да надвишава 949Mbps.

Обърквам се.

В сайта на Виваком, на страницата на FiberNet 1000 пише: „до 900 Mbps скорост на download / до 300 Mbps upload“. Сега последно скоростта 1000Mbps ли е, 949Mbps ли е, 900 Mbps ли е... При другите оператори пакетите с 1000Mbps пише, че са с 1000Mbps.

Но както и да е, предлагам да удостоим Vivacom със сертификат „Оператор с най-бързо растящата мрежа от бизнес клиенти в България, измерено от BG TV Talk“.
Report Spam   Logged
monk1900
Зяпач
**
Offline Offline

Posts: 136



« Reply #78 on: 12 February 2017 20:16:34 »



Днеска видях в телетекста, че НУРТС е официално към виваком още от юли миналата година.

Quote
ВСИЧКО КОЕТО НИ СВЪРЗВА
НУРТС България е водещият доставчик на услуги излъчване и пренос на радио и телевизионни програми
От 01/07/2016г. , НУРТС е част от иновативният екип на VIVACOM
Report Spam   Logged
The TV Boy
Админ
Маниак
******
Offline Offline

Posts: 1 997


Администратор


WWW
« Reply #79 on: 13 February 2017 16:19:45 »

Ами аз до колкото виждам е написано следното:
Quote
WSIiKO KOETO NI SWYRZWA
NURTS Bylgariq e wodeuiqt dostawçik na uslugi izlyçwane i prenos na radio i telewizionni programi.
Ot 01/07/2016g. , NURTS e çast ot inowatiwniqt ekip na VIVACOM
Report Spam   Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy