TopCat
|
Лесно се вижда обаче, че и отгоре и отдолу липсва част от оригиналната картина. Това не е оптимално, според мен. Да, изглежда много по - детайлно (заради HD - то), но се губи част от автентичността на сериала. Не, че на по - голямата част от зрителите ще им пука, или ще забележат де.
|
Hater by Design.
|
|
|
|
spike
|
Лесно се вижда обаче, че и отгоре и отдолу липсва част от оригиналната картина. Това не е оптимално, според мен. Да, изглежда много по - детайлно (заради HD - то), но се губи част от автентичността на сериала. Не, че на по - голямата част от зрителите ще им пука, или ще забележат де.
Ами то се вижда, че и при 4:3 е изрязана част от оригиналния кадър. В случая 16:9 е по-удачен, понеже вляво и вдясно се виждат хора, които при 4:3 почти не се виждат, докато отгоре и отдолу е отрязан ненужен въздух.
|
|
|
|
TopCat
|
Ами то се вижда, че и при 4:3 е изрязана част от оригиналния кадър. В случая 16:9 е по-удачен, понеже вляво и вдясно се виждат хора, които при 4:3 почти не се виждат, докато отгоре и отдолу е отрязан ненужен въздух.
Сериалът не е сниман и на 16:9, а на лента. Оригиналното aspect ratio е 1.37:1. Така че за 16:9 пак режат част от цялата картина. За жалост, не малка част от всеки епизод липсва заради орязване за повече рекламни блокове. Extended версиите бяха пуснати само и единствено в DVD изданието по случай 25 - тата годишнина на сериала и не се предоставят на телевизиите.
|
Hater by Design.
|
|
|
|
spike
|
Все още не съм гледал този сериал, но чух изключително лоши отзиви за него. Иначе се оказа, че е едва 10 епизода и приключва още тази седмица. Между другото видях и поредното идиотско програмно решение на "ьТВ" - премиерното излъчване на "Животът на Жоро" е в 23:30ч., а повторението му е в събота и неделя от 19:30 до 21:00ч. Доста странно премиерата на даден сериал да е в късния праймтайм, а повторението - в идеалния праймтайм.
|
|
|
|
spike
|
"Животът на Жоро" се оказа доста глуповато сериалче. Сюжетът е доста плосък, та дано няма втори сезон. Впрочем това е доста показателно и защо го излъчват 2 години след като е заснет.
|
|
|
|
123
Потребител
|
Само аз ли смятам, но от известно sd версията на btv comedy е с HD 12+ Кръг. Също ме дразни това, че трябва по време на шапката за 12+ логото да е в 4:3.
|
Аз съм гаден.
|
|
|
Mr.D.
|
Утре bTV Comedy започва излъчването на 15-и сезон на "Новите съседи". Премиерата у нас ще е още преди тази в Испания, тоест ще е нещо като "световна премиера".
|
|
|
|
mickeymouse
|
Утре bTV Comedy започва излъчването на 15-и сезон на "Новите съседи". Премиерата у нас ще е още преди тази в Испания, тоест ще е нещо като "световна премиера".
И миналата година беше така с 14-ти сезон. Браво, че излъчват новите сезони толкова бързо, любимият ми сериал е.
|
|
|
|
|