BG TV Talk
13 July 2020 09:03:56
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
  Home Help Search BG TV News CN BG Fans Ask Facebook Contact us Staff List Login Register  

bTV & bTV Media Group | новини и коментари

Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 69   Go Down
  Print  
Author Topic: bTV & bTV Media Group | новини и коментари  (Read 110734 times)
Mr.D.
Админ
Говорител
******
Online Online

Posts: 667WWW
« Reply #1200 on: 06 June 2019 23:41:20 »

Имам чувството, че гледате различни телевизии и нещо не е е много ок... Cheesy

Като площ - студиото на Нова е сигурно 2 пъти по-малко от пространството на bTV. Новото студио е на пространството, където преди бяха сутрешния блок, новините и Лице в лице, както и части от сета на Преди обед.
Трите ъгъла на пространството на Нова(защото в четвъртия е Националната лотария) като площ със сигурност са по-малко. Справка - на живо + ако беше по-голямо и имаше възможност, смятате ли че щяха да оставят "плавния преход" между паркета и черния под на снимката по-горе да се вижда по този начин на общия план на новините, а не да си и изглеждат отделни наистина. Голям проблем в техния случай е колоната в средата на помещението, която със сигурност им е пречила и са се чудили какво да я правят, защото тя убива широчината и дълбочината, която може да бъде постигната с по-широки обективи и добри камери и дизайн.

Не знам къде ги видяхте тези 8 видеоекрана на снимката на студиото на Нова. Истината е че там има 3 телевизора и 2 и половина големи видеостени(зад Новините и двата сета на Здравей, България!)(нали не броите лентите, които нямат никакво приложение освен да скрият малко от осветлението заради ниския таван и единственото нещо, което пускат на тях е логото на Новините/Времето? Cheesy ).
В новото студио на bTV има голяма видеостена(на сутрешния блок(по-голяма е от предишната, то това се вижда от общия план, при който Хекимян изглежда доста малък - това според мен е лек проблем, защото не е преценена явно добре пропорцията, но може и да е търсен ефект), няколко панорамни видеостени(подобни на тези на Нова, но с по-висока резолюция и това се вижда от близките планове на водещите) и тъч скрийн екран, както и обновена система за добавена реалност(единствена у нас, а това, което правят Нова ТВ в емисиите си от дъжд на вятър са просто 3D анимации, които се прожектират. Разликата е видима, защото при аугментираната реалност(добавената реалност) камерите "тракват" движението и има възможност(при добро изпълнение) да се "влиза" в различните обекти или да се движат около тях. При 3D анимациите камерата е статична е просто я показва. Без други опции.)

Отново за видеостените - ако гледаме официалните прессъобщения, които се предполага, че са с възможно най-надутите цифри за пиар - Нова ТВ през 2017-а са си представили студиото официално с 80 квадрата видеостени, bTV заявяват, че тяхното е с 350 квадрата. Дори и да не е толкова голяма разлика, със сигурност е видимо, че при bTV са повече.

Съвсем различен е въпросът кой как (ще) използва възможностите на студиото си. Нека да не забравяме, че в "интегрираното"(едно пространство за няколко продукции) студио на Нова проектирано да се излъчват само новини и сутрешен блок.(Плюс-минус е някакво надграждане и преправяне на оригиналния дизайн на студиото).
Замисълът на "интегрираното" студио на bTV е да се излъчват новини, сутрешен блок, магазинно предаване(Преди обед) и делнично коментарно предаване(Лице в лице). Така че комбинацията при bTV заради различните жанрове със сигурност е била по-трудна, вероятно затова са избрали и по-изчистения дизайн - и на студиото, и на новата графична опаковка. Дизайнът на студиото на bTV е изключително модерен и влиза напълно в новите тенденции на дизайна за подобен тип пространства - проверете в интернет световните нови примери.

И за да не се заядете отново защо само сутрешния блок и новините са в новото студио - обявиха официално, че това са продукциите, които ще бъдат първоначално в студиото. Предполагам, че им трябва още малко време и на есен и Преди обед и Лице в лице ще си се върнат в този студиен комплекс от сегашното студио.
Report Spam   Logged

Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 69   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by EzPortal
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
Free SMF Hosting - Create your own Forum

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy