TopCat
|
От няколко седмици ги има в EON - a, не знам защо чак сега го обявяват това.
Разликата с мазньоча от преди това е написана огромна.
|
Hater by Design.
|
|
|
|
sisobe
|
Пуснаха ги още преди две седмици в Еон платформата. Само А1 не ги пуска.
Една е цената за "наши" оператори, съвсем друга е за конкуренцията и за тия с които нямат близки отношения, вероятно цените им са огромни за да ги пуснат А1, вероятно чакат да свалят малко цената.
|
|
|
|
spike
|
Пуснаха ги още преди две седмици в Еон платформата.Една е цената за "наши" оператори, съвсем друга е за конкуренцията и за тия с които нямат близки отношения, вероятно цените им са огромни за да ги пуснат А1, вероятно чакат да свалят малко цената.
Е, те са в доста близки отношения с А1. Напомням, че каналите Max Sport ползват техниката и екипа на Nova. 😁
|
|
|
|
sisobe
|
Е, те са в доста близки отношения с А1. Напомням, че каналите Max Sport ползват техниката и екипа на Nova. 😁
Това, че си плащат чинно за да ползват студиа, техника и екип под наем е друго, няма общо кой с кого се има.
|
|
|
|
|
spike
|
Vivacom бавно, но славно продължава с изкупуването на малки интернет доставчици. Поредният придобит оператор е "Телнет": https://money.bg/deals/sled-kato-kzk-pozvoli-vivacom-pridobi-tarnovskata-telnet.htmlДоколкото разбирам, това е един от най-големите ТВ и интернет доставчици в региона на Велико Търново, Габрово и Русе. Сделката е била финализирана още преди 2 години, но се е проточила заради жалби от страна на А1 и Yettel. Подобно е положението и с придобиването на Networx, което сега също е одобрено от КЗК. С 2 думи - всички виждаме монополът в лицето на Vivacom, само не и КЗК...  Напомням, че в момента тече процес и по придобиването на Bulsatcom от страна на Vivacom, който според КЗК вероятно отново няма да доведе до господстващо положение, а реално компаниите около United Group са си в господстващо положение от 2 години насам... 
|
|
|
|
TopCat
|
Виваком спира разпространението на трите AXN канала от днес. Причината - не са успели да се споразумеят за нов договор. Доста тъпо, там дават доста готини сериали. Единственият минус е, че и трите канала нямат HD версии и на по - хубави телевизори изглеждат отвратително. Дано завбъдеше тази ситуация се промени. За повече информация - https://www.vivacom.bg/bg/axn
|
Hater by Design.
|
|
|
The TV Boy
|
Виваком спира разпространението на трите AXN канала от днес. Причината - не са успели да се споразумеят за нов договор. Доста тъпо, там дават доста готини сериали. Единственият минус е, че и трите канала нямат HD версии и на по - хубави телевизори изглеждат отвратително. Дано завбъдеше тази ситуация се промени. За повече информация - https://www.vivacom.bg/bg/axnИронията тук е че Антена Груп (бившите собственици на Нова ТВ и настоящи на АХН) правят сечено на Виваком (част от групата на сегашните собственици на Нова ТВ). Така като е тръгнало Viasat да не са следващите които ще ги отрежат. 
|
|
|
|
spike
|
Vivacom са финализирали придобиването на групата на Networx: https://www.24chasa.bg/biznes/article/15353664Само не ми е много ясен коментарът на собственика на Networx, който говори за бъдеща работа заедно с Vivacom. Това в крайна сметка някакъв партньорски договор ли е?
|
|
|
|
TopCat
|
Винаги има подобни коментари при придобиването на една компания от друга.
След 2 години макс Networx ще бъде официално заличена и всички техни абонати ще бъдат принудени или да сменят доставчика си, или да минат към услугите на новия собственик, в този случай Виваком.
Така беше и с Blizoo/Евроком, когато МТел ги хапнаха за закуска, така беше и с Net 1, когато Виваком доста добре се наобядваха с техните абонати и т.н.
|
Hater by Design.
|
|
|
mickeymouse
Потребител
|
Винаги има подобни коментари при придобиването на една компания от друга.
След 2 години макс Networx ще бъде официално заличена и всички техни абонати ще бъдат принудени или да сменят доставчика си, или да минат към услугите на новия собственик, в този случай Виваком.
Така беше и с Blizoo/Евроком, когато МТел ги хапнаха за закуска, така беше и с Net 1, когато Виваком доста добре се наобядваха с техните абонати и т.н.
Даже няма да са две години. Net 1 и N3 ги заличиха за горе-долу половин година. 
|
|
|
|
spike
|
Даже няма да са две години. Net 1 и N3 ги заличиха за горе-долу половин година.  Е, те с тая цел ги купуват все пак, затова ми е странен коментарът на собственика на Networx сякаш са сключили партньорски договор с Vivacom, а те в крайна сметка купуват компанията му и до няколко месеца ще я заличат. 😁
|
|
|
|
sisobe
|
Е, те с тая цел ги купуват все пак, затова ми е странен коментарът на собственика на Networx сякаш са сключили партньорски договор с Vivacom, а те в крайна сметка купуват компанията му и до няколко месеца ще я заличат. 😁
Целта е да се купят готови абонати и най-вече готова и работеща инфраструктура. Всичко е бизнес. Старите клиенти ще продължат да си ползват услугите, евентуално на малко по-високи цени за да се откажат от старите услуги, ще им бъде предлагано да минат и на официалния собственик. Нови клиенти няма да има защото оператора ще се счита за несъществуващ.
|
|
|
|
mickeymouse
Потребител
|
Целта е да се купят готови абонати и най-вече готова и работеща инфраструктура. Всичко е бизнес. Старите клиенти ще продължат да си ползват услугите, евентуално на малко по-високи цени за да се откажат от старите услуги, ще им бъде предлагано да минат и на официалния собственик. Нови клиенти няма да има защото оператора ще се счита за несъществуващ.
Между другото, Виваком са доста адекватни към клиентите си. Аз съм техен клиент от 2013г. Чак тази година минах на ЕОN. През 2021г. ми позволиха да си карам със старите приемници без никаква промяна в цената на плана. Сега имах същата опция, но исках да мина на EON. Не знам какво е отношението им с абонаните на операторите, които придобиват, но предполагам, че са адекватни и към тях.
|
|
|
|
|