08 October 2024 17:48:15
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email?
1 Hour
1 Day
Forever
Login with username, password and session length
Home
Help
Search
BG TV News
CN BG Fans
Facebook
Contact us
Staff List
Login
Register
ТВ рейтинги | новини и коментари
BG TV Talk
>
Forum
>
TALK
>
Разни
>
ТВ рейтинги | новини и коментари
Pages:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: ТВ рейтинги | новини и коментари (Read 49953 times)
TopCat
Маниак
Re: ТВ рейтинги | новини и коментари
«
Reply #260
on:
25 February 2023 18:59:37 »
Аз от години приказвам, че бТВ се тупа в гърдите с невероятни резултати нон стоп, защото винаги цитира All 4+ данните, а те са абсолютно иррелевантни за най - важния играч - рекламодателите. Всъщност, важните резултати винаги са били по - близки, отколкото са ни били представяни в гръмките прес материали.
В крайна сметка, както и предвидих, пролетния сезон ще е абсолютен провал за бТВ. Би следвало да хвърчат глави в телевизията, но познавайки техните практики, то всичко ще си продължи по старому.
Следващите 3 месеца ще са много тегави за тях, но да си сърбат попарата, която сами си надробиха.
Report Spam
Hater by Design.
david92
Зрител
«
Reply #261
on:
25 February 2023 21:01:07 »
Рейтингите за възрастовата група 18-49 наистина са с най-голяма тежест, но съвсем не са единствените важни за общата картина. All 4+ данните също са от немалко значение. Особено при силно застаряващото население в България, преместването на част от по-младата аудитория към стрийминг платформите (все пак аудиторният дял представлява процент от зрителите от съответната възрастова група, които са били пред телевизора), както и сериозното присъствие например на фармацевтичната индустрия в телевизионната реклама.
БТВ през последните години традиционно си доминира при All 4+ рейтингите, докато Нова се представя по-добре в групата 18-49. Това не е отсега, нито пък е някаква новина.
На БТВ им върши чудесна работа да са максимално близко до конкуренцията в групата 18-49 и в същото време да водят убедително при All 4+ рейтингите. Това може да се види при сравнение на цените за реклама в праймтайма на двете телевизии през последните години.
Резултатите на "Опасно изкушение" в групите 18-49 и 18-59 са си съвсем прилични. Абсолютно съм сигурен, че при All 4+ данните турският сериал има осезаемо предимство пред "Кошмари в кухнята" и новия БГ сериал на Нова. Същото важи и за "Ергенът" - не го харесвам този формат, но не мога да отрека, че се гледа доста.
При "Сървайвър" нещата са по-различни. Там вече действително БТВ изостава доста сериозно при групата 18-49 и това няма как да бъде компенсирано по никакъв начин. Още по-зле стават нещата, като се вземат предвид разходите, отиващи за реализацията на подобен формат. Очаквам това да е последният сезон на "Сървайвър" в близко бъдеще, а нищо чудно и по някое време през пролетта да съкратят времетраенето на епизодите му.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #262
on:
26 February 2023 12:55:53 »
Не съм сигурен какви са резултатите на "ьТВ" в категория All 4+, защото те никъде не се публикуват, но дори да са по-високи, едва ли нещо освен турския сериал успява да бие продукциите на "Нова".
Колкото до Survivor, вече писах в друга тема, че СМЕ са купили лиценза на шоуто за няколко сезона в няколко държави. Ако не се лъжа, беше за 3 сезона, обаче тук идва големият проблем, че в останалите държави Survivor се представя доста добре, докато тук все нещо не им се получава.
Report Spam
http://www.erotic.bg
spike
Админ
Маниак
«
Reply #263
on:
27 February 2023 18:25:42 »
Рейтингите за седмицата 13-19 февруари:
https://redlink.bg/novini/sedmica-7-%E2%80%93-kato-dve-kapki-voda-bez-konkurenciya-1301news.html
Вярно, че тогава праймтаймовите продукции на "ьТВ" още не бяха почнали, освен Survivor, но дори при всички възрасти положението е доста зле.
Report Spam
david92
Зрител
«
Reply #264
on:
27 February 2023 20:46:44 »
Quote from: spike on 27 February 2023 18:25:42
Рейтингите за седмицата 13-19 февруари:
https://redlink.bg/novini/sedmica-7-%E2%80%93-kato-dve-kapki-voda-bez-konkurenciya-1301news.html
Вярно, че тогава праймтаймовите продукции на "ьТВ" още не бяха почнали, освен Survivor, но дори при всички възрасти положението е доста зле.
Нова ще бъде безспорният лидер през пролетния сезон, това е ясно. Но тези рейтинги на практика доказват написаното от мен в по-горния пост.
"Като две капки вода" са хитът на сезона - доминират сериозно както при 18/59, така и при All 4+ данните. Всъщност и предишните години резултатите на "Капките" си бяха много високи, но сега подобриха и собствените си рекорди.
Най-гледаните програми по БТВ са централната новинарска емисия и "Опасно изкушение". Както предположих, турският сериал продължава да се представя отлично при All 4+ рейтингите и е достатъчно стабилен в групата 18-59.
"Сървайвър" е провалът на сезона - изостава значително и в двете групи рейтинги. Големият проблем на БТВ е, че именно този формат заема основното място в пролетния им праймтайм - 3 пъти на седмица по 3 часа.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #265
on:
27 February 2023 22:01:51 »
Quote from: david92 on 27 February 2023 20:46:44
Нова ще бъде безспорният лидер през пролетния сезон, това е ясно. Но тези рейтинги на практика доказват написаното от мен в по-горния пост.
"Като две капки вода" са хитът на сезона - доминират сериозно както при 18/59, така и при All 4+ данните. Всъщност и предишните години резултатите на "Капките" си бяха много високи, но сега подобриха и собствените си рекорди.
Най-гледаните програми по БТВ са централната новинарска емисия и "Опасно изкушение". Както предположих, турският сериал продължава да се представя отлично при All 4+ рейтингите и е достатъчно стабилен в групата 18-59.
"Сървайвър" е провалът на сезона - изостава значително и в двете групи рейтинги. Големият проблем на БТВ е, че именно този формат заема основното място в пролетния им праймтайм - 3 пъти на седмица по 3 часа.
Не бих казал, че "Опасно изкушение" е достатъчно стабилен в категория 18-59г. Там се нарежда едва на 8 място, като има еднакъв рейтинг с повторенията на "Кошмари в кухнята". Дори късните новини на "Нова" са по-гледани от "Опасно изкушение".
Ще видим какво ще е положението, като се появят рейтингите за миналата седмица, но очаквам Hell's Kitchen, "Един за друг" и "Ергенът" също да отвеят "Опасно изкушение".
Report Spam
Nikola
Зяпач
«
Reply #266
on:
28 February 2023 01:08:24 »
Бтв ако иска да си спаси рейтингите да намали сървайвър и да увеличи Ергена ама са тъпи хората
Report Spam
david92
Зрител
«
Reply #267
on:
28 February 2023 21:10:54 »
Quote from: spike on 27 February 2023 22:01:51
Не бих казал, че "Опасно изкушение" е достатъчно стабилен в категория 18-59г. Там се нарежда едва на 8 място, като има еднакъв рейтинг с повторенията на "Кошмари в кухнята". Дори късните новини на "Нова" са по-гледани от "Опасно изкушение".
Ще видим какво ще е положението, като се появят рейтингите за миналата седмица, но очаквам Hell's Kitchen, "Един за друг" и "Ергенът" също да отвеят "Опасно изкушение".
На мен ми се вижда добре положението, като се съчетаят All 4+ и 18/59 данните. А иначе и аз смятам, че "Ергенът" ще е най-гледан за БТВ при 18/59 групата - все пак е насочен към по-младата аудитория, а и доста ресурси се отделят за промотирането му. Въпросът е дали ще успее да надделее над "Един за друг" в същия часови слот.
И понеже започнахме да публикуваме наред таблиците и съобщенията - ето я и таблицата на ГАРБ за миналата седмица.
Тя е само за All 4+ данните, но пък показва кои са били най-гледаните програми по всички телевизии.
https://drive.google.com/file/d/1VCl0FAu1VsQn-ggNdnhWBf7R92eserrc/view?fbclid=IwAR1UhbeB4EKNvA6Cn2-7Hdb5NTMKFz2YEXLiT1u1fwTu3zjLwuwI3UXRLbY
"Като две капки вода" по Нова подобрява собствените си рекорди и в All 4+ класацията - вече са с близо 48% аудиторен дял.
По БТВ най-гледаната програма за All 4+ е "Опасно изкушение".
По БНТ1 най-много зрители са гледали играта "Последният печели".
А bTV Lady е на 4-то място в класацията благодарение на преместването там на другия турски сериал "Мрежа от лъжи". Близо 10% е аудиторният му дял (досега каналът не беше минавал 2-3% в делничния си праймтайм).
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #268
on:
08 March 2023 19:41:29 »
Рейтингите за седмицата 20-26 февруари, когато стартираха повечето пролетни формати:
https://redlink.bg/novini/sedmica-8-%E2%80%93-proletta-zapochna-1314news.html
Както се вижда, дори при всички възрастови групи, положението при "ьТВ" не е хич добро. Само "Ергенът" и турския сериал имат читави резултати, като пак подчертавам, че това са данните за всички възрастови групи. При най-важните (18-49 и 18-59г.) е ясно, че "Нова" са безапелационен лидер. Впрочем съм доста впечатлен от резултатите на "Стани богат". Предаването се нарежда на четвърта позиция, като има по-високи рейтинги от всички праймтайм проекти, с изключение на "Като две капки вода". Добре че е то, че да отсрами "ьТВ" с провалите Survivor и "Мен не ме мислете".
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #269
on:
13 March 2023 20:17:10 »
Рейтингите за седмицата 27 февруари - 5 март:
https://redlink.bg/novini/sedmica-9-%E2%80%93-reitingite-tragvat-nagore-1323news.html
Положението при "ьТВ" става все по-зле и по-зле. Само "Стани богат", "Защо, господин министър?", турския сериал и централните новини имат по-висок рейтинг от праймтайм проектите на "Нова", като резултатите са в категория всички възрасти. Дори и "Ергенът" не може да се пребори с "Един за друг" и Hell's Kitchen, като пак подчертавам, че това са рейтингите за всички възрасти. При 18-49 и 18-59г. положението за "ьТВ" сигурно е още по-плачевно.
В графиката по-надолу ясно се виждат провалите на сезона - "Голямото преследване", "Мен не ме мислете" и Survivor. Впрочем продължавам да се изумявам от резултатите на "Кошмари в кухнята", което е повторение и въпреки това има по-висок рейтинг от "Ергенът", макар и едва с 0,2%.
Report Spam
mariokrushkin
Говорител
«
Reply #270
on:
13 March 2023 21:59:04 »
Quote from: spike on 13 March 2023 20:17:10
Рейтингите за седмицата 27 февруари - 5 март:
https://redlink.bg/novini/sedmica-9-%E2%80%93-reitingite-tragvat-nagore-1323news.html
Положението при "ьТВ" става все по-зле и по-зле. Само "Стани богат", "Защо, господин министър?", турския сериал и централните новини имат по-висок рейтинг от праймтайм проектите на "Нова", като резултатите са в категория всички възрасти. Дори и "Ергенът" не може да се пребори с "Един за друг" и Hell's Kitchen, като пак подчертавам, че това са рейтингите за всички възрасти. При 18-49 и 18-59г. положението за "ьТВ" сигурно е още по-плачевно.
В графиката по-надолу ясно се виждат провалите на сезона - "Голямото преследване", "Мен не ме мислете" и Survivor. Впрочем продължавам да се изумявам от резултатите на "Кошмари в кухнята", което е повторение и въпреки това има по-висок рейтинг от "Ергенът", макар и едва с 0,2%.
Уааау интересни данни 😮. Представям си наистина ,ако Кошмарите бяха с премиерни епизоди . Попринцип си е безумие да излъчват повторения . Между другото по темата ,шеф Манчев беше на гости при Тото в подкаста му и той каза за Кошмари в кухнята ,че са феномен и в момента подготвяли нов сезон . Силно се надявам поне от април месец да започнат с новите епизоди . А относно рейтингите , определено не очаквах толкова силни резултати за Нова ,дори пише ,че са си повишили средния рейтинг на цялата група . Така не е било откакто бТВ излъчваше само повторения по време на паднемията . Поздравления за Нова !
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #271
on:
13 March 2023 22:12:46 »
Quote from: mariokrushkin on 13 March 2023 21:59:04
Уааау интересни данни 😮. Представям си наистина ,ако Кошмарите бяха с премиерни епизоди . Попринцип си е безумие да излъчват повторения . Между другото по темата ,шеф Манчев беше на гости при Тото в подкаста му и той каза за Кошмари в кухнята ,че са феномен и в момента подготвяли нов сезон . Силно се надявам поне от април месец да започнат с новите епизоди . А относно рейтингите , определено не очаквах толкова силни резултати за Нова ,дори пише ,че са си повишили средния рейтинг на цялата група . Така не е било откакто бТВ излъчваше само повторения по време на паднемията . Поздравления за Нова !
Хм... интересна новина, че се подготвят нови епизоди на "Кошмари в кухнята". От вътрешни източници знам и за нов сезон на "Шеф под прикритие", но нямам идея кога мислят да ги излъчват. Нищо чудно да е чак догодина, както сега излъчват заснетия преди 1 година сериал "Много мой човек". Есенната програма ми изглежда напълно готова с нови сезони на "Игри на волята", "Звездите в нас", "С Рачков всичко е възможно" и вероятно "С река на сърцето".
Report Spam
david92
Зрител
«
Reply #272
on:
21 March 2023 01:08:19 »
Рейтингите за периода 6-12 март
Този път е включена таблица и за групата 18-49. Очаквано там Нова доминира почти напълно.
Най-гледаната програма в БГ ефира при All 4+ е "Като две капки вода", докато при групата 18-49 е "Hell's Kitchen".
И още нещо важно - "Кошмари в кухнята" са 3-тата най-гледана продукция в БГ ефира за групата 18-49. Изумителни рейтинги, предвид, че е повторение. Интересно, ако пуснат нови епизоди, колко още ще се вдигнат рейтингите.
Доста зле е положението при реалити форматите на БТВ. "Сървайвър" въобще не е за коментиране, но честно казано и "Ергенът" е с по-ниски резултати, отколкото очаквах. И при All 4+, и при 18-49 данните губи в прекия сблъсък с "Един за друг". А и като тенденция се движи надолу спрямо предходните седмици.
Всъщност единствената конкурентна праймтайм продукция на БТВ не е някой от скъпите реалити формати, а "Опасно изкушение". При All 4+ данните турският сериал доминира сериозно спрямо продукциите на Нова, излъчващи се в същите часови слотове. При 18-49 групата е с по-висок рейтинг от петъчния филм и е практически изравнен с БГ сериала на Нова в четвъртък. В тази група зрители изостава единствено спрямо "Кошмари в кухнята".
"Мен не ме мислете" и Цитиридис, които се излъчват в петък вечер по БТВ, са с абсолютно еднакви рейтинги в долната част на таблицата. Разбира се, трябва да се отбележи, че Цитиридис е в малко по-късен часови слот, както и че положителната тенденция спрямо предходната седмица при него е по-голяма. Но това покачване все още не е достатъчно, за да направи рейтингите му що годе задоволителни.
https://redlink.bg/novini/sedmica-10-%E2%80%93-sedmicata-na-trimata-shefove-1339news.html?fbclid=IwAR3V28hdup3U48HZLO-i83fKQcBfq0BYGvtbYl3pGf7ia8KoG8_tmxW0oO0
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #273
on:
21 March 2023 14:04:03 »
Късният часови слот на Цитиридис не е и не трябва да бъде извинение за ниските рейтинги.
Преди него, в същия слот, Слави правеше много, ама много по - добри резултати, дори и в последните си няколко години в ефира на бТВ.
Предаването просто не е интересно, това е. Жаклин е добро ново попълнение, но не е достатъчно. Хората гласуват с дистанционните си в крайна сметка.
Обедните новини на Нова и следобедните на бТВ са със сходен рейтинг като този на Николаос. Това е абсолютен провал за шоуто.
Report Spam
Hater by Design.
david92
Зрител
«
Reply #274
on:
21 March 2023 16:36:44 »
Нямах предвид, че е извинение. Това за по-късния часови слот го написах по-скоро като допълнение към първото изречение от абзаца и "пакетирането" с "Мен не ме мислете". Все пак нали трябва да се стараем да поднасяме достоверно информацията и да не заблуждаваме определен кръг хора.
Иначе аз лично в момента съм редовен зрител само на една праймтаймова продукция на БТВ, и тя си се движи добре в рейтингите. Останалото не ме интересува чак толкова. Надявам се през есента да има и реалити формат, който да е по-близък до вкуса ми. Дотогава ще си гледам повечко неща в интернет.
Report Spam
david92
Зрител
«
Reply #275
on:
03 April 2023 22:38:11 »
Рейтингите за периода 20 - 26 март
https://redlink.bg/novini/sedmica-12-%E2%80%93-samo-dve-novini-1362news.html
Прави впечатление, че и при двете водещи телевизии извънредните програми, свързани с избори, дебати и т.н., не привличат чак толкова голям интерес. Най-гледаните неща за Нова си остават "Като две капки вода", "Кошмари в кухнята" и "Hell's Kitchen", а за БТВ - централната емисия новини, "Опасно изкушение" и "Стани богат".
Същото се отнася и за документалния филм "Навални", макар тук във форума да имаше некоректни тълкувания, че рейтингът му бил "страхотен". При All 4+ групата е доста надолу от обичайния рейтинг, който прави турският сериал по БТВ вечер. В статията е споменат и рейтингът му при 18-49 групата - отново не е нещо впечатляващо. Оставам си на мнение, че "Навални" трябваше да бъде излъчен някоя събота примерно, когато така или иначе БТВ си дават основно стари филми, а не да правят извънредни промени в делничната си праймтайм програма заради него.
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #276
on:
04 April 2023 10:04:36 »
Quote from: david92 on 03 April 2023 22:38:11
Рейтингите за периода 20 - 26 март
https://redlink.bg/novini/sedmica-12-%E2%80%93-samo-dve-novini-1362news.html
Прави впечатление, че и при двете водещи телевизии извънредните програми, свързани с избори, дебати и т.н., не привличат чак толкова голям интерес. Най-гледаните неща за Нова си остават "Като две капки вода", "Кошмари в кухнята" и "Hell's Kitchen", а за БТВ - централната емисия новини, "Опасно изкушение" и "Стани богат".
Същото се отнася и за документалния филм "Навални", макар тук във форума да имаше некоректни тълкувания, че рейтингът му бил "страхотен". При All 4+ групата е доста надолу от обичайния рейтинг, който прави турският сериал по БТВ вечер. В статията е споменат и рейтингът му при 18-49 групата - отново не е нещо впечатляващо. Оставам си на мнение, че "Навални" трябваше да бъде излъчен някоя събота примерно, когато така или иначе БТВ си дават основно стари филми, а не да правят извънредни промени в делничната си праймтайм програма заради него.
И аз съм на твоето мнение за "Навални". Трябваше да го пуснат или в събота, или да си беше останал в петък, но от 21:00 до 23:00ч. на мястото на "Мен не ме мислете" и Николаос, които така или иначе постигат доста мижави рейтинги.
Report Spam
TopCat
Маниак
«
Reply #277
on:
05 April 2023 09:20:26 »
Двучасов (с рекламите) документален филм прави почти 10 пункта (All 4+) в прайм тайм, разбира се, че рейтинга е страхотен, особено на фона на това, че мултимилионната ти продукция, която ти губи пари ежедневно се представя по - зле.
В 18 - 49 твоят любим сериал е само на пункт и половина - два напред спрямо "Навални" (9 - то място в седмица 10, 10 - то място в седмица 11 и същите позиции за седмица 12, но колегите не са включили тази таблица в материала), това, обаче, услужливо го пропускаш, защото никак не ти е удобно.
Разбира се, ще кажеш, че в All 4+ сериала се движи добре, и това очеизвадно е така, но особено сега, в ситуацията на висока инфлация и постоянно растящи цени в Европа и България, за рекламодателите са изключително важни данните от 18 - 49, защото покупвателната способност на застаряващото население в милата ни родина е много ниска. Което означава, че данните за активното население с висока покупвателна способност са от централна важност за компаниите, които ще плащат по 15 - 25 хиляди лева за 30 секунди реклама по някоя от големите телевизии в страната.
