Robimir
|
Ако си на сателитна - да. Но на IPTV не се виждаше.
|
|
|
|
|
Robimir
|
EKids вече не е в Смарт пакета.
|
|
|
|
TV81
|
Da Vinci Learning вече и при Виваком сателитна ТВ. Намира се на позиция 51 в приемниците
|
|
|
|
evgata
|
В сателитния пакет на VIVACOM вече е добавен Hit Mix Music Channel. Каналът стартира преди почти 10 месеца и досега не беше се появявал в пакет на сателитен оператор. Teлeвизиятa e чacт oт ĸoмпaниятa „Xит Mиĸc Mюзиĸ“, ĸoятo ce pъĸoвoди от Oцĸo и вeчe ycпя дa пpивлeчe няĸoлĸo нaпycнaли и oтлъчeни oт дpyги ĸoмпaнии изпълнитeли. Излъчването в в кодиран вид на 11.673 V 30000 3/4 DVB-S2/8PSK.
|
|
|
|
TV81
|
От вчера Виваком пуснаха Food Network към DTH услугата си. Канала скоро ще бъде добавен и към приемниците
|
|
|
|
Robimir
|
Колеги, ако сте на Vivacom и имате Rai 1 в пакета си, можете ли да проверите дали излъчва нещо, защото при мен е черен екран?
|
|
|
|
megara
|
Колеги, ако сте на Vivacom и имате Rai 1 в пакета си, можете ли да проверите дали излъчва нещо, защото при мен е черен екран?
Не знам дали в твоя случай точно това е причината, обаче Rai 1 кодират сигнала си, ако върви лицензирана програма като филм, мач и т.н.
|
|
|
|
Robimir
|
Не знам дали в твоя случай точно това е причината, обаче Rai 1 кодират сигнала си, ако върви лицензирана програма като филм, мач и т.н.
Ами програмата беше свързана със зоопарк доколкото сега се сещам.
|
|
|
|
The TV Boy
|
РАИ 1 се кодира автоматично от международния фийд от където по-голямата част от операторите вземат сигнала при излъчване на такива програми, каквито колегата е казал, при Близу също е така.
|
|
|
|
The TV Boy
|
След като Мтел пуснаха свои спортни канали се зачудих какъв би бил варианта Виваком също да пуснат техни, предвид и агресивната им политика в момента по партньорства и спонсорства на много спортни събития и организации (heck, дори са и нещо като собственици на Левски в момента). В Румъния двата най-големи телекома - Dolce и Digi на практика си разделят по-голямата част от основните спортни събития, само ШЛ и други подобни например вървят и по Про ТВ - тамошната сестра на БТВ. Та според мен ако друг ще тръгне да прави същото нещо като Мтел в близкото бъдеще, то това ще си бъде Виваком, защото просто няма кой друг - Теленор нямат ТВ в момента, а Булсатком както се видя ще сдават багажа. В патентното гледам освен Vivacom Arena, която също излъчваше малко тенис от ATP 250 по едно време, ама след това се отказаха, има регистрирано лого от 2012 и за канал Vivacom Arena Sport (същото е като другия канал, само думата "Sport" е прибавена), а от 2015 е заявено само името Vivacom Sport без нищо друго. Според вас има ли шанс в близко време да се появи и Вивакомски спортен канал?
|
|
|
|
mongoleca
|
Могат и да пуснат спортен канал, но не знам с какво съдържение ще го запълнят, особено ако е платен. Диема и сега Мтел събраха основните спортни събития остават малко, които ще съберат някакъв интерес. Очаквам Булсатком да реагират с точно тези турнири от АТР 250, които остават свободни, за да пълнят програмата. Не изключвам възможност в бъдеще отново да се върнат в играта след като приключат с изстрелването на сателита си.
|
|
|
|
spike
|
Аз повече се чудя сега с какво "Булсат" ще си пълнят програмата на каналите... Та то им остана единствено Испанското, ама нищо чудно другия сезон и него да им го отмъкнат...
|
|
|
|
naskox
|
Могат и да пуснат спортен канал, но не знам с какво съдържение ще го запълнят, особено ако е платен. Диема и сега Мтел събраха основните спортни събития остават малко, които ще съберат някакъв интерес. Очаквам Булсатком да реагират с точно тези турнири от АТР 250, които остават свободни, за да пълнят програмата. Не изключвам възможност в бъдеще отново да се върнат в играта след като приключат с изстрелването на сателита си.