Но какво ли разбираме аз и колегите от Redlink (които също определят рейтингът на "Навални" като висок), които работим и боравим с рейтинг числа ежедневно/ежеседмично, след като имаме форумни герои като david92, които знаят всичко и разбират от рейтинги, реклама, филми, сериали, телевизионно програмиране и прочие.
Господи, дай ми CV - то си, приятелче, да взема да те препоръчам в някоя от телевизиите или агенциите. Ама ти си гении
P.S. - Нека не забравяме, според теб и Цитиридис беше/е много добро предаване, така че мерилото ти за качество така или иначе е изключително ниско.
Report Spam
Hater by Design.
david92
Зрител
«
Reply #278
on:
05 April 2023 21:32:46 »
Quote from: TopCat on 05 April 2023 09:20:26
Двучасов (с рекламите) документален филм прави почти 10 пункта (All 4+) в прайм тайм, разбира се, че рейтинга е страхотен, особено на фона на това, че мултимилионната ти продукция, която ти губи пари ежедневно се представя по - зле.
В 18 - 49 твоят любим сериал е само на пункт и половина - два напред спрямо "Навални" (9 - то място в седмица 10, 10 - то място в седмица 11 и същите позиции за седмица 12, но колегите не са включили тази таблица в материала), това, обаче, услужливо го пропускаш, защото никак не ти е удобно.
Разбира се, ще кажеш, че в All 4+ сериала се движи добре, и това очеизвадно е така, но особено сега, в ситуацията на висока инфлация и постоянно растящи цени в Европа и България, за рекламодателите са изключително важни данните от 18 - 49, защото покупвателната способност на застаряващото население в милата ни родина е много ниска. Което означава, че данните за активното население с висока покупвателна способност са от централна важност за компаниите, които ще плащат по 15 - 25 хиляди лева за 30 секунди реклама по някоя от големите телевизии в страната.
Но какво ли разбираме аз и колегите от Redlink (които също определят рейтингът на "Навални" като висок), които работим и боравим с рейтинг числа ежедневно/ежеседмично, след като имаме форумни герои като david92, които знаят всичко и разбират от рейтинги, реклама, филми, сериали, телевизионно програмиране и прочие.
Господи, дай ми CV - то си, приятелче, да взема да те препоръчам в някоя от телевизиите или агенциите. Ама ти си гении
P.S. - Нека не забравяме, според теб и Цитиридис беше/е много добро предаване, така че мерилото ти за качество така или иначе е изключително ниско.
От всичко написано от теб излиза, че рейтингът на "Навални" е "страхотен", понеже филмът е 2 часа и трябва да имаме занижени критерии към него. Ако караме по тази логика, може да се окаже, че и на "Сървайвър" рейтингите не са толкова лоши - все пак е с времетраене цели 3 часа.
Съжалявам, но тези твои аргументи няма как да ги приема за сериозни.
Благодаря за предложението, но работа си имам. Това, че не се изтъквам непрекъснато по форумите и не наричам този и онзи "колеги", не означава, че не съм в бранша.
На лични нападки няма да отговарям. Само ще си позволя добронамерен съвет - тази енергия, която влагаш в заяждания тук, я насочи към реалния живот и може някой ден наистина да постигнеш желаните от теб неща в професионален аспект.
Форуми като този са просто за забавление и разпускане през свободното време. Търсенето на признание от непознати хора тук няма да ти донесе абсолютно нищо в реалния живот.
И спирам дотук, че нивото на дискусията доста падна след твоето включване. Каквото исках да напиша по темата с рейтингите, вече го написах. Хубава вечер и повече положителни емоции пожелавам!
Report Spam
spike
Админ
Маниак
«
Reply #279
on:
12 April 2023 11:11:44 »
През март "Нова" е постигнала най-високите рейтинги в историята си или поне от 2005г. насам, понеже преди това не е имало агенция за измерване на рейтинги:
https://nova.bg/accents/view/2023/04/12/408095/nova-%D1%81-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/
Report Spam
Pages:
1
...
12
13
[
14
]
15
16