Ако не фалират дотогава, дано не. Но с този сателит риска им е огромен. Да не забравяме и LTE-то им и мрежата за интернет която развиват. Малко като Хитлер през ВСВ битка на няколко фронта, а това знаем как завършва в повечето случаи. Извинявам се за офтопика.
|
|
|
|
mongoleca
|
Някой може ли да направи списък с каналите при Vivacom по реда в който са подредени на приемниците им? А и за другите оператори, може.
|
|
|
|
monk1900
|
http://nurts.bg/Я, признаха си най-накрая! Това отчасти може би обяснява защо решиха изведнъж да преместят БНТ-тата на техния мултиплекс, въпреки че то и First Digital също си беше тяхно. Може би и затова шитнаха cifrovizacia.bg. И сега инструкциите от типа „Как да го свържа“ са преместени в сайта на Vivacom: Бизнес клиенти > Цени и услуги > Радио и телевизионно излъчване > Цифрова ефирна телевизия > Инструкции > Как да приемаме цифрова ефирна телевизия То така излиза, че всичките бабички с декодери са им бизнес клиенти
|
|
|
|
The TV Boy
|
Това, което стана е че просто сляха окончателно НУРТС с БТК и вече и цифровите ефирни муксове ще оперират под марката на Бибаком. От Цифровизация.БГ полза няма, защото всички други муксове просто са спрени...
|
|
|
|
naskox
|
Само в България може държавна телевизия да плаща на частна фирма за излъчване на телевизиите си уж безплатно. Реално както казаха всеки с декодер се явява де факто клиент на вивашит. Цифровизация друг път. 2013-2017.
|
|
|
|
monk1900
|
Fiber Net 1000 пакет на Виваком: това, което се предоставя на крайния клиент е един оптичен интерфейс, който има капацитет 1000 мегабита за секунда. Или 1 гигабит за секунда. От този 1 гигабит за секунда измерването на спийдтеста е на 5ти слой. Слоевете обаче от 1 до 4 са добавили служебна информация, която е за целите на придвижването на данните от точка А до точка Б. Въпреки че скоростта на линията е 1000Mbps, измерената скорост при OOKLA тест при идеални условия няма да надвишава 949Mbps. Обърквам се. В сайта на Виваком, на страницата на FiberNet 1000 пише: „до 900 Mbps скорост на download / до 300 Mbps upload“. Сега последно скоростта 1000Mbps ли е, 949Mbps ли е, 900 Mbps ли е... При другите оператори пакетите с 1000Mbps пише, че са с 1000Mbps. Но както и да е, предлагам да удостоим Vivacom със сертификат „Оператор с най-бързо растящата мрежа от бизнес клиенти в България, измерено от BG TV Talk“.
|
|
|
|
monk1900
|
Днеска видях в телетекста, че НУРТС е официално към виваком още от юли миналата година. ВСИЧКО КОЕТО НИ СВЪРЗВА НУРТС България е водещият доставчик на услуги излъчване и пренос на радио и телевизионни програми От 01/07/2016г. , НУРТС е част от иновативният екип на VIVACOM
|
|
|
|
The TV Boy
|
Ами аз до колкото виждам е написано следното: WSIiKO KOETO NI SWYRZWA NURTS Bylgariq e wodeuiqt dostawçik na uslugi izlyçwane i prenos na radio i telewizionni programi. Ot 01/07/2016g. , NURTS e çast ot inowatiwniqt ekip na VIVACOM
|
|
|
|
